Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות: מדובר בהדפסה של תמונות על נייר רגיל והאיכות משמעותית.

איזו הדפסה יותר איכותית, לייזר צבעוני או הזרקת דיו? האם זו שאלה של מחיר?

מה דעתכם על xerox6100d? [היא הזולה ביותר]

האם יש 'קבלות' ל-HP היקרות פי 1.5 לערך?

דגם אחר מומלץ?

dirty old man

need love too

פורסם

ההתלבטות בין השתיים מובנת בהחלט:

לייזר צבעוני יקר בהרבה מכמה סיבות: לא רק כי כל מחסנית צבע שלהם עולה פי 2 במקרה הטוב ממחסנית הזרקת דיו(מחסנית לכל צבע כמובן - מה שאומר-3-4 מחסניות), אלא גם שיש להן את ההמצאה הגאונית שנקראת "תוף הדמיה". מי שמתמצא קצת בענף הדפוס יבין למה זה מתקשר במכונות האופסט.

בכל מקרה, יש הרבה הבדל בין ההדפסות, תכלס, יש מדפסות הזרקת דיו שמתמחות בהדפסת תמונות(ובלשפוך כסף על מחסניות דיו), ויש כאלה שמתאימות "להכל".

ההדפסה בכל מקרה היא הדפסה "רטובה", ככה שאם אתה מדפיס על נייר 80/90 גרם רגיל תמונה, צפה לזה שהדף יראה כאילו השתינו עליו, גם אחרי שכל הסיפור מתייבש.

בלייזר, לעומת זאת, אין לך בעיה לבצע את אותה הפעולה על אותו נייר, ההדפסה חלקה, למעט זה שבלייזר יש תנור נחמד שהנייר עובר דרכו בדרך החוצה(משהו כמו 120 מעלות צלסיוס ב-IBM), ואז אם הנייר באיכות ירודה, צפה לזה שהדף גם יצא מצ'וקמק.

לייזר צבעוני נועד יותר להוזיל עלויות מאשר לייצר איכות. עלות של דף במדפסת לייזר צבעונית רצינית תהיה משהו כמו 10 סנט לדף, חיסכון אדיר בהשוואה למדפסת הזרקת דיו מקבילה.

אישית, אם אתה רוצה להדפיס תמונות באיכות - קנה מדפסת הזרקת דיו מקצועית המיועדת לכך, והדבר שאולי יותר חשוב, הוא הנייר, אל תתפשר על פחות מ-100 גרם. אתה כבר תראה את ההבדל. אגב, אם אתה כבר שם, קנה לך מכונת למינציה בשביל לשמור על התמונות.

ועוד אגב אחד, ראיתם פעם מדפסת EPSON מקצועית שמדפיסה גודל של גיליון שלם רצה עם ראש הזרקת דיו על מסילה של איזה מטר ומשהו? זה משעשע, והתוצאה? מ-ד-ה-י-מ-ה. אני אישית הדפסתי כזה דבר על גודל 90X120, ויצא פשוט סוף הדרך.

פורסם
עלות של דף במדפסת לייזר צבעונית רצינית תהיה משהו כמו 10 סנט לדף, חיסכון אדיר בהשוואה למדפסת הזרקת דיו מקבילה.

כנס ללינק - http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=117&CatCode=

למטה יש קובץ PDF, יש השוואה בין 3 מדפסות לייזר, תסתכל על העלויות, הרבה יותר נמוך מ10 סנט

7-13 סנט עולה פעימת צבע לבתי דפוס דיגיטליים, שמשתמשים במכונות דפוס דיגיטלית (לא כולל טונר)

פורסם

שאלת המליון דולר היא כמה אתה רוצה להשקיע?

ב2000 ש"ח לערך תקבל מדפסת לייזר צבעונית שמדפיסה באיכות מעולה תמונות צבעוניות.(1200X600 כמדומני).מחיר כל מחסנית דיו כ200 ש"ח כפול 4 - אבל יש לך כ 6000 הדפסות בצבע מלא.

אם תדפיס על ניר פוטו מיוחד לליזר התמונות יצאו מדהים.

מנסיון יש לי כזאת בעבודה.

אם תשלם 3000 ש"ח על מדפסת ליזר צבעונית - תקבל את אותו המפרט עם קצת יותר DPI (1200X1200) - אבל כל טונר יספיק ל 15000 הדפסות צבע מלא.

במקרה הזה 4 צבעי הטונר יעלו כ 1200 ש"ח.

אני מדבר על XEROX.

פורסם

שאלת המליון דולר [שגם בקובץ PDF המפורט אין עליה תשובה] היא לא מה התקציב, אלא האם איכות התמונה של הלייזר יותר טובה משל הזרקת דיו, בהדפסת תמונות.

אני צריך דיוק רב בין גוונים שונים, שיראו בתמונה. הזרקת דיו עושה את זה טוב, פחות מזה אני לא יכול לקבל.

לפי ה'אשף' של ההדפסה, אני מדפיס כרגע [הזרקת דיו] לפי 600DPI, שזה לא ממש ברור לי, הרי צריך להיות 600X600 בשביל לקבל נתון של DPI, לא?

התקציב יכול להגיע גם ל-4K ויותר, אם זה הכרחי לאיכות התמונה.

אגב, טונר עולה בין 700 ל-1000 ש"ח, לא 200.

dirty old man

need love too

פורסם

יש לי מדפסת לייזר של XEROX , ורק צרות היא עושה לי!

בא נגיד שיש לי יותר מ-2 חבילות דפים, עם 2-3 אותיות על כל דף(כמות הטיוטות שהיא מוציאה לי).

מבחינתי , חברה לא מומלצת !

זה נכון

פורסם

לא היה לי נסיון עם צבעוניות, אבל עם מדפסות הלייזר הרגילות שלהם (וגם IBM שקונים מהם) סבלתי בעיות אמינות לא מבוטלות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יש לי חבר שיש להם קזירוק בעבודה והם די מרוצים...

בעבודה הקודמת שלי יש מדפסת שעווה. זה אמנם יקר יותר, אבל את השחור מקבלים בחינם ואת כל השאר קונים. ההדפסה ניראת ממש טוב ומבריקה. החיסרון הוא שאם הדף יושב בשמש ומעליו עוד דף, ההדפסה עוברת לדף השני (נניח חוברת שעומדת בשמש)... עוד דבר, אם אתה בנק אתה יכול להיתקל בבעיה כי נין לזייף די בקלות את מה שהיא מדפיסה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אישית מניסיון עם כמה מדפסות שונות:

LEXMARK: אל תתקרב. לא שווה. (הייתה הזרקת דיו)

EPSON: לא משהו. (הייתה הזרקת דיו)

XEROX: יש לי 2 לייזר. אחת במשרד והשניה בבית. אומנם חשוב שאציין ששתיהן שחור לבן אבל מבחינת איכות ואמינות החברה מצוינת לגבי לייזר צבעוני של XEROX לא יכול לעזור.

Veni Vidi Vici

פורסם

לפי ה'אשף' של ההדפסה, אני מדפיס כרגע [הזרקת דיו] לפי 600DPI, שזה לא ממש ברור לי, הרי צריך להיות 600X600 בשביל לקבל נתון של DPI, לא?

התקציב יכול להגיע גם ל-4K ויותר, אם זה הכרחי לאיכות התמונה.

אגב, טונר עולה בין 700 ל-1000 ש"ח, לא 200.

למדפסות לייזר יש שני סוגים:

שחור לבן - יש טונר שחור ופיוזר.

צבעוני - טונר לכל צבע ופיוזר.

DPI - נקודות PER אינץ'. דהיינו, כמה נקודות צבע המדפסת שופכת על הנייר לאינץ'.

זה לא ממש רלוונטי על כמה אתה מדפיס, השאלה היא באיזה רזולוציה/DPI התמונות שלך נמצאות.

פורסם

לכל אלה שאומרים לקסמרק לא אמינה - בצבא עובדים עם לקסמרק. ביחידה שלי, יוצא לי להזמין פה ושם קריאות על הE312 OPTRA - לא משהו רציני או מעצבן. לגבי הדגם השני - S1855 - אמינות יוצאת דופן!! ככה שיש דגמים ויש דגמים. בכלל - בתור אחד שככל שיש פחות תקלות במדפסות יש לו יותר זמן לשבת כאן בפורום ;-) - אני מרוצה מהלקסמרקים.

פורסם

במקרה קנינו הבייתה השבוע מדפסת לייזר צבע מסוג hp 2600N .

איכות מצויינת וגם כן ממשק מצויין .

החלק הכי חשוב לי זה שיש לה חיבור לרשת, אנחנו 8 מחשבים בבית ש - 3 מהם עובדים על המדפסת לצורך עבודה כך שהחיבור לרשת ( שלא יהיה תלות במחשב מסויים ) הוא מאד חשוב.

ממליץ בחום , מדפסת זולה יחסית עם תמורה טובה.

• תוכן חדש...