Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, הרוב נאמר כאן אבל אני רואה צורך לציין דבר אחד שלפי דעתי לא הוסבר כראוי, ולהעיר על עוד כמה נושאים:

לפותח השרשור:

לגבי נעילת גלגלים - הסכנה לנעילת גלגלים אכן עולה (בייחוד עכשיו בכבישים רטובים) כאשר המנוע לא משולב בהילוך (משולב בניוטרל), וזאת בגלל סיבה אחת פשוטה:

אם המנוע מנותק מהגלגלים (קרי = ניוטרל), אז בעצם אין שום דבר שמתנגד לעצירה מוחלטת של הגלגל ואז עלולים להנעל שני הגלגלים, או יותר סביר - רק גלגל אחד (בעיקר אם אחיזת הכביש היא לא אחידה).

הסיבה היא פשוטה - כל עוד המנוע עובד ומחובר לגלגלים - אז הוא דוחף אותם להמשיך להסתובב. אם הוא מנותק, אז הגלגל חופשי להסתובב/לעצור כאוות נפשו (וכל מה שמשפיע עליו זה האחיזה בכביש). ואז, אם נגיד אתה בולם בניוטרל, והגלגל השמאלי שלך נכנס לשלולית - הוא ננעל, בעוד שהגלגל הימני ממשיך להתגלגל... ופה אתה עלול לאבד שליטה....

אבל העניין הוא - שכל אלה מסוכנים בעיקר במהירויות גבוהות (כמו ירידה תלולה בניוטרל ב100 קמ"ש או משהו כזה), ולא בעצירה לפני רמזור.

(רק בשביל הרקורד - נסיעה בניוטרל נחשבת ללא חוקית, אבל מן הסתם אף אחד לא יכול להוכיח את זה)

מכאן, (כפי שאתה רואה) הדעות חלוקות, בין אלו שמתמידים להוריד הילוכים, ואלו שדוחפים לניוטרל ומתגלגלים עד לצומת עם ברקס בלבד.... אני לא הולך להתווכח מה יותר טוב, אבל אציין (מבחינתי לפחות), שזה המון עניין של תנאי דרך... אם הכביש יבש, והמהירות לא גבוהה (30-40 קמ"ש) - ניתן לשחרר לניוטרל ולהתגלגל עם ברקס בלבד.

אם הכביש רטוב, או אם אתה נוסע במהירות גבוהה (מעל 50 למשל), אז מומלץ להוריד הילוכים עד למהירות מתונה (30-40) ואז (שוב, לפי העדפה) לשלב לניוטרל או פשוט ללחוץ על קלאץ' עד לעצירה מוחלטת ואז לעבור לניוטרל כשהאוטו עצר לגמרי.

כמובן - אם אתה יודע שהרמזור עוד רגע מתחלף לירוק - אז מן הסתם עדיף להוריד הילוכים ובכל זאת להיות מוכן לנסיעה...

בשאר המקרים זה הרבה עניין של ניסוי וטעייה... אבל כמו שאמרתי, אם אתה לא נוסע במהירות גבוהה והכביש יבש.. אין שום בעיה בלעצור בניוטרל.

בברכה!

יונתן.

פורסם
לגבי נעילת גלגלים - הסכנה לנעילת גלגלים אכן עולה (בייחוד עכשיו בכבישים רטובים) כאשר המנוע לא משולב בהילוך (משולב בניוטרל), וזאת בגלל סיבה אחת פשוטה:

אם המנוע מנותק מהגלגלים (קרי = ניוטרל), אז בעצם אין שום דבר שמתנגד לעצירה מוחלטת של הגלגל ואז עלולים להנעל שני הגלגלים, או יותר סביר - רק גלגל אחד (בעיקר אם אחיזת הכביש היא לא אחידה).

הסיבה היא פשוטה - כל עוד המנוע עובד ומחובר לגלגלים - אז הוא דוחף אותם להמשיך להסתובב. אם הוא מנותק, אז הגלגל חופשי להסתובב/לעצור כאוות נפשו (וכל מה שמשפיע עליו זה האחיזה בכביש).

טעות - גם כשמנוע משולב שום דבר לא מונע מהברקס לעצור את הגלגל. בזמן לחיצה על הברקס אתה לא לוחץ גז, משמע המנוע מייצר בלימת-מנוע שמנסה גם לעזור לברקס ולהאיט את הגלגל (אם כי לא לאפס מהירות, אלא למצב שהגלגל מסתובב לאט מאוד, כמו בסל"ד סרק עליו ינסה המנוע לשמור). לכן הסיכוי לנעילה, או נעילה-חלקית (הכוונה מצב שהאוטו נוסע נניח 50 קמ"ש, אבל הגלגלים מסתובבים ב 20 קמ"ש - מצב זה מסוכן ממש כמו נעילת גלגלים מוחלטת) דווקא עולה כשאתה בהילוך, ובמיוחד בזמן הורדת הילוכים שנעשית ללא גז-ביניים (כלומר כמו איך שכולם לומדים).

ואז, אם נגיד אתה בולם בניוטרל, והגלגל השמאלי שלך נכנס לשלולית - הוא ננעל, בעוד שהגלגל הימני ממשיך להתגלגל... ופה אתה עלול לאבד שליטה....

כדי לאבד שליטה אתה צריך מצב ששני הגלגלים (ימין ושמאל) גם נעולים וגם על משטחים עם מקדמי-חיכוך שונים. (ובעצם גם כביש עם שיפוע צד ומקדם חיכוך אחיד, מצב נפוץ בשטח אבל לא בכבישים ציבוריים). במצב שאתה תארת עם גלגל אחד שממשיך להסתובב: אכן יווצר כוח השואף לסבסב את הרכב, כוח הנוצר מזה שצד אחד מאיט מהר וצד שני של הרכב מאיט בעדינות עקב חיכוך קטן יותר. אבל הגלגל שממשיך להסתובב מונע את הסבסוב, משום שגלגל שמסתובב נוסע לאן שאתה מכוון אותו. כך שאתה אולי תרגיש משיכה בהגה, אבל האוטו ימשיך לנסוע לאן שההגה מופנה. אם היית לוחץ יוצר חזק על הבלמים, ונועל את כל הגלגלים, אז הכוח שמנסה לסבסב את הרכב בגלל הבדלי חיכוך, אכן יסבסב את הרכב, ולא משנה מה תעשה עם ההגה.

נהג רגוע
פורסם
אוקיי אז קראתי את כל התגובות של כולם

ואני די מופתע שתוך חצי יום קיבלתי כבר 12 תגובות שכוללות דעות רבות

שאני רואה את זה רק לטובה שיש פה מחלוקות כי זה הראה לי את היתרונות והחסרונות שיש בצורת הנהיגה הזו.........

בקשר לשחיקת הבלמים בכל מצב אבא שלי כל 10,000 ק"מ עושה לי טיפול לאוטו.... ובין היתר גם מחליף ברקסים...

עזרתם לי מאוד ואני מודה לכולם מקרב לב!

תודה רבה ויום טוב....

לניב שלום רב!

ראשית ברוך בואך לפורום, ולהצטרפותך כנהג חדש וצעיר לכביש!

מצאתי חובה להחמיא לך על סגנון כתיבתך, ועל השאלה החשובה שהעלית, שמראה

שאתה בחור צעיר שקול ולא פוחז, שאוהב ויודע לשאול שאלות נכונות ונבונות,

כולי תקווה ששרשור זה יהיה לך שיעור בנהיגה נכונה, וידע בהקניית מיומנות נהיגה ,ושימוש בהילוך סרק( ניוטרל), ושימוש בבלמים, מתי ואיך ואכן קיבלת תשובות נכונות מכולם, למד את התשובות,

ולמדת לנהוג נהיגה נכונה, ללא מורה נהיגה, ומבלי צורך לרדת לכביש.

בפעם הבאה שתיהיה בכביש, תיהחה פחות מסוכן לעצמך , ולציבור האוחזים בהגה!

כה לחי

ונהיגה זהירה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הסיבה היא פשוטה - כל עוד המנוע עובד ומחובר לגלגלים - אז הוא דוחף אותם להמשיך להסתובב. אם הוא מנותק, אז הגלגל חופשי להסתובב/לעצור כאוות נפשו (וכל מה שמשפיע עליו זה האחיזה בכביש).

טעות - גם כשמנוע משולב שום דבר לא מונע מהברקס לעצור את הגלגל. בזמן לחיצה על הברקס אתה לא לוחץ גז, משמע המנוע מייצר בלימת-מנוע שמנסה גם לעזור לברקס ולהאיט את הגלגל (אם כי לא לאפס מהירות, אלא למצב שהגלגל מסתובב לאט מאוד, כמו בסל"ד סרק עליו ינסה המנוע לשמור). לכן הסיכוי לנעילה, או נעילה-חלקית (הכוונה מצב שהאוטו נוסע נניח 50 קמ"ש, אבל הגלגלים מסתובבים ב 20 קמ"ש - מצב זה מסוכן ממש כמו נעילת גלגלים מוחלטת) דווקא עולה כשאתה בהילוך, ובמיוחד בזמן הורדת הילוכים שנעשית ללא גז-ביניים (כלומר כמו איך שכולם לומדים).

אולי ניסחתי את עצמי קצת לא ברור, אבל לא אמרתי שהמנוע מונע מהבלמים לעצור את הגלגל, אלא שהוא בעצם מפזר את העוצמה שלו (של המנוע) בצורה שווה בין כל (שני המניעים או ארבעת המניעים) הגלגלים, ובכך מונע נעילה של רק אחד (או יותר) הגלגלים.

וזה עוד לפני שאנו מתחילים לדבר על זמינות של כוח בעת הצורך:

כי במידה ותרגיש החלקה/איבוד אחיזה - בניוטרל, ייתכן כי לא יהיה לך מספיק זמן להכניס להילוך. ואז במקום "מבחר אופציות פעולה" של גז/ברקס/סיבוב הגה, המבחר יצטמצם לברקס/סיבוב הגה... מה שעלול להיות מכריע בנסיבות מסויימות (ובייחוד במכוניות עם הנעה קדמית).

דבר נוסף: בלימה בהילוך, אומנם מחזקת את עוצמת הבלימה ומורידה מהלחץ על הבלמים, אך בלימה בהילוכים בלבד - בחלק מהמקרים - אף נחשבת ליותר יעילה (נגד נעילות גלגל) מאשר בלימה עם בלם, ולא להיפך. (ע"ע - גלישה במדרוני עפר, עם רכב שטח לדוגמא - כשבעצם לא משתמשים בבלמים אלא מורידים להילוך מינימלי).

כך שבנושא הזה אני נוטה לא להסכים איתך באופן חלקי.

ואז, אם נגיד אתה בולם בניוטרל, והגלגל השמאלי שלך נכנס לשלולית - הוא ננעל, בעוד שהגלגל הימני ממשיך להתגלגל... ופה אתה עלול לאבד שליטה....

כדי לאבד שליטה אתה צריך מצב ששני הגלגלים (ימין ושמאל) גם נעולים וגם על משטחים עם מקדמי-חיכוך שונים. (ובעצם גם כביש עם שיפוע צד ומקדם חיכוך אחיד, מצב נפוץ בשטח אבל לא בכבישים ציבוריים). במצב שאתה תארת עם גלגל אחד שממשיך להסתובב: אכן יווצר כוח השואף לסבסב את הרכב, כוח הנוצר מזה שצד אחד מאיט מהר וצד שני של הרכב מאיט בעדינות עקב חיכוך קטן יותר. אבל הגלגל שממשיך להסתובב מונע את הסבסוב, משום שגלגל שמסתובב נוסע לאן שאתה מכוון אותו. כך שאתה אולי תרגיש משיכה בהגה, אבל האוטו ימשיך לנסוע לאן שההגה מופנה. אם היית לוחץ יוצר חזק על הבלמים, ונועל את כל הגלגלים, אז הכוח שמנסה לסבסב את הרכב בגלל הבדלי חיכוך, אכן יסבסב את הרכב, ולא משנה מה תעשה עם ההגה.

הדוגמא שהבאתי על השלולית, היא רק אחת מני רבות, ומן הסתם בכל מצב ייחודי אחר הסיפור יהיה שונה.

אבל הפואנטה פה, הייתה שבאותו מצב של שלולית, בנסיעה בהילוך, במידה ויהיה הבדל ברמות האחיזה בין שני הגלגלים, המנוע לפחות ידאג לאזן את המהירויות של שני הגלגלים. ואולי בכך ימנע נעילת גלגלים בזמן בלימה.

...רק אל תקפוץ עלי ישר, כי הכוונה שלי היא לא להתווכח על זה אלא רק לדון על הנושא בצורה מספיק ממצה (ואולי גם ללמוד משהו בעצמי).

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...