Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS ומה שבינהן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים עשיתי עצירה פתאומית לא במהירות גבוהה בערך ומע' ה-ABS נכנסה לפעולה ברגע שלחצתי חזק על דוושת הברקס.

בזמן הלחיצה הרגשתי שכאילו משהו חופר/חורך את האספלט ורציתי לדעת מה זה בדיוק? ואיך זה מתקשר לפעולה של הABS.

תודה לכל העוזרים!!

Polo 2012

פורסם

אולי נסעת על אספלט ישן ו"מתפרק" והרגשת בעצם את האבנים הקטנות שעל האספלט? או שאולי הרגשת רעידות בדוושה - בגלל הABS?

פרט עוד.

נ.ב.

החתימה שלך שגוייה:

כשתשאל אותי מה הכי יקר באוטו שלי אני אענה: החיים שלי!!!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בקצרה: המערכת מונעת את נעילת הגלגלים בעת עצירת חירום כדי לאפשר היגוי וכדי למנוע החלקה. המערכת בעצם "נועלת ומשחררת" את הגלגלים בקצב גבוה ולכן ההרגשה של הרעידות בדוושה.

למידע מפורט יותר: http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system

אסף

פורסם

זה קרה לי כבר בכמה מכוניות, סיוויק, לאנטיס, אסטרה.

ואני מאמין שבכולן "הרפידות לא על הסף",

ואם מדברים על רעידות בדוושה זה מתי שהABS נכנס לפעולה קצת יותר מתונה ממה שתארתי למעלה.

יש עוזרים?

תודה!!!

Polo 2012

פורסם

התופעה קוראת הרבה, בבורות, חול, כורכר וכל מיני מצבים אחרים בהם האחיזה של כל הגלגלים איננה זהה. כאשר אתה לוחץ על הברקס הגלגלים מגיבים בצורה שונה היות והם עוברים חיכוך שונה, נניח גלגל אחד בדיוק נכנס לבור או צד אחד של הרכב על חול.

מערכת ABS מנטרת את המהירות הסיבובים של כל גלגל וגלגל. כאשר ישנם הפרשי מהירויות מעל סף מסויים (וכמובן הברקס לחוץ, אפילו לחיצה הקלה שביותר) המערכת תתחיל לפמפם את הברקס.

במידה וכל הגלגלים בולמים בצורה טובה ואחידה יחסית (כפי שבודקים בטסט למשל). אני לא הייתי מתרגש כלל.

• תוכן חדש...