Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה + מוסך + שאילות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

אחותי הקטנה (19) עברה שלשום תאונה עם הרכב של ההורים (סוברו אימפרזה 1.6 ידנית 98)

כל המעורבים בתאונה (2) בריאים ושלמים וזה הכי חשוב. פח אפשר לתקן ו/או לקנות אחר.

אחותי היתה זאת שנכנסה מאחורה.

במקום היתה משטרה. השוטר קבע אף נהג לא אשם.

היו נערים בני 15-16 (ככל הנראה שיכורים) שקפצו לכביש, נהג מקדימה ביצע בלימת חירום, כך גם אחותי, אבל בכל זאת נכנסה בו.

אני ברשותכם לא רוצה להכנס לסוגייה מי אשם (לדעתי בכל מקרה אחותי אשמה - אי שמירת מרחק, נסעיה לא לפי תנאי דרך וכ"ו).

זאת התאונה הראשונה אצלנו במשפחה (אני עם 10 שנה רשיון ההורים יותר מ-25-30 שנה) לכן יש מס' שאילות שעלו בעקבות התאונה.

אודה לכל בעל "נסיון".

שאילות מוסך:

1. האוטו נגרר למוסך "מולדת" בי-ם. האם זהו מוסך אמין ומקצועי?

2. נאמר לנו ע"י סוכן ביטוח שאם הרכב על הכביש פחות מ-9 שנים - במוסך חייבים להחליף לחלקים מקוריים בלבד (לא תחליפי ולא משומש). האם זה נכון?

3. אם התשובה ל-3 כן, איך ניתן לבקר זאת. האם זכותי לדרוש קבלות על רכישת כל חלק שהחליפו לי?

4. מה בנוגע לאחריות? האם אני מקבל במסגרת תיקון כזה אחריות על חלקי חילוף + עבודה (למשל שהצבע לא יתקלף תוך מס' חודשים)?

5. נאמר שככל הנראה יש קצה שילדה / שילדה. איך ניתן לקבל מסמך עך חומרת הפגיעה? למשל אם השמאי אומר שהפגיעה לא גורמת מחדל בטיחותי ובמעמד מכירה מתברר שהפגיעה חמורה... שוב השאילה פה - איך אני מוודא מה חומרת הפגיעה? האם מישהו צריך לתת לי על זה מסמך?

שאילות כלליות:

1. מי משלם למוסך על העבודה: אנחנו או הביטוח??

2. אחד החברים שלי אמר שיש מוסג כזה ירידת ערך של הרכב בעיקוות התאונה.

א) מי קובע את הערך הזה (ברור ששמאי מטעם הביטוח מעוניין להעריך כמה שפחות, ואנחנו כמה

שיותר) מה הפרוצדורה?

ב) מה חברת הביטוח חייבת לשלם לנו: סכום התיקון בניקויי השתתפות עצמית + ירידת הערך?

ג) האם מקבלים איזה שהו מסמך על ירידת הערך?

אני יודע שיש המון שאילות. הגישה שלנו שאם כבר קרתה תאונה אז לפחות שהתיקון יתבצע כמו שצריך. ונקבל מחברת ביטוח כל מה שמגיע לנו. (ושכמה שפחות יצליחו "לעבוד" עלינו). מה לעשות אני לא בוטח באמינות סוכנים ומוסכים שעובדים איתם (לא רוצה להכליל בגלל זה שאלתי את השאילה ראשונה על אמינות המוסך)

אודה מאוד לכל העונים

מקס

:-)

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

לגולש שלום

אנסה לענות לשאלותיך אחת לאחת

לגבי החלפים שישמשו בתיקון הרכב, אין קשר בין גיל הרכב לבין סוג החלפים. הדבר היחידי הקשור לגיל הרכב הנו העובדה שעל פי דין אסור להתקין ברכב שגילו עד שנתיים חלפים משומשים.

לגבי סוג החלפים, יש להתקין חלפים מקוריים או OEM בלבד (משומשים או חדשים) מאחר ורק חלפים מקוריים יחזירו את הרכב לקדמותו ככל שניתן על פי חוזה הביטוח.

אתה משלם למוסך אלא אם המדובר במוסך הסדר.

לשאלת ירידת הערך, אני מציע לך לבדוק את הנושא עם שמאי בלתי תלוי מטעמכם מאחר ובד"כ המבטחות מפצות על פי השמאי מטעמן בהתאם לקביעות "וועדת ששון" שהקשר בינן לבין המציאות מקרי בהחלט.

אני מזמין אותך לבקר בפורום אותו אני מנהל על מנת לקבל מידע נוסף בנושא.

דני גורביץ - שמאי רכוש ורכב

http://community.msn.co.il/comm_community_page.asp?CommID=9098

פורסם

דני תודה.

נשארו עוד שאילות פתוחות

ברשותך אמשיך לכתוב בפורום זה + אעביר קישור לפורום שלך.

1. במידה ולקחנו שמאי פרטי שמעריך ירידת ערך עם הבדל משמעותי לערך של מבטחת, מה הפרוצדורה לתביעת פיצויים בגין ירידת ערך לפי ערך של שמאי מטעמנו?

2. לפי מה שהבנתי על חלקי חילוף - ברכב שלנו יכולים לשים או מקורי או OEM (שזה לא תחליפי) חדש/משומש. וחוזה הוא להחזיר את הרכב למצב כמה שיותר דומה לקדמותו (לפני האירוע)? איך ניתן לוודא זאת?

3. האם אני רשאי לדרוש קבלות על כל חלק שהוחלף?

4. מה בנוגע אחראיות על עבודה / חלפים?

5. מוסך "מולדת" - האם מומלץ? (אמינות / מקצועיות)

בתודה מראש

מקס.

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

מקס שלום

מאחר ואני מהצפון, איני מכיר את המוסך המדובר.

אני מציע לך לבדוק עם עמיתי דורון עד מירושלים (שמאי)

באם קיימים הבדלים בירידת הערך, אתה מקבל את הסכום שקבעה המבטחת כ"סכום שאינו שנוי במחלוקת" ותובע את ההפרשים בתביעות קטנות.

אני מציע לך ששמאי מטעמך ילווה את כל מהלך התיקון והוא זה שיוודא את סוג החלפים המותקנים.

תנסה לבדוק אם יש מוסך מורשה סובארו שעוסק גם בפחחות ותכניס לשם את הרכב.

אחריות, על פי דין, ל- 3 חדשים.

דני

פורסם
שלום לחברי הפורום!

שאילות מוסך:

1. האוטו נגרר למוסך "מולדת" בי-ם. האם זהו מוסך אמין ומקצועי?

2. נאמר לנו ע"י סוכן ביטוח שאם הרכב על הכביש פחות מ-9 שנים - במוסך חייבים להחליף לחלקים מקוריים בלבד (לא תחליפי ולא משומש). האם זה נכון?

3. אם התשובה ל-3 כן, איך ניתן לבקר זאת. האם זכותי לדרוש קבלות על רכישת כל חלק שהחליפו לי?

4. מה בנוגע לאחריות? האם אני מקבל במסגרת תיקון כזה אחריות על חלקי חילוף + עבודה (למשל שהצבע לא יתקלף תוך מס' חודשים)?

5. נאמר שככל הנראה יש קצה שילדה / שילדה. איך ניתן לקבל מסמך עך חומרת הפגיעה? למשל אם השמאי אומר שהפגיעה לא גורמת מחדל בטיחותי ובמעמד מכירה מתברר שהפגיעה חמורה... שוב השאילה פה - איך אני מוודא מה חומרת הפגיעה? האם מישהו צריך לתת לי על זה מסמך?

שאילות כלליות:

1. מי משלם למוסך על העבודה: אנחנו או הביטוח??

2. אחד החברים שלי אמר שיש מוסג כזה ירידת ערך של הרכב בעיקוות התאונה.

א) מי קובע את הערך הזה (ברור ששמאי מטעם הביטוח מעוניין להעריך כמה שפחות, ואנחנו כמה

שיותר) מה הפרוצדורה?

ב) מה חברת הביטוח חייבת לשלם לנו: סכום התיקון בניקויי השתתפות עצמית + ירידת הערך?

ג) האם מקבלים איזה שהו מסמך על ירידת הערך?

מקס

שלום מקס, שמח לדעת קודם כל שכל המעורבים בריאים ולא קרה להם כלום.

זה יפה מאוד שהשוטר קבע שאין אשמים ולא לקח לאחותך את הרישיון שאני מניח שהיא נהגת חדשה.

היא כבר חסכה לעצמה הרבה.

בקשר לשאלות המוסך:

1. את הפאן של הפחחות במוסך אני לא מכיר אך אני מניח שהוא מקצועי כמו המכני ששמעתי משם ביקורות מעולות מחבר.

2. אצל כל סוכן וחברת ביטוח זה אחר, אם כך הוא אמר וכך מצוין בפוליסה דרוש זאת.

3. אתה יכול לראות לפי הקבלה שאתה אמור לקבל אם זה נכון, ואם יש לך זמן גש לשם לראות שאלו חלקים מקורים של הסובארו ולא תחליפים מטורקיה או קוריאה.

4. כל מוסך ואחריות התיקון שלו, בדרך כלל על פחחות במוסך מרכזי מקבלים כ 3 שנות אחריות עם הקבלה ועם הפוליסה הפגועה.

5. את מסמך הפגיעה בשילדה אתה מקבל בקבלה במידה וקימת פגיעה למשל "מתיחת קורת רוחב", "החלפת פח חזית", "החלפת סרן קדמי".

אי אפשר לשעת אם זו פגיעה בטיחותית, אבל אם יש בהחלט זה מהווה בעתיד ירידת ערך בעת מכירת הרכב.

לשאלות הכלליות:

1. אם אתה מבוטח בביטוח חובה וגם אחותך חלה עליה אחריות הפוליסה אז חברת הביטוח משלמת את מלוא התיקון ואתה נדרש לשלם השתתפות עצמית בסך בין 1000 ל 1500 שקל, כולל קינון של הפוליסה שמטרתה השבת הפוליסה לקדמותה.

2. אכן יש ירידת ערך ברכבך לאחר התאונה, השמאי מטעם חברת הביטוח קובע את ירידת הערך, אך תזכור זכותך לקבל כל שמאי שתרצה, אפילו שמאי פרטי שאתה תבחר וחברת הביטוח תשלם.

במידה ואכן יש ירידת ערך, ודרוש לקבל כמה שיותר אתה מקבל את הירידה בצ'ק מחברת הביטוח, זאת אומרת הרכב נגיד שווה 100K וירידת הערך פרושה כ 4% אתה מקבל צ'ק של 4000 שקל.

את כל הקבלות והמוסך מטעם חברת הביטוח והשמאי אתה מקבל, בין אם יש ירידת ערך או לא מחברת הביטוח.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

תיקון קל:

בתשובה מספר 1. בשאלות הכלליות התכוונתי באם יש לכם ביטוח מקיף, ולא חובה כמו שנרשם.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

המון תודות לעונים.

הרבה מידע יקר.

אם כבר היה שמאי מטעם הביטוח, האם אני עדיין יכול לקבל שמאי מטעמי ושחברת ביטוח תשלם על שירותיו?

KIA NIRO PHEV 2020

פורסם

במידה ובסופו של יום קביעות השמאי הנוסף שלך יהיו שונות מאלה של שמאי המבטחת ודעתו תתקבל, גם שכרו יחול על המבטחת

דני

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום.

הגיע השלב לקבל ירידת הערך על האוטו.

2 שאילות:

• מה מחירון של הרכב? נכנסתי למחירון של יצחק לוי ויש שם 2-3 דגמי סובארו אימפרזה 1997 ידנית GL. מחירונים נעים בין 37000 לבין 41000. איך אני יכול לדעת מה מחירון של האוטו המדוייק מכיוון שירידת הערך באה ממחירון של הרכב באחוזים.
  • ברכב הוחלפו:
    • רדיאטור
    • רדיאטור מזגן
    • מאווררים
    • גשר עליון
    • פנס חזית ימין
    • פנס איתות ימין
    • כנף ימנית
    • מכסה מנוע
    • פגוש קדמי
    • משאבת הגה כוח
    • גריל קדמי
    • טיימינג + רצועות פריפריה

זה הדברים הגדולים. האם ייתכן אחרי כל זה ירידת ערך 6.5% בניקוי 1.5% השתתפות עצמית = 5%

אני יודע שקשה מאוד לתת הערכת שמאי בשלט רחוק, אבל אנו בודקים כדאיות לקחת שמאי פרטי.

בתודה מראש

מקס

KIA NIRO PHEV 2020

• תוכן חדש...