Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממיר מתח לרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מד זרם השראתי.

יש לי אמפרמטר לא הכי פשוט משהו שעלה לי 200 שקל. יש מצב שיש לו את הדבר הזה :)

מחר אני אעלה תמונה, אני רוצה לדעת פחות-או-יותר כמה הספק המכונה דורשת.

יש ממירים של 600 וואט אבל הם יקרים.

ולגבי החברים החשמלאים - אפשר להעביר מהמצבר ישירות + לשנאי הזה..

תבדוק את האמפרמטר ותסתכל אם הוא יכול למדוד גם היגב XK

אממ לא הבנתי ממש את השאלה שלך .

אני מניח שהמכונה עובדת על זרם חילופין ואת זה יספק לך הממיר כשתחבר אותו למצת של הרכב

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

אם אחבר אמפר מטר בטור. לחשמל ולמכונה. ואדע כמה זרם היא צורכת.. ואחשב את ההספק.

תצא לי לפחות תשובה... אפילו אם היא לא מדוייקת. נכון ?

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

חיברתי אמפרמטר בטור למינוס, וחיברתי = והארכה לאן שצריך - יצא לי 2.10 - 2.15 אמפר..

זאת אומרת שהיא צורכת 500 אמפר בערך - נכון.

אבל מה שמעניין - המכונה לא נדלקה ... למה.?

הרי האמפרמטר הוא קצר...

פורסם

המכונה אכן הייתה אמורה להידלק, נסה שוב ואולי היא תידלק. אם לא כנראה הרב מוד לא העביר מספיק זרם והמכונה לא עבדה (יכול להיות שהיא באמת 600 וואט)

החוטים שלך התחממו? (של הרב מודד) או שהמכשיר הראה סימני גסיסה?

אגב למדידת זרם יש פלוס נפרד ברוב הרבי מודד, יש פלוס לזרם, פלוס למתחים, התנגדויות ושאר ירקות ומינוס משותף, אולי חיברת לפלוס הרגיל וזה מדד אך לא סגר מעגל אבל האפשרות הזו לא הגיונית!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

א. מדתת 2 אמפר ביציאת ה220V? כלומר ההספק הנצרך הוא בערך 450 וואט.

במערכת חשמל ביתית זה לא רציני, אבל במערכת חשמל ברכב זה הספק רציני ביותר!

ב. שים לב שלפני מדידת זרם יש צורך להעביר את הפרוב של הרב-מודד לתקע אחר, למדידת זרם. אם אתה לא יודע היכן הוא, חפש את חוברת ההוראות של הרב-מודד שלך, או שים פה איזו תמונה באיכות סבירה, אולי יהיה אפשר לעזור מרחוק. את הרב-מודד יש לחבר בטור למכשיר. זהירות מהתחשמלות!!!

ג. אם זה עדיין לא עובד, בתוך הרב-מודד יש פיוז למדידת זרם. הפיוז הזה בשימוש רק במדידת זרם, ויכול מאוד להיות שהוא שרוף ולא שמת לב עד היום. בדוק אותו, עם רב-מודד אחר, כמובן.

ד. יכול מאוד להיות שהמכונה לא נדלקה בגלל מתאם המתח 12-220 וולט. המתח שהוא מייצר בדרך כלל לא סינוס אידיאלי, אלא יותר גל ריבועי מעוות. חלק ממכשירי החשמל לא אוהבים את זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

על מה אתה מדבר בכלל. אני כב אמרתי שמדדתי - אותה נותן לי "מדריך" איך למדוד.

* מדדתי כבר את הזרם ורשמתי אותו

* עשיתי את זה בטור

* נזהרתי מהתחשמלות

* ובדקתי את הפיוז

* הכנסתי את הפלוס למקום הנכון באמפרמטר

* ועדיין המכשיר לא נדלק. לגבי ה"ד" שלך לא הבנתי וזה נראה לי ההסבר הכי הגיוני.מה זה 220-12

אתה מתכוון שבמכשיר עצמו יש שנאי או מה ?

פורסם

נסה לחבר מכשיר בעל צריכת מתח נמוכ בכדי לראות האם הוא עובד בכלל.

אחר כך במידה והוא עובד, סגור כל דבר שצורך חשמל ברכב,שים ניוטרל ותן גז,תראה אם היא נדלקת

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

ברוב המקרים ברגע הדלקת מכשיר ישנה צריכת זרם מקסימלית שלפי החישוב התיאורטי אינה מספיקה לפי הספק שאיתו אתה עובד עכשיו.

זאת כנראה הסיבה שהמכשיר אינו נדלק.

המדידה שלך נראית על פניה נכונה, תבדוק רק שמדידת הזרם היא מתאימה גם לזרם חילופין.

כל אלה שמסתבכים עם קוסינוסים, הפרשי מופע ומדידות היגב (!?!?!) ברב מודד פשוט..... נו באמת....

פורסם
ברוב המקרים ברגע הדלקת מכשיר ישנה צריכת זרם מקסימלית שלפי החישוב התיאורטי אינה מספיקה לפי הספק שאיתו אתה עובד עכשיו.

זאת כנראה הסיבה שהמכשיר אינו נדלק.

המדידה שלך נראית על פניה נכונה, תבדוק רק שמדידת הזרם היא מתאימה גם לזרם חילופין.

כל אלה שמסתבכים עם קוסינוסים, הפרשי מופע ומדידות היגב (!?!?!) ברב מודד פשוט..... נו באמת....

המדידה מתאימה לגלים סינוסים יש את האופציה במכשיר דיי יקר שיש לי פה מאבא שלי במוסך

המדידה שלי נכונה.. מה שאני מבין שאני צריך ממיר מתח 600 ואט...

נגיד וקניתי - עכשיו האם זה יקשה בטירוף על האלטרנטור או שלא.

פורסם

זה אומר צריכה של כ-50 אמפר ב-12V.

משמעות: צריך אלטרנטור תקין (לא כזה שעומד למות) - וזה אמור להספיק.

כמובן שהרכב חייב להיות מונע, כי אחרת תגמור את המצבר מאוד מהר.

אה, וכמובן צריך לחבר את הממיר ישירות למצבר בכבל עבה (כמה עבר יכולים להעריך בפורום אודיו) וכמה שיותר קצר. עם פיוז מתאים כמובן (הייתי אומר פיוז 80A)

אל תחשוב אפילו על שקע מצית - הוא יכול להוציא מקסימום 15A.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כן זה ברור שלא על שקע מצית, תודה בכל אופן - כרגע אני מחפש חנות זולה ואני הולך על זה :) את התוצאות אולי תראו במפגש הבא בעזרת השם :)

• תוכן חדש...