Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

נפלה לידי פורד סיירה 1600CL שנת 88',ארבעה הילוכים, היא עמדה כמה שנים ובמצב קוסמטי מצוין (די מפתיע).

הבעלים הקודמים השקיעו ברכב גלגלי מגנזיום ריפוד וכו'.

עשינו לו טיפול: שמנים רצועות פלגים מסננים וכו'

הבעיה היא שהרכב מעשן, דיברתי עם מוסכניק שאמר שזה די נורמאלי לרכב שעמד תקופה ארוכה, ואחרי זמן התופעה תעלם. נכון, אחרי כמה מאות קילומטרים היא כמעט לא מעשנת אבל יש ריח חזק מהאגזוז.

בבדיקה נוספת מצאנו פלאג אחד רטוב. אין שמן במים ואין מים בשמן ואין בריחת קומפרסיה למים.

האם כדאי להתחיל לפתוח את המנוע? יכול להיות שזה רק גומיות שסתומים אבל מי יודע...

למישהו יש ניסיון עם המנוע הזה?

אפשרות אחרת זה להחליף מנוע למנוע חזק יותר 2.0 ליטר, מה עלות של החלפה כזאת? והאם המנוע מתאים לרכב?

סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש לכל העונים.

נאגא

פורסם

לדעתי אל תתחיל לפתוח את המנוע, אלא תבדוק את העניין לעומק, תתייעץ עם כמה שיותר מומחים כי חבל, אתה אומר שהמנוע בגדול בסדר...

לגבי החלפת מנוע - אתה תמיד יכול להחליף למנוע בנפח 1.8 (של סיירה, ויש הרבה כאלה), ולמנוע בנפח 2.0 ליטר (גם כן של סיירה, היו דגמים כאלה, אבל תצטרך למצוא אותם)...

הבעיה היא שככל הנראה המנועים האלו לא יתאימו לגיר שלך, הם הגיעו עם תיבות אוטומטיות, ואם היו כאלו שהגיעו עם ידניות, אז בטח של חמישה הילוכים...

תבדוק טוב את כל הדברים שיש לבדוק, ותשמור על המנוע כמה שיותר...

פורסם
שלום לכולם.

נפלה לידי פורד סיירה 1600CL שנת 88',ארבעה הילוכים, היא עמדה כמה שנים ובמצב קוסמטי מצוין (די מפתיע).

הבעלים הקודמים השקיעו ברכב גלגלי מגנזיום ריפוד וכו'.

עשינו לו טיפול: שמנים רצועות פלגים מסננים וכו'

הבעיה היא שהרכב מעשן, דיברתי עם מוסכניק שאמר שזה די נורמאלי לרכב שעמד תקופה ארוכה, ואחרי זמן התופעה תעלם. נכון, אחרי כמה מאות קילומטרים היא כמעט לא מעשנת אבל יש ריח חזק מהאגזוז.

בבדיקה נוספת מצאנו פלאג אחד רטוב. אין שמן במים ואין מים בשמן ואין בריחת קומפרסיה למים.

האם כדאי להתחיל לפתוח את המנוע? יכול להיות שזה רק גומיות שסתומים אבל מי יודע...

למישהו יש ניסיון עם המנוע הזה?

אפשרות אחרת זה להחליף מנוע למנוע חזק יותר 2.0 ליטר, מה עלות של החלפה כזאת? והאם המנוע מתאים לרכב?

סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש לכל העונים.

נאגא

ראשית כל תתחדש על האוטו, אחלה אוטו.

רכב שעמד תקופה ארוכה סביר מאד להניח שגומיות השסתומים אשר נמצאים בראש המנוע התייבשו, כתוצאה מכך הן לא מתפקדות כראוי ויש להחליפן.

אם זה אכן בעיה של גומיות שסתומים הרכב אמור לעשן בהנעות וכאשר הוא קר.

אם זה ממשיך מעבר לזה לעשן אז זה יכול להיות מנוע חלש ושהרינגים לא עושים את העבודה כמו שצריך ועשו את שלהם.

ברגע שהרכב עמד תקופה ונניח שהגמיות שסתומים הלכו, אז הולכים כולם או שכמה.

במקרה הזה הוא מרטיב פלאג אחד, מה ששולל את האופציה של גומיות שסתומים ומשאיר את האופציה של רינג שלא אוטם טוב ומעביר שמן מעבר לבוכנה ושמן זה מגיע לפלאג ומרטיב אותו.

יש לי די ניסיון עם מנוע זה, אני ואבא שלי עשינו שיפוץ כללי (אוור-אול) למנוע של הפורד סיירה שלנו לשעבר.

יש בדיקת קומפרסיה למנוע גם ולא רק למערכת מים. שיעשו לך את זה ויבדקו לחצים ועם המנוע חלש ומה מצבו. תבדוק טוב לפני שאתה נכנס להוצאה שאתה פותח מנוע.

מנוע 2000 יכול להתאים אך עלולה להיות בעיה עם הקלאץ ועם תיבת ההילוכים, אולי אפשר לשים 1800 ועם פחות כאבי ראש, אני לא יודע צריך לבדוק.

עלות של החלפה היא לא זולה, מחיר מנוע קובעים לפי שקילה. כפי שידוע מנועי פורד סיירה עשויים כולם מברזל, עקב כך המנוע יקר. להביא מנוע 2000 זה דבר לא זול שיכול לעלות לפחות 3500 אלף שקל.

I feel LEGACY

פורסם

אין סיבה בשלב זה לפתוח את המנוע, נקה או החלף את הפלג הרטוב, המשך לנסוע לעקוב אחרי

תצרוכת שמן , עשן ותדירות ההרטבת הפלג, במידה והפלג לא ירטב בתקופה הבאה, סע לשלום המפתחות בפנים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובות המהירות!!

לגבי השמן, ניסינו עם שמן גיר אוטומט, השארנו לשעתיים וניקינו.

אחרי זה העשן ירד אבל עדיין יש ריח חזק ומעט עשן כשהרכב עומד ברמזור.

לפי מה שהבנתי מכם מנוע 2 ליטר יחייב החלפה גם של הקלאצ' והגיר...סיפור יקר מדי.

לגבי המנוע יש בדיקה שאני יכול לדעת בוודאות אם מדובר בגומיות שסתומים או רינגים, בלי לפתוח את המנוע?

כמה אמורה לעלות החלפת גומיות שסתומים? אם המחיר לא גבוה כדאי לנסות להחליף אותם? או שזה מיותר.

שוב תודה נאגא

פורסם

זה לא מספיק אתה צריך לנסוע כמה עשרות קילומטרים ואז אולי זה ישתחרר לך עם שמן טוב.

בגומיות שסתומים בדר"כ העשן בא אחרי סגירה של מצערת במהירות מנוע גבוהה.

גומיות שסתומים זה פירוק ראש והחלפה אם כבר אז משפצים את כל הראש אבל אם הוא במצב טוב לא חייבים.

אולי הריח בא מאטם מכסה שסתומים פגום. ( שמן נוזל על סעפת פליטה ).

למה ב2 ליטר הוא חייב להחליף גיר?

ה4 וה5 הילוכים זהים בחיבורים אבל לא באורך זה הכל לפי מה שאני הבנתי.

פורסם

אשמח אם תוכלו להמשיך לעזור לי,

האם אפשר להתקין נעילה מרכזית ברכב הזה?

תודה לכל העוזרים,

נאגא

פורסם

אפשר הכל להתקין.

בקשר לתצרוכת שמן, סע עם הרכב כמה מאות קמ לפחות, שמנים חדשים, נוזל קירור חדש, וודא שלא חסר ואם חסר השלם.

המצב יתכן וישתפר

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...