Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פזו 307 או קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה

חבר טוב שלי הוא הבעלים הלא גאה של פזו 306 1.8 אוטומט שנת 95

הרכב בבעלותו כ-5 שנים והוא לא מפסיק לקלל את היום בו הוא רכש את הרכב. הרכב נרכש יד ראשונה עם ק"מ נמוך רכב שמור ללא תאונות, למרות שכך אין חלק שלא הוחלף ברכב ואם זה היה תלוי בו הוא היה מדרדר אותו מהצוק של סידני עלי....

להורים שלו 2 כלי רכב, שניהם יד ראשונה ללא תאונות מטופלות רק במוסך המורשה.

1. 307 1.6 אוטומטית שנת 2003 עם 33000 ק"מ ברובן בינעירוניות

2. טויוטה קורולה 1.6 אוטומטית עם 70000 ק"מ ברובן בעיר

יש באפשרותו לרכוש מהוריו את אחד הרכבים והוא מאוד מתלבט!

מצד אחד הפזו חדשה יותר עם ק"מ נמוך וגם רכב מפנק ומהנה יותר לנהיגה.

מצד שני הנאה מנהיגה לא ממש מעניינת אותו ויש לו נסיון רע וחששות כבדים מפזו (או כל ארופאית אחרת) ומה שמעסיק אותו כרגע זו אמינות גבוה והוצאות אחזקה נמוכות.

את דעתי בענין כבר אמרתי... עכשיו תורכם

מה אתם ממליצים ובבקשה לנמק למה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תעשה לי טובה... 307 1.6 אוטומטית מהנה לנהיגה ? על איזה כוכב אתה נמצא ? :screwy:

מה אנחנו ממליצים ולמה - את זה אתה כבר יודע (וגם לא יזיק אם תשתמש באופציית החיפוש).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מר איציק היקר

שורת החיפוש לא תעזור לי לקבל החלטה לגבי 2 רכבים ספציפים (שנתון ק"מ ואופי נהיגה ודרישות הנהג)

יתכן ולמרות שה307 "פחות אמינה" היא עדיין עדיפה בגלל שנתון חדש יותר וק"מ נמוך יותר

והאמת שאין לי מושג מה אתם מעדיפים והשימוש באיקון שבחרת קצת לא הולם שאלה רצינית ומפורטת

ותרשה לי גם לציין שעם כל הכבוד ליפניות (והאמן לי שיש לי המון כבוד) עדין פזו 307 תהיה מהנה יותר לנהיגה מטויוטה קורולה למרות נפח המנוע הצנום וגיר האוטומטי

שיהיה לך חג שמח

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מאיזו שנה הטויטה?

בכל מקרה, הטויוטה תהיה יותר אמינה מהפיז'ו ומחירי הטיפולים השוטפים/חלפים יהיו זולים יותר,

אך בזה אין כל חדש.

בהנחה שזה הדבר היחידי שבראש מעייניו-יתכן וזה הרכב שיתאים לו כרגע ולו בשביל להעביר את הטראומה.

אני מאמין שאחרי הרכב הנ"ל, שיהווה סוג של תרפיה מבחינתו, הוא יתבגר קצת והרכישה הבאה תהיה יותר

אמוציונלית. (יש פה יותר מידי מוטיבים פסיכולוגים, אני מודה :) )

פורסם

אם מדובר על קורולה לא מהדור החדש, אז מלבד כוח המנוע, ה-307 תהיה עדיפה עליה בכל הסעיפים. א-ב-ל, רוב הסיכויים שהיא תהיה גם פחות אמינה (ויכול להיות גם - הרבה פחות אמינה). אם הוא בקטע של חסכון - הקורולה בפירוש עדיפה. אם הוא מחפש את הרכב הטוב ביותר - הפיז'ו.

אם מדובר על קורולה מהדור החדש - הבחירה קלה יותר לכיוונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חשוב שחבר שלך יהיה מודע לעובדה שלפי סקר Driver Power של מגזין הרכב הבריטי AutoExpress שהתפרסם לאחרונה נבחרה ה-307 לרכב הכי פחות אמין באירופה.

בנוסף לסעיף האמינות ה-307 זכתה גם לתואר המפוקפק של אחד הרכבים הגרועים ביותר באירופה.

אני לא אומר לפסול אותה כי היא בהחלט מפנקת אבל חשוב שתדע שיכול להיות שאתה קונה לימון.

http://www.autoexpress.co.uk/news/65609/driver_power_2006_the_results.html

car_portal_pic_24691.jpg

פורסם

קודם כל תודה על התשובות

הקורולה שכחתי לציין שנת 2001

לשתי המכוניות לא היו מעולם בעיות מלבד טיפולים שוטפים כך שקשה לי להאמין שה307 תהיה לימון

פורסם

ולמרות שה307 "פחות אמינה" היא עדיין עדיפה בגלל שנתון חדש יותר וק"מ נמוך יותר...

אין פה בכלל מקום להשוואה, הקורולה עדיפה עשרות מונים על פני ה 307 גם אם שנתיים מתחת וקילומטראג כפול. ואת זה לא רק אני חושב\טוען, שאל בכל מוסך קרוב לביתך מה עדיף.

פורסם
ותרשה לי גם לציין שעם כל הכבוד ליפניות (והאמן לי שיש לי המון כבוד) עדין פזו 307 תהיה מהנה יותר לנהיגה מטויוטה קורולה למרות נפח המנוע הצנום וגיר האוטומטי

שיהיה לך חג שמח

כנראה שאתה לא מסביר טוב מספיק את עצמך, או שאתה פשוט לא מבין מה אתה רוצה/כותב/WHATEVER.

הרי בציטוט מעלה רשמת ש"עדיין פג'ו 307 תהיה מהנה יותר לנהיגה מטויוטה קורולה" כשלמיטב עיני הקוראות בפורום, בהודעה הראשונה ציינת מפורשות את הפיסקה הבאה:

הנאה מנהיגה לא ממש מעניינת אותו ויש לו נסיון רע וחששות כבדים מפזו (או כל ארופאית אחרת) ומה שמעסיק אותו כרגע זו אמינות גבוה והוצאות אחזקה נמוכות.

אז אם הנאה מנהיגה לא מעניינת אותו ולמרות זאת הפג'ו 307 יותר מהנה לנהיגה, את מי זה מעניין מה ה-307 מציעה כל עוד רוכש הרכב לא מעוניין בכך ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבר'ה, אני חושב שבאמת אין צורך להתקדם בנושא ההנאה מהנהיגה כאן, כי זה באמת חסר תועלת.

צריך להתרכז בשתי אמיתות: אחת - הקורולה תהיה, קרוב לוודאי, האמינה מבין שתיהן, יכול להיות שאפילו בהפרש משמעותי. שתיים - ה-307 היא המכונית הטובה מבין שתיהן מבחינת נוחות, מרווח, איכות חומרים, תחושה, ניהוג, כנראה איבזור וכן - הנאה מנהיגה, המתבטאת לא רק בהתנהגות כביש טובה אלא גם בתחושות, קלות ניהוג, Ride וכולי.

מכאן - הבחירה היא כלכלית. מוכן כנראה להתפשר על עלויות? קח את הפיז'ו. היסטרי לגבי עלויות? קורולה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סלח לי שאני חולק עליך בעניין :

א. כתבת שהאיבזור בפגו טוב יותר מבקורולה כניראה : אשמח אם תפרט, מה יש בפגו שאין בקורולה?

ב. כתבת שקרוב לוודאי הקורולה תהיה אמינה יותר : אתה בטוח בדבריך? קרוב לוודאי משמעו אולי לא , אולי אפילו אמינה יותר מהקורולה?

נניח שיש פגו 307 שעברה את כל הטיפולים לפי הספר במוסך מורשה, היא תראה אמינות טובה יותר מהטויוטה?

פורסם
סלח לי שאני חולק עליך בעניין :

א. כתבת שהאיבזור בפגו טוב יותר מבקורולה כניראה : אשמח אם תפרט, מה יש בפגו שאין בקורולה?

ב. כתבת שקרוב לוודאי הקורולה תהיה אמינה יותר : אתה בטוח בדבריך? קרוב לוודאי משמעו אולי לא , אולי אפילו אמינה יותר מהקורולה?

נניח שיש פגו 307 שעברה את כל הטיפולים לפי הספר במוסך מורשה, היא תראה אמינות טובה יותר מהטויוטה?

תשובות;

א. תלוי בדגם.

ב. הקורולה בנתה לעצמה מוניטין אדיר בעיקר בזכות האמינות, לא בגלל נוחות, איבזור או ניהוג. זו מכונית שבנויה היטב, אמינה מאוד (גם תחת אחזקה בינונית) ומשנעת מנקודה א' ל ב' עם 0 תקלות בקירוב. אין הרבה מכוניות כאלה, לטוב ולרע.

אם אתה חושב להיכנס פה לדיון מופרך על אמינות 307 מול קורולה - תעשה לי טובה, תחסוך לנו את הטירחה.... כתת את רגליך בין המוסכים ובעלי המקצוע (חשמלאים, מכוני גירים אוטומטיים, מוסכים..) ותברר עלויות תיקונים, תכיפות תיקונים/תקלות/שיפוצים וכד'.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חברים תודה

אני העברתי את תוכנו של הלינק לחבר.

• תוכן חדש...