Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקשתי המלצה השבוע בקשר למערכת עד 3000 ש"ח

וקיבלתי המלצה לרמקולים של מורל פולס שהם מאוד פופלרים כאן יש לי שתי שאלות בנושא:

1. היתכן שרמקולים שמורכבים בדלת הקידמית מומלצים יותר מרמקולים שמורכבים מאחורה?

ההיגיון שלי אומר שמבחינה אקוסטית עדיף מאחורה (לא בדלת אלא מאחורי המושב האחורי בדגם סאדן) שכן רמקול שמורכב בדלת, הרגליים והמושב מפריעים לתנועת הקול ואילו מאחורה התנועה חלקה יותר.

לפחות כשהרכבתי את המערכת בבית שלי המליצו לי לגבי מיקום הרמקולים שהם יכוונו מקדימה בגובה האזניים ושלא יהיה משהו שיחצוץ.

2. שאלה שניה בהנחה שהלך על מה שהמליצו לי ז"י HU + מורל פולס + מגבר , האם יהיה ערך להתקנת רמקולים נוספים של קנווד KFC6985 בני 10 שנים שמצאתי במחסן (נראים יחסית טוב) וכן טוויטרים לא מזוהים

תודה

פורסם

מאחורה יותר קל להתקין רמקולים בגלל זה אתה יכול גם לשים שם ברוב המוחץ של המקרים רמקולים אובליים שמסוגלים לספק יותר באס ולכן אתה גם חושב שהם יותר איכותיים

הסיבה שממליצים לך כאן בפורום יותר על רמקולים קדמיים הם מהסיבה שהשקפת העולם כאן היא אודיופילית - כלומר התפיסה שונה

כשאתה שומע דיסק אתה בד"כ רוצה להרגיש שאתה נמצא בהופעה של אותו זמר\להקה\הרכב - הלכת פעם להופעה חיה ועמדת עם הגב אל הזמר?

לא! - נכון? אז למה ברכב שלך אתה שומע את רוב הצליל מאחורה??? המטרה ברכב היא ליצור במה אקוסטית שתדמה הופעה חיה - הזמר צריך להיות במרכז בגובה העיניים מלפנים הנוסעים - אתה לא תשיג תוצאה כזאת עם רמקולים אחוריים מן הסתם.

ברוב המערכות המקצועיות היום בכלל לא מתקינים רמקולים אחוריים מהסיבה שהם רק גורעים מהבמה האחורית ואם כן מתקינים אז רמקולים פשוטים שרק יספקו קצת רקע לנוסעים מאחור.

אם כל מה שאתה מחפש זה עוצמה - תתקינים רמקולים אחוריים ותגביר אותם הכי חזק שרק אפשר - אם אתה מחפש אקוסטיקה ואיכות - אתה נכנס לעולם שונה לגמרי

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי

תודה על ההתיחסות

אם כך האם הוספת רמקולים אובליים מאחורה (הדגם המדוייק הוא KFC 6986 ) תגרע מהצליל?

כן האם הוספת טויטרים בנוסף לקומפוננט של מורל פלוס, לא תוסיף לאקוסטיקה??

אם כך מה מטרה של 12 רמקולים ברכבי פאר ושאר משוגעים האם רמקולים נוספים לא נותנים צליל טוב יותר (מה זה בכלל האם קיים צליל טוב יותר?)

תודה

פורסם

אני יביא לך דוגמה מהרכב שלי,

יש לי מקדימה קומפוננט ומאחורה רמקולים של פיונר ישנים(הם לא מחוברים).

כשה אני מחבר אותם(רציתי לבדוק האם זה יפריע למשהוא) הם השפיעו נורא אל האיכות

שמעתי יותר בלגן מאשר צליל נקי וכמובן שהאיכות נהרסת...

אולי אם אתה שם רמקוליים אחורים באותה הרמה כמו הקידמיים אז זה לא יהרוס אד כידי כך.

או שפשוט לא לשים מאחורה 6*9 אלה רמקלוים 6.5 קואקסיילים.

ליאור

פורסם

לרמקול יש תכונה מאוד מסויימת שנקראת "כיווניות" - לרמקול יש מרכז על המרכז הזה עובר הציר המרכזי של גל הקול שיוצא מהרמקול ומתפזר לפי מבנה הרמקול.

למשל - רוב הרמקולים הביתיים הם בעלי ממברנה עם פריסה של 120 עד 140 מעלות בזווית שלה

רמקולים שמיועדים לאולמות והגברה מקצועית לרוב יהיו מיוצרים בזווית פריסה הרבה יותר רחבה שזה מן הסתם משפיע על איך אתה תשמע את הצליל כשאתה לא מול הרמקול אלא ניצב לצדדים שלו.

מהסיבה הזאת רמקול לרוב ישמע הכי טוב כשאתה עומד ישירות מול המרכז שלו - במערכות יוקרה שמים הרבה רמקולים בכדי לכסות אזורים נרחבים בתוך הרכב אבל כאן נוצרת בעיה נוספת שאותו הצליל מגיע ממספר נקודות שונות והבמה מתפזרת לך.

ככל שתפחית במספר האלמנטים ותגרום להם לנגן מאותה הנקודה - יהיה לך קל יותר לשלוט באחידות ובמיקום של הצליל, ככל שתרבה במספר האלמנטים אתה תוכל להפריד יותר בין התחומים של הצליל ולקבל צליל יותר מגוון אבל יהיה לך הרבה יותר קשה לקבל תוצאה אחידה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ברשותכם אני אפשט את התשובה לאחר הנימוקים הבאמת טובים של חבריי.

כאשר יש לך במה קדמית טובה ואיכותית אין לך שום צורך ברמקולים אחוריים (מלבד שיש לך חברים ברכב ואת לא רוצה שהם ירגישו לבד מאחור....)

ניתן ולדעתי מומלץ לחבר קומפוננט מאחורה אך לכוון אותו כך שהשפעתו על הסאונד לא תגרע מהבמה הקדמית(כל זה במידה ויש לך סאב ברכב שמשלים את הסאונד-במידה ולא ניתן לחבר 6X9 להשלמת הסאונד).

אריק

פורסם

או שפשוט לא לשים מאחורה 6*9 אלה רמקלוים 6.5 קואקסיילים.

אתה מוכן בבקשה לסביר לי איך ועל סמך מה אתה קובע דבר כזה?

אולי אני זה שטועה אבל לפי מה שאני יודע-רמקולים קואקסיליים הם כל רמקול שהוא לא קומפוננט.

6X9 מומלצים כי הם רמקולים גדולים יותר ומספקים יותר באס-6.5 הם רק מידה שונה והם ייתנו כמעט אותו אפקט..אז ידידי אולי תסביר לי מה את סח?

פורסם
6X9 מומלצים כי הם רמקולים גדולים יותר ומספקים יותר באס-6.5 הם רק מידה שונה והם ייתנו כמעט אותו אפקט..אז ידידי אולי תסביר לי מה את סח?
אני אעזור לו..

הוא המליץ לו על רמקולים קואקסיילים בידיוק מהסיבה שאתה כתבת..

רמקולים גדולים יותר מספקים יותר באס(דרך אגב זה לא כלל), משמע הם גונבים את הבמה הקידמית...

הוא המליץ לו על הרמקולים הקואסיילים אם הוא אינו רוצה שהבמה האחורית תגנוב את הבמה הקידמית ולא על מנת להפיק יותר באס... ולכן עדיף רמקולים קואסליים אם אין ברצונך לגנוב מהבמה הקידמית.. לא תמיד באס צריך להיות ראשון בסדר עדיפויות :roll: ..

למרות שלפי דעתי עם כיוון מתאים אפשר להגיע גם לתוצאות יפות עם ה 6X9 על מנת שלא יגנבו מהבמה הקידמית, אבל כל אחד עם טעמו....

פורסם

shayke ..

לפי מה שידוע לי רמקול קואקסיאלי זה רמקול one way כאילו רמשול ללא טוויטר

לא?

Ларик Сурапов

פורסם
אתה מוכן בבקשה לסביר לי איך ועל סמך מה אתה קובע דבר כזה?

אולי אני זה שטועה אבל לפי מה שאני יודע-רמקולים קואקסיליים הם כל רמקול שהוא לא קומפוננט.

אולי תסביר לי מה לא היבנתה??

נתתי דוגמה מהאוטו שלי אני לא מצפה מהרמקולים האחורים שלי לתת לי באס(ביגלל שיש לי סאב)....

הפואנטה הייתה שהם פשוט ינגנו מאחורה ממש חלש..(אני אישית לא אהבתי את זה..)

ליאור

פורסם

רמקול קואקסילי הוא רכיב שהוא לא קומפוננט, כלומר וופר וטוויטר באלמנט אחד.

מה שכן, כאשר יש יותר מטוויטר בודד, הרמקול לא נחשב לפול ריינג', (פול ריינג' הוא וופר שיכולל לנגן טווח תדרים רחב).

קומפוננט זה סט שמורכב מטויטר ומיד באס (וופר), אבל להבדיל מרמקול קואקסלי שני החלקים מופרדים ע"י קרוס פסיבי שהוא בעצם אחראי על חלוקת הצלילים באופן מדוייק כך, שכל רכיב יקבל את התדרים שמיועדים לו.

פורסם
אולי תסביר לי מה לא היבנתה??

נתתי דוגמה מהאוטו שלי אני לא מצפה מהרמקולים האחורים שלי לתת לי באס(ביגלל שיש לי סאב)....

הפואנטה הייתה שהם פשוט ינגנו מאחורה ממש חלש..(אני אישית לא אהבתי את זה..)

ליאור

מה שאתה אומר פה בעצם זה שיש הבדל משמעותי בין 6.5 ל-6X9? אז אתה טועה, ההבדלים לא משמעותיים, עם כיוון נכון אתה יכול להגיע לגרום לכל רמקול לנגן טווח תדרים מסויים באופן חזק יותר.

פורסם

אני לא מסכים אתך הטווח התדרים של 6*9 הוא אחר מ6.5...

כמובן שאם כיוונים נכונים אתה יכול לקבוע ל 6*9 טווח תדרים יותר גבוה.

אבל אל תשכח הבן אדם קונה מערכת ב 3k לא כול מכשיר יכול לספק את הסחורה.

ליאור

פורסם

ההבדל היחיד בין 6.5 ל-6X9 הוא שטח פני הממברנה של הוופר .

וההבדל לא כזה גדול.

ובכל מכשיר בסיסי אתה יכול לכוון את העניינים.

בברכה, שי.

• תוכן חדש...