Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע החלפתי קלאץ באוטו.כשליבי טוב עלי ניגשתי למכר של אבי,שעוזר לי מפעם לפעם בנושא החלפים לרכב.הוא עצמו בעל מכון לתיקון אגזוזטים,ואני נעזר בו ובליפט לביצוע טיפולים פשוטים.לאחר שביקשתי ממנו לברר לי הוא אמר,שקלאץ{דיסק פלטה,ומיסב,תוצרת איטליה}יעלו 300 ש"ח אצל היבואן,איתו הוא מיודד,והוא ממוקם במרחק הליכה קצרה ממנו.אחרי שבדקתי הגעתי למסקנה שבמחיר אכן זול משמעותית{כולם רצו בין 400-500 ש"ח}נתתי לו כסף הוא הביא את הקלאץ,ומשם המשכתי למוסך,איתו סיכמתי על 350ש"ח עבור העבודה.כמובן ששרפתי שם יום שלם לידו כשאני,משגיח מתבונן ולומד.כשהוא סיים עשה סיבוב על הרכב ואמר שההילוכים חורקים קצת,ואמר שזה בגלל ששמתי קלאץ תחליפי ולא "וולאו",והציע שאני אסע כך שבוע,ואם זה לא מסתדר,שאחזור אליו.כבר שניסיתי לשלב לרוורס הבנתי..לא קלאץ ולא בטיח,הוא בכלל לא מפריד והגיר צורח.יצאתי עצבני מהרכב,הוא בתגובה אמר שהדיסק כנראה דפוק,וזה לא במסגרת האחריות שלו,כי אני הבאתי את החלק.הייתי חייב לטוס משם לעבודה,חזרתי למחרת בבקר.וביקשתי ממנו לפרק את הקלאץ הפגום לדבריו.חזרתי איתו בשקית לאותו מכר של אבי.במקרה היו שם כמה חברים כולל מוסכניק שאמר שאין סיכוי שהקלאץ לא מתאים וכנראה הוא הרכיב אותו לא נכון.בקיצור הייתי בין הפטיש לסדן.בכל זאת אותו מכר ניגש והחליף לי את הקלאץ לחדש,חזרתי למוסך.שם גליתי שהמוסכניק כבר הכין לי קלאץ מטעמו{valelo}הוא אמר לי שהוא ממליץ לי לשים את הקלאץ שלו מכיוון שכבר עכשיו הוא מתכוון לקחת לי פעמיים עבודה,ואם הקלאץ שאני הבאתי לא יתאים,זו תיהיה הפעם השלישית{גלידה:-)}הוא גם רמז לי שאם הוא שם את הקלאץ שהוא הביא עבודה באחריותו{מן הסתם}.הוא הרכיב,יצא על הכיפאק.

מה יצא בסוף?1.קלאץ 300ש"ח תחליפי. 2.קלאץ "וולאו" 450 ש"ח. 3.עבודה פעם ראשונה-350ש"ח. 4.עבודה פעם שניה-200 ש"ח. סה"כ הוצאות: 1300 ש"ח.

נשארתי עם קלאץ שבעבורו אני אוכל לקבל זיכוי לרכישת חלקים.השארתי אותו למכר של אבי,והוא אמר שימסור אותו ליבואן.חבל לי לריב עם הבחור,שהביא לי את הקלאץ מכיוון שהוא עזר לי,ואני עוד העזר בו בעתיד..{הוא רק רצה לעזור}לסיכום למדתי עוד שיעור.הזול בסוף יוצא יקר.לעולם לא להביא את החלקים לבד.

מקווה שעזרתי או אעזור כאן למישהו.אשמח לשמוע תגובות:-)

פורסם

תודה.אין מצב שאני אחליף קלאץ לבד.עבודה קשה מאד{פירוק גיר}.לא מסוג העבודות שאפשר לבצע לבד,אלא אם יש לך ליפט בבית.:wink:

פורסם

מומלץ למנהלים להפוך שרשור זה לדביק, ולו רק לתקופה קצרה, על מנת שהדבר יהיה שיעור לאלה שמנסים להביא את הסטיק למסעדה...!

אני יכול להעיד מניסיוני, שברוב המקרים, זה לא מתאים ולא כדאי כלכלית!( לדוגמא קיט לשיפוץ קרבורטור

שנקנה על ידי לקוח, והתברר כלא מתאים לקרבורטור שברשותו, הקרבורטור שופץ על ידי לשביעות רצונו, והקוט שנקנה, הושאר ברשותי, במצמד איכות היא מאד משמעותית, פרוק והרכבה נוסף , מקזז את "החיסכון" כביכול!).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יוני , המסקנה היחידה היא לבדוק אם החלק מתאים ( לפי מקטים מידות וכמה שאפשר ) לפני שרצים לפרק.

זה הכל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גרשון שלום רב!

תשובתך לא לעינין, החלק שהובא הוא מתאים אך מיצרן לא ידוע ואיכותו בהתאם!

הקלאטץ מתוצרת" ווילאו"שהובא היה באיכות גבוהה יותר לכן ההילוכים הוחלפו בקלות, לעומת החלק הזול והתחליפי, שבו ההילוכים נכנסו קשה וחרקו! [ ע"ע הבאת סטייק למסעדה] !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מסכים עם צביקה, מי שלא מבין ומטפל במוסך לא כדאי לו להביא את הסטיק למסעדה.

אולי רק דברים קטנים כדוגמת שמן (המוסכים הרגילים משתמשים בדלקול) בלמים (אם המוסך אוהב זולים) שאר החלקים לא כדאי.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

שבוע טוב לכולם.

במקרה שלי לי היה נסיון טוב ב"להביא את הסטייק למסעדה" רק שאצלי המקרה היה קצת שונה.

הלכתי למוסכניק שדוד שלי מכיר, הוא אמר שהקלאץ' יעלה600 ש"ח תחליפי+500 ש"ח עבודה. אמרתי לו סבבה, ממי אתה קונה? אמר לי את שם החנות, מסתבר שאבא שלי (וגם אני) מכיר את בעל החנות והוא חבר ילדות שלו, לכן רכשנו ממנו את כל החלקים בהרבה פחות, הוא שלח הכל למוסך, עד היום טפו טפו טפו אין בעיות (קיבלתי גם חצי שנה אחריות על הקלאץ').

איתמר ג'ורג'.

פורסם

צביקה , בא אני אספר לך סיפור.

כל הקלאצ'ים של פיזו סיטרואן מיוצרים ע"י וולאו,

הקלאץ' שלי "מקורי" ( וולאו עם כיתוב של פיזו ) עולה בחברה 2200 ש"ח.

אני בתור צרכן פרטי שיודע שוולאו מיצרים את הקלאץ' שלי , יכול לקנות את אותו הקלאץ' ב1200 ש"ח.

מה תגיד על זה?

אתה יודע מה , בא נתפשר על התשובה - אם לא מבינים בסוג החלק שקונים ( טיב החלק , ההשלכות של חלופי וההבדלים באיכות אם יש ) לא קונים לבד!

אם כן מבינים ( ובחלק מהמקרים זה ממש טריוויאלי ) אין שום בעיה.

זה לא סוד שהרבה מאוד חלקים "מקוריים" הם של יצרני משנה , וזה גם לא סוד שלחלק גדול מהמוסכים יש אינטרס למקור חלקים מהמחסן שלהם כי זה הרווח שלהם מול היבואן ( אני לא אומר שזה דבר רע, יש חלקים שמוסכים משיגים במחירים נאים ביותר , ויש חלקים שבגלל שהמוסך מביא הוא גם נותן לך אחריות על החלק והעבודה מה שמביא ראש שקט שהוא דבר לא פחות חשוב ).

מקובל ?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שלום.

דעתי בנידון.

א) המצמד שקניתה היה טוב מי שהרס אותו זה המכונאי! או הוא לא כיון את הדיסק כראוי

והכניס את הגיר בכוח ואז עיוות את הדיסק, או שהרכיב את הדיסק הפוך.

לא משנה איזה סוג ,או יצרן של מצמד תרכיב כי! מטטה חדש יש לא שערות ארוכות ותמיד יטעטה טוב בהתחלה . ההבדל בין סוגי המצמדים נימדד באורך חיים ורכות הלחיצה על דושת המצמד. כול היתר בול-שיט.

זו גם הסיבה שאני מסרב להרכיב חלקים שלקוחות מבאים מתוך נסיון מר ולמה הכונה הנה דוגמא נהדרת בא המכונאי מאשים את החלק או החנות, והחנות את המוסך ומי שמשלם בסוף זה הלקוח כמו שנאמר הזול יצע יקר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

או קיי.תודה על התגובות.הרלוונטית והנכונה ביותר היא של בני: "לא משנה איזה סוג ,או יצרן של מצמד תרכיב כי! מטטה חדש יש לא שערות ארוכות ותמיד יטעטה טוב בהתחלה . ההבדל בין סוגי המצמדים נימדד באורך חיים ורכות הלחיצה על דושת המצמד. כול היתר בול-שיט."

לגבי הסטקים שצביקה הזכיר{וואו ניהיה לי תיאבון:-) } אומר לך במילים פשוטות מה המכונאי אמר לי:"תן לי להרוויח קצת על הקלאץ כי אחרת כשאתה מביא אתה נענש" ואתה יודע מה צביקה אין לי בעיה-שירוויח.

הבעיה היתה שהחלפת קלאץ הוא מסוג העבודות שרק אחרי שמבצעים את עבודת הפרוק וההרכבה ניתן לדעת אם הצליח,או לא.ולכן הסיכון שלקחתי בדיעבד לא היה מחושב,ובסוג עבודות כאלה,שלא ניתן לראות ולבדוק התאמה מיידית רצוי ומומלץ לא לקנות חלקים לבד.כדי לעשות סדר בדברים:ההשערה כיאלו הדיסק הורכב הפוך הופרכה,מכיוון שעמדתי על ידו בפעם השניה והוא הראה לי שהפוך הוא פשוט לא נכנס.הקלאץ הראשון אמנם היה תחליפי וכנראה שהפרשר{פלטה}היתה דפוקה,מה גם שהמידות התאימו{מדדנו בקליבר170מ"מ בשניהם}.

בכל אופן,אני את שלי למדתי להפעם..

שהיה לכולנו שבוע טוב:-P

• תוכן חדש...