Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ובוקר טוב.

יש לי גולף CL שנת 94' עם מנוע 1800, ואני רוצה להחליף פילטר דלק ופילטר שמן לבד.

עכשיו יש לי שמן 4 ליטר שקניתי עלה לי 150 שקל 10-40 סינטטי מלא, זה טוב?

חוצמיזה אם אפשר קצת הדרכה בנושא הזה, איך אני פותח ומוציא את הפילטרים הנ"ל ואיך אני מרוקן את השמן שכבר יש במנוע, מהמנוע עצמו. תודה רבה לכם.

יוסי.

פורסם

אבל אני רוצה ללמוד לעשות לבד, חוצמיזה אני יודע פחות או יותר, רק צריך שמישהו קצת יכוון אותי.

פורסם
אבל אני רוצה ללמוד לעשות לבד, חוצמיזה אני יודע פחות או יותר, רק צריך שמישהו קצת יכוון אותי.

אם אתה כ"כ מעוניין אז לגבי פילטר דלק לא צריך להיות יותר מידי בעיה,

מפרק 2 ברגים..ושאתה מוציא אותו אמור להישפך מעט דלק, אל תיבהל, עדיף שתשים סמרטוט כדי שלא ירטיב את שאר החלקים...אל תישכח לחבר גם את הטבעות לפני הבורג לי קרה ששכחו ונזל דלק...

לגבי פילטר שמן אני לא כ"כ יודע :oops: אבל ממה שראיתי : קודם מרוקנים שמן מהקרטר , מפרקים פילטר ישן וכאשר מחברים את החדש מורחים טיפה שמן על הפיה של הפילטר החדש כדי שיכנס כמו שצריך..וכמובן לא לשכוח למלאות שמן חדש...

פורסם

10w40 סינטטי מלא אתה בטוח? ועוד ב- 150 ש"ח? באיזה שמן מדובר?

אגב מוטי רשם פה בעבר הסבר מפורט על החלפת שמן ומסנן לבחור עם שברולט קוואליר אם אני לא טועה.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

קופיקו רשם בצורה די מדויקת. מומלץ גם להחליף פילטר אוויר בדרך, ולשקו החלפת פלאגים אם הגיע זמנם (בדרך כלל פעם ב-20K אבל יש מחמירים).

עוד כמה נקודות - פילטר שמן מוציאים בעזרת מפתח מיוחד או יש שיטה עם מברג אבל הכי עדיף מפתח (יותר קל ונוח). סוגרים בכוח היד בלבד! לא עם הכלי...

פילטר דלק גם יש כאלה שמחליפים פעם ב-20K תלוי כמה בא לך להשקיע או כמה אתה נוסע על תחתית המיכל/דלק מזוהם...

אם אתה רוצה דעה לשמן תרשום סוג מדויק שם חברה ואם אפשר תמונה זה הכי טוב.

10-40 בדרך כלל זה חצי סינטטי...

...Carpe Diem

פורסם

קצת רקע כללי שיהיה לך..

בקשר לשמן:

אתה פותח את הבורג ריקון של הקרטר. לא לרוקן את השמן על הרצפה (לא בריא לא לך ולא לנו!) אלא לתוך קערה ולתת אותו למחזור!

אחרי שריקנת את השמן וסגרת חזרה את הבורג של הקרטר שמן פתח את הפילטר שמן (תצטייד במפתח של זה)

אחרי שפתחת את הפילטר שמן, קח את הפילטר החדש (המלצה.. מלא אותו בשמן) מרח על הגומייה שלו שמן ותבריג אותו בכח היד בלבד! עד שאתה לא יכול כבר להבריג.

אחרי זה מלא שמן למנוע עד לכמות הנכונה (הפס העליון של המדיד) ותדייק בזה כי לא רצוי יותר מדי שמן, זה לא מועיל.

בקשר לפילטר דלק כבר הסבירו...

פורסם

יש לי במרצדס שנת 83 בערך קילו יותר

זה מזיק??

פורסם

מאוד ,עלול לפרוץ לך אטמים ומחזירי שמן.

בדוק על משטח ישר ,לאחר שעתיים (לפחות) שהרכב עמד. הוצא את העודף.

פורסם

למה שעתיים , האם לשמן לוקח כל כך הרבה זמן להיתנקז לקרטר ? חשבתי שלוקח לו 15 דקות פלוס מינוס .

יש לי 200 גרם מעל המקסימום האם זה יכול להוות בעיה ?

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

סליחה, טעות שלי השמן 10-40 הוא חצי סינטטי.

סינטטי מלא הוא אך ורק 5-40. עכשיו השמן שקניתי הוא מיכל של 4 ליטר שחכתי את החברה, משהו צהוב כזה עלה לי 85 ועוד פילטר דלק עלה לי 25 ביחד 110 הלכתי למוסך שהתקין לי את זה כמו שצריך ועלה 100 שקל עבודה. (סה"כ 225) המחיר טוב לא? נכנסתי בדרך לצ'מפיון אמרתי ל-"מוסכניק" שאני רוצה שמישהו יעשה לי עבודה על זה יחבר לי תפילטר ויחליף שמן והוא אמר לי "אתה נכנס למסעדה עם אוכל?" אפילו לא היה מוכן לשמוע, שאלתי אותו כמה יעלה לי בצ'מפיון לעשות את זה כולל השמן והפילטר שמן שלהם הוא אמר לי 450 שקל! רק שתבינו הבדלי מחיר. שמתי לב לעוד משהו בדרך שבצ'מפיון היה רשום ששעת עבודה עולה 235 שקל משהו כזה, ובמוסך שהייתי היה רשום 160 שעת עבודה. מוזר?

חוצמיזה רציתי לשאול האם 150 שקל לפילטר דלק + עבודה, שווה את המחיר? אפילו שזה כולה 150 שקל.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

יש לי 200 גרם מעל המקסימום האם זה יכול להוות בעיה ?

אם היה לך 200 מ"מ מעל המקסימום, זה לא היה בעייה, מכיוון שאתה יודע אורכו לא קובע אלא אורכך..

אבל אם מדברים על מפלס שמן מנוע, כמות השמן מעל המקסימום, כן קובעת וחשובה, ויש להמנע מכך, מהסיבות ששמר פרט, פריצת מחזירי שמן, קדמי או אחורי או שניהם יחד, לכן עשה לך כלל קבוע: עדיף חצי ליטר פחות מאשר חצי ליטר יותר!

בעודף שמן יש יותר נזק מאשר תועלת , ולכן יש להמנע מכך.

מוגש כשרות לציבור חברי הפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
המחיר טוב לא?

שאלתי אותו כמה יעלה לי בצ'מפיון לעשות את זה כולל השמן והפילטר שמן שלהם הוא אמר לי 450 שקל!

.

אני לא אציין באיזה מוסך בצ'מפיון היית משלם על השמן הנ"ל+מסנן השמן 250 ש"ח כולל מע"מ ועבודה כי אז אני אקבל כאן מכות. אבל קיימים מוסכים כאלה רק שתהיה בעניין. ואני אומר את זה מנסיון בפולו 2002 לפני שנכנס התקן שדרש שמן סינטטי מלא.

למכוניות שצריכות שמן סינטטי מלא טיפול קטן עולה 380 ש"ח כולל מע"מ ועבודה במוסך שאני מתכוון אליו מכיוון שמה שמייקר את הטיפול זה השמן.

כל מוסך של צ'מפיון לוקח מחיר אחר על עבודה ולאחרונה נתקלתי בהבדל של פי 2 במחיר על העבודה בין 2 מוסכים מורשים שאחד דרש 100 ש"ח והשני 200 ש"ח עבודה כדי לפרק דשבורד ולהרכיב את בורר המצבים של המזגן.

אני טוחן מים ואני אומר את זה בפעם המליון: רוצים לטפל בחברה? לכו לכמה מוסכים וקחו הצעות מחיר מודפסות ותבקשו הנחות. עם הצעות המחיר ללכת למוסכים מורשים אחרים ולהתווכח לא להתבייש!

איתמר ג'ורג'.

פורסם
מאוד ,עלול לפרוץ לך אטמים ומחזירי שמן.

בדוק על משטח ישר ,לאחר שעתיים (לפחות) שהרכב עמד. הוצא את העודף.

ויכול להיות שבגלל זה הפלאגים היו שחורים??

• תוכן חדש...