Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לפי הכותרת התשובה היא "לא"

ואחרי שקראתי את כל התוכן שכתבת עדיין לא.

אין כזה דבר סוחר רכב הגון היום....

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לא רק שלא הייתי קונה מסוחר, גם לא הייתי מוכר לסוחר.

לך תדע כמה זמן הרכב יסע עם הייפוי כח שהוא מקבל ממני כאשר הרכב עדיין רשום על שמי. (אלא אם כן ישנתי כשנכנס החוק החדש שיזמו לתוקפו)

כידוע, ניתן להפקיד את רשיונות הרכב במשרד הרישוי עד להעברת הבעלות.
פורסם

תלוי איזה סוחר. אם מדובר במגרש רציני שמוכר רכבי חברה לשעבר ודומיהם וזה מה שאתה מחפש - הייתי הולך על זה, אבל בא עם חבר פחח.

סוחר "פרטי", כזה שמעמיד מכוניות בחניה ציבורית ומסתובב עם חמישה טוקמנים שעל כל אחד מהם מדבקה עם סוג הרכב שהוא פירסם עם המספר שלו - מכזה לא הייתי קונה בחיים. וככל שמדובר ברכב זול יותר הייתי בורח יותר רחוק מסוחרים כאלו.

הסיבה פשוטה מאוד - סוחר כזה צריך לעשות רווח. בשביל פחות מכמה אלפים הוא לא יתעסק עם רכב. וכשמדובר ברכב שהמחירון שלו הוא נניח 30K, אז יוצא שמינימום 10% זה רווח של הסוחר. ומה זה אומר? או שהסוחר עוקץ אותך עם רכב ששוויו האמיתי נמוך בהרבה ממחיר השוק באמצעות הסתרת פגמים ברכב, שקרים או זיוף קילומטראז'. או שהוא לא מזייף ומשקר אלא סתם מבקש מחיר מוגזם יחסית לשוויו האמיתי של הרכב. רווח הוא צריך לעשות.

בקיצור - אתם משלמים על רכב יותר ממה שהוא שווה באמת כי אתם גם מפרנסים את הסוחר בדרך. ועם כל הכבוד לפרנסה שלו, בקניה פרטית יותר קל לקבל תמורה מלאה לכספכם.

פורסם

יש פה עניין פסיכולוגי, שעוד לא הצלחתי להבין עד הסוף.

את המכונית האחרונה שמכרתי לאנשים פרטיים, מכרתי לפני כעשרים שנה. כמות בילבול המוח שקשורה בזה לא שווה את הרווח הפוטנציאלי שבמקרים רבים לא קיים. כל מכונית משומשת יש לה בעיות כאלה ואחרות, ומעולם לא טרחתי להסתיר אותן. סוחר לעומת זאת, ניחן בכישרון המצוי אצל מתווכי דירות ושדכנים להפוך כל דירה חרבה ומעופשת או בחורה שמנה ומחוצ'קנת לכלילת היופי. מהצד השני זה גם עובד, וסכום שנראה מגונה למכור בו לאדם פרטי, נראה סביר למכור לסוחר.

דוגמא: היתה לנו סופה נהדרת ששימשה את אישתי ביום -יום ולטיולי סוף שבוע. מושקעת,שמורה, עם הרבה תוספות, ועם 45K ק"מ אמיתיים. מישהו מהעבודה של אישתי חמד אותה משך כמה שנים, וכשהחלטנו למכור הצענו לו אותה. הוא בא, ראה, בדק, מישש, ולא הסכים לשלם את המחיר שדרשנו שהיה הוגן בכל קנה מידה. הוא רצה לבדוק במכון ואח"כ לנכות את מחיר התיקונים - דבר שאני לא הסכמתי.

הלכתי לסוחר, קיבלתי 5K פחות, ותוך רבע שעה גמרתי ענין. מאחר ונשאר אצלי סט מפתחות ושלט נוסף בבית, התקשרתי למחרת לסוחר כדי לתת לו אותם. הוא אמר לי שהאוטו כבר נמכר. מבירור התברר שהאוטו נמכר לסוחר אחר שמכר לסוחר אחר, שמכר לסוכן ביטוח מראשון לציון - כל זה בפחות מיממה. המחיר ששילם סוכן הביטוח היה 15K יותר ממה שאני קיבלתי.

אז מה היה לנו? אוטו מצויין שלא הסכמתי למכור לאדם פרטי במחיר גבוה ב 5K ממה שקיבלתי בסוף מהסוחר, ואדם פרטי שקנה ב 10K יותר ממה שאחר לא היה מוכן לשלם. זו ההצדקה לקיומם של סוחרים.

נמרוד

פורסם

קניתי לפני כחודש רכב מסוכנות ניסן רנו בהרצליה. את הרכב השאיר אדם, שקנה רכב חדש ב400K ש"ח, והשאיר להם את הרכב הקודם. רכב יד ראשונה, מודל 98 , מצב מופתי, עם קילומטראז' נמוך מאוד ביחס למודל , 95K ק"מ, קבלות על טיפולים וכו' .

לפני כשנתיים וחצי קניתי מאותו סוחר קורולה, עם מאפיינים כנ"ל, יד ראשונה מאדם מבוסס שקנה רכב חדש והשאיר להם את הרכב, קילומטראז' נמוך, מצב מופתי, היסטורית טיפולים וכו' .

אין לי ספק שבפעם הבאה שאצטרך רכב, לפני הכול אני אתקשר לאותו סוחר ואשאל אותו אם יש לו רכב טוב בשבילי. סוחר שתענוג לעבוד איתו. כבר בטלפון הוא מספר לי מה יש ומה אין לרכב, ועוד לא התאכזבתי ממנו, גם לא בפרט הכי קטן. אני מרים אליו טלפון, מברר, שואל, מגיע, רואה את הרכב, בודק, בוחן היסטורית טיפולים, וקונה ממנו את הרכב. אין יותר פשוט. בשלוש שעות אני יוצא מהסוכנות עם רכב ביד ובלי בלבולי מוח.

וכבר היו מקרים שהתקשרתי אליו והוא אמר לי שאין לו רכב טוב בשבילי. בלי משחקים.

ויש שם אבא ואמא, ויש עם מי לדבר לאחר הקנייה, ואפשר לשלם באשראי, ואתה לא צריך לבדוק משכונים, שעבודים וזיופים, כי על כל מקרה כזה, המשטרה לפני הכול פונה אליו ולא אליך. יש ביניכם חוצץ.

הוא יוצא דופן? אולי.

פורסם
יש פה עניין פסיכולוגי, שעוד לא הצלחתי להבין עד הסוף.

...

הלכתי לסוחר, קיבלתי 5K פחות, ותוך רבע שעה גמרתי ענין.

...

המחיר ששילם סוכן הביטוח היה 15K יותר ממה שאני קיבלתי.

אז מה היה לנו? אוטו מצויין שלא הסכמתי למכור לאדם פרטי במחיר גבוה ב 5K ממה שקיבלתי בסוף מהסוחר, ואדם פרטי שקנה ב 10K יותר ממה שאחר לא היה מוכן לשלם. זו ההצדקה לקיומם של סוחרים.

פסיכולוגי?!?!?

מה פסיכולוגי ב-20K ש"ח הפרש?

הבן אדם שילם 20 אלף ש"ח יותר ממה שהיה יכול לשלם אילו היה קונה את אותו רכב בדיוק, או רכב ברמה מקבילה מאדם פרטי. אתה יודע מה? לא 20K, אלא 15K אם נניח שאת חמשת אלפי השקלים שהסוחר הוריד לך לא היית מוכן להוריד לאדם פרטי.

זה פסיכולוגי? זה כסף, זה רכוש, זה הפרש משמעותי בשווי של מוצר ובערך של שירות.

זו הצדקה לקיומם?

סלח לי, אבל בעיני עם כל הכבוד הראוי לפרנסתם של סוחרים ולפיות ילדיהם הרעבים - את עשרות אלפי השקלים הללו היה יכול הרוכש המאושר לקבל בצורת רכב טוב יותר או מאובזר יותר.

הוא אמנם קיבל אחלה רכב, ובמחיר שהוא מצא ראוי (לא יודע מה סיפרו לו כדי להצדיק את המחיר) אבל הוא קיבל אותו א-טרגו.

אילו היו סוחרי רכב שהיו עובדים כמו מתווכי דירות עם חוזה מסודר האומר "אתה משלם לי X אחוז + מע"מ או X ש"ח משווי הרכב ואני דואג לבלגן" הייתי אומר סבבה - מי שמעוניין לחסוך זמן וכאב ראש ומוכן לשלם את הסכום יקבל תמורה מלאה לכספו. אבל אין פה גילוי נאות כזה.

המצב הוא שסוחר רכב מוציא את לחמו מלקחת רכב בשווי X ולמכור אותו ב X+Y כשה-Y נובע ממוחו הקודח ו\או מקומבינות וסיפורים כאלו ואחרים שהוא מספר זה לדעתי פסול. הרוכש אפילו לא יודע מה ההפרש ששילשל לכיסו הסוחר וכך לא יכול לדעת אם שילם עבור החיסכון בזמן ובכאב ראש שמציע הסוחר או ששילם גם על פגמים נסתרים ברכב.

אני בספק אם סוכן הביטוח שרכש את הסופה שלך היה מסכים לשלם 20K עבור חיסכון בזמן בחיפוש רכב כשמדובר ברכב שמחירו להערכתי היה סביב ה-120K (?). אלפיים ש"ח אולי היה מוכן לשלם לסוחר הגון שעושה בשבילו את הריצות. אבל פאקינג עשרים אלף ש"ח? אין מצב. זה לא שכר הוגן בשום קנה מידה עבור עבודה בסדר גודל כזה.

למרבה הצער - עצוב ששמם הטוב של הסוחרים ההגונים נפגע בגלל מיעוט של 99.99% של נוכלים בענף.

פורסם

אם אני יכול לחיות עם הליקויים שהמוכר מתאר והבדיקה תאשר שאלה הליקויים היחידים אקנה את הרכב כי אחרת בכלל לא הייתי לוקח אותו לבדיקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם הסוחר ישר והגון כמו שתארו פה אז הייתי הולך על זה.

לסוחרים ישנם מספר יתרונות. אחד מהם זה העובדה שבפעמים רבות הם מרמים ומשקרים את הלקוח. עם סוחרים כאלו לא הייתי מתעסק. היתרון השני שיש להם זה רשת ענקית של קשרים, גם בתחום הקניה והמכירה וגם בתחום הטיפולים.

לדוגמא, רכב עם מחירון 60K עם דפיקות בצדדים וכמה בעיות שעלות תיקונם 15K יכול להמכר אולי ב 40K. עדיין אנשים ירתעו מקניה של רכב עם בעיות אלא יעדיפו לחפש רכב במצב טוב. הסוחר יכול לקנות את הרכב הזה ב 35 (יכולת מיקוח מצויינת), לתקן אותו ב 8K בעזרת הקשרים שלו ואז למכור רכב במצב סביר ב 50K. רווח לגיטימי של 7K בזמן קצר.

בנוסף יש סיכוי גדול שבסיפור הסופה המדובר, הסוחר שקנה את הרכב ידע שמישהו מחפש רכב כזה ולכן חיפש. הקשרים שיש לסוחרים והידע שלהם איזה רכב נחוץ ואיזה רכב מבוקש נותנים להם יתרון נוסף.

לסיכום. הייתי הולך על סוחר ישר. אבל רק אם הייתי משוכנע בעובדה שהוא הגון ולא מסתיר שפנים מתחת לכובע...

פורסם

הכל תלוי בכמה בעיות יש לרכב.

אם לרכב יש 5000 בעיות לא הייתי נוגע בו ולא משנה אם הסוחר היה האיש הישר האחרון בעולם.

אם לרכב יש מעט בעיות, או בעיות קלות יחסית, והסוחר היה ישר, הייתי קונה ממנו.

אם לרכב יש מעט בעיות והסוחר "שוכח" לציין אותם, שיילך קיבינימט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אם מדובר בסוחר הרמאי ביותר ביקום.

מה איכפת לי?

האוטו נלקח לבדיקה רצינית (פחח + מכונאי).

בדיקות שיעבוד וכו' מתבצעות במשרד הרישוי.

מבחינתי שהוא יהיה סוחר שישב בכלא על אונס ורצח כפול.

אם הוא מוכר לי את הרכב שאני רוצה, במצב שאני רוצה, במחיר שאני רוצה.

אז אני לוקח.

והשיקול של כמה זה היה יכול לעלות לי אם הייתי מחפש לבד?

זה כמו אלה שבוכים על המיסוי על רווחי הימורים (לוטו/טוטו).

בוכים על הפסד של משהו שגם ככה לא היה שלהם.

מבחינתי אם אני מוכן לשלם על 106 ראלי 25K והרכב נראה במצב טוב.

לא איכפת לי אם הסוחר קנה אותו ב-15K.

בדיוק אותו מצב עם ילדי הראלי היום.

הם רוצים המון מעל המחיר הריאלי (כמו הסוחר), השאלה אם אני כקונה, מוכן לשלם את זה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אתם יודעים מה? גם אני הייתי הולך על סוחר ישר.

הייתי גם בוחר בדוכן לוטו רק את החישגד הזוכה, מטריד מינית בכנס פמיניסטי רק את הבחורה שלא תתלונן ואוכל בהודו רק את הצ'אפטי שלא משלשל.

אה, כן. ואני גם מאמין שאני אקבל שקל מהפיה על כל שן שאני שם מתחת לכרית אחרי שהיא עפה כשדפקתי את הראש בקיר כשגיליתי ששוב יצאתי אהבל.

בקיצור - עד שלא יקום מתווך רכב שיציג בפני חוזה הוגן ובו כתוב מה העמלה שלו, אני תמיד אעדיף לקרוא את הלוחות ביום שישי ולקחת לבדיקה רכב של אזרח מן הישוב. אצל אלו רק 20% הם נוכלים.

פורסם

מי ניחשב בעינכם סוחר?

אני מכיר מכונאי שאחד מעיסוקיו זה תיווך רכבים,האם הוא ניחשב סוחר?

האם הייתם קונים מאדם כזה?

חוץ מזה חצי מהמודעות מכירה זה סוחרים סמויים,איך אתם כקונים יכולים לזהות זאת?

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הסוחרים של היום מתוחכמים יותר מזה. אני ראיתי סוחר עם לפחות שני פלאפונים שיש עליהם מדבקות עם שם הרכב שהמספר של המכשיר הספציפי מופיע במודעה שלהם.

פורסם

אתם טוחנים מים.

roy אמר, ואמר נכון, לדעתי, שבסופו של דבר, באמת שזה לא משנה ממי קונים את הרכב, כל עוד המחיר מוצדק מבחינת הקונה, והמצב של האוטו ברור ומקובל עליו.

אם נחפש בכל מקום איפה נדפקנו, נתבאס קשות מהחיים.

אור.

• תוכן חדש...