Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם!

לפני כשבועיים אימי קנתה סופר לנסר. רכב מאוד שמור, מיד ראשונה, ללא תאונות כלל וטופלה במורשה כל חייה.

הבדיקה בקומפיוטסט יצאה מצויינת - קומפרסייה טובה, הכל תקין. גם קולר לגיר יש כבר 8 שנים.

שילמתי עליה 14K ש"ח (ללא צורך להשקיע בכלום, למעט צביעת טמבונים וטאסות) - והיא נוסעת יפה מאוד.

רק מה? יש לי תחושה שהרכב זולל דלק ברמות.

נסיעה מאשקלון לקניון הזהב לדוגמא, הלוך וחזור, ממש לא אגרסיבית (שיוט רגוע על כ-120 עם גיחות ל-140 כשאין רכבים בנתיבים ליד) יצא לי רבע טנק שהם משהו כמו 60 שקל. 1 ל-10 בעברית.

בעיר המצב עוד יותר גרוע. לא מדדתי צריכה מדוייקת, אבל בסיוויק שהייתה לי לא הייתי רואה את המחוג צונח ב'לייב'.

רק בנסיעה רגועה כמו סבתא (90-95) - 1:13. - שזו אגב צריכה שהייתי עושה עם הסיוויק גם עם גיחות ל-160.

שאלותיי הן:

1. אולי התחושה שלי נובעת מהעובדה שאני נוהג רק על רכבים ידניים?

2. האם יש לאנשים ניסיון עם צריכת דלק של קורולה אוטומטית מאותו שנתון? (בעיקר עירוני) האם זה המצב בכל האוטומטיות ואני סתם פרנואיד?

3. הייתם ממליצים למכור אותה? אימי נוסעת 5000 ק"מ בשנה, ואני עוד 7000.

אשמח לשמוע דעתכם, אני חושש שכמה שהרכב שמור,אאלץ למכור אותו.

תודה רבה, אביעד

פורסם

תגיד תודה זו אחלה צריכה לסופר לנסר אוטומט,לא תוכל לשנות את הצריכה ס.לנסר ידועה בתור זוללת דלק.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אצלי למשל (סיוויק) בנסיעה מחוץ לעיר המחוג כמעט ולא זז מהמקום.

לעומת זאת בעיר- אני אכן רואה את המחוג צונח ב'לייב'.

גם לנו היה פעם לנסר כן האוטו שותה דלק זה ידוע.

פורסם

נהיגה ברכבים אוטומטיים בתוך העיר, במיוחד בכאלה שנוטים "לרוץ" על ההילוכים קדימה עד הסוף להילוך 4, גורמת להמון בזבוז של דלק. זה תקף גם לחובבי הסלד הנמוך מאוד במכוניות ידניות.

בסופו של עניין, קשה מאוד למנוע "לקום" מסלד אפסי יחסית (כ 700 בסרק) לסלד אופטימלי (3000-4000 סלד) תוך כדי חיסכון - וכאשר נותנים להילוכים לעבור מהר עד הרביעי ומשם מנסים להאיץ, מערכת ההזרקה מזהה סלד נמוך עם דרישה להאצה ומזריקה דלק בכמות נדיבה ע"מ לעזור למנוע לספק את הסחורה. כשהיא כבר מגיעה לסלד גבוה יותר (3000-4000) היא מקטינה את כמות הזרקת הדלק בצורה משמעותית (גם אם אתה משאיר את דוושת הגז לחוצה בנקודה ספציפית ביותר).

מה שצריך לעשות בתור התחלה, וזו המלצה שלי, זה קודם כל לבטל O\D (אם קיים ברכב) או להגביל את הגיר להילוך שלישי בתוך העיר (ומעל 70-80 להעביר לרביעי). במקביל, לא "ללחוץ" את האוטו בסלד נמוך. קשה לו ? תוריד הילוך (ידנית) או שתפעיל מצב POWER (קיים בחלק מהרכבים האוטומטיים) שיעזור לך למשוך את ההילוכים קצת יותר מבלי להתערב ידנית.

מה שעוזר להונדה ולעוד מכוניות להיות חסכוניות זה בעיקר כיול הגיר וההילוכים הקצרים יחסית. הכיול\גיר חובב הסלד בהונדה, בשילוב מנוע טוב וגיר חלק, מאפשרים למנוע להגיע לסלד בינוני כבר בלחיצה מאוד עדינה על דוושת הגז - וזה מה שגורם לניצולת מעולה של הדלק המוזרק פנימה. הנפילות בין הילוך להילוך הן קטנות יחסית, מערכת ההזרקה נדרשת להזריק פחות דלק (ביחס למכוניות אחרות) בין הילוך להילוך - ושם מושג היתרון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התנודות במחוג לא מעידות על צריכת הדלק האמיתית. (למעט מאשר במרצדס עם קרבורטור :drinking: ).

צריכת דלק נמדדת ביחס של מרחק לליטרים, ולא בתנודות מחוג, שמושפע ממצוף במיכל הדלק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה איציק, אני אעשה את מה שאמרת, ואבדוק צריכת דלק מדוייקת לפני שאני מעיף את האוטו על טיל.

מה לגבי צריכת דלק של המתחרות? אני פשוט לא רוצה לדוגמא לקנות קורולה אוטומטית במקום, ולגלות שגם היא טוחנת דלק.

פורסם
תגיד תודה זו אחלה צריכה לסופר לנסר אוטומט,לא תוכל לשנות את הצריכה ס.לנסר ידועה בתור זוללת דלק.
הייתה לי לפני שנה וחצי סופר לנסר אוטומט:

נסיעה מערבת - 1:10.5.

נסיעה בין עירונית - 1:11.5-12.5.

טויוטה קורולה GLI 08 , ידנית.

פורסם
תודה איציק, אני אעשה את מה שאמרת, ואבדוק צריכת דלק מדוייקת לפני שאני מעיף את האוטו על טיל.

מה לגבי צריכת דלק של המתחרות? אני פשוט לא רוצה לדוגמא לקנות קורולה אוטומטית במקום, ולגלות שגם היא טוחנת דלק.

ברור שזה קצת משתנה בין רכב לרכב - אבל בגדול סגנון הנהיגה ואופי הגיר\מנוע (וכמו שציינתי קודם, כיול הגיר) קובעים הרבה בכל מה שקשור לצריכת הדלק. רכב אוטומטי שנוסע על סלד נמוך, עם מזגן, בתוך העיר (האצות ועצירות ללא סוף) יטחן לך הרבה דלק אם לא תנהג בו כראוי.

תמזער את ה"לחיצות" על הגז ואל תתן לרכב לרוץ להילוך הרביעי כבר ב 50 קמ"ש.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איזה לחיצות? אני נוהג כמו סבתא... כואב לי על הדלק, אני רואה אותו נגמר לי מול העיניים, וזה לא שאני נהנה מהנהיגה או משהו.

אבל תודה בכל אופן.

אגב איציק, יש לך ניסיון עם קורולה 93 אוטומט?

פורסם
איזה לחיצות? אני נוהג כמו סבתא... כואב לי על הדלק, אני רואה אותו נגמר לי מול העיניים, וזה לא שאני נהנה מהנהיגה או משהו.

אבל תודה בכל אופן.

אגב איציק, יש לך ניסיון עם קורולה 93 אוטומט?

אין לי ניסיון אישי עם הקורולה (זו רק הסובארו הרביעית שלי כרגע :mm_tongue: ).

בעניין הנהיגת סבתא - אולי זה מה שגורם לרכב להתאמץ הרבה ולבזבז הרבה, זכור: האצת הרכב מסלד נמוך ובהילוך גבוה צורכת הרבה דלק.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שאתה סתם עושה מזה רעש.

מה רצית צריכה של 1:16?

לפי דעתי הצריכה מצויינת, ואם אתה בכל זאת מוכר את האוטו אני הראשון בתור.

תבלה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

גם לפי דעתי צריכת הדלק שלך מצויינת.

צריכת דלק של 1:10 במהירות של 120-140 קמ"ש היא הגיונית מאוד ואין עם זה שום בעיה !

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

• תוכן חדש...