Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור תמונות - MDC6 - 8.9

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא זוכר זמנים קרובים בקטגוריה הבכירה. אני זוכר ספליט של חלק גבוה ונמוך אסתי ואיוו כולל ניסן מול האחרות. לא זוכר איביזה שעקפה בכלל זמן של קליאו ספורט.

ככה יהיה הרבה עניין בקטגוריה הזו ומבחינתי לא ממש חשוב אם יש 200 כ"ס עם טורבו או 240 כ"ס בלי, לא משנה כמה סוסים ויותר מדי תת-היגוי וכל הסוסים לא שווים כלום. אני מסכים וזה קיים גם היום של 306 XSI יש חיסרון 123 סוסים זה לא כמו 172 בקליאו. זה מה יש.

למה גולף עם 170 או 150 כ"ס צריכה להתמודד עם STI?

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

תראה זאב הכללים קיימים בשביל שלא יצטרכו להתייחס לכל רכב בנפרד.

תאר לך מצב אבסורדי שבו כל נרשם יצטרך להגיע ויבדקו את יכולות הרכב שלו - תאוצה ואחיזה ולפי זה יסווגו :?:

אם תשים לב בארוע השלישי עשה קובי כהן עם איביזה טורבו זמן יותר טוב מכל הקליאויים (כולל הזמן שלו עם קליאו). ב MDC 4 הזמן של קובי כהן על איביזה היה עולה לגמר מהמקום השני (6 מאיות אחרי רוני), ובכל מקרה קליאו זה הרכב החזק ביותר בקטגוריה.

בכל מקרה הבדל עצום שיש הינו הצמיגים, ניתן לראות שההבדל בקטגוריה העילית נובע בעיקר מאלו שיש להם סמי סליקס ואלו שאין להם. גם בקטגוריה הראשונה הגיע פתאום בחור חדש עם סמי סליקס וניצח בקלות. אמיר בקשי צפוי להגיע ל MDC הבא עם צמיגים שכאלו ...

אני הייתי מפקח יותר על הצמיגים המותרים במרוץ לפני שאתחיל להעביר רכבים ספציפיים קטגוריות...

פורסם

אולי הגיע הזמן לחלק את הליגה הזו לשניים .

האחת - ליגה של מכוניות דוגמת המיני הצהובה כלומר מכוניות שנבנו במיוחד לג'ימקאנות טכניות ולא מהירות ושם ההספק לא ישחק תפקיד .

השנייה - ג'ימקאנה מהירה יותר , בדומה ל-MDC או לתחרויות האמריקאיות .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לגבי צמיגי סמי סליקס מוטי כתב כבר פעם שבחו"ל רכב שמגיע עם צמיגים כאלה הוא אוטומטית עולה קטגוריה, מקווה שזה ייושם לקראת העונה הבאה, לגבי ה עד 1600 או עד 2000 זה קל אבל לגבי הקטגוריה הבכירה שם יש בעיה כי אם לא נפתחה קבוצה בשביל משפחתיות חלשות או הקטגוריה שזאב הציעה, אז ברור שלפתוח קטגוריה של מעל 2000 טורבו בעלי צמיגי סמי סליקס זה מיותר

פורסם

אתם שמתם לב לתוצאות של קטגוריית עד 1600 מול התוצאות של עד 2000 באירועים הקודמים ?

אם לא אז תעיפו מבט (יש באתר של מסלולים תוצאות), כנראה שזה קצת יפתיע אתכם ובעצם יטרוף את הקלפים בויכוח הזה.

בהרבה אירועים 106 ראלי עשתה זמנים הרבה יותר טובים מכל הקטגוריה שלנו עם כל המיאטות וקליאו ו-s2000.

הן קלות, הן מסתובבות בצורה מעולה ועם המסלול לא מהיר מדי אז הן לא נופלות מאף-אחד.

תמיד יהיו תלונות ולא יעזור כלום. תמיד יהיו רכבים מתאימים יותר ומתאימים פחות למסלול (והרשימה הזאת אפילו תהיה שונה ממסלול אחד לשני).

הכי טוב אם התחרות תעשה על רכב אחיד אבל זה לא המצב.

עד 1600 נשלטת לגמרי בידי הראלי. רוב הרכבים האחרים יכולים רק לחלום.

מעל 2000, אין הרבה תחרות לנינג'ות ויש קבוצה מאוד גדולה של רכבים שאין להם הרבה מה לעשות, אלא אם כן המסלול מאוד צפוף וטכני (ולא מאפשר לכח לדבר).

בחו"ל זאת לא סתם חלוקה לקטגוריות אלא ממש דירוג פר רכב. אין הגדרות כלליות, יש ממש התאמה של דגמים מדוייקים לתתי-קבוצות ברורות (ואפילו עושים התאמות של התוצאה אם רוצים להשוות את כולם).

זה כנראה קצת גדול עלינו בארץ אבל לגבי צמיגי מירוץ הם באמת מעיפים אותך לקטגוריה אחרת לגמרי וכך גם צריך להיות בארץ.

אני כנראה עומד לחטוף בראש באירוע הקרוב בגלל צמיגים כאלה אבל נקווה לטוב.

לשנה הבאה צריכה להיות החלטה ברורה בנושא.

ניר

פורסם

ניר אתה צודק לגבי חלק מהדברים אבל הטענה ש 106 רעלי יותר מהירה ברוב התחרויות מהמיאטה והקליאו לא נכונה רק פעם אחת היא יותר מהירה פעם שניה היא הייתה יותר מהירה בגלל צמיגי סמי סליקס, הוכחה למה שנאמר על ידי ועל ידי מוטי ועל ידך ובעצם חקוק בתקנונים של רוב תחרויות הג'ימקנה בחו"ל שצמיגי סליקס מעלים אותך בקטגוריה, בכל שאר הפעמים זה מחולק כמו שצריך

פורסם

תראה, בוא נגיד את זה ככה, 106 ראלי עושה ברוב האירועים תוצאות שטובות לגמר של ה-2000 וזה גם בלי להחשיב את עומר עם הצמיגי סליקס.

אירוע ראשון ושני אין נתונים מלאים אבל בראשון עשו תוצאות טובות משלנו, בשני תוצאות מאוד דומות ברובן.

בשלישי, תוצאה שמספיקה לפודיום אצלנו.

ברביעי רק תוצאה אחת (שלי :twisted:) מנעה מהתוצאה של מישל להשפיל את הקטגוריה שלנו וגם זה היה ב-3 מאיות עלובות.

בחמישי היו הפרשים גדולים באמת כי הכח דיבר במסלול הזה ועדיין גם בלי להחשיב את התוצאה של עומר, ליאור בכר עשה שם תוצאה שמספיקה לגמר אצלנו.

אני לא בא להגיד שה-106 צריכה לעמוד מולנו אלא רק שכל הנושא הזה לא כל-כך פשוט שאפשר סתם לחלק לפי נפח מנוע או כ"ס או משהו כזה (1.3 עם בקושי מאה כ"ס לעומת 2.0 עם 172 ? זה הרי לא כוחות...על הנייר!).

ניר

פורסם
תראה, בוא נגיד את זה ככה, 106 ראלי עושה ברוב האירועים תוצאות שטובות לגמר של ה-2000 וזה גם בלי להחשיב את עומר עם הצמיגי סליקס.

אירוע ראשון ושני אין נתונים מלאים אבל בראשון עשו תוצאות טובות משלנו, בשני תוצאות מאוד דומות ברובן.

בשלישי, תוצאה שמספיקה לפודיום אצלנו.

ברביעי רק תוצאה אחת (שלי :twisted:) מנעה מהתוצאה של מישל להשפיל את הקטגוריה שלנו וגם זה היה ב-3 מאיות עלובות.

בחמישי היו הפרשים גדולים באמת כי הכח דיבר במסלול הזה ועדיין גם בלי להחשיב את התוצאה של עומר, ליאור בכר עשה שם תוצאה שמספיקה לגמר אצלנו.

אני לא בא להגיד שה-106 צריכה לעמוד מולנו אלא רק שכל הנושא הזה לא כל-כך פשוט שאפשר סתם לחלק לפי נפח מנוע או כ"ס או משהו כזה (1.3 עם בקושי מאה כ"ס לעומת 2.0 עם 172 ? זה הרי לא כוחות...על הנייר!).

ניר

טוב כל זה קרה בגלל שהוא נהג על האוטו שלי

פורסם
תראה זאב הכללים קיימים בשביל שלא יצטרכו להתייחס לכל רכב בנפרד.

תאר לך מצב אבסורדי שבו כל נרשם יצטרך להגיע ויבדקו את יכולות הרכב שלו - תאוצה ואחיזה ולפי זה יסווגו :?:

אם תשים לב בארוע השלישי עשה קובי כהן עם איביזה טורבו זמן יותר טוב מכל הקליאויים (כולל הזמן שלו עם קליאו). ב MDC 4 הזמן של קובי כהן על איביזה היה עולה לגמר מהמקום השני (6 מאיות אחרי רוני), ובכל מקרה קליאו זה הרכב החזק ביותר בקטגוריה.

בכל מקרה הבדל עצום שיש הינו הצמיגים, ניתן לראות שההבדל בקטגוריה העילית נובע בעיקר מאלו שיש להם סמי סליקס ואלו שאין להם. גם בקטגוריה הראשונה הגיע פתאום בחור חדש עם סמי סליקס וניצח בקלות. אמיר בקשי צפוי להגיע ל MDC הבא עם צמיגים שכאלו ...

אני הייתי מפקח יותר על הצמיגים המותרים במרוץ לפני שאתחיל להעביר רכבים ספציפיים קטגוריות...

זה רק מוכיח שכל ההנעות הקידמיות החזקות(וגם ההנעות האחריות) ,מאוד צמודות בזמנים בלי קשר לכ"ס או טורבו, שיטת הנעה, צמיגים,ושילדה זה שם המשחק אפשר לראות בפערים של קטגוריות עד 1600 ועד 2000 שלמרות נחיתות הסוסים הם קטנים מאוד,לאומת הפערים הגדולים מאוד בכפולות ההנעה, שורה תחתונה להעברת הכוח והשילדה מרכיב מכריעה!!!

להלן התאמת הקטגוריות לכלל הרכבים (לדעתי, ובלי להתחשב במשפחטומטיות כי שוב פעם לדעתי ספורט מוטורי ותחרות הם לרכבי ספורט תחרותים ,זה לא אומר שאוטומטיות לא יכולות להשתתף רק הם לא יכולות להיות תחרותיות)

קטגוריה עד 1600 סמ"ק אטמוספרי/טורבו ,הנעה אחורית/קידמית גיר רגיל/אוטומט

(צמיגי סליקס/סמי סליקס קנס שניה אחת)

קטגוריה עד 2000 סמ"ק אטמוספרי/טורבו, הנעה אחורית/קידמית גיר רגיל/אוטומט

(צמיגי סליקס/סמי סליקס קנס שניה אחת)

קטגוריה מעל 2000 סמ"ק אטמוספרי/טורבו הנעה אחורית/קידמית גיר רגיל/אוטומט

(צמיגי סליקס/סמי סליקס קנס שניה אחת להנעה אחורית/ קידמית לרכבים בעלי הנעה כפולה

קנס של שניה וחצי , קנס של עוד שתי שניות לכפולות ההנעה כלפי הנעה אחורית /קידמית

STI/EVO קנס חצי שניה כלפי אימפזה GT טורבו

נ.ב.

ב-MDC 4 הייתי עם לאון טורבו ולא איביזה והיה לי רק זמן אחד בשאר פסלתי

בברכה

קובי כהן

פורסם

קובי

אשמח אם תיתן את התרשמותך מהלאון, האם היא מתאימה לג'ימקאנות בחלוקה הנוכחית (מול STI\EVO) או שחבל על הזמן ?

ליאור (לאון-4)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
קובי

אשמח אם תיתן את התרשמותך מהלאון, האם היא מתאימה לג'ימקאנות בחלוקה הנוכחית (מול STI\EVO) או שחבל על הזמן ?

ליאור (לאון-4)

הלאון טורבו טובה וחזקה אבל לא מול STI/EVO

בחלוקה הנוכחית היא ממש לא מתאימה!!!

אבל בחלוקה שלי ועוד איך מתאימה (בקשר ללאון 4 היא עדיין בקטגורית עד 2000 סמ"ק על פי החלוקה שלי 1.8 טורבו רק שהיא הנעה כפולה אולי צריך איזה קנס קטן למרות שהיא לא נטו 4X4 )

נ.ב.

אני חושב שהחלוקה שלי אופטימלת בלי נחיתות של אף רכב

אם זה יהיה התקנון של MDC 2007 כולם יהיו מרוצים

פורסם
אני חושב שהחלוקה שלי אופטימלת בלי נחיתות של אף רכב

אם זה יהיה התקנון של MDC 2007 כולם יהיו מרוצים

אתה אופטימי מאוד, אין כזה דבר.

וספציפית, 4x4 עם פוטנציאל ענק של כ"ס לא נראה לך הופך את הרכב לעליון בקטגוריה לפי החלוקה שלך ?

אני אגב גם לא טוען שהחלוקה הנוכחית מעולה ולא מפלה אף-אחד.

ניר

פורסם

החלוקנ שלך לא מפלה שום רכב :?:

אתה חושב שמיני קופר S מתאימה לקטגוריה הנמוכה ??

לאון טורבו משופרת לא תהיה בעלת יתרון גדול על הקטגוריה הביינונית ??

ואני עוד לא מדבר על רכבים רגילים משופרים כמו 106 טורבו, מיאטה טורבו וחברים.

ומה פתאום ההחלטה של לתת פור שניה ל GT על פני STI או איוו :?: אולי אני אקבל פור למיאטה כי היא יותר חלשה? והאוטומטיות יקבלו שתי שניות פור כי הן אוטומטיות ?

ניר צודק. החלוקה של היום לא עושה צדק לכולם והחלוקה שלך לא עושה צדק לכולם.

האפשרות הטובה ביותר לטעמי היא פשוט יותר חלוקות ויותר קבוצות.

• תוכן חדש...