Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. מזמן לא פתחתי שרשור עם שאלה היפותטית. נכון שהתגעגעתם?

אז ככה, הבוקר נסעתי עם חבר שלא מזמן נגמר לו המלווה, ביקש ממני להתלוות אליו לת"א. הסכמתי. על איילון, הוא היה על בערך 100 על הנתיב השני מימין, לפניו היה אוטובוס, ומימין לאוטובוס היה נתיב נוסף.

הוא רצה לעקוף את האוטובוס ולחזור לנתיב שלו. עקף, וכשהתחיל לחזור לנתיב הגיח רכב מימין (עונדה עם סבויילרים וניאונים וכיו"ב) שבו-זמנית גם עקף את האוטובוס, אך מימין. נוצר מצב ששניהם עקפו את האוטובוס משני הצדדים, ושניהם רצו להגיע לאותו נתיב. היה "כמעט" קטן, שניהם סטו בחדות חזרה לנתיב בו היו קודם, הערס התחיל לצפצף לנו לצעוק על חבר שלי שהוא נוהג כמו מטורף (החבר מסכן כולו בלחץ. לפני כמה שבועות נגמר לו המלווה והוא תמיד נוהג סביר) בכל מקרה, התעלמנו.

רציתי לדעת: במקרה של באמת תאונה כזאת, מי האשם? ולמה?

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשים ששואלים שאלות היפותטיות תמיד אשמים בתאונות. תמיד.

ולשאלה - הערס אשם (למרות שאם היית אומר לו את זה הוא כנראה היה מוריד לך אחת לפנים) כי הוא חתך מימין את האוטובוס.

אלה בדיוק סוג התאונות שאפשר למנוע והן גם מאוד מסוכנות. אתה נתקע במישהו בצד בלי לשים לב (או אפילו לא נתקע ושם לב אליו ברגע האחרון), נבהל (לרוב), חותך בחדות לצד השני, משאית/אוטובוס/אימפרזה עם 3 ילדים נתקעת בך, מתהפך בפראות ומת.

יש לסוג תאונות האלה גם שם, ששכחתי כרגע. עמך הסליחה !

בקיצור, אני חושב שכדאי מאוד שגם אתה (אם אתה לא עושה את זה עדיין) וגם חבר שלך תציצו לרגע מהחלונות הצדדים שנייה לפני שאתם עוברים נתיב בכביש מהיר. ממש הצצה קצרה, זה מספיק כדי לקלוט אם יש שם מישהו שעומד לסיים לך את החיים או לא.

פורסם

הבעיה של חבר שלך יותר חמורה

אם הוא נסע במהירות 100 קמ"ש (10 מעל המותר) והחליט שזו המהירות לעבור נתיבים כאשר הוא נהג סופר צעיר אז זה טעון טיפוח

ככלל : מעבר נתיבים הינו דבר מסוכן שעלול להסתיים במוות

לא חייבים לעבור נתיב, לאן אתה ממהר ?

הרבה מאוד מהתאונות נגרמות מעקיפות ומעברי נתיבים, לא חייבים לא עוברים, סגלו זאת כדרך חיים

פורסם

הרבה מאוד מהתאונות נגרמות מעקיפות ומעברי נתיבים, לא חייבים לא עוברים, סגלו זאת כדרך חיים

לשיטתך, כל מזדחלי/מתנחלי הנתיבים השמאליים הם מל"ו צדיקים וכל חטאם הוא בכך שרצו לשמור על חייהם :shock:

בבקשה ממך, רד לנו מהכביש וחסוך מאיתנו את המנטרות שלך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני לא בטוח מי אשם אבל הפתרון שלי הוא תמיד אקסטרא תשומת לב בנסיעה

בכביש מהיר עמוס, מקרים כאלה קורים לי על בסיס כמעט יומיומי אבל ללא כמעט עבור הרכב

פשוט כי מתוך הניסיון אני יודע להעריך את הצעדים של הסובבים אותי על הכביש אפילו אם הם מנסים

לחתוך אותי בדרך זו או אחרת , אין מה לעשות לוקח זמן ללמוד את "שפת הגוף" של הנהגים כדי

לקחת מרווחי ביטחון ולעבור מסלולים מראש במידת הצורך.

פורסם
לשיטתך, כל מזדחלי/מתנחלי הנתיבים השמאליים הם מל"ו צדיקים וכל חטאם הוא בכך שרצו לשמור על חייהם :shock:

בבקשה ממך, רד לנו מהכביש וחסוך מאיתנו את המנטרות שלך.

מי שנוסע מתחת למהירות המתאימה לכביש מזיק ומסוכן כמעט באותה המידה למי שנוסע מעל המהירות.

מי שנוסע בנתיב הלא נכון גם כן מזיק מאוד לתנועה.

ואתה יודע מה, גם אם אלו מנטרות, אלו מנטרות נכונות שמצילות חיים.

אם מטרתך בפורום הינו עידוד מהירות ונהיגה שגויה ופרועה, בבקשה, אבל אני מקווה שלא תעקוף אותי מימין כאשר אני אנסע 100 באיילון בנתיב אמצעי...

אם מטרתך הינה למידה נכונה של נהיגה ואדיבות אז בהחלט יש לך הרבה מה ללמוד.

פורסם
מי שנוסע מתחת למהירות המתאימה לכביש מזיק ומסוכן כמעט באותה המידה למי שנוסע מעל המהירות.

מי שנוסע בנתיב הלא נכון גם כן מזיק מאוד לתנועה.

ואתה יודע מה, גם אם אלו מנטרות, אלו מנטרות נכונות שמצילות חיים.

אם מטרתך בפורום הינו עידוד מהירות ונהיגה שגויה ופרועה, בבקשה, אבל אני מקווה שלא תעקוף אותי מימין כאשר אני אנסע 100 באיילון בנתיב אמצעי...

אם מטרתך הינה למידה נכונה של נהיגה ואדיבות אז בהחלט יש לך הרבה מה ללמוד.

הבעיה מתחילה כאשר מישהו "מחליט" להיתנחל בנתיב האמצעי ומשייט לו להנאתו בין 60 ל60.2 קמ"ש...

עד מהרה, יצר העדר של בני האדם מיתפרץ ואחרי ידבקו לאחורי מכוניתו ויתנחלו גם הם שם...

לאחר מיספר דקות של היזדחלות, יאמר אדם בליבו, הרי אני נוסע בפאג'רו, למה אני צריך לינסוע על כך לאט, ועוד אחרי טויוטה????

ומיד הוא מגביר את המהירותו ל 60.4 קמ"ש ועובר לשמאלי... וכך חברים, נוצר מה שניקרא בגלגל"צ "עומס"

לתשובתך... זה לא משנה מי אשם, השאלה היא מי יחזור הביתה בקופסא עם 4 גלגלים אם בקופסא שגוררים אותה עם שני גלגלים לאורך שדרת אבני שיש...

כשאני יוצא לעקיפה, או ביכלל, אני מיסתכל במראות, אני מאתר טיפוסים שמזגזגים, ונימנע מלהיות איתם באותו קו. יתרה מזו, אני "לומד" את ההיתנהגות שלו, וניתן ליראות איזה נתיב חביב עליו לעקיפה ואיך הוא נוהג, ועל פי כן ליקבוע את המרחק שצריך לישמור ממנו כי אם הוא יעשה תאונה בכביש, וסביר להניח שהוא יעשה, אני רוצה להיות במרחק בטוח משם, ואם אפשרות לברוח לשוליים וליבלום בזמן...

לדעתי אותו בחור שהיה בימני צריך לתת לך זכות קדימה כל עוד אתה מאותת... אין להגביר או להאט את הרכב כל עוד אתה נעקף, ובגדול, אתה עוקף גם אותו. ברע שהוא לא נותן לך להישתלב חזרה, הוא עובר עברה...

חזרה לעולם האמיתי, עדיף להיות פיקח ולא חכם;) ואני מאמין שאתה יודע את ההבדל בינהם...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

קודם כל, לפי איזה מחקר הגעת למסקנה שהרבה מהתאונות נגרמות ממעברי נתיבים?

שנית,יש פה קצת אירוניה,אלו שגורמים למעברי נתיבים הם דווקא אנשים כמוך שמתיישבים בשמאלי (עבירה על החוק ד"א כי השמאלי נועד לעקיפות בלבד) וגורמים לאנשים שכן רוצים לעקוף לחפש נתיב פנוי לעקיפה.

דבר שלישי,מעברי נתיבים הם חלק מהנהיגה,יש לך מראות השתמש בהם! אתה לא יודע להשתמש בהם מקומך לא על הכביש.

פורסם

אם מטרתך בפורום הינו עידוד מהירות ונהיגה שגויה ופרועה... ועוד כמה שטויות ...

אני רואה שיש לנו בפורום עוד קורבן לשטיפת המוח של מערכת התחבורע הישראלית.

תעשה לכולנו טובה ותשתדל להמנע מלהטיף מוסר לאנשים ששמו לעצמם מטרה לנגד עיניהם להחדיר תרבות מוטורית אמיתית בישראל ועושים זאת בדבקות ובאדיקות בלא תמורה.

כן, אני מדבר על התגובה המטופשת הזו שלך לעמית.

בתודה מראש,

מוטי

פורסם

אתם יודעים מה,

טרחתי ועשיתי שעורי בית

ניגשתי לאתר של המשטרה

שם ניגשתי לסטטיסטיקות

http://www.police.gov.il/statistica_umipui/statistica/xx012005abd_stat.asp#

הורדתי את הדוח הסטטיסטי המלא

מצאתי את העמוד המתאים לגבי סיבות עיקריות לתאונות בשנת 2005 (עמוד 27)

ונחשו מה הסיבה מספר 1 לתאונות קטלניות ?

אכן ניחשתם נכון : סטייה מהנתיב !

עכשיו תסבירו לי במה טעיתי בתשובתי הראשונה ובהמשך ההסבר שלי שעל נהגים חדשים במהירות 100 קמ"ש לא לצאת למעברי נתיבים ?

בברכת שנה טובה וחג שמח

פורסם

למה סוטים מנתיב? כי אנשים מזדחלים להם בשמאלי בלי בושה וגורמים לעצבנות יתר לנהגים שרוצים לנסוע קצת יותר מ 90 קמ"ש (שזה 99% מהנהגים).

מהירות הנסיעה התאורטית באיילון היא אולי 90 קמ"ש, תכלס היא 120 קמ"ש.

אין שום בעיה לעבור נתיב, גם לנהג חדש, כל עוד הוא מוודא שהדרך פנויה. הבעיה מתחילה בנהגים שלא טורחים לעשות זאת.

אגב, יש גם כל מיני סוגי סטיה מנתיב.

1. עקיפה לא זהירה

2. הרדמות על ההגה

3. פיצוץ צמיג עקב לחץ נמוך/גבוה מהמומלץ

4. נסיעה במהירות שאינה הולמת את תנאי הדרך (גשם ראשון, למשל)

5. דיבור בפלאפון, התעסקות עם הרדיו ושאר ירקות.

6. נהיגה בשיכרות

הסעיף הראשון הוא חלק קטן יחסית מהבעיה.

הסעיף הרביעי הוא הכי בעייתי ונפוץ, לדעתי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הסטטיסטיקה של המשטרה פשוט, תסלחו לי על המילה אבל לא מצאתי משהו טוב יותר, דפוקה.

אתה לא יכול לדעת לפי מה הם החליטו שהסטייה מהנתיב היא הגורם מספר 1.

כשבנאדם שיכור והוא עושה תאונה - זה בגלל שהוא סטה מהנתיב שלו..

כשבנאדם נרדם על ההגה והוא עושה תאונה - זה בגלל שהוא סטה מהנתיב שלו..

כשקופץ לך כדור לכביש, וילד רץ אחריו, ואתה יודע שלא תספיק לבלום אז אתה סוטה וגורם לתאונה - זה בגלל סטייה מהנתיב?

כשאתה נוסע בכביש דו נתיבי (2 נתיבים, לכיוון אחד) בנתיב השמאלי, ובא מישהו מאחוריך ומסמן לך עם האורות הגבוהים שהוא רוצה לעקוף אותך,

אז אתה נותן קצת גז כדי לעקוף את הבחור בנתיב הימיני לידך, וברגע שאתה עובר אותו ורוצה לחזור לנתיב הימני,

זה שהיה מאחוריך והיבהב באורות חותך לנתיב הימין כדי לעקוף אותך מהימין וכתוצאה מכך נגרמת תאונה.

זה בגלל סטייה מנתיב או בגלל אנשים שנוהגים בפרעות ועושים שטויות קטלניות על הכביש ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הבעיה של חבר שלך יותר חמורה

אם הוא נסע במהירות 100 קמ"ש (10 מעל המותר) והחליט שזו המהירות לעבור נתיבים כאשר הוא נהג סופר צעיר אז זה טעון טיפוח

אהא !! כלל ! אם זה כלל, אז חייבים לכבד אותו.

מאיפה הכלל המטופש הזה ? בוודאי ש100 קמ"ש היא מהירות מתאימה לעבור נתיבים. אם אתה נוסע ב100 קמ"ש, אין מה להאט את המהירות בכביש מהיר כדי לעבור נתיב. מה אתה רוצה שהוא יעשה ? יבלום ? לא רק שזה לא נותן כלום (כי אין שום סיבה לא להסתכל במראות ולצדדים כמו שצריך ולעבור נתיב בבטחה), זה גם מסכן את הנהגים שמאחוריך.

פורסם

האוטובוס משני הצדדים, ושניהם רצו להגיע לאותו נתיב. היה "כמעט" קטן, שניהם סטו בחדות חזרה לנתיב

אני חושב שהבעייה של החבר שלך ושל נהג ההונדה ,זה פשוט שהם סטו בחדות,ללא מבט במראה ותוך חוסר אחריות.צריך לדעת גם לסיים עקיפה ולא רק להתחיל אותה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
אתם יודעים מה,

טרחתי ועשיתי שעורי בית

ניגשתי לאתר של המשטרה

שם ניגשתי לסטטיסטיקות

http://www.police.gov.il/statistica_umipui/statistica/xx012005abd_stat.asp#

הורדתי את הדוח הסטטיסטי המלא

מצאתי את העמוד המתאים לגבי סיבות עיקריות לתאונות בשנת 2005 (עמוד 27)

ונחשו מה הסיבה מספר 1 לתאונות קטלניות ?

אכן ניחשתם נכון : סטייה מהנתיב !

עכשיו תסבירו לי במה טעיתי בתשובתי הראשונה ובהמשך ההסבר שלי שעל נהגים חדשים במהירות 100 קמ"ש לא לצאת למעברי נתיבים ?

בברכת שנה טובה וחג שמח

אנא קרא את החתימה שלך עצמך לפני שאתה מדבר על סטטיסטיקות ( שורה אחרונה ).

אם אתה ממליץ לנהג צעיר לא לעבור נתיבים, אז אני בדעה שהוא צריך ליסוע רק ישר, שלא יסתכן בפניות.

אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים

• תוכן חדש...