Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה למומחים בחוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העם מותר לגרור רכב בעזרת מוט גרירה ללא נהג ברכב הניגרר (מקובל מאד בחו"ל ההגה של הרכב הנגר נעול ומוט הגרירה בעל נקודת ציר אחת בצד הרכב הגורר

תגובתכם

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
העם מותר לגרור רכב בעזרת מוט גרירה ללא נהג ברכב הניגרר (מקובל מאד בחו"ל ההגה של הרכב הנגר נעול ומוט הגרירה בעל נקודת ציר אחת בצד הרכב הגורר

תגובתכם

חד משמעית לא!

חיפוש קצר היה חוסך לך את השאלה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=71774&page=1&pp=15

ברק.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

ברק כמובן צודק

תקנה 90 (ד) לתקנות התעבורה מחייבת כי ברכב הנגרר במוט ו ארעת גלגליו על הכביש ינהג אדם שיש לו רישיון נהיגה שמתאים לסוג הרכב הנגרר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני מיתעלק על השרשור עם שאלה נוספת לגבי חוק,

אם נניח היה לי רכב בעבר שניזנח/נינטש/ניזרק, ונעלם/נימסר או ניגרר ע"י העריה, ואחרי כמה שנים אני מוצא אותו באיזה מיגרש גרוטאות, האם אני יכול לדרוש אותו בחזרה ?

מה אומר החוק לגבי זה במידה והרכב עדיין רשום על שמי ??

אני שואל את זה כיוון שאני רוצה לדעת אם אני קונה רכב שלם לחלקים ממגרש גרוטאות, יכול להיות מצב שבעל הרכב יראה אותו אצלי וידרוש אותו בחזה ?

היתה לי בעיה דומה עם הקפרי שלי כשקניתי אותה.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

באופן חד משמעי - הוא יכול לדרוש אתהרכב בחזרה.

אמנם עסקאות בכלי רכב אינן דורשות חתימה בכתב, לכאורה, אבל עצם הרישום במשרד הרישוי מקים קודם כל חזקת בעלות, ונטל ההוכחה כי הדבר אינו כך וכי הרכב הוא שלך - מוטל עליך.

אני לא חושב שאתה רוצה להכנס למשפטים יקרים על איזו גרוטאה....

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

אצל הרבה מבעלי המיגרשים יש רכבים שלא רשומים על שמם, לכן כאשר בעל מיגרש כזה דורש סכום מופרז על רכב אפשר פשוט לאתר את הבעלים הרשומים של הרכב ולבקש ממנו לקנות את הרכב בלי להיתעסק עם בעלי המיגרשים, האם זה אפשרי ?

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אופיר

התשובה אינה חד משמעית ואינה שחור ולבן.....

לכל רכב הסיפור שלו ועד שאתה לא לומד אותו לאשורו עלולה להיווצר בעייה.....

כעיקרון הרכב תמיד שייך למי שמופיע במחשבי משרד הרישוי והוא האחראי לו מטוב ועד רע,

אחריות העברת בעלות על הרכב, חלה על המוכר ולא על הקונה, כי האינטרס של בעל הרכב, לבצע את העברה בכדי שלא להיות אחראי לבעיות לא לו....אולם גם על הקונה חלה אחריות להעברת הבעלות כיוון שיש דו"ח תנועה משטרתי על נהיגה ברכב שלא הועברה בו הבעלות מעל לתקופה מסויימת...

כעיקרון העירייה אינה רשאית לגרור רכב שיש אפשרות אמיתית להגיע אל הבעלים, בפועל כל רכב שיש לו מספר רישוי מורכב נחשב לאחד כזה, למעט רכב החונה בצורה המסכנת עוברי דרך, ונעשה ניסיון לאתר את הבעלים ללא הועיל......אז הרכב נגרר למגרש העירייה, לתקופת צינון עד להחלטה (לפעמים משפטית) מה לעשות עימו....רכב הנימכר למגרש אמור לעבור תהליך במשרד הרישוי לצורך הורדה מהכביש או להשמדה מלאה. רבים מבצעים קיצורי דרך בנושא כך שבפועל יושב רכב במגרש חלקים ומפורק ללא ידיעת משרד הרישוי...אגב בעל המגרש יכול לדרוש מחיר איחסון או גרירה של הרכב...

ישנם מקרים שרכבים נמכרו בידי בעליהם ולא בוצעו העברות הבעלות הרישמית, אלה הסכמיים משפטיים בכתב...אז המצב מסובך יותר כי בפועל יש בעלים אחד לרכב, אבל מישהו עלול לצוץ עם שטר מכר כזה או אחר ולדרוש את הרכב....(אני לא מדבר גם על מעשי מרמה שבעל הרכב מכר לפני שנים את הרכב לאדם אחד ומנצל היזדמנות למכור שוב ללא ידעת הבעלים האחר).

רכבים רבים רשומים על שם חברה או ת.ד אלמונית ונינטשו מסיבות כאלה ואחרות החברות כבר מזמן לא קיימות ואין להם בעלים חוקיים ואת אלה בכלל בעייה אמיתית לאתר......

אפשרות נוספת היא מות הבעלים והחלטת המשפחה לזרוק את הרכב, אז נכנסים לסיפור דני צוואה ושארים, אפטרופוס הכללי וכו, מה שלא תמיד כדאי כלכלית.

רוב המכוניות אינן בעלות ערך כספי גבוה, אלה יותר בעלות ערך סינטמנטלי, ראה דוגמה של האודי הקופה מאחד השירשורים, מיוחדת ככל שהיא, הכדאיות ואפשרות להחזירה לכביש מצריכות שילוב של המון כסף, משוגע אמיתי לעניין, ואחד שיכול להיתמודד מול כל הבירוקטיה הכלולה בכך... מה שמצמצם את השוק לכמה בודדים העונים על כל הקריטריונים... ועכשיו מישהו מבניהם צריך לאתר את הרכב לרצות אותו ולהתחיל את התהליך.....סתם ככה בשביל הסקרנות בדוק כמה מבין הרכבים שפורסמו בשירשור הענתיקות נעשה מעשה אמיתי לקנותם?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...