Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש בעיה בגיר בטנדר שלי,

לא בדקתי איך בדיוק עובדים סינכרונים בגיר, אז יכול להיות שמה שאסביר לא מדוייק,

הבעיה היא בהילוך שני בלבד, גם בהורדה וגם בהעלאה, ברוב הפעמים צריך לבצע העברות הילוכים כמו בטרקטור מאחר והסינכרונים לא עובדים, או בכל מקרה לא מצליחים לתאם מהירויות, ומי שצריך לעשות את העבודה השחורה זה אני, העברות חוליגניות שכוללות אי עזיבת גז או פשוט בהורדה לעשות דאבל קלאץ' וכדומה כיאה לגיר בלי סנכרונים.

במקרים מסויימים, הכל עובד חלק ונקי, ואפשר להעביר בצורה רגועה ושקטה הילוכים, הסנכרונים עושה רושם שעובדים מצוין במצב כזה.

במה מדובר ומה הבעיה?

תקנו אותי אם ההסברים שלי לא הגיוניים.

• ספונסר פורום
פורסם

לפי תאורך סביר להניח שהסינכרון של הילוך 2-3 לא תקין ודורש החלפה, ובכל זאת, מתי לאחרונה הוחלף שמן גיר?

אורן

פורסם

זו בטח לא בעיה בגיר כי אין שום גיר ידני עם מצמד סנכרוני לרוורס.

מה שכן יכול להיות שהקלאצ' לא מכוון. בעצם זה רק קלאצ' לא מכוון.

פורסם

הדבר הראשון שעשיתי כשעליתי על הרכב היא לראות שהקלאץ' מפריד כמובן, והוא מפריד מצויין, כאמור, הבעיה היא רק בהעברה מראשון לשני, או הורדה משלישי לשני, שאר ההילוכים תקין לחלוטין, שמן גיר לא הוחלף בתקופתי, ולא נראה כי בזמן האחרון הוחלף, התיבה ידנית, האם להחליף שמן? הרכב ב170K.

פורסם

הבנתי, איזה שמן משתמשים לגיר ידני הנ"ל?

מרוקנים מבורג תחתון וממלאים מבורג צידי עד שמתחיל להשפך שמן?

איזה שיטות מילוי יש? אני מניח כי תהיה בעיה.

פורסם

לגבי השאלה המקורית, מדובר ביום שבת של עבודה ובכ200 ש"ח לתקן את זה. חבל להתבעס מרכב לא במצב מושלם לאורך זמן, לנסות קוסמויות למיניהן שכשלעצמן דורשות התעסקות וכסף, במקום לגמור עם זה בבת אחת ולהחליף את הדורש החלפה.

אם לא הוחלף שמן ב50K ק"מ/שנתיים אחרונות, אז תחליף לפני שאתה נכנס פנימה, אבל אל תבנה על זה יותר מדי. אתה גם צריך לבצע את הבדיקה שיגאל תיאר.

• ספונסר פורום
פורסם

הסינכרון של השני גמור חבל על הדיבורים .הדבר שכיח שהולך סינכרון של השני וכל הגיר בסדר הוא עובד הכי הרבה ,לרכב יש יותר מ-200K אני מאמין והסינכרון עשה את שלו ,החלפת שמן כבר לא תעזור אבל גם לא תזיק.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מספר דברים,

חנן תודה רבה על הקישור,

את הבדיקה של יגאל עשיתי עוד כשקניתי את האוטו, ואני תמיד מודע למצב הקלאץ', כרגע הוא מפריד מצויין.

הרכב "רק" ב170K, לא החליפו שמן גיר בשנתיים האחרונות, זאת בוודאות, לאחר בירור, ולא מתוך ניחוש.

ושוב חנן, מה זאת אומרת יום שבת עבודה ו200 שקל? מה התכנית? החלפת הסינכרון? האם צריך להוריד את הגיר לגמרי או רק לפתוח?

פורסם

חשוב לציין שלא כל התיבות אוהבות שמן 80W90, לכן כדאי שתתייעץ עם אנשים טכניים שמכירים את הרכב ע"מ שימליצו לך על שמן טוב ומוכך.

מניסיוני, שמן חד-דרגי (או שמן רב-דרגי עם הפרש כמה-שיותר-נמוך בין המספר השמאלי לימני) מתפקד טוב מאוד בגירים ידניים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ארז, אתה צריך להוריד את הגיר, ולפרק אותו לגורמים. תמצא ספרות מתאימה קודם לזה. אני מדבר על החלפת הסינכרון ו/או חלקים מסביב, כגון המלבנים הקטנים שמתחברים לסינכרון/קפיצים/שרוול משלב וכו' בהתאם למה שאתה רואה לאחר הפירוק (סליחה על השמות הלא מקצועיים-אני לא למדתי את הנושא בבית ספר, ולא עוסק בזה למחייתי) . יום שבת אחד של עבודה, זה בערך מה שצריך בשביל לפרק ולהרכיב גיר מהרכב וכולל פירוק והרכבה משניים שלו, וכולל מינגול וסיאסטה קצרה בצהריים. סינכרונים עולים כ100-200 ש"ח ע"פ מה שאני מכיר. אני מקווה שלרכב שלך הם לא יותר יקרים.

קח בחשבון שיש סיכוי טוב שאתה תחליט על הדרך להחליף עוד חלקים (מצמד/מיסבים/סינכרונים אחרים) שלא יימצאו במיטבם לאחר פירוק, במיוחד אם אתה מתכוון להישאר עם הרכב עוד זמן רב. את זה לא הכנסתי לחשבון מכיוון שדיברתי על העלות הישירה של תיקון התקלה הספציפית שתיארת.

• תוכן חדש...