Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור תמונות - MDC6 - 8.9

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
OUCH!!

ראיתי הרגע, עוד באסה לאוסף.

OUCH יגידו באמת אלו שיגלו את זה מחר, אחרי שהגיעו במיוחד...

אנחנו עוד יצאנו בזול.

ניר

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין באמת - הרי הם יקיימו הדרכה, ופתאום יתחיל להגיע קהל, הם אשכרה יסלקו אותם? כי הרי אם תגיע משטרה יתחילו בעיות

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
זה נשמע כאילו אמרת "אוי יוי יוי מישהו ניצח אותי , לא פייר הוא מתאמן יותר ממני ויותר מהר ממני ויתר טוב ממני .... לא פייר אוי יוי יוי"

אבל להתאמן בדריפטינג אין לך בעיה.... בהצלחה מחר, אופס בתור "מדריך" באלטרנטיבי מותר לך להתחרות באליפות??

אם היית קורא את כל הדיון הזה היית יודע שאני ואלי אבוחצירא מראש נפסלנו מלהשתתף בארוע באלטרנטיבי בגלל הדברים הנ"ל. בערך שלוש הודעות מתחת להודעה שלך ...

אני מאוד רציתי להשתתף והרבה זמן ניסיתי לארגן ארוע כזה בשבילי. אלי לא רק שרצה להשתתף אלא לעניות דעתי יש לו גם סיכוי מצויין לנצח או לפחות להגיע לפודיום.

כיוון שאנחנו מהמארגנים החלטנו שאנחנו לא מתחרים :!: במקסימום נשתתף לצורך השואו בלבד ולא נקבל ניקוד/נעלה לפודיום.

איך זה בענייך בתור נאה דורש נאה מקיים :?:

פורסם
אולי הגיע הזמן לחלק את הליגה הזו לשניים .

האחת - ליגה של מכוניות דוגמת המיני הצהובה כלומר מכוניות שנבנו במיוחד לג'ימקאנות טכניות ולא מהירות ושם ההספק לא ישחק תפקיד .

השנייה - ג'ימקאנה מהירה יותר , בדומה ל-MDC או לתחרויות האמריקאיות .

דובי

קצת באיחור הגעתי לשרשור הזה...

קטגורית מיני צהובה (הנקראת בחו"ל קטגוריית Specials) לא תוכל להבנתי להתקיים באופן חוקי בישראל.

מהות הספורט המוטורי העממי במכוניות סדרתיות זה שהמכוניות הן חוקיות לכביש. מכוניות special מתאפיינות בשיפורים חריגים ומוכווני ג'ימקאנה שבהכרח הופכים את הרכב לבלתי חוקי לכביש, ובמקביל הם אינם עומדים בדרישות להגדרת מכונית מירוץ.

מאחר והחוק בישראל מתיר רק מכוניות מרוץ חוקיות או מכוניות שהן חוקיות לכביש, קטגוריית special חוקית לא תוכל להתקיים כאן.

בהמשך להגדרה של מכוניות סדרתיות חוקיות לכביש, ניתן להבין שצמיגי סליקס הם בלתי חוקיים בתחרויות מסוג זה.

צמיגי סמי-סליקס זה כבר סוגיה קשה יותר. עושה רושם שהצמיגים האלה חוקיים לכביש בישראל, אולם בתקנון הספורט המוטורי הבריטי צמיגים אלה אסורים לשימוש בקטגוריות בהן מתחרות מכוניות סדרתיות.

לא קנס, לא תוספת זמן, לא הקפצת קטגוריה, לא שום דבר. אסורים.

מהות האיסור הזה ברור: הספורט המוטורי העממי אמור להיות כמה שיותר נגיש על מנת להוות שער ראשון לכניסה לספורט המוטורי, ויש רצון שלכל אחד תהיה הזדמנות שווה להוכיח את יכולתו מבלי שבעלי הממון ידחקו אותו לסוף הגריד כי הם יכולים להרשות לעצמם להחליף 4 סטים של צמיגים בעונה.

לבעלי ממון יש קטגוריות אחרות בהם הם יכולים להביא לידי ביטוי את יתרונם היחסי.

באשר לקטגוריות, לדעתי החלוקה ההכי נכונה בהתאם לכיווני ההתפתחות של הענף בארץ זה:

1. עד 1600

2. 1600-2000 ומעל 2000 או טורבו עם הנעה קדמית

3. מעל 2000 וטורבו עם הנעה אחורית/כפולה.

סתם בשביל העניין - בתחרויות ג'ימקאנה באנגליה אין מקום להשתתפות של מכוניות הנעה כפולה אלא אם כן מנגנון ההנעה הכפולה במצב של הנעה לציר אחד (לא ישים באבו/אסתי). מכוניות מהסוג של האבו או האימפרזה מתחרים ב speed events ולא מטריחים את עצמם לארועים איטיים כמו ג'ימקאנות.

באנגליה הג'ימקאנות יותר צפופות מאשר מה שהתפתח כאן בארץ בתקופה האחרונה, והחלוקה לקטגוריות בדר"כ נעשית שם על פי אורך הרכב.

אני מעריך שברגע שייפתחו כאן מסלולי מירוץ, גם נהגי האבו והאימפרזה כאן יעדיפו למצות את יכולת המכוניות שלהם על המסלולים מאשר לחנוק אותם בג'ימקאנה בהילוך ראשון.

אם אכן יהיה כך וקטגוריה 3 שלי תעלם, ייתכן ויהיה מקום לחלק מחדש את הקטגוריות, ואולי נראה גם שינוי באופי המסלולים.

לגבי ההצעה של קובי, לטעמי בלתי אפשר לקנוס בעל דגם ספציפי או סוג צמיג מסויים בזמן קבוע. התחום דינמי מידי, כל הזמן יש דגמים חדשים, מכוניות משופרות וכו'. סתם דוגמה קטנה: מה עם מי שייקח אימפרזה GT וישים בו שיפורים שיביאו אותו לרמה של STI?

יאללה,

להתראות ב MDC!!!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מסכים עם ג'רמי .

מכוניות הנעה קדמית 1600 ומעלה (לא משנה אם זה טורבו..) צריכות להתחרות אחת בשניה ולא נגד איוו.

בג'מקאנה האחרונה שאירגנו (קבוצה מצומצמת- מסלול של MDC4) תפסתי 5 שניות משמעותיות מאוד מפיאט קופה עם 260 כ"ס (משוער..).

אולי כי הפיאט לא מתאימה לג'מקאנה או אולי כי הנהג לא נתן את המקסימום , בכל מקרה ההפרשים בין הקליאויים ולבין VAGים +טורבו הם לטובת הקליאו היותר מאוזנת ועם מספיק כוח שניתן להדביק לקידמיים.

מעניין מה יקרה עם 106 ראלי T תתחרה נגדם... (ויש כזאת מאוזנת ביותר.. D)

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

ג'רמי ועומר, לאיזו קטגוריה הייתם מכניסים קופר S?

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

ת'כלס אותך (-306XSI JINK) הייתי מכניס מול ה106ים (סליחה מול ה1.6) אבל ברור שזה לא אפשרי.

כמו שסיויק VTI 1.6 עם 160 סוסים חזקים כן תתחרה מול ה106ים עם ה103 סוסים

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
בג'מקאנה האחרונה שאירגנו (קבוצה מצומצמת- מסלול של MDC4) תפסתי 5 שניות משמעותיות מאוד מפיאט קופה עם 260 כ"ס (משוער..).
נו באמת עומר, מה הקשר ? אם זה כל-כך פשוט להשוות שני רכבים בצורה כזאת אז תסביר לי עכשיו איך היו כמה שניות טובות גם בין רכבים זהים כמו 106R או קליאו ספורט או מיאטה וכו'. זאת לא חוכמה להשוות נהג שמתאמן באופן קבוע בג'ימקאנות (ואפילו עשה כבר בדיוק את אותו מסלול) לנהג שעושה את זה פעם ב...או אולי אפילו פעם ראשונה, אני לא יודע.

ולגבי החלוקה, אני מקבל שבג'ימקאנה שאמורה להיות מסלול טכני עם הרבה סיבובים ולא יותר מדי ישורות (שיתנו לכח לדבר) יש גבול לכמות הכח שהנעה קדמית יכולה לעשות בו שימוש.

אני לא חושב שלקליאו יש יתרון במצב כזה אבל מה לעשות, אם החלופה זה לשים אותם בקטגוריה חסרת סיכוי כמו עכשיו...

וכח זה ממש לא הכל (נפח מנוע זה סתם הפרמטר היחיד שקל לנו לבדוק בשביל לחלק קטגוריות), אתה יכול לראות את זה בתוצאות של הראלי מול הקטגוריה שלנו. המשקל וההתנהגות מקזזים הפרשים בקלילות.

ולגבי גל ובכלל רכבים פחות תחרותיים בקטגוריה שלהם, תמיד יהיו כאלה וזה במיוחד נכון כשהרכב הוא לא ספורטיבי בהגדרה (או קצת ישן, או שילוב כי אז מקבלים נפח מנוע שלא מנוצל כמו עם ספורטיביות חדשות).

המצב ב-1600 הרבה יותר חמור, כמעט כל שוק הרכב נמצא שם ועומד חסר שום סיכוי מול הראלי אז צריך להעיף את הראלי לקטגוריה משלו ? לעשות קטגוריית ליסינגומטיות ?

ניר

פורסם

אם יהיה ביקוש מספיק גדול אז למה לא לעשות קטגורית ליסינגומטיות?

אפשר לחייב מדבקה של חברת היי-טק כתנאי לכניסה לקטגוריה :lol:

באנגליה לא היה עולה על הדעת לעשות קטגוריה של מכוניות אוטומטיות, אבל בארץ המצב באמת קצת שונה.

מצד שני, יצא לי לנסות מסלול ג'ימקאנה לא מזמן עם הפוקוס שלי, ואחרי הקפה וחצי ירדתי מהמסלול מתוך ייאוש.

פשוט זוועה... זינוק איטי להחריד, ותת-היגוי נמרח שפשוט אי אפשר להרוג אותו.

היתרון היחיד הוא שהילוך ראשון מאוד ארוך ואין צורך לעבור לשני בג'ימקאנה ממוצעת, וגם שהגיר לא עולה לשני באופן עצמאי.

never again...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אם יהיה ביקוש מספיק גדול אז למה לא לעשות קטגורית ליסינגומטיות?

מה עם מוניות?! :lol:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

ביום שישי הקרוב, 8.9, זה מגיע - ליגת סיאט MDC: הילוך שישי!!!

אליפות ליגת סיאט MDC מגיעה לשיאה בהפנינג מוטורי ענק במסלול באשדוד שבו ייערכו המקצים ב-3 הקטגוריות, ויוכרזו אלופי העונה ואלוף האלופים.

תצוגת רכבים מדהימה של מועדוני סקאלה, רודסטרים ו-Fuel Sluts!!

Drift Show - תצוגת נהיגה מטריפה בהשתתפות מועדון Fuel Sluts!!

הגרלות של פרסים יקרי ערך לקהל הצופים!!!

כל המתנות לקהל והפרסים למשתתפים מתנת נותני החסות:

סיאט, הילוך שישי, "אירוקה דרייב" של אירוקה, PitStop, BOSCH, רדיו מילאנו, Excellnet, כללית רפואה משלימה ועוד...

הארוע יתחיל בשעה 9:00 ויסתיים לאחר הכתרת אלופי העונה ואלוף האלופים בשעה 16:00.

ארוע חובה לחובבי הרכב והנהיגה!!!

הצללה לקהל. חניה חופשית. הכניסה חינם.

גור, מסלולים - נהיגה מצילת חיים

WWW.MASLULIM.CO.IL

• תוכן חדש...