Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית השנה 1971-סיטרואן GS.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאשתי היתה GSA התלמידים קראו לה :

"המורה המתרוממת"...

הרכב היה משנת 99 מדגם "פאלס" עם גיר סימטיק

וב כ- 40,000 ק"מ ראשונים שנהגנו בה לא היו בעיות מיוחדות.

מכונית כייפית.

שלמה דן גדרון

פורסם

GSA היתה הרכב הראשון בו נהגתי "הרבה". למרות האופי המשפחתי \ צנוע - אחיזת הכביש היתה מרשימה - אל תשאלו איך אני יודע...

פורסם

הGS הייתה המכונית הראשונה של המשפחה שלי ..

באמת מזכיר לי זמנים יפים ותמימים יותר.

הכי אהבתי בה שהיא הייתה מתרוממת שמתניעים אותה (הייתי ילד קטן לא יותר מבן5)

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

לי יש רק זיכרון קטן ולא טוב מהאוטו הזה שהיה של דוד שלי,

מי המהנדס חשב לשים את הרדיוטייפ איפה שהבלם יד :lol::shock: ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
לאשתי היתה GSA התלמידים קראו לה :

"המורה המתרוממת"...

הרכב היה משנת 99 מדגם "פאלס" עם גיר סימטיק

וב כ- 40,000 ק"מ ראשונים שנהגנו בה לא היו בעיות מיוחדות.

מכונית כייפית.

שנת 99?

לא נראה לי...:-D

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

האוטו הראשון, שנסעתי בו, כשעליתי לארץ (אחרי הטרנזיט- מונית משדה התעופה) היה בדיוק GS, כמו שרן שם בתמונה, רק שהיה אפור (בעברו הרחוק, כשיצאה מהמפעל משהו כמו ב-73). אני עד עכשיו זוכר את השוק, כשהדוד שלי הלך להביא את הרכב שלו. אני, כילד, ציפיתי למשהו מגניב ונוצץ, ופתאום באה איזו מפלצת, חבוטה מכל כיוון אפשרי, עם 20 צבעים שונים, שניראת כמו משהו, שיצא מסרט האימה!

אבל אחרי הנסיעה הראשונה- לא רציתי לעלות לשום רכב אחר!

היה לי קצת עצוב, כשהאוטו נימכר לברזלים (אז), תמורת איזה 100 ש"ח...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני זוכר שהיה לנו שכן בשכונה עם הפאלאס ותריס שחור חיצוני !!! מפלסטיק מאחור.

הנה פרסומת לGS על שלושה גלגלים:

פורסם

אי אפשר להפוך אותה.

נמרוד

אכן אתה צודק !

סיפור שהיה...

השנה היתה 1977, נסענו בכביש החוף הורי שני אחי ואני. המשפחתית היתה GS 1973 בצבע ירוק זית, אשר החליפה בשעתה את הפורד אסקורט, ותוחלף שנה מאוחר יותר על ידי (לא עלינו) מוריס מרינה סטיישן.

התנועה היתה ערה (באופן יחסי לאותה השנה) על הכביש שבין חיפה לתל אביב. שני אחי הקטנים רבו על שקית ביסלי (חטיף חדש ומרשים לאותה התקופה) ואבי הסתובב להשתיק אותם, לאחר שאמי נואשה. לפתע אמי צעקה לאבי "תביט קדימה..." במסלול הימני נסעה לה בעצלתיים דודג' דארט ישנה (שנת 64-65 כמדומני), במהירות איטית, ואנו התקרבנו אליה במהירות לא חוקית.

אבי הסיט את ההגה בשנייה האחרונה למסלול השמאלי. במהלך התזוזה ה GS נעמדה על שני הגלגלים הימניים (קדמי ואחורי) ממש כפי שרואים בסרטי הפעלולים, ומייד סבה לשניים הימניים תוך התאזנות על כל הארבע. (אולי בעצם היו אלו השמאליים - אך מי חושב כרגע על ההגיון שבדבר, 26 שנים לאחר המקרה).

האם זאת ה GS עם ההתנהגות המוזרה שלה או שנכון יותר לחשוב שבכל רכב אחר הסיפור היה נגמר בתאונה מחרידה. אני נוטה לחשוב שיציבות ה GS מנעה תאונה ודאית.

מאותו רגע הפסיקו שני אחי הקטנים לריב ושתקו למשך כל הנסיעה. ליתר דיוק הם השתתקו כמעט לשבוע שלם.

בתום הנסיעה רטן/אמר אבי לאימי "את שכל הזמן מתלוננת על הצרפתיה המוזרה, עם בלם היד המגוחך וצוחקת על המנואלה... הנה, ניצלו חיינו בזכותה"

באותו יום ידעתי שגורלי ייקשר עם מכוניות סיטרואן לעוד שנים רבות.

אילן

פורסם

יש לי סיפור דומה על אחד שנסע שנים ב GS, ובסוף שנות השמונים רצה להתקדם, וקנה סובארו DL חדשה. בפעם הראשונה שנסע בסובארו בסיבוב ליד הבית שלו ובמהירות שהיה רגיל ב GS - הפך אותה.

ככה זה בסיטרואן. הן הורגות את הבעלים שלהן לאט לאט, ולא בבת אחת.

נמרוד

פורסם

יציבותן המופלאה של סיטרואן מבוססות מערכת הידרופנאומטית נכנסה להסטוריה ב 22.8.1962.

באותו יום טמנו מתנקשים מארב לשיירתו של נשיא צרפת דה-גול, והמטירו אש רצחנית עליה.

דה-גול חב את חייו לסיטרואן DS בה ישב. למרות צמיג קדמי שהתפוצץ, המשיכה ה- DS ב"טיסה" נמוכה, יציבה לחלוטין, והוציאה אותו ואת אשתו מטווח הסכנה.

פורסם

לאשתי היתה כזו כשהיכרנו באוניברסיטה,וזכור לי יותר המושב האחורי..מכרנו אותה לשדר הרדיו

אליהו בן און (הר הגעש בצהוב מתפרץ),שנסע איתה לשדר שירים ושערים בכל הארץ.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

• תוכן חדש...