Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קלאץ' לאלטרנטור ??
לאטרנטורים בעלי הספק גבוה (מעל 100 אמפר) ביחוד למנועי דיזל, גלגלת האלטרנטור היא בעלת מייסב חד כיווני, שמאפשר שיחרור מאמצים של רצועת האביזרים והמותח רצועה כאשר המנוע מאיט בקצב הסיבובים .

הוא נוטה להתפס לפעמים (הופך להיות כמו גלגלת רגילה) וזה גורם לבלאי מואץ לרצועת האביזרים, למותח הרצועה ולעיתים אף לקפיצת הרצועה ממקומה!

הגלגלת הנ"ל נקראת בפי 'העם' פולי קלאץ' או פולי ראצ'ט.

פורסם

שיפוץ אלטרנטור 80A של VALEO ל-ZX (זהה ל-306 לדעתי) אצל גרינוולד בפסאז' יצחק שדה בת"א - קצת פחות מ-500 ש"ח + מע"מ.

פירוק והרכבה עצמית.

פורסם

אז למה של המגנום שלי היה כל כך יקר??

בגלל שהוא היה עם משאבת בלמים?

בכל מקרה, לא נזל עליו כלום, לדעתי הם היו הולכים בגלל שהייתי צולל הרבה עם האוטו

פורסם

גם אם היית קונה אלטרנטור של ZX זה היה עולה לך בדיוק אותו דבר... זה בגלל שהמחיר בשבילך כולל מס אשכנזים :wink: (שמר לא משלם... ראית איך הוא נראה ? :mm_tongue)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
המצב שלכם טוב....

אני לא חושב שמישהו החליף יותר אלטרנטורים ממני! שמישהו ירשום את השיא הזה.

מגנום, כל חמישה חודשים בדיוק, 7 אלטרנטורים....!!

מחיר של חדש 1400 שקל ומשופץ עלה 900, שניהם כולל הרכבה...

תגיד..... אבל תהיה רציני אתה לפעמים מנתק את ההנעה מהמנוע ונוסע על האלטרנטור :-) חיחיחי

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם
יוסי הוא לא פחות מאומן ! הבן אדם מקצועי בכל הנוגע לחשמל רכב, שיפץ לי בעבר אלטרנטור של פאסאט TDI 120 אמפר, במחיר שלא אנקוב פה...כי זה מחיר לחבר שלא לפרסום...

ובאיזור אוגוסט השנה ביצע לי טיפול למזגן שכלל ניקוי כל המערכת החלפת פילטר גז פנימי החלפת פילטר אבקנים וואקום ומילוי גז לפי כמויות מדודות - עבודה מקצועית לכל הדעות המזגן הפך להיות פריזר !!!

והמחיר : שוב...לא ננקוב סכומים...אבל זה היה משהו בגדר סימלי...

בלי קשר כל אחד אחר היה מקבל אצלו מחיר מצויין !

אפשר בבקשה כתובת מדויקת של יוסי? אני מאמין שיש הרבה אנשים קוראים להם יוסי והם נמצאים ביפו.

האם הוא מתמחה בשיפוץ אלטרנטורים? או טיפול במזגן? בקרוב אני רוצה להחזיר לחיים את המערכת קירור וחימום במנטה 83 ולכן אני מחפש מישהו רציני שיש לו כח להתעסק עם רכב מיוחד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הרבה רכבי שטח סובלים מזה, והמיצובישים במיוחד.

אתה טובל במים מבוצבצים, או נוסע בבוץ, הלכלוך הזה מונע מהפחמים להיצמד היטב אל הקולקטור, והאלטרנטור שובק. הפראיירים הולכים לחשמלאי שמוכר להם אלטרנטור "משופץ" , והחכמים יותר שוטפים היטב את האלטרנטור במים נקיים, לאחר הטבילה.

אלטרנטורים לדיזלים שיש בחלק האחורי שלהם משאבת וואקום עולים הרבה יותר מאלטרנטורים סטנדרטיים.

פורסם
אלטרנטורים לדיזלים שיש בחלק האחורי שלהם משאבת וואקום עולים הרבה יותר מאלטרנטורים סטנדרטיים.
תוכל להסביר איך משאבת וואקום בזנב האלטרנטור מונעת חדירת מים לתוכו?

תודה, יוסי

פורסם

משאבת הוואקום רק מורכבת על האלטרנטור ולא משפיעה עליו או על התנהגותו? חשבתי שהרעיונות המדהימים של שילוב שני אלמנטים במכלול אחד (דינמו ובזנבו משאבת המים של המנוע, כפי שהיה בסאאב מודל 1964) פסו מין העולם, אבל אני מבין שטעיתי.

יוסי

פורסם

חנן אתה רציני?? אפשר היה לשטוף את זה במים??? :shock: :shock:

מה, אני דפוק?? :bad-word:

יוסי סמוך עליי כבר הרגשתי על בשרי את החלמאות הזאת, כשנקרעו לי הרצועות באמצע הכביש ונשארתי בלי בלמים...

פורסם
משאבת הוואקום רק מורכבת על האלטרנטור ולא משפיעה עליו או על התנהגותו?

חיובי.

ארז, אני רציני, ואתה לא דפוק (אולי כן, אבל אי אפשר ללמוד על כך מהשרשור הנוכחי :wink: ) , פשוט לא היית מודע, כמו הרבה פראיירים לפניך.

אגב, נשארת בלי מגבר בלמים. זה לא כמו להישאר בלי בלמים, וזה בהחלט מאפשר לך להמשיך לנסוע בזהירות עד למקום שיאפשר לך להחליף רצועה, או לפחות עד שייגמר לך המצבר. אבותינו נסעו ברכבים שלא צוידו מלכתחילה במגבר בלמים, אז ההיסטריה מוגזמת.

פורסם
יוסי הוא לא פחות מאומן ! הבן אדם מקצועי בכל הנוגע לחשמל רכב, שיפץ לי בעבר אלטרנטור של פאסאט TDI 120 אמפר, במחיר שלא אנקוב פה...כי זה מחיר לחבר שלא לפרסום...

ובאיזור אוגוסט השנה ביצע לי טיפול למזגן שכלל ניקוי כל המערכת החלפת פילטר גז פנימי החלפת פילטר אבקנים וואקום ומילוי גז לפי כמויות מדודות - עבודה מקצועית לכל הדעות המזגן הפך להיות פריזר !!!

והמחיר : שוב...לא ננקוב סכומים...אבל זה היה משהו בגדר סימלי...

בלי קשר כל אחד אחר היה מקבל אצלו מחיר מצויין !

אפשר כתובת או טלפון של הבחור ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• 11 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...