Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גיר ידני ברכב שלי....

אני נהג חדש ולא מתמצא בסיכונים שיש בשילוב הילוך סרק עד לא מזמן היה לי את החוק של המלווה ולפני חודשיים נגמר לי המלווה ואני נהג צעיר....

בנסיעה אחת שהיתה לי במקרה עם סבא שלי הוא הבחין שלפני עצירה במקום ללחוץ על הקלאץ' לחיצה ממושכת אני פשוט מעביר להילוך סרק(ניוטרל) ומשתמש בעצירה עם הברקס בלבד....

אני עושה את זה יותר בגלל עצלנות...

הוא אמר לי שזה מסוכן מאוד שהבלמים שלי יכולים להנעל ולא הבנתי בידיוק מה הסיבה....

היום ראיתי שרשור על נסיעה להילוך סרק(שאלו פה מה הנזקים שעלולים להגרם למנוע) ולא רציתי להתערב בשרשור כדי לא להשתלט עליו אז לכן פתחתי אשכול חדש.

אני רוצה לדעת מה הסיכונים שעלולים להגרם ממה שאני עושה.....

אני מקווה שהבנתם את המצב ואת מה בידיוק אני עושה לפני עצירה

מקווה שתוכלו לעזור לי להבין מדוע ומה יכול לקרות(להקדים תרופה למכה).....

אני שמתי לב שיש פה נהגים מנוסים מאוד שהידע שלהם הוא עצום אך הם נוהגים להתקיף נהגים חדשים וצעירים....

אז במקרה הזה תנסו לא להתקיף, תודה רבה

אני שואל בשביל ידע כללי שאולי אני ימנע מקרה שחס וחלילה יכול לקרות לי מזה כי ראיתי שזה מאוד חמור ליסוע בהילוך סרט במהלך נסיעה לפי מה שאמרו על זה פה בקצרה ממש

פורסם

לי יש רשיון מעל 10 שנים ואני עדיין לא חושב שמה שתארת זה מסוכן. ברור שאם תדרש להאצה פתאומית תהיה לך השהיה של שניה או שתיים עד שתשלב להילוך, אבל קשה לי לדמיין מצב כזה (מי שנתקל בכזה מצב, בבקשה לחלוק עם כולנו). צריך לזכור שמי שגולש לעצירה בהילוך חמישי (ומעביר רק לקראת הסוף לניוטרל) גם נמצא רוב ההאטה בהילוך שחסר כח האצה. גם ברכב אוטומטי אם צריך פתאום להאיץ לוקח איזה שניה עד שיש קיק-דאון (בנתיים המנוע מעלה טורים). וגם אם היית בהילוך, והילוך המתאים, ונדרשת למצב של האצה פתאומית, קצב הגידול במהירות הוא די זניח. למשל במקום לעבור קטע דרך של 40 מטר בשתי שניות, תעבור משהו כמו 43 מטר, (ברכב לא ספורטיבי).

לגבי הבלמים, אין שום סיבה שהם ינעלו. מה שכן, אם באמת תלחץ חזק ותנעל אותם בכוונה, המנוע לא יכבה מכיוון שאין קשר בינו לבין הגלגלים. אגב, הורדת הילוכים תוך בלימה בעוצמה בינונית-חזקה, עשויה לגרום לנעילות קצרצרות של הגלגלים המניעים (קדמיים). דבר כזה מספיק כדי להפיל רוכב אופנוע משיווי משקלו, אבל לא נורא במכוניות.

פורסם

צורת הדיבור שלך בהחלט ראויה לתגובה רצינית ואף אחד לא יתקוף אותך, אף אחד לא יתקוף אף אחד שיודע לדבר כמו בן אדם.

לכל אחד הרגלי הנהיגה שלו, לאבא שלי למשל, יש את אותו הרגל שלך יש, להעביר לניוטרל לפני התחלת הבלימה בכלל, אני לא בעד השיטה הזאת, אני תמיד בולם עם ההילוכים בהתאם לתנאי הדרך, אם צריך להוריד קודם לרביעי או ישר לשלישי, תלוי בתנאי הדרך, כמובן שבבלימת חירום אין זמן להתעסק עם זה.

בלימה בעזרת ההילוכים מאריכה את חיי הבלמים בנוסף לשאר היתרונות שקיימים לדעתי.

אם תשאל אותי, אל תתרגל לנהוג בצורה בה אתה נוהג, תרגל בלימה בעזרת הילוכים.

פורסם

תרגיש חופשי לשלב ניוטרל לפני עצירה.

עדיף לגמור ברקסים מוקדם יותר מאשר לגמור גיר.

רק אל תעשה את זה בירידות ממושכות, מכיוון שזה סתם יחמם את מערכת הבלימה ואתה תאבד בלימה.

אז בגלישה לפני רמזור, אין בעיה.

בירידות ממושכות, כמו ים המלח וירושלים, תשאיר בהילוך, לך תדע מתי תצתרך כוח בשביל לצאת מצרה.

כן כן, לא לא.

פורסם

למיטב הבנתי- אם אתה מעביר מהילוך שני (בהנחה שבמהלך ההאטה השתמשת גם בכח המנוע והורדת הילוכים כנדרש) לניוטרל בסמוך לעצירה - כך צריך להיות. במהירות נמוכה כ"כ אין סכנה ממשית לנעילת גלגלים. אם רכבך הוא זה שבסימלון (Golf) יש ABS למיטב ידיעתי כך שגם זה עונה לך על השאלה.

כמו כן - בעת עמידה ברמזור - מומלץ לשלב לניוטרל ולא להחזיק את ההילוך בראשון ורגל על הקלאץ'.

כך תאריך את חייו של פלטת לחץ (אני מקווה שאני אומר את השם הנכון). כמו כן - אין סיכוי שבטעות הרגל שלך תחליק מהקלאץ' בטעות והאוטו ייקפץ. עלול להיות מסוכן בסמוך למעברי חצייה.

פורסם

אני בולם עם ההילוך כימאט עד לקו העצירה ואז לוחץ על הקלאץ ובירידות אני מתחיל להאט ומוריד הילוך ומעלה את הקלאץ כך אני מאט עם ההילוך ולא גומר את הברקסים

אם תירצה לינעול את הגלגלים (דבר די מסוכן) תיצתרך לילחוץ קלאץ וברקס אך אני מניח שיש לך ABS באוטו כך שהגלגלים שלך לא ינעלו

נסה ליבודוק עם יש לך ABS במקום פתוח

סע בזהירות

פורסם

עוד דבר באמת שהוזכר כאן שכל הנהגים הטריים עושים כי ככה למדו אצל המורה: ברמזור הישאות על היוך ראשון וקלאץ לחוץ עד הסוף, מצב זה לא בריא ומקצר את חייו של מיסב הלחץ, ברמזור יש לעמוד בניוטרל וברקס בלבד. עם הופעת הכתום אפשר להתחיל לשלב ובירוק להתחיל לנסוע.

תחת בלימה חזקה חובה ללחוץ על הקלאץ אחרת המנוע יכבה באמצע הנסיעה וזה מסוכן (לא סתם למדת ככה בשיעורי נהיגה)

הדבר שאתה עושה הוא לא כל כך מסוכן אבל מאידך זו נהיגה לא נכונה, בהאטות רציניות או האטות ממהירות גבוהה הורד הילוכים, בנסיעה עירונית אתה לא חייב, בכל מקרה להוריד עד שני. יש צעירים שמורידים גם לראשון וזה לא טוב הם עושים בלאי עצום במערכת (בד"כ)

אני באופן אישי אוהב לשמוע את המנוע מגרגר בהורדת הילוכים.

כמובן שבירידות החשיבות לשילוב הילוך (ומתאים)-הילוך נמוך היא גדולה מאין כמוה שכן מדובר בבטיחות וע"י ההילוך אתה מגביל את הרכב בירידה וכך לא יגיע למהירויות מטורפות ולא תצטרך להשתמש כמעט בבלמים אם בכלל.

בכל אופן יפה שאתה מתעניין ושואל - אנשים כמוך לא יתקפו בפורום כי הם שואלים ומקשיבים ולומדים וזה מבורך, ושלא מזלזלים בעצות של חברי הפורום, מתנהגים בחוצפה וחושבים שיש להם ניסיון של 40 שנה על הכביש.

לילה טוב.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

החשיבות היא בעיקר כדי שיהיה אפשר להאיץ במידה ויהיה בכך צורך.

הדרך הנכונה תלויה בסיטואציה וגם אז לפעמים יש יותר מדרך אחת נכונה.

בשיעורי נהיגה לימדו אותי להוריד הילוכים בבלימה עד שלישי (להוריד אחרי הבלימה, כלומר נניח במהירות 80 להוריד לרביעי, וב-60 להוריד לשלישי) ובשילשי אפשר כבר לעצור (קלאץ' נכנס ממש במטרים האחרונים, לא לפני)

מה שאני בד"כ עושה ביומיום זה:

1. בבלימה לקראת רמזור אדום נשאר בהילוך שהייתי בו, אפילו חמישי. בסביבות 1000 סל"ד מכניס קלאץ', ומעביר את הידית לניוטרל ומשחרר קלאץ' רק אחרי העצירה.

2. בבלימה שלא בטוח שתסתיים בעצירה (רכבים מאיטים בתנועה כבדה, נניח) - מוריד הילוכים לפי הצורך כדי לשמור על הילוך מתאים להאצה.

3. בירידות ממושכות (ע"ע ים המלח) - תמיד בהילוך נמוך משולב, עם שימוש מבוקר בבלמים (לא ברציפות!) מדי פעם, לא "יושב" על הבלמים כל הירידה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שאתה מכניס לניוטרל אתה מנתק את המנוע מהגלגלים מה שלא בידיוק ממולץ לעשות.

הברקס עלול להתחמם לך במהירות וכך להפסיק לפעול.

יש עוד כמה סיבות מאוד חשובות שאני לא בידיוק יודע להסביר, ועדיף שאני אישית ימנע מלהסביר ושתחכה שאחד מבין יסביר לך בידיוק מה זה עושה.

קיצור לא ממולץ בכלל מה שאתה עושה מסיבות בטיחות.

לנתק מנוע מהגלגלים אפעם לא טוב.

כמובן שבירידות תלולות כגון: ירושלים, חיפה, בדרך לאילת/טבריה, זה גובל על סכנת חיים.

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם
שאתה מכניס לניוטרל אתה מנתק את המנוע מהגלגלים מה שלא בידיוק ממולץ לעשות.

הברקס עלול להתחמם לך במהירות וכך להפסיק לפעול.

יש עוד כמה סיבות מאוד חשובות שאני לא בידיוק יודע להסביר, ועדיף שאני אישית ימנע מלהסביר ושתחכה שאחד מבין יסביר לך בידיוק מה זה עושה.

קיצור לא ממולץ בכלל מה שאתה עושה מסיבות בטיחות.

לנתק מנוע מהגלגלים אפעם לא טוב.

כמובן שבירידות תלולות כגון: ירושלים, חיפה, בדרך לאילת/טבריה, זה גובל על סכנת חיים.

בשביל שהברקס יתחמם צריך בלימות רציניות .. או ירידות רציניות ששם אתה עם הברקס לחוץ \ עובד הרבה (סטייל נסיעה לאילת , וכו)

ברמזורים ונסיעה רגילה בעיר\ מחוץ , אין כל בעיה להוציא לסרק .. זה תקין אני עושה את זה 4 שנים ועד היום לא התחמם לי ולו פעם אחת.

פורסם

אתה נוהג בסדר גמור. אתה באוטו ולא בסמיטריילר הסיכוי שתצליח לחמם את הברקסים לרמה שהם לא יעצרו נמוך מאוד. מערכות הבלמים של המכוניות המודרניות מתוכננות גם לרכבים אוטומטיים שמראש משתמשים בבלמים הרבה יותר מרכב ידני.

נהיגה בסיגנון שאתה מתאר בדר"כ גורמת לנסיעה חלקה יותר ורגועה יותר ונחמד מאוד לקרא שירישור של נהג חדש שרוצה ללמוד לנהוג נכון ולא רק מהר.

פורסם
אם תירצה לינעול את הגלגלים (דבר די מסוכן) תיצתרך לילחוץ קלאץ וברקס אך אני מניח שיש לך ABS באוטו כך שהגלגלים שלך לא ינעלו
Yonatanl כתב:
תחת בלימה חזקה חובה ללחוץ על הקלאץ אחרת המנוע יכבה באמצע הנסיעה וזה מסוכן (לא סתם למדת ככה בשיעורי נהיגה)
לא תצטרך ללחוץ קלאץ' (או ניוטרל) כדי לגרום לנעילת גלגלים. אם כל מה שצריך היה, כדי למנוע נעילת גלגלים, זה להשאיר את המנוע בהילוך, לא היתה נולדת מערכת ה ABS.

אם תחת בלימה חזקה לא תלחץ קלאץ', באמת יכבה המנוע בו-זמנית עם נעילת הגלגלים. דבר זה גורם להגה להיות קשה מאוד לסיבוב, ובעיקרון פוגע ביכולת ההיגוי, אלא ש, ממילא כשהגלגלים נעולים אין יכולת היגוי, גם אם היית מצליח לסובב את הגה. דבר נוסף, ברגע שתרפה מהבלם, והאוטו עדיין עם מהירות, המנוע יניע מעצמו. ממש כמו שכשדוחפים אוטו למהירות של 10 קמ"ש הוא כבר מניע בלי סטרטר, ע"י שילוב להילוך

פורסם

...מה שאני בד"כ עושה ביומיום זה:

1. בבלימה לקראת רמזור אדום נשאר בהילוך שהייתי בו, אפילו חמישי. בסביבות 1000 סל"ד מכניס קלאץ', ומעביר את הידית לניוטרל ומשחרר קלאץ' רק אחרי העצירה.

...

לעיתים ובמיוחד בתוך העיר - צריך שזמינות הכוח בגלגלים תהיה 100% מכל מיני סיבות.

יש בהמלצתך משום סכנה כלשהי לנהג צעיר שנוהג כך. הוא עלול, במידה והוא ייצטרך קצת כוח, לשכוח שהוא על ניוטרל, רגלו תלחץ על דוושת הגז והטורים יקפצו והרכב לא יאיץ.

אני מבין שהרעיון שלך הוא שעדיף לשחוק ברקסים ולא קלאץ' אך עם נהיגה רגוע ניתן להגיע "לתוצאות" יפות. ואולי מבחינה כלכלית הוא נכון אך אני מסתייג ממנו. והסברתי לעיל למה.

אגב - אני לדוגמא, עם הקולט שהייתה ברשותי כשבע שנים, עשיתי 130,000 ק"מ (ברוב עירוני) ולא הוחלפו (נשארו המקוריים מהמפעל!) בלמים, בולמים וקלאץ' ובבדיקה שעשו לרכב (לקחו אותו לקומפיוטסט + מוסך נוסף) הנ"ל נמצאו במצב מצויין.

כך שאפשר בנסיעה נורמלית ורגועה לשמור על אורך חיי המכלולים השונים.

פורסם

אבל צריך לקחת בחשבון, שמתי שאתה במוריד לניוטרל ולוחץ על הבלמים אז ככל שאתה לוחץ עליהם יותר זמן והם מאבדים מהאפקטיביות שלהם. לדוגמא בלי קשר לניטרל רק לשם הבנה כללית, עם אתה בירידה תלולה יחסית ואתה מתחיל ללחוץ על הבלמים בעדינות ואז אתה רואה שמולך יש פניה יחסית חדה יש סיכוי שהבלמים התחממו יותר מדי מהבלימה שלך וכבר לא יהיו אפקטיבים , זאת דוגמה יחסית קיצונית אבל עם בזמן הבלימה הראשונית שלך הייתה גם מתחיל להוריד הילוכים ומשתמש בבלימת מנוע אז זה לא היה קורה.

פורסם

אוקיי אז קראתי את כל התגובות של כולם

ואני די מותפע שתוך חצי יום קיבלתי כבר 12 תגובות שכוללות דעות רבות

שאני רואה את זה רק לטובה שיש פה מחלוקות כי זה הראה לי את היתרונות והחסרונות שיש בצורת הנהיגה הזו.........

בקשר לשחיקת הבלמים בכל מצב אבא שלי כל 10,000 ק"מ עושה לי טיפול לאוטו.... ובין היתר גם מחליף ברקסים...

עזרתם לי מאוד ואני מודה לכולם מקרב לב!

תודה רבה ויום טוב....

• תוכן חדש...