Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר לקרטר שלי ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לידע אתכם בקשר לקרטר שנישבר לי (BMW)

למי שלא מכיר אז נישבר לי הקרטר (כלומר הבית של הבורג עם כול ההברגה ניהיה סדק)

הלכתי למוסך המכונאי אמר אין בעיה אפשר להלחים "ואף אחד לא ירגיש" וזה יהיה אפילו יותר טוב מקרטר חדש.

אין בעיה סגרנו מחיר אחרי חצי יום המתנה הקרטר הגיע, עבודה ממש יפה, הלחימו בפנים סמו ספירלה חדשה עם הברגה והקרטר הורכב.

למחרת היום אני רואה נזילות, נוסע למוסך, המכונאי מחליף את הרינג של הבורג ממלא שמן חדש נותנים לאוטו לעבוד 10 דקות בערך אין נזילות ואני יוצא לדרכי.

אחרי שעתיים שוב מטפטף שמן.

יתקשרתי למכונאי אמרתי לו שאני מגיע עם קרטר חדש וישתתף איתי בכמה אחוזים מהקרטר החדש.

אחרי וויכוחים הגענו לפשרה ויהייה לי מחר קרטר חדש ברכב.

הקיצר תודה על העצות שום דבר לא שווה ריתוך (למרות שליפעמים זה מחזיק טוב) ליפעמים עדיף לשלם בימיוחד עוד כמה מאות על חלק ולדעת שיש לך חדש ולא יתקלקל מחר.

שוב תודה לעוזרים ובימיחד לך רפי לין

בברכה רז ...

פורסם

שלום,

אני זוכר את הסיפור שלך.

שאלתי היא כזו,האם לאחר התיקון נדרש לבצע הברזה (תבריג)חדשה בקרטר ?

נשמע מוזר שאחרי הלחמה מקצועית זה נוזל.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום.

וכאשר אני אמרתי במפורש שיש סוגי אלומניום שלא ניתנים לריתוך רצו להרוג אותי למזלי שרדתי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לדעתי הבעיה היא בספירלה, ראיתי לא מעט רכבים שעברו את הקומבינה של הכנסת תבריג ספירלה מפלדה לתוך חור אלומיניום זה תמיד נוזל

הוא היה צריך לקדוח חור ולשים בורג אובר סייז

בכל מקרה - אין כמו קרטר חדש

פורסם

תיראה אם המכונאי מבטיח לך שלא יראו הלחמות והוא נותן לך אחריות שנה אז למה לא לקצר את הכיס בכמה מאות שקלים.

אין לי בעיה להישאר עם ההלחמה פשוט עדין נוזל, גם המכונאי אמר לי שאולי הבעיה בספירלה, אבל אין לי זמן לינסוע כול יום שיעשה ניסויים על הרכב בתיקווה שלא ינזל יותר והחלטתי להשקיע ולחסוך כאבי ראש .(אחד העובדים רצה גם ללפף את הבורג עם הנייר הלבן הזה של האינסטלטורים ואמר שזה בטוח יפתור את הביעה )

מיכאן כבר מתחילים להמציא קומבינות ואני לא אוהב כאלה דברים ברכב שלי ולכן החלטתי להביא חדש.

רז...

פורסם

מצטרף לסטינגר ומחמיא לך על האומץ להודות בפומבי על טעותך, כולי תקווה שזה יהיה מסר

למי שמנסה לחסוך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עתיד שלום

בלי קשר ישיר לבעיה של הקרטר.

בחלקי אלומיניום ובמיוחד חלקים תעופתיים ,כאשר מבצעים הברזה תמיד מכניסים HELICOIL על-מנת לשפר את חוזק התבריג ועמידות בפני שחיקה.

תבריג בחלק העשוי אלומיניום נגזר/נשחק אחרי מספר פתיחות.

HELICOIL הינו סליל העשוי בדרך כלל מנירוסטה ומצופה בשכבת דבק דקה.

במקרה של הבחור עם הקרטר ייתכן שההברזה בוצעה לא במידות הנכונות ולא בניצב לשטח המגע של ראש הבורג עם הקרטר, כך שדיסקית האטימה לא אוטמת היטב למרות שהיא עשוייה מחומר רך.

בכול מקרה סגסוגת אלומניום מסויימות קשה או לא ניתן להלחים.

פורסם

רז אתה צודק חבל לשחק בזבל באוטו שמור. ואתה לא יכולת כמובן להמשיך ככה וזה לא עסק לחיות בפחד וכל הזמן לבדוק קרטר מה גם שזה מפגע ששמן נוזל ועלול לגרום לתאונות דרכים!

יפה שעדכנת, גם אני אמרתי לא כדאי להתעסק. קרטר זה דבר שלא מחליפים כל יום ועובד עיווטי חום ודפורמציות ולכן עדיף מיוצר ולא מתוקן. לדעתי עתיד צודק באבחנתו!

שוב אני מבין בענף המתכת וגם בני צודק שיש סוגים שאי אפשר לרתך בנוסף היום 95 אחוז מהחרטים לא יודעים לחרוט לרתך וכדומה (כבר שלחו אותי למומחה שהרס לי עבודה) בגלל זה לא כדאי להתעסק. החרטים התותחים היום כבר לא בין החיים או בני 70+ (ראה סבא שלי-היה אחראי מחלקה בתע"ש תותח הבאדם יודע הכל) פה ושם משיחות עם חרטים הם גילו בורות ואני עוד לא נחשב כזה מבין. הבעיה שהיום כבר לא מלמדים את זה כמו פעם. לכן חבל לתקן. הראש השקט שווה את הכסף

תגיד כמה המוסך שילם?

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
עתיד שלום

בלי קשר ישיר לבעיה של הקרטר.

בחלקי אלומיניום ובמיוחד חלקים תעופתיים ,כאשר מבצעים הברזה תמיד מכניסים HELICOIL על-מנת לשפר את חוזק התבריג ועמידות בפני שחיקה.

תבריג בחלק העשוי אלומיניום נגזר/נשחק אחרי מספר פתיחות.

HELICOIL הינו סליל העשוי בדרך כלל מנירוסטה ומצופה בשכבת דבק דקה.

במקרה של הבחור עם הקרטר ייתכן שההברזה בוצעה לא במידות הנכונות ולא בניצב לשטח המגע של ראש הבורג עם הקרטר, כך שדיסקית האטימה לא אוטמת היטב למרות שהיא עשוייה מחומר רך.

בכול מקרה סגסוגת אלומניום מסויימות קשה או לא ניתן להלחים.

מרק אני מודע להכנסת ספירלות חיצוניות בחלקי אלומיניום, ואולם מהניסיון שלי עם ה-מ-ו-ן קארטרים שעוברים אצלנו במוסך...., (אני מכונאי) חלק נכבד מהם נשחק בעבר ועבר קדיחה+הברזה+בורג אובר סייז, וזה מחזיק פצצה ומתחזק על הכיפאק...

הספירלות לא נשחקות זה נכון....אבל לא מעט (הרבה!!) פעמים מרכיבים קארטר ואחרי יומיים הלקוח חוזר ומוצאים נזילה מהספירלה, הרבה פעמים פס או שתיים של טפלון (הסרט הלבן של האינסטלטורים מההודעה של הבחור) ממלאת את החריצים של הספירלה טוב יותר....והנזילה מפסיקה אבל אני ברכב שלי לא הייתי עושה דבר כזה (תתפלא אבל למרבית הלקוחות זה מספיק...העיקר לחסוך עוד 200\300 שקל)

פורסם

עתיד שלום

מדברייך אני מבין שתיקון כזה כן מצליח במספר לא מועט של מיקרים ?

אני אישית לא הייתי מבצע זאת ברכב שלי.

אני לא יודע איזה חרט/רתך/כרסם ביצע את העבודה שלו ,אבל מנסיוני המקצועי לקדוח ולבצע הברזה מדוייקת בקרטר צריך לבצע זאת על כרסומת על מנת להגיע לתוצאות טובות.

• תוכן חדש...