Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיאט קורדובה 98 1600 אוטו'. מנוע 1F מי שמכיר

לאחר התחממות משמעותית בנסיעה (כמעט עד האדום) בדקתי בבית נראה כאילו היוניט של המאוורר לא מפעיל את המהירות הגבוהה.

קיצרתי את המאווררים למהירות גבוהה ונסעתי ככה יום שלם בלי התחממות, אבל בדיעבד האוטו עבד כל היום בטמפ' קצת יותר גבוהה מאשר בד"כ.

החלפתי יוניט ליוניט זהה לחלוטין (בדקתי טווח טמפ'), ובבדיקה ובעמידה במקום, הוא לא הדליק את המאווררים כלל.

החלפתי חזרה לישן - אותו דבר.

ואז גיליתי - שבשני היוניטים, כאשר אני עומד בסרק, המאווררים לא ידלקו כלל, כולל בטמפ' גבוהה מאוד.

אם אני עומד ב-3000 סל"ד, המאווררים ידלקו, אבל מאוחר, ורק במהירות נמוכה.

ברגע שאני מקצר את המגעים של היוניט המאווררים עובדים, בשתי המהירויות, כך שאין בעית מגעים בצמה.

כאשר המאווררים עובדים במהירות גבוהה (מקוצרים), הטמפ' יורדת מהר מאוד לחצי, אבל לא מתחת -דבר שנראה מוזר מכיוון שלפני הבעייה הטמפ' מעולם לא הגיעה לחצי, ולכן הייתי מצפה שהיא תרד הרבה מתחת.

גם במצב זה - מהירות גבוהה- עם עומדים זמן ממושך בסרק, האוטו מתחיל להתחמם, ורק כשנותנים גז הטמפ' יורדת חזרה.

הושיעו.

כיוונים:

טרמוסטט - תקוע על סגור ולכן רק בסל"ד גבוה המשאבה מצליחה לשאוב מים מהרידאטור ולקרר, (ולהעביר מים חמים לרדיאטור כך שהיוניט ירגיש בחום)? לבית הטרמוסטט יש חיבורי חשמל רבים - יכול להיות שהוא נשלט אלקטרונית?

משאבת מים - אין רעשים ואין נזילה. יכול להיות שיש בעייה שבגללה לא מצליחה ליצור סירקוליציה בסל"ד נמוך?

מי שיודע לנחש ניחושים על סמך שני הכיוונים הנ"ל, לא עוזר, זה כבר עשיתי כמו שאתם רואים. אם יש מישהו שמכיר טוב או נתקל בבעיה דומה ויכול לעזור...

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

**עריכה - אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, זה סתם מכביד על השרשור**

טרמוסטט תפוס , חיישן טמפרטורה לא תקין, אוויר במערכת,רדיאטור סתום חלקית, הם הכוונים שם עליך להתמקד, יש לציין שאיני מכיר את הדגם הזה של סיאט, אך לבן שלי יש רכב סיאט איביזה 1300,

שנת יצור 94 שסבל בעבר בעיקר בקיץ מבעיית התחממות, ואלה היו הסימפטומים לבעייתו!

הוחלף בית טרמוסטט כוול טרמוסטט , הוחלף יוניט מאוור בעל שני מהירויות , הוחלף משאבת מים, ורדיאטור, ונפתרה ביית ההתחממות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הפתרון:

אני עדיין לא מבין אותו אבל זה עזר.

שמתי את האוטו במוסך. הם החליפו את החלק שבתמונה המצורפת (מבט על): הצד השמאלי בתמונה מחובר לראש המנוע והימני לצינור אל הרדיאטור.

החלק הזה מעביר מים בין ראש המנוע לחלק העליון של הרדיאטור.

שני החורים הגדולים בחלקו העליון הם מקום לשני חיישני חום.

הצינורית הקטנה שיוצאת בתמונה ימינה ולמעלה מחוברת לצינור שהולך למיכל עודפים והיא הייתה סתומה. זאת הייתה הבעייה. אני חייב לציין שאני המום.

לא הסבירו לי למה זה יצר את כל הצרות אבל הבעייה נפתרה. ניחוש שלי הוא שבהעדר ניקוז למיכל העודפים, מצטבר אויר במערכת אשר מנע מהיוניט של המאוורר להיות שקוע במים ולהפעיל את המאוורר. אם למישהו יש הסבר אחר אני אשמח לשמוע.

Picture 006.jpg

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

ראשית תודה לך בשמי ובשם חבר פורום בעל גולף ובעל שם משתמש סטינגר, אשר העלה בעייה דומה

אתמול, ואני הצבעתי לכוון אוויר במערכת אשר לא מתנקז משום שמציכל העבוי מורכב נמוך מדי ויש לפרקו זמנית ןלהרימו באוויר על מנת לגרום לגרביטציה, במקרה שלך צינור הגומי בחיבור ממיכל העבוי לבית הטרמוסטט , ולחישני הטמפרטורה היה סתום מבוצה, ולכן יצר כיס אוויר באזור יוניט מאוורר, אשר גרם לקריואת חום מאוחרת מדי, להפעלת המאוורר במהירות הגבוהה, דבר אשר גרם להתחממות הרכב, שחרור הסתימה בצינור הגומי פתר לך את הבעיה!

האם החלפת ראת בית חיישני הטפמפרטורה, הנראה בתמונה המצורפת לדעתי היה מיותר?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הפלאנץ מים שהחליפו לחנרו דומה מאוד לפלאנץ שהחליפו לי, רק שאצלי יש עוד שתי יציאות מים עבות.

שימו לב לתמונה של מערכת הקירור שלי כפי שהיא אמורה להיות. לחליל מים שמסומן בספרה 6 יש שלוש יציאות כלפי מעלה. אצלי בחליל מים יש רק יציאה אחת שפונה כלפי מעלה, ואליה מחובר צינור ממיכל העיבוי. כנראה שצריך להחליף את חליל מים, או לעשות מה שעשו לחנרו, ולחבר את היציאת מים הדקה בפלנץ(אצלי היא עם פקק מים) לצינור ממיכל העיבוי, וכך תשאר לי יציאת מים פנויה לחיבור לצינור המים החוזרים מהרדיאטור חימום!

אשמח לתגובות....

נ.ב

ניצן יש לך בעיה עם אחי הקטן ?! :-)

pic.JPG

• תוכן חדש...