Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעניין השאלה של פיאט לגבי הצ'וק, זה תלוי ברכב שלך בעיקרון ובמזג אוויר.

אני למשל לא יכול להדליק את האוטו בבוקר (גם בקיץ) ללא צ'וק (שרייד)

אני מוציא אותו עד לקצת יותר מהחצי, מחמם את האוטו כחצי דקה (מוציא ת'פנל של הרדיו, חוגר חגורה) ומכבה אותו ברגע שהנורית נדלקת שזה לוקח כ3-4 דקות נסיעה.

עכשיו בקיץ מה שאני עושה זה מתניע, ואז מחכה איזה 4-5 דקות בלי צוק(נקרע לי הכבל ואני צריך להחליף אותו), בהתחלה האוטו כולו רועד ואז אני לוחץ על הגז כדי שהוא לא יכבה וככה אני מחמם אותו.

השאלה שלי זה האם עדיף להפעיל את הצוק לכמה דקות מאשר לתת גז כמה דקות?

אני תמיד משתמש בצ'וק ככה גם קל יותר להתניע. חוץ מזה אני חושב שאפשר לסוע עם הצ'וק אחרי שהאוטו התחמם טיפה.. כמו שאמרתי אני מחמם כחצי דקה רק.

אחרי חצי קילומטר הנורית נדלקת ואני ישר מכבה את הצ'וק.

בשביל מה להחזיק גז אם יש לך צ'וק?? :roll:

פורסם
שאלה באותו נושא:

מרגע ההתנעה בבוקר, תוך כמה זמן כדאי להתחיל לנסוע?

אני מחכה בסביבות דקה אחת ורק אז יוצא, זה מספיק?

לא צריך לחכות בכלל. רק צריך לנסוע רגוע עד שהמנוע מתחמם מספיק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני תמיד משתמש בצ'וק ככה גם קל יותר להתניע. חוץ מזה אני חושב שאפשר לסוע עם הצ'וק אחרי שהאוטו התחמם טיפה.. כמו שאמרתי אני מחמם כחצי דקה רק.

אחרי חצי קילומטר הנורית נדלקת ואני ישר מכבה את הצ'וק.

בשביל מה להחזיק גז אם יש לך צ'וק?? :roll:

לא בריא לנסוע עם צ'וק אם לא חייבים.

הצ'וק (משנק בעברית ציחה) גורם לתערובת עשירה, שהבעירה שלה לא מושלמת והיא יוצרת פיח המצטבר בשסתומים, סעפות וריאות העוברים ושבים.

.

פורסם
לא בריא לנסוע עם צ'וק אם לא חייבים.

הצ'וק (משנק בעברית ציחה) גורם לתערובת עשירה, שהבעירה שלה לא מושלמת והיא יוצרת פיח המצטבר בשסתומים, סעפות וריאות העוברים ושבים.

אז מההסבר שלך הבנתי שעדיף שהמנוע יחנק קצת ושאני אתן קצת גז מאשר להפעיל משנק? אבל בחורף אם אני מתניע בלי משנק האוטו פשוט קשה לו להתניע והוא מיד נכבה.

פורסם

לא, לא, לא! כנראה לא הייתי ברור מספיק.

המשנק לא סתם נמצא באוטו! צריך וטוב להשתמש בו.

מה שהתכוונתי הוא שנסיעה איתו אחרי שהמנוע התחמם היא מיותרת בזבזנית בדלק וקצת מזיקה. אז אחרי שהוא עשה את שלו - סגור אותו.

בכל רכב יש משנק. ברובם כיום הוא אוטומטי - מופעל כשהמנוע קר ומופסק כשהמנוע מתחמם.

אם אצלך ההפעלה ידנית אתה צריך לעשות את אותו הדבר.

.

פורסם
בכל רכב יש משנק. ברובם כיום הוא אוטומטי - מופעל כשהמנוע קר ומופסק כשהמנוע מתחמם.

אם אצלך ההפעלה ידנית אתה צריך לעשות את אותו הדבר.

.

כשהמנוע חם אני בכלל לא מפעיל אותו כי אם אני מפעיל אותו המנוע ישר נכבה לי. בחורף אני מתניע עם משנק אבל בקיץ לא.ובכלל עכשיו אני לא יכול להפעיל אותו כי נקרע לי הכבל ואני צריך להחליף אותו (שמעתי שהמוסכים לא רוצים להתעסק בזה).

פורסם

לא רוצים להתעסק בזה? :shock::shock::shock:

למה מה זה? אוברול למנוע W16?

לא יודע איפה ואיך הכבל עובר אצלך - אבל החלפת כבלים זה לא תורה מסיני, לא סיפור מסובך או ארוך במיוחד, ולא בעיה להשיג את הכבלים.

מקסימום קצת גישה קשה.

אל תסתמך על שמועות. תשאל מוסכניק.

.

פורסם

שמעתי מכמה שהחליפו את הצוק בפיאט אונו שהמסוכניקים אמרו להם שזה מסובך ושהם לא רוצים להתעסק עם זה כי זה לוקח הרבה זמן והם לא מרוויחים מזה מספיק. בכל מקרה השגתי כבר כבל, פשוט אין לי כוח להתקין אותו, כשיגיע החורף אני אתקין אותו.

פורסם
למנוע שלי לוקח 5 דקות להגיע לטמפרטורה אופטימלית מרגע ההתנעה

האם זה נורמלי ?

מן הסתם זה תלוי בגודל המנוע.

בפולו, אם אחרי ההתנעה אני משאיר את המנוע על סיבובי סרק, הוא ישאר קר גם אחרי רבע שעה, יש למישהו הסבר פיזיקלי לזה ?

בדוק מצב טרמוסטט. :!: לא יתכן מנוע קר בימים אלה אחרי רבע שעה של פעולה, :nono::nono:
  • תוכן חדש...