Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צבי יצאת כריש .

ההסבר שנתת לי היה מדוייק ,ורק כשניגשתי לרכב הבנתי בדיוק מה רשמת לי.

לצינור שמחובר אנכית וצמוד לצינור שבא ממכסה השסתומים אכן יש נטייה להתפרק.

הוא מחובר עם מין מפצל פלסטיק ,שמחובר אליו עד צינור קטן שמתחבר ימינה אל קצה הנשם(בצד של פילטר האוויר).

כשהסתכלתי לתוך המפצל הזה ראיתי שתקוע שם משהו,אני לא בטוח שזו סתימה יכול להיות שזה חלק מהמפצל ,זה תקין? כדאי לי לנסות לפרק ולנקות את הצינור ?

תודה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

צינורית הוואקום שסתומה , אמורה להתחבר למפצל, אך אל תשלה את עצמך, לא יחול שינוי בזיהום שיפלט מצינור הנשם הראשי, שמחובר למכסה מסנן האוויר!

אתה יכול לנסות ולפרק את הצינורית שסתומה בוודאי מבוצה, אך פשוט ורצוי יותר להחליפה בחדשה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יפה , כך חשבתי, עתה פרק את צינור הנשם הראשי, בדוק אם יש לו סנן מתכת , במקרה והוא מפורר והצינור סתום, נסה לרכוש חדש, עד אז, נקה טוב את הצינור. כמוכן , נסה לפרק את כל יתר הצנרות של הנשםם, עתה אתה יודע איך הם נראים. שתוף אותם, וודא כי הדיזה היושבת על הסעפת יונקת היטב.

כמובן, אם הזיהום מתחדש מהר מידי, יש לבדוק את הסיבה.

בברכה

כריש1.jpg

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

תודה לצבי וצביקה.מה זה הכריש החנון הזה צבי? התכוונתי לכריש אמיתי.

בצינור הראשי שבא ממכסה השסתומים אין פילטר כי הקודם נקרע לי ושמתי במקומו צינור לא מקורי- האם העובדה שאין לו פילטר תגרום לנזקים?

ולגבי בדיקת הדיזה בסעפת היניקה, איך אני בודק שהיא יונקת?

ועוד משהו מוזר הוא השצינורית האנכית הרופפת לא נראית כאילו היא מסוגלת לינוק משהו כי היא די רופפת ויבשה משמן, וזה לא נראה לי בגלל הסתימה שיש בה.

שוב תודה

פורסם

ועוד משהו מוזר הוא השצינורית האנכית הרופפת לא נראית כאילו היא מסוגלת לינוק משהו כי היא די רופפת ויבשה משמן, וזה לא נראה לי בגלל הסתימה שיש בה.

שוב תודה

נכון , יש להצמיד את הצינורית למקומה ע"י חבק ("אזיקון") , לצערי זה תמיד נופל.ע"מ לבדוק את היניקה: הנע את המנוע. תוך כדי נתתינת "גז" מהמנוף של המאייד נסה לחוש אם הצינורחית יונקת. כמובן לפני הצמדתה למקומה.

אישית הייתי מפרק את כולה מנקה או מחליף לפי הצורך.

העובדה כי אין פילטר לנשם, יכולה להשפיע על כמות הליכלוך והשמן המגיע לשרוול ומשם למאייד. אתה צריך להחליט אם לשים ננס אל חלד או לא.

בברכה כריש צנוע הגאה להיות כך.....:-)

פורסם

טוב אז זה מה שאני אעשה ,אני רק מקווה שהצינורית הזו לא תתפרק לי מהיובש .

אולי אני גם אעלה תמונות אם יהיו לי בעיות .

יש לי עוד שאלה לגבי מה שקורה עם השמן שאמור לעבור בצינורית הזו,ראיתי שהיא יורדת אל מתחת לקרבורטור- אתה רשמת סעפת היניקה, השמן הזה נשרף ויוצא לאחר מכן דרך האגזוז ?

שוב תודה .

פורסם
טוב אז זה מה שאני אעשה ,אני רק מקווה שהצינורית הזו לא תתפרק לי מהיובש .

אולי אני גם אעלה תמונות אם יהיו לי בעיות .

יש לי עוד שאלה לגבי מה שקורה עם השמן שאמור לעבור בצינורית הזו,ראיתי שהיא יורדת אל מתחת לקרבורטור- אתה רשמת סעפת היניקה, השמן הזה נשרף ויוצא לאחר מכן דרך האגזוז ?

שוב תודה .

למידע כללי בנושא נשמי מנוע: כל מנוע בעירה פנימית וגם מדחסי אויר ואפילו תיבות הילוכים, יוצרים אדי שמן, הן בגין התחממותו והן בגיןן תנועות החלקים המיכניים אשר יוצרים שינויי לחץ ונפח באויר החופשי של עוקות השמן, . אם לא היו נשמים למכלולים אלו , היו נעשות פריצות במחזירי השמן ובאטמים.

עד שנות השבעים, היו הרבה רכבים עם נשמים פתוחים לאויר ואדי השמן היו גם מזהמים את האויר וגם מסכנים את יושבי הרכב. בשנות השבעים יצאו חוקים מול יצרני הרכב האירופים: לגרום לאדים להישרף דרך המאייד והמנוע וזו הסיבה להתקנה כמו ואתה רואה אצלך. זה יצר שני מצבים בו בזמן: שריפת האדים לפני הגעתם לתא הנוסעים ומעט חיסכון בדלק יחסי לכמות השמן. לא אכנס לנושא הגבולות והיחסים.

נכון מצב זה יוצר עם הזמן הצתברות לכלוך בסביבות המאייד , לכן צריך לתת תשומת לב לתקינות הנשמים וגם ע"מ למנוע פריצת אטמים עם נשמים סתומים.

• תוכן חדש...