Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הוא סיאט איביזה שנת 95 מנוע 1.4.

לאחרונה בימים היותר חמים שהיו לנו הופיעה בעיה חדשה באוטו, אם מכבים את האוטו לאחר נסיעה שהחום מגיע לרמה נורמלית(באמצע השעון) והטמפרטורה בחוץ גבוה גם כן אז האוטו לא מוכן להניע, רק כשמחכים לפחות חצי שעה ויותר כדי שהחום מנוע ירד אז הוא מניע.

בעבר בגלל בעיות אחרות אמרו לי שהחיישן טמפרטורה לא תקין זו יכולה להיות הבעיה? ומה בערך העלות של חיישן טמפרטורה?

אם זו לא הבעיה אז מה היא יכולה להיות?

תודה

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

יש לבדוק האם כשהאוטו לא מניע, יש ניצוץ או לא, ולפי זה לפעול.

זאת למרות שאכן ידוע בעיות של חיישן טמפ' ברכבים אלה.

העניין הוא לא בניחושים, או בבעיות ידועות מראש, כי ידועות בעיות נוספות מעבר לחיישן טמפ' למשל בהצתה,

לכן המלצתי קודם כל לפני הכל, לבדוק ניצוץ כאשר האוטו אינו מניע. יש לוודא שזה שבודק, יודע כיצד יש לבדוק.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מצטרף לשאלה...

הרכב הוא סקודה פיבוריט (92) קרבורטור.

בימים חמים הרכב מניע בקושי רב... (צריך להחזיק סטרטר אפילו 3-4 שניות לפעמים) וגם כשהוא מניע הוא בקושי מצליח להסתובב ותוך שנייה שתיים נוספות מתחיל פעולה תקינה.

חובה לציין שהרכב מניע בלי שום בעיה ובמכה אחת כל הזמן פרט לימים הממש חמים..

אמרו לי שכנראה זאת בעיה בשם "התנעה חמה"...

אם אכן זאת הבעיה מה אני יכול לעשות בנידון?

פורסם

התיאור שלך, לי בכל אופן, לא ברור.

כשאתה "מחזיק" סטרטר , המנוע מסתובב נורמלי, או לאט, חוץ מזה שהוא לא מניע וזה בעיה , האם הסטרטר מסובב היטב את המנוע?

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בזמן שאני מחזיק סטרטר המנוע מסתובב מצויין וכמו תמיד... הבעיה היא שלוקח לו כמה שניות טובות להניע!

וגם כשהוא מניע ואני עוזב את הסטרטר בשנייה שתיים הראשונות המנוע מתחיל לעבוד מאוד מאוד לאט... כלומר בהתחלה כאילו מתחיל להסתובב על סלד אפסי ותוך שנייה שתיים צובר סלד נורמלי...

מקווה שעכשיו יותר ברור...

במצב הרגיל אין לי שום בעיות עם התנעות לא בבוקר ולא בשום מצב והאוטו מניע יותר טוב מרוב הרכבים החדשים שאני מכיר.

פורסם
בזמן שאני מחזיק סטרטר המנוע מסתובב מצויין וכמו תמיד... הבעיה היא שלוקח לו כמה שניות טובות להניע!

וגם כשהוא מניע ואני עוזב את הסטרטר בשנייה שתיים הראשונות המנוע מתחיל לעבוד מאוד מאוד לאט... כלומר בהתחלה כאילו מתחיל להסתובב על סלד אפסי ותוך שנייה שתיים צובר סלד נורמלי...

מקווה שעכשיו יותר ברור...

במצב הרגיל אין לי שום בעיות עם התנעות לא בבוקר ולא בשום מצב והאוטו מניע יותר טוב מרוב הרכבים החדשים שאני מכיר.

לדעתי בעייתך קשורה לקרבורטור (סלד נמוך בסרק) ולא לסטרטר, התנע את הרכב כשהמנוע חם, כשרגלך מלטפת קלות את דוושת התאוצה, ואז הרכב יניע מהר יותר, אופייני בסקודה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה העניין הוא שתמיד אני מלטף קלות את הגז בהנעה והכל טוב ויפה.

גם הסל"ד סרק עומד על 750-800.

ובימים מאוד חמים שום דבר לא עוזר והאוטו בקושי מניע...

הסטרטר הוא חדש והקרבורטור עבר פירוק מלא ניקוי וכ"ו... לפני פחות מחצי שנה...

ככה שאני מאמין שהבעיה היא לא כאן

:|

פורסם
צביקה העניין הוא שתמיד אני מלטף קלות את הגז בהנעה והכל טוב ויפה.

גם הסל"ד סרק עומד על 750-800.

ובימים מאוד חמים שום דבר לא עוזר והאוטו בקושי מניע...

הסטרטר הוא חדש והקרבורטור עבר פירוק מלא ניקוי וכ"ו... לפני פחות מחצי שנה...

ככה שאני מאמין שהבעיה היא לא כאן

:|

שלום רב

מכיוון שציינת שהסטרטר חדש, והקרבורטור שופץ לפני כחצי שנה, הדבר אינו מוכיח שהבעייה לא נמצאת בקרבורטור,(משאבת תאוצה לקוייה), אם כי בעיתך היא שולית, ולדעתי הגברת סלד סרק,ל900+ ישפר את ההתנעה, שרבים נהיו מוכנים להתחלף איתך, עם בעייה שכזאת.

בברכה

צביקה

פורסם

אני מבין שזה הפך לשרשור "הכה את המומחה"

ובכן

שאלה לי אליך צביקה

הרכב הוא

מיצובישי לאנסר 91

קרבורטור

ישנה תופעה די מוזרה, כשהרכב קר הוא מניעה בלי שום בעיה וישר בלי קירטועים וכו'.

אך כשהמנוע חם- לא משנה אם הגיעה לטמפ' עבודה או לא כדי להתניעה צריך באמת להחזיק כמה שניות ורק אז המנוע תופס.

ואין קשר למזג אוויר בחוץ

חום/קור-כשהמנוע קר הוא מניעה במהירות.

פורסם
יש לבדוק האם כשהאוטו לא מניע, יש ניצוץ או לא, ולפי זה לפעול.

זאת למרות שאכן ידוע בעיות של חיישן טמפ' ברכבים אלה.

העניין הוא לא בניחושים, או בבעיות ידועות מראש, כי ידועות בעיות נוספות מעבר לחיישן טמפ' למשל בהצתה,

לכן המלצתי קודם כל לפני הכל, לבדוק ניצוץ כאשר האוטו אינו מניע. יש לוודא שזה שבודק, יודע כיצד יש לבדוק.

בברכה

דני

.

יש איזה דרך שאני אוכל לבדוק אם יש ניצוץ? יש לי ידיים די טובות.

אם זו לא הבעיה איזה בעיות אחרות יכולות להיות? ועדיין לא ענו לי יש מצב שזה החיישן טמפרטורה?

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

כפי שציינתה הרכב הוא סקודה עם קרבורטור , חישן חום מנוע משפיע רק על הזרקת דלק. בדוק חוטים ,רוטור,מיכסה מפלג , חופש ציר מפלג.

שבוע טוב יצחק :neutral:

לגבי המיצובישי בזמן מתן סטרטר הוצא חוט של פלג ובדוק עוצמת ניצוץ , או כאשר הרכב לא מניע נסה להרחיק את החוט של אחד הפלגים מהפלג בכ 1 סנטימטר ותן סטרטר ותרא באים הרכב מניע טוב יותר זה אומר שהניצוץ חלש.

שבוע טוב יצחק :neutral:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

בתור בעל לנסר 93 הרכב מניע בנגיעה, או בלטיפת הדוושה בכל מזג אוויר, בדוק אפשרות שהמצתים מםוייחם בגלל תערובת עשירה/ או צוק אוטומטי תפוס, שכיח מאד בלנסר!

בברכה

צביקה

פורסם

מעניין לעניין באותו עניין.

אני מצטרף בשאלה,שקשורה לחום אך לא להנעה,כיצד אפשר לבדוק שהיוניט חום מנוע תקין?

והיכן היוניט יושב בסובארו 88?

כמו כן במידה וימצא תקול כמה עולה בערך החלק?

שבוע טוב רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תוכן חדש...