Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו מכיר את החוקים היטב? כמה שאלות לדוג':

1. נניח ואני עובד ומקבל רכב לצרכי עבודה. הוא נשאר אצלי גם בשעות הפנאי. האם אחוייב במס? זה הרי לא הגיוני - כי אני לא יכול לוותר על הרכב. (דוגמת המתקינים ביס/הוט)

2. קצינים בצבא שעושים "תורות" על האוטו - איך משלמים?

3. אותו מקרה כמו 2 - רק קורה מקרה בו רכב נשאר אצל קצין אחד חודשיים רצוף - מה אז?

4. עובד בחברה שרכב החברה נשאר אצלו חלק מהחודש (נניח שבוע בממוצע בחודש) - מה קורה אז?

הייתי שמח לקבל תשובות לשאלות האלה, ואף הבהרה לנושא בכללי. (בלי שום קשר לליסינג)

פורסם

רכב מהעבודה גם אם אתה מחוייב להשתמש בו (דוגמאת מתקין של הוט) מחוייב במס שווי שימוש!

האמת שזה לא אמור להיות כך, אבל עקב ריבויי הרכבים מליסינג והמלחמה בקומבינות (הרי כל אחד יכול לבקש קנגו במקום פרייבט ולבקש הטבה במס) מוטלים על רכבים מסחריים מס גם כן... מי כמוני יודע, אני משלם סכום נכבד למדינה כל חודש על הקנגו שלי שעמוסה בציוד ואי אפשר להכניס יותר מאדם אחד מאחור(בקושי)... מעבר לכך אני נוהג בחודש 4500 קמ' בחודש, 500 פרטי ו4000 לעבודה, כן אני עדיין משלם מס שווי שימוש על הרכב!!!

בברכה נדב

נ.ב. לגבי השאר אינני יודע...

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

במידה ואכן המעסיק שלך מחייב אותך לקבל רכב, ואתה ביחסים טובים איתו, אתה יכול לבקש שיגלם את המס לתוך השכר שלך, כלומר יעלה את השכר שלך כך שהוא לא ישתנה כשתקבל רכב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בלי יותר מידי התפלפלויות. החוק פשוט מאוד.

סעיף 2.2 (א) לפקודת מס הכנסה:

"השתכרות או ריווח מעבודה; כל טובת הנאה או קצובה שניתנו לעובד ממעבידו; תשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו, לרבות תשלומים בשל החזקת רכב או טלפון, נסיעות לחוץ לארץ או רכישת ספרות מקצועית או ביגוד, אך למעט תשלומים כאמור המותרים לעובד כהוצאה; שוויו של שימוש ברכב או ברדיו טלפון נייד, שהועמד לרשותו של העובד, והכל בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, בין שניתנו לעובד במישרין או בעקיפין או שניתנו לאחר לטובתו;"

רכב במימון מעסיק מהווה הטבה שחוקי המס בישראל רואים אותה כהכנסת עבודה, צמצום ההטבה מוביל לצמצום הזקיפה. לדוגמא, רכב שמותר לך להשתמש בו אך ורק בשעות העבודה לצורכי העבודה לא יראה כהטבה כמו כן, הטבה חלקית כמו רכב צמוד במשך 10 ימים מתוך חודש - יזקף שווי שימוש יחסי בגין תקופת ההצמדה.

ובנימה אופטימית - תבקש רכב ג' (האמר H1...) לא תיזקף לך כל הטבה בשכר והרכב יהיה מוכר 100% למעביד

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

כמו שאמר קודמי, רק אוסיף ואומר.

ברשותי רכב שניתן לי ע"י המעביד,הרכב הינו צמוד/אישי, 24 שעות ביממה ,365 יום בשנה.

ואני משלם חודש בחודשו זקיפה לרכב .

לעומת זאת, חברי לעבודה ,משתמש ברכב של המעביד. אך ורק בשעות העבודה (הרכב חונה במקום העבודה) ואינו משלם זקיפה לרכב.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

איך זה עובד

מעלים את אחוז המס שאתם משלמים או יורד סכום קבוע מהמשכורת

הייתי רוצה לדעת כמה זה יוצא בערך ?

פורסם

הברוטו עולה בסכום ההכנסה הזקופה.

לדוג' אתה מרוויח 10000 ש"ח ברוטו לחודש.

אתה מקבל רכב קבוצה 2 (רוב הרכבים)

אתה תשלם מס כאילו הרווחת 11290 ש"ח במקום 10000

מי שמקבל רכב משלם את המיסים (מס-הכנסה וביטוח לאומי) לפי מדרגת המס החלה עליו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש אתר שמסביר זאת מעולה - של חילן. האתר כולל גם מחשבונים הכוללים אפשרויות חישוב של ברוטו נטו - מס על הרכב וכו'.

http://www.hilan.co.il/Moked_Yeda_Lesachar/hishuv.asp

תוכל גם לחשב - כמה יעלה לך כל סוג רכב - מבחינת מס במשכורת. ישנו גם ידיעון עם הסברים מפורטים בכל נושא שמעניין שכיר - גם בתחום הרכב.

אלון

פורסם

לידיעת כל המשרשרים כאן: באירופה אין רכב מעסיק. כל הרכבים חוזרים לחניית העסק למעט אלו אשר מתחילים סבב בשעות הלילה. הסיבה : נער בין 18 כבר יודע כי זה יגרע מרמת קרן הגמלאות שלו, ז"א כולם שם מעדיפים שכר ברוטו ריאלי לצרכי פנסיה ולא יתנו ידם בהעלמות מס בצורות רכב פיקטיבי.

בארץ, הרבה מרכבים אלו, אינם ברי הצדקה והולכים לשימוש בני המשפחה תוך כדי העמסת כמויות הרכב על הכבישים, ואלו אשר הרכב משמש את עבודתם , יוצאים " פראיירם" גם בגין אי יכולת להשתמש ברכב לצרכים פרטיים {עייפות) וגם מפסידים בערך הפרישה...

וכל זאת נכנס גם המושג : זיהום אויר!

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

באירופה כנראה שמס ההכנסה סביר בהחלט!

הגורם לתופעת הליסינג בארץ הוא אחוז המס הגבוהה, לא רק על הרכבים, על המשכורות על הדלק על ועל כל שאר הדברים שאנחנו אוכלים ונושמים, לכן אנשים מחפשים דרכים אחרות לקבל "כסף" כמו בדלק ברכב וכל השאר!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
באירופה כנראה שמס ההכנסה סביר בהחלט!

הגורם לתופעת הליסינג בארץ הוא אחוז המס הגבוהה, בברכה נדב

בחלקו בלבד, זו תרבות אחרת, רציונאלית יותר. ואצלינו רוצים להיות אמריקה עם כלכלה של הודו ומנטאליות של טורקיה ( זו כמעט מחמאה), מבלי לפגוע בכבודם.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
איך זה עובד

מעלים את אחוז המס שאתם משלמים או יורד סכום קבוע מהמשכורת

הייתי רוצה לדעת כמה זה יוצא בערך ?

תשמע חישוב עצוב של המשכורת שלי.

נכון להיום , משכורת של עד 11,700 ש"ח משלמים 32 אחוז מס, המשכורת שלי היא 9,800 ש"ח. אבל כמובן יש להוסיף את זקיפת ("ההטבה") הרכב ,במקרה שלי 2900 ש"ח, לצורך חישוב המס כמובן, והחישוב הסופי של משכורתי כוול זקיפת הרכב 9,800 +2900 =12,700 ש"ח זאת אומרת קפיצת מדרגת מס ל-37 אחוז מס.

ביבי טוב שהלכת ,אבל מי אמר שיהיה יותר טוב!!!!!!!!!!!!!

פורסם
זאת אומרת קפיצת מדרגת מס ל-37 אחוז מס.

לא שזה קשור במשהו לפורום רכב, אבל מס הכנסה הוא מס שולי, כלומר את ה 37% אתה משלם אך ורק על הסכום שמעל למדרגת המס הקודמת, לא על כל המשכורת. הפרש זניח במקרה שלך.

פורסם
לא שזה קשור במשהו לפורום רכב, אבל מס הכנסה הוא מס שולי, כלומר את ה 37% אתה משלם אך ורק על הסכום שמעל למדרגת המס הקודמת, לא על כל המשכורת. הפרש זניח במקרה שלך.
אתה צודק זה שולי.

אבל להזכירך לפני שנה שינו את מדרגות המס ושילמתי רק 27 אחוז מס שולי,וגם אז אמרו לי שזה שולי ,וגם היום זה שולי, בא נחכה ונראה לאן השולי הזה יגיע $$$$$$$$$$$$$$$$$$$.

• תוכן חדש...