Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה פתטית ומעצבנת ברמה שגם אני, שאינני קשור לחברת מסלולים, מרגיש צורך לשלוח להנהלת ערוץ 10 אימייל זועם.

ברור לחלוטין כי הכתב החליט, על דעת עצמו או על דעת הממונים עליו, לנסות ולהשפיל עד כמה שניתן את הספורט המוטורי ואת חובביו. כפי שנאמר כבר - זו גם לא הפעם הראשונה שהערוץ עושה את זה, כך שזה די ברור שיש כאן משהו מגמתי שנובע אולי ממקור אחר. וזה רק מוסיף לתחושת הרדיפה שאנחנו, חובבי הספורט המוטורי, נחשפים אליה כל פעם מחדש כשאנחנו מקבלים סטירה מצלצלת כאשר מתבטל אירוע בגלל שמישהו החליט שזה מסוכן, או כשאנחנו רואים כתבה כזו בערוצי החדשות.

כל כתבה כזו מורידה את ערכנו בקרב הציבור. כל שטות מגמתית כזו פוגעת בנו. אני לא יודע אם זה רק אני, אבל אני ממש מרגיש פגיעה אישית כשאני רואה כתבה כזו. אולי כי רק לפני שבוע עליתי על המסלול הזה בשביל ליהנות. אולי כי אני הרי יודע בדיוק איך הדברים הללו עובדים כי גם הייתי אחראי לארגון אירועים בסגנון הזה בעבר. אבל לא רק אני - כל בעל מוח אמור להבין מיד עד כמה הכתבה מסולפת ולא חדשותית. אני באמת מקווה שכתבות כאלו יהיו רק בעוכריו של הערוץ הזה, ובמקום להציג אותנו באור השלילי שהן מנסות להציג, רק יבהירו עד כמה לא מקצועיים הכתבים שאחראים לאותן כתבות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוניS,

אני לא בטוח שזו מגמה של הערוץ המסויים ההוא.

מניסיון התיקשורתי הצנוע שלי, אני למדתי שלטלביזיה אין מצפן. (ויש שיאמרו שאין לה גם מצפון)

מה שאני בא לומר זה, שאין כאן משהו אידיאולוגי של ערוץ10.

זה תלוי על איזה כתב אתה נופל, ובאיזה שעה של היום זה קרה.

הטלביזיה מטבעה אוהבת שיהיה אקשן ושמח וקצת מעורר מחלוקת.

אפילו מחרתיים, אם משום מה יגדו להם,

"בואו לצלם במגרש בראש העין, יש תחרות ושמענו שערוץ2 יצלם אותה באופן בילעדי".

אז הם ירוצו, וילקקו, ויבטיחו כל מיני דברים למי שצריך, בתנאי שהם יקבלו את הבכורה על סיקור האירוע.

למשל (סתם דוגמא) ,

תחרות בין חכי"ם, מי עושה זמן הקפה הכי מהיר, בלי להכניס את הרכב בקיר.

התיקשורת אוהבת את זה, זה מצטלם טוב.

ואם זה מצטלם טוב, אפשר לנצל את זה לטובתיינו חובבי המכוניות.

פורסם

הייתי שמח לנצל זאת לטובתנו, אבל הנה הוכחה שהתקשורת אוהבת גם לשים לנו מקלות בגלגלים. במקרה הזה הם התלבשו על חברת מסלולים (שבמקומם, ד"א, הייתי חושב על תלונה רצינית או אולי אפילו איום לתביעה על הכפשה). זה לא חוכמה להגיד "כמה שיותר כתבות עלינו כך ייטב", צריך, מסתבר, לדעת לברור את האחראים לכתבה. כשמדובר בכתב זניח ומוטה, כמו במקרה הזה, הוא גם מסוגל להוציא את ה-WRC כחבורת חובבים חוליגנים שרק מתפרעים וגורמים לתאונות. מאנשים כאלו צריך להתרחק, כי הם רק גורמים נזק, שלא לדבר על סתם הטעייה של הציבור. הכתבה הזו מלאת שקרים ושטויות. זו לא עיתונות, זה סתם זבל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה שאתה מציע להם (למסלולים) לעשות זה טעות.

למרות שאתה צודק, הרי כולם בפורום הזה, הבינו פה שעשו כאן תרגיל עריכה די מסריח.

העינין הוא שבתיקשורת ובטלביזיה, אף פעם לא יכולה להיות לגורם המסוקר השפעה וודאית, על איך שהוא יצא בסוף בתוצאה הסופית.

הוא יכול לקוות, הוא יכול להעריך, אבל הוא לא יכול לדעת בוודאות.

אם הוא ידע בוודאות זה כנראה כתבת תדמית (בתשלום או בהתנדבות)

יותר מזה, לפעמים, גם אם הוא מרגיש שהוא יוצא רע, הוא חייב במידה זאת או אחרת לשתף פעולה, או לאפשר להם לצלם ולהקליט.

אתן דוגמא מניסיוני האישי,

פעם השתתפתי בתוכנית TV רבת אחוזי רייטינג, בערוץ מוביל. (רמז לא בערוץ1) .

לפני התוכנית הוקלט קדימון.

הקדימון היה בצורת שאלות ותשובות.

ביקשו מהמשתתפים בתוכנית להיות קצרים וקולחים, על מנת שהקדימון יצא טוב.

ראיתי את הקודמים לי בתור מתראיינים, למדתי את השאלות, הרצתי בראש את התשובות שאתן.

כאשר נדלקו הזרקורים עלי, אני לא יודע מה בדיוק קרה, אבל היה נראה לי כאילו כישורי השיכליים, ירדו פתאום למחצית ממה שהיה לי בראש, שניה לפני כן.

מאוחר יותר באותו יום היה שלב השידור החי, לפני השידור החי הוקרן הקדימון.

ומה אני רואה שם על המסך, איזה גבר נאה ומאופר, שדומה לי באופן כללי, יורה שם תשובות בקצב של מכונת יריה, באופן קולח ושוטף חבל"ז.

מה אני אגיד?

הוציאו אותי מלך! (לאחר העריכה).

לסיכום,

מה שאני בא לומר זה במקום שמסלולים יתעצבנו, יריבו, ימחאו, ויתבעו לדין .

אני מציע להם שיבלעו את עלבונם, יבינו שזה חולף עם הרוח, ואפילו ישקלו בפעם הבאה להזמין דווקא את החרx קטן שליכלך עליהם, ויראו לו איך בונים תרבות מוטורית ומאיפה משתין הדג.

ישראל

פורסם
הייתי שמח לנצל זאת לטובתנו, אבל הנה הוכחה שהתקשורת אוהבת גם לשים לנו מקלות בגלגלים. במקרה הזה הם התלבשו על חברת מסלולים (שבמקומם, ד"א, הייתי חושב על תלונה רצינית או אולי אפילו איום לתביעה על הכפשה). זה לא חוכמה להגיד "כמה שיותר כתבות עלינו כך ייטב", צריך, מסתבר, לדעת לברור את האחראים לכתבה. כשמדובר בכתב זניח ומוטה, כמו במקרה הזה, הוא גם מסוגל להוציא את ה-WRC כחבורת חובבים חוליגנים שרק מתפרעים וגורמים לתאונות. מאנשים כאלו צריך להתרחק, כי הם רק גורמים נזק, שלא לדבר על סתם הטעייה של הציבור. הכתבה הזו מלאת שקרים ושטויות. זו לא עיתונות, זה סתם זבל.

רוני

הבעייה היא שהכתבים מספרים סיפורים בזמן הכתבה, "מוכרים" לך מילים יפות ומצלמים מנקודת ראות כביכול נחמדה ומפרגנת ואז, בעריכה מופלאה, מכניסה כאמור מקלות בגלגלים (לדוגמא כשנאמר ש"כל מכונית מתחרה לבד", במקרה, שמו באותה שניה שתי מכוניות אחת אחרי השנייה על המסלול...) ואם לאותו כתב הייתה טיפת רגישות, הוא היה יודע שעריכה כזו הינה מגמתית ולא עריכת סקירה/חדשותית, שכן היא מציגה את הנעשה באופן שתורם לרייטינג, לשיח הציבורי, אך גורמת בפועל את ההיפך לנושא המצולם.

הצלמים יצלמו ויראיינו כל מיני מרואיינים, אך הם יכניסו לשידור את אלו שמתחברים ל"קו" שלדעתם מתאים לכתבה. הם לא יקחו יהלומן, עו"ד או אדם רהוט שגם היו בתחרות הזו במסלולים, הם יבחרו את מי שאולי (חלילה בלי לפגוע, זאת רק דוגמא...) מזוהה עם מרוצים כיום, מי שנראה קצת יותר ממרוצי הרחוב, מה ששוב, מראה קיצוניות אחת לא מאוזנת.

משהו אחד, התקשורת חייבת לזכור... היום, הספורט המוטורי זה גימיק, חבורת "משוגעים" שחושפים בשידור מדי פעם. תזכרו את מה שאמרתי, עוד כמה שנים טובות (מקווה שלא יותר מדי), ערוצי הטלוויזיה יריבו על זכויות שידור של הספורט המוטורי (סיקור מירוצים, לא חדשותי) כשהן יבינו שיש שם כסף (זה אולי נשמע פנטזיונרי, אך זה ה"אני מאמין" שלי, בהקבלה ליתר העולם). התקשורת צריכה לעצור רגע בעריכה ולהסתכל על הגלגל, לזכור שהוא עגול....

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

יש לתאר את המציאות באופן שגוי או לא מדויק, ויש לשקר לצופים בפרצוף. מה שהכתבה הזאת עשתה הוא פשוט שקר גמור. הבעיה היא, כפי שליאור ברוך ציין, שהתקשורת לא מכירה משהו אחר. לאף אחד שם אין מושג מה זה ספורט מוטורי (אולי לדני קושמרו), והם חונכו לדעת שנהיגה מהירה זה רע. אז כמעט כל כתבה בנושא תתן את אותן תוצאות. במדינה מתוקנת ספורט מוטורי היה מוצג כהיילייט, כמו כדורגל או כדורסל. אצלנו? בגלל כל השנים שבהם הוא לא התקיים, הוא מוצג כתרבות שוליים דחוייה וחסרת לגיטימיות. ואת זה צריך לשנות.

ד"א, הנה לינק לעוד כתבה בעלת זיקה מוטורית מסוימת. החלטתי לצרף אותו לשרשור הזה כיוון שגם כאן מדובר על משהו שהוא לא ממש עיתונות אלא פשוט זבל טהור. ראיתי את מישל דור עושה שטויות, אבל רמה כזאת עוד לא ראיתי. זו בפירוש אחת הכתבות המגוחכות ביותר שראיתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הכתבה מגמתית, שקרית, מוגזמת, מסלפת ולא הוגנת.

OK.

תנו קרדיט לצרכן התקשורת הממוצע. רוב האנשים לא רואים בתוכן החדשותי בטלביזיה כ"אורים ותומים". לכל צרכן מדיה יש פילטרים, פרשנות וביקורת בהקשר למה שהוא "צורך" במדיה.

נכון, זה עדיין לא הוגן מה שהכתב והערוץ עשו.

אבל זה עדיין לא כל כך מהותי.

ככה זה עם התקשורת...יום אחד הם בעדך ויום אחד ההפך, זה יכול גם להשתנות מערוץ לערוץ.

אפשר להתלונן ולא להיות מרוצים מזה...וזה בסדר, באמת!

אבל גם אפשר לשחק עם הקלפים שחילקו לנו ולנצל זאת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כתבה מיותרת , זה הכל !

"בעבור 120 שקלים תוכלו לקבל מכונית מרוץ ... " , וואלה יופי , עם כל הכבוד , כולה ניסאן מיקרה .

חבל שעד שכבר מפנים את אור הזרקורים אל עבר הספורט המוטורי , מציגים אותו בצורה כל כך שלילית , שגורמת לחוסר אהדה בציבור - ויתכן שבהמשך עלולה לגרום לאנשים שאינם באים מהתחום , ושאינם בעלי רקע בנושא - לגרום לביטול החוק הספורט המוטורי בישראל , אם וכשיכנס לתוקף .

הייתי מציע למסלולים לבקש זמן שידור , או לפחות הבהרה מצד הערוץ , שדברים הוצאו מהקשרם - ושיש להבהיר בדיוק את מטרת הארוע - שכן לא מדובר ב"רייסים" , "פתיחות" , "חראקות" , ושאר פניני חוכמה , אלא בסה"כ בענף ספורט שזהה לשאר הענפים האחרים שמקובלים בארץ - בין אם זה כדורגל , כדורסל , טניס , או Whatever .

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

פורסם

ד"א, הנה לינק לעוד כתבה בעלת זיקה מוטורית מסוימת. החלטתי לצרף אותו לשרשור הזה כיוון שגם כאן מדובר על משהו שהוא לא ממש עיתונות אלא פשוט זבל טהור. ראיתי את מישל דור עושה שטויות, אבל רמה כזאת עוד לא ראיתי. זו בפירוש אחת הכתבות המגוחכות ביותר שראיתי.

רוני

אכן משהו בזוי ולא מובן מה שעשו בכתבה הזאת וגם בלינק שצירפת.

ראוי לתת לינק לחבר הפורום KICKER שבנה את הרכב בכתבה ההזויה על האימפרזה.. עוד פרטים פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=134504

פורסם

שימו לב שכשמדובר בנושא שאנו מבינים, רואים כמעט תמיד את עליבות הכתבה ואת אי הדיוקים (בלשון עדינה)

האם ניתן מזה להקיש שגם גבי נושאים אחרים שלא כל כך מובנים, גם שם הרמה נמוכה ולא כל המידע שנמסר מהימן - לצערי כמעט תמיד התשובה חיובית.

ולסיכום כמות הכתבים שניתן לסמוך עליהם בנושא רכב ובכלל היא כנראה זעומה - חבל אבל אנו חיים בעולם שטחי שמה שחשוב הן הסנסציות ולא חו"ח תחקיר או דיווח מעמיק

פורסם

מה אתם בשוק מה אתם מתעצבנים מה חדש?

התקשורת מאז ומתמיד היתה מגמתית וכותבת מה שמושך את הקהל ולא את האמת...מה אתם המומים?

זאת התקשורת במיוחד במדינתנו שיש אוכלוסיה קטנה אפשר לדרוך עליה בשביל ריטינג...תהנו...

פורסם

ומה שמעניין זה שאביב פרנקל הינו חובב פורמולה אחת ואף כותב מידיי פעם בפורום הישראלי www.formula-1.co.il.

חפשו אותו שם ותפציצו אותו בה"פ :wink:

לגבי הטענה לערוץ נראה לי כי היא מיותרת.

לפני שנה וחצי כשעשינו את מסע הקארטינג ממטולה לאילת הם ליוו אותנו לאורך כל היום וערכו כתבה מדהימה כולל צילומים מהאוויר כך שמה שמעניין אותם זה רק איך ליצור עניין בציבור.

מסע הקארטינג היה גימיק ולכן הכתבה הייתה יותר אוהדת, ג'ימיקנה היא מרוץ מכוניות (בעיניי הציבור) וכיום כשיש עליהום למה לעמוד עם אפשר להצטרף לחגיגה?

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
הכתבה מגמתית, שקרית, מוגזמת, מסלפת ולא הוגנת.

OK.

תנו קרדיט לצרכן התקשורת הממוצע. רוב האנשים לא רואים בתוכן החדשותי בטלביזיה כ"אורים ותומים". לכל צרכן מדיה יש פילטרים, פרשנות וביקורת בהקשר למה שהוא "צורך" במדיה.

נכון, זה עדיין לא הוגן מה שהכתב והערוץ עשו.

אבל זה עדיין לא כל כך מהותי.

ככה זה עם התקשורת...יום אחד הם בעדך ויום אחד ההפך, זה יכול גם להשתנות מערוץ לערוץ.

אפשר להתלונן ולא להיות מרוצים מזה...וזה בסדר, באמת!

אבל גם אפשר לשחק עם הקלפים שחילקו לנו ולנצל זאת.

ומי שלא רואה "תוכן חדשותי בטלוויזיה" (הגדרה יפה לזבל) - כמוני למשל - עושה בשכל ומנהל נכון את זמנו.

אני לא אומר שאיני רואה טלוייזיה בכלל - אלא פשוט רואה דברים איכותיים ולא מונוטוניים (=מהדורות החדשות). (טופגיר, סטנדאפ, 'מילואים' ועוד סדרות איכותיות, וכו'.) ככלל, למה לראות חדשות בכלל? אפשר לשמוע את התקציר בגלגל"צ - פעם ביום ולא 24, ולמקרה שמשהו ממש חשוב קורה - אני כבר אשמע על זה מחברים.

אגב, יש (והיו) עוד נושאים שבהם סילוף הדברים ע"י התשקורת - פגע בי כמעט אישית. (גם כאן, וגם לפני שנה ושלושה חודשים).

כמו שאני אומר תמיד - המגזר החרדי צודקים ב-100% בכך שהם מחרימים את כל ערוצי התקשורת.

אביעד

פורסם
שימו לב שכשמדובר בנושא שאנו מבינים, רואים כמעט תמיד את עליבות הכתבה ואת אי הדיוקים (בלשון עדינה)

האם ניתן מזה להקיש שגם גבי נושאים אחרים שלא כל כך מובנים, גם שם הרמה נמוכה ולא כל המידע שנמסר מהימן - לצערי כמעט תמיד התשובה חיובית.

ולסיכום כמות הכתבים שניתן לסמוך עליהם בנושא רכב ובכלל היא כנראה זעומה - חבל אבל אנו חיים בעולם שטחי שמה שחשוב הן הסנסציות ולא חו"ח תחקיר או דיווח מעמיק

האמת שבכל הקשור לכתבות בנושא מחשבים ו/או טכנולוגיה אני רואה את זה שוב ושוב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...