Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ויכול להיות שבגלל זה הפלאגים היו שחורים??
פלגים שחורים מקורם בתערובת דלק עשירה בקרבורטור/ מערכת הזרקה, ואין לה קשר ישיר לעודף שמן במנוע.

בברכה

צביקה

נידמה רק לי , שיש לך אובססיה לפלגים?!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה צביקה, פלגים זה טוב- אני אוכל בבוקר במקום קורנפלקס עם שמן סינטטי מלא.

בכל אופן, בקשר לטיפולים עצמיים ברכב- יש המון ת'רדים קודמים בנושא ואינסוף המלצות, אבל אני חושב שמה שחוזר כחוט השני (פששש) לכל אורך הפורום הוא: אם אתה לא יודע- אל תיגע! הסבר בפורום, אפילו אם יכלול תיאורים מפורטים ותמונות, לגבי טיפול שלא עשית עדיין בפועל, לא יספק את הסחורה. אולי תקבל תמונה כללית, אבל צריך ללכלך את הידיים כדי ללמוד באמת (בנושאים האלה בעיקר). אם תתקל באיזה משהו לא צפוי, אפילו משהו קטן שלא הסבירו לך לגביו, אתה תקוע, וחבל.

אם אתה עדיין רוצה לטפל לבד אזי ההמלצה הכי טובה בעיני: מצא חבר (אולי מישהו מהפורום שמוכן לעזור) שיודע איך לעשות טיפול ועשה בעבר, שיש לו סבלנות ויכולת הסבר, שאתה סומך עליו. קנה את החלפים לבד ובצע את הטיפול יחד איתו. בפעם הראשונה שעושים את זה יחד, עם הסברים מפורטים, כללי זהירות ודגשים- זה לוקח שעה-שעתיים (יש דברים נוספים שכדאי לבדוק אם כבר מרימים את האוטו כמו רצועות, גומיות וכן הלאה). אחרי שאתה תופס את העקרון, אם יש לך ראש וידיים לזה, זה כבר לוקח 15-30 דקות.

יש לטיפול עצמאי המון יתרונות- קודם כל אתה בטוח שהעבודה נעשתה ונעשתה היטב. שנית, אתה יודע איזה חלפים הוכנסו ואחרי כמה ק"מ בדיוק. שלישית אתה חוסך כסף וזמן. לבסוף- אתה לומד (ובמקרה של רוב חברי הפורום, כולל אני, גם נהנה).

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

רק יש בעיה קטנה שלא ציינת ואותה המוסכנית שאצלו החלפתי אמר לי.

הוא אמר שלעולם אל תתעסק בדברים שאתה לא מבין בהם, זה כמו שאתה עובד בהייטק ואני לא יגיד לך איך לתכנת תוכנה רק מפני שראיתי מישהו עושה. (סתם דוגמא טיפשית אבל על העיקרון) ז"א הוא הסביר שכשהוא בא להחליף את הפילטר שמן או פותח מתחת לאוטו את הבורג של השמן, הוא רואה דברים שאני (המתלמד) לא רואה, הוא הסביר שאני רואה רק את הפילטר והבורג אבל הוא, רואה את כל מה שמסביב, הרי הוא מסוכנית מוסמך. ולכן, אם איני יודע מה אני עושה לא לגעת.

ואני דיי מקשיב לעצה שלו :)

פורסם
יש המון ת'רדים קודמים בנושא ואינסוף המלצות, אבל אני חושב שמה שחוזר כחוט השני (פששש) לכל אורך הפורום הוא: אם אתה לא יודע- אל תיגע! הסבר בפורום, אפילו אם יכלול תיאורים מפורטים ותמונות, לגבי טיפול שלא עשית עדיין בפועל, לא יספק את הסחורה. אולי תקבל תמונה כללית, אבל צריך ללכלך את הידיים כדי ללמוד באמת (בנושאים האלה בעיקר). אם תתקל באיזה משהו לא צפוי, אפילו משהו קטן שלא הסבירו לך לגביו, אתה תקוע, וחבל.

(יש דברים נוספים שכדאי לבדוק אם כבר מרימים את האוטו כמו רצועות, גומיות וכן הלאה).

דווקא נראה לי שכן ציינתי. כמובן שרשימת הדברים שכדאי/צריך לבדוק ארוכה הרבה יותר משני הדברים שציינתי, וצריך נסיון כדי לדעת מה לבדוק ואיך. קרא שוב את התגובה המקורית שלי, בעיון.

לדעתי עכשיו עומדות בפנייך 2 אופציות סבירות: או שתניח לדברים שאתה לא מבין בהם, או שתלמד.

בהצלחה! :)

פורסם

אני תומך בדעה של uRical , אני מאמין שכל אחד יכול לבצע טיפולים ברכב

כל עוד יש את הציוד שנדרש ואת רמת הידע והביצוע.

אני למשל למדתי לעשות טיפול 10K וניקוי מערכת הקירור ושאר ירקות..

וכל זה למדתי מלהסתכל על מוסכניקים ושאלת שאלות (היו כאלה שלא היה להם סבלנות אליי...:-D )

מה שאני מנסה להגיד פה זה אם אתה רוצה ללמוד זה בכלל לא בעיה

יש דברים שרק מלהסתכל אתה תדע לעשות לבד.

אבל זה תלוי בזמן שיש לך ובנכונות שלך להשקיע

פורסם

קח ספר טיפולים צמוד, ותעשה כל מה שאתה צריך ברכב.

אם אני הייתי צריך לראות לפני כל שיפוץ מנוע וגיר שעשיתי, איך זה נראה במוסך, כנראה שהייתי תקוע עד היום, כמו חלק מהמגיבים כאן, ברמת הטיפול עשרת-אלפים, ועם כמה עשרות אלפי ש"חים פחות בכיס. כולה רכב, לא הנדסת טילים.אפילו בורג אחד לא למדתי לפתוח מהסתכלות על אחרים. הכול כתוב בספר.

גם המוסכניק שלך, אם יקרא את הספרים הנכונים, ידע לפתח מערכות בקרת אש, מכ"מים ומערכות בקרה למטוסים. Been there done that.

פורסם

הי חנן,

נראה לי שהעצה שלך קצת מסוכנת. אמנם לא מדובר בהנדסת טילים, אבל זה גם לא שיעור שחיה ולא צריך ישר לקפוץ למים. אולי לך יש יותר אומץ (אם זה קשור בכלל) או תפיסה טכנית טובה יותר, אבל אני ממש לא חושב שכדאי לשלוח מישהו, שלא עשה 10K לבד, ולומר לו "קרא בספר יש שם הכל ואתה מוזמן לפתוח גיר". ספרי ההדרכה באמת מפורטים ומדויקים, אבל אי אפשר ללמוד שום דבר טכני בהתכתבות, בייחוד אם אין לך איזשהו נסיון. אנחנו עדיין לא יודעים מה הנסיון של הבחור פה (הוא רק אמר שהוא לא עשה 10K אף פעם, אבל הוא גם לא אמר מה הוא כן עשה. מבחינתי- הוא מנתח מוח שרק חסר נסיון בתחום ספציפי. אולי הוא כבר חרט מנוע מחדש לבד לגמרי עם אולר, אני לא יודע), אז מצד אחד לא צריך לזלזל בו אבל גם לא צריך לשלוח אותו לעשות משהו שיתחרט עליו. אם יעבוד לא נכון, עלול לגרום נזק לעצמו ולרכב. אפילו דבר קטן לכאורה, כמו אם הוא לא ידע שאסור לעבוד מתחת לרכב כשהוא על ג'ק ולא על בוקים או פתרון בטיחותי אחר- ואנחנו כבר מדברים על אסון. אין לזה קשר ספציפי לטיפול 10K, פשוט לעקרונות עבודה נכונה שצריך להפנים, והכי טוב ללמוד אותם ממישהו שמבין.

באמת שאני לא חושב שמוסכניקים הם דוגמא טובה ללמוד ממנה- חלק גדול חאפרים, חסרי סבלנות, עובדים מסוכן ולא נכון, לא יודעים/לא רוצים להסביר. מה גם, שאפילו אם מוצאים אחד עם כוונה טובה, לא יהיה לו זמן והוא לא יזכור דגשים מסוימים. בגלל זה הצעתי חבר בעל יכולות (או מישהו מהפורום כמו שאמרתי) שילמד את הבחור כמו שצריך. אחרי שיעשה טיפול אחד לבד הוא כבר יקבל קצת יותר אומץ שמבוסס על ידע ויוכל לפתוח ספר הדרכה ולהמשיך לבד.

מה אתה אומר?

פורסם

אני אומר שאתה טועה. לעניות דעתי, כמובן.

אפשר ללמוד הכול בהתכתבות, חוץ מתחושות, רגשות, ונושאים שהם אימון פיזיולוגי, כמו קליעה לסל. עם גישה כמו זאת שנפוצה כאן, המדע לא היה הולך לשום מקום. כל המדע מבוסס על נדבכים של תגליות ותובנות שנכתבו בספר, ומשם גם שלחו מעבורות לחלל.

זה ברמת הפילוסופיה. ברמה המעשית? הנה, אני כאן, לאחר ששיפצתי מנועים וגירים ומכלולים אחרים, התקנתי נעילות דיפרנציאל, הסבתי מאיידים להזרקות דלק. בניתי את הקומה השנייה בבית שלי, כולל כל ריתוכי הקונסטרוקציות שקשורות בכך, חשמל ומים. מקריאה. רק מקריאה.

פורסם

אני מסכים עם חנן בכול הדברים שרשם.

קצת תעוזה ונכונות להשקיע זמן וכסף וספרות מקצועית.

בהתחלה לפעמים דופקים את כול העסק ומשלמים כפל כפליים וככה גם לומדים.

אנוכי בגיל 16 לא היה לי שמץ של מושג במכונאות רכב, פירקתי מנוע של סימקה 1000 (למי שזוכר) בניתי רדיאטור+מיכל עיבוי לרכב הזה מכיוון שהיה מתחמם ובלי שום ספרות מקצועית כי בזמנו לא היה לי כסף לזה.

איזה כייף לי :)

פורסם

חנן,

אני קורא את המאמרים וההודעות שלך כבר לא מעט זמן, ויצא לי אף לפגוש אותך פעם פעמיים. החוש הטכני והסקרנות שלך טובים משמעותית משל רוב האוכלוסיה, ואני חושב שאתה מתקשה לראות את המשמעות של זה.

אני מאמין כמוך שאחרי לימוד מדוקדק מספרות ומקורות כתובים נוספים (פורומים ומאמרים), אפשר לבצע כל עבודה ברכב, אבל לא כולם פה מסוגלים ללימוד המדוקדק, או יכולים להתמודד עם תוצאות של כישלון.

לכן, צריך להסתכל גם על היכולת והגישה של האדם עימו מדברים, ולא לשלוח את כולם ישירות ל"תעשה לבד, זה לא ניתוח מוח".

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

חנן קראתי את התגובות שלך, והייתי חייב להגיד משהו.

לא לכולם יש את החוש הטכני, אומץ ואת הכלים המתאימים לבצע כל טיפול במיוחד שמדובר ברכב הפרטי שלהם.

ולכן זה לא נכון לקחת מישהו שלא מבין כלום ולהגיד לו ע"י התכתבות מה לעשות.

אני מסכים שיש דברים שאפשר לעשות תוך כדי התכתבות אבל בטח ובטח לא פתיחת מנוע או שיפוץ גיר,

להחליף שמנים, פילטרים וכו.. זה אפשרי בהחלט.

המשך יום נעים

אביתר

פורסם

זה קצת הפך לויכוח אידאולוגי פה, אבל לפחות נחמד לדעת שלאנשים אכפת מספיק, וזה תמיד טוב :)

בכל אופן הנה תמצית כוונתי:

1. כמו שאמר ליעד- לא כולם בעלי אותם נתונים התחלתיים, מכל הבחינות. נכון שלא צריך לזלזל, אבל לדעתי גם יש מקום לסייג.

2. נכון שלפעמים הדרך הכי טובה ללמוד שהרצפה קשה היא ליפול על הפרצוף. אני מעדיף למנוע את זה אם אפשר, יש לנו מוח אחרי הכל. אם מישהו כבר נפל על הפרצוף ומספר לך על זה- תאמין לו.

כל זאת תוך התחשבות בכך שאני עדיין תומך נלהב של "עשה זאת בעצמך" בכל תחום אפשרי, אבל לא בכל מחיר.

יצא לי קצת דרמטי. לא נורא...

יאללה, יום טוב

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם חנן. אפשר ללמוד כמעט הכל רק מספרים ומאמרים.רק צריך תמיד לזכור, אתה מטפל לבד, אתה תישא באחריות במקרה של פאשלה. (פלאגים שהוכנסו עקום, ברגים ולפאגים שהוברגו עמוק מדי, הברגות שנאכלו, וכו').

ואם תרצה לתקן את הפאשלה במוסך, הנזק הכספי יהיה גדול בד"כ מהרווח שניסית להשיג.

מצד שני, הסיפוק הוא עצום. (וגם הידע משתפר, ובפעם הבאה שבאים למוסך מבינים בדיוק איזה "אלמנט" המכונאי מנסה לעשות, ולומדים לזהות מכונאים טובים).

ולמי שחושש, תמיד אתם יכולים להיעזר בחבר - ואם אין כזה - בבעל מקצוע.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...