Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

רכבי הוא פיג'ו 206 2002.

התנגשו בי בחניון.

קורה, ממשיכים הלאה.

פרטים נוספים:

א- הרכב באחריות.

ב- לדעתי הסובייקטיבית אני לא אשם. (מכיוון שהתנגשו בי, היה פס עצירה לבן לרכב השני, הנהגת הודתה שלא ראתה אותי למרות המהירות האיטית).

אבל אי אפשר לדעת.

ג- אני מבוטח בלובינסקי, כלומר טיפול במוסכים מורשי יבואן. (אני מניח שללא הגבלה).

שאלות:

א- תסתכלו בתמונה.

התאונה במהירות אפסית. דלת קידמית נסגרת חלקית. האחורית זזה מעט והיא כמעט לא נסגרת (צריך לפתוח את הקידמית לשם סגירתה).

יש חשש לשאסי? אם כן, כדאי לקחת שמאי עצמאי?

ב- אפשר לקחת את הרכב לכל מוסך? (האם יש מגבלות אחריות / ביטוח).

ג- אם אני תובע את הביטוח יבטלו את התביעה במקרה של זכאות? טוב, בעצם עדיך לשאול את סוכן הביטוח....

ד- הרכב נוסע יפה מכאנית. יש סכנה או איסור לסוע בו בינתיים?

ה- בכלליות: יש לכם עצות כלשהן איך לא לאכול אותה בסיפור הזה?

הערה: חיפשתי רבות בפורום, אין צורך להסביר לי שקיימת אופציה כזו...

אך במקרים שנוגעים באלפי שקלים כדאי לשאול שאלות מדויקות ולהיות בטוח.

תודה רבה!

DSCN0764.JPG

DSCN0772.JPG

DSCN0773.JPG

DSCN0774.JPG

DSCN0777.JPG

DSCN0783.JPG

פורסם

קודם כל, תנחומיי, לא תאונה רצינית אבל עדיין קצת באסה.

אני לא שמאי אבל לדעתי את הדלת הקידמית צריך להחליף, כל השאר זה תיקוני פח די קטנים.

אני לא מאמין שיש פה שאסי.

אבל כל זה באמת לא התפקיד של הפורום אז פשוט תגש עם האוטו לביטוח.

לא רואה שום בעיה לסוע עם האוטו.

היתרון בביטוח שיש לך בלוביט הוא לגבי חלפים מקוריים (הדלת) אבל אני לא זוכר אם זה רק בשנה/שנתיים ראשונות או משהו כזה. בכל מקרה זה יהיה עדיף על ביטוח אחר.

לגבי הביטוח, אתה לא צריך לשבור את הראש, את זה הוא כבר יעשה. אתה תמלא הצהרה על האירוע ואז הם יריבו עם הביטוח השני (אינטרס שלהם להפיל הכל עליהם).

בכל מקרה, דבר עם הביטוח שלך הם ידריכו אותך. אתה לא יכול סתם ללכת למוסך, אתה חייב לעבור דרכם קודם (ודרך השמאי שלהם ואז גם תוכל להביא שמאי אחר אם לא מוצא חן בעינייך).

פורסם

תשמע לפי מה שאני רואה (ואני מקווה מאוד שאני טועה!!) יש פגיעה בשילדה...

הכוונה שלי לא לשסי אלה לקורות...

עם אכן יש פגיעה בקורה זה פגיעה קלה אך צר לי לבאס אותך בדרך כלל המחירון של הרכב יורד - הערכת שמאי..

מה שאני אומר זה לא בטוח בכלל...פשוט בזמן האחרון לקחתי כ 4 מכוניות לבדיקה ושמעתי את זה פעמיים...ואני מדגיש שוב זה לא שסי ואיך שזה נראה גם אין מצב לשסי...אבל בקשר לקורה אני לא בטוח..

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם

נראה לי שהוא מתכוון לקורה בין שתי הדלתות.

שים לב שהיא חטפה מכה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אכן יש פגיעה בקורה המרכזית (קורה B) וגם אם אין לא משמעות מבחינת התנהגות וכו' עדיין הקורה הזו תעבור תיקון וצביעה וכשתמכור את האוטו יעלו על זה בבדיקה. חלק מהמכונים יקבעו שלפגיעה הזו יש משמעות נמוכה וחלקם יחמירו.

כך או כך, יהיה לך קשה יותר למכור את האוטו והתיקון הזה יבריח חלק מהקונים...במיוחד שיש הרבה פיז'ו 206 בשוק והמבחר גדול.

דרוש פיצוי על ירידת ערך מחברת הביטוח ושמור טוב טוב את התמונות שהעלת פה, הן יוכלו לעזור לך ביום המכירה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שילדה אבל לא שסי ?

מה בדיוק ההבדל ? :roll:

ועל איזה קורה אתה מדבר שנדפקה ?

אני יסביר לך מה שבוחן בדינמומטר אמר לי ששאלתי שאלה דומה...

ממירכב הרכב בנוי מ- שילדה שכוללת גג תא המנוע שסי קורות בין הדלתות לפני הדלתות ואחרי הדלתות.

בשפת המיקצוענים שסי זה רק השילדה שמיתחת לאוטו (משהו כזה)

ושילדה זה כל שאר המרכב - גוף

בשפת הרחוב שסי זה כל השילדה - מירכב

כשה206 תילך לבדיקה לפני קניה הבוחן יגיד שאין שסי אך יש פגיעה במירכב - הקורה שבין 2 הדלתות וסביר להניח שזה יהיה במשמעות נמוכה כי זאת לא פגיעה רצינית, אבל יש מצב שמכון הבדיקה יגזים ויגיד שזה פגיעה במשמעות גבוה כי בדרך כלל פגיעות בקורות פוגעות בביטיחות.

PIAGGO MP3 250LE

פורסם

אני מבין את ההבדל בין שני הדברים שהתכוונת אליהם פה.

פשוט שאסי = chassis = שלדה.

שאסי זאת לא מילה ש'המקצוענים' בארץ המציאו.

אני מניח שלשאר קוראים מרכב (ובאמת יש פגיעה במרכב וחשוב שלא ירשמו לו פגיעה בשאסי).

פורסם

במכונית מודרנית האבחנה בין שלדה לבין המרכב עצמו קשה וכמעט שלא קיימת.

ברכב מודרני סוג המבנה הוא "מרכב אחוד" (מונוקוק) שבו חלקים ממעטפת הרכב מחוברים ישירות ולעיתים אף מהווים חלק מקורות הבסיס שהן נושאות העומס העיקריות ברכב.

פגיעה בקורה B יכולה להיות מאוד משמעותית לחוסנו של הרכב ולמקביליות של הסרנים שלו ומכאן תשפיע מאוד על התנהגותו.

ברכבים ישנים או ברכבים כבדים חדשים (גם חלק מה-SUV והטנדרים) יש שילדה נפרדת שעליה "מולבשים" חלקי המרכב והעיצוב ושם פגיעה בקורות השילדה קלה יותר לזיהוי והערכה של השפעתה.

לכל מכון בדיקה יש האורים ותומים שלו ומכאן ההבדלים באבחנות. מכון X יקבע שמדובר בפגיעת שלדה ואילו מכון Y יקבע שמשמעות הפגיעה נמוכה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני מבין את ההבדל בין שני הדברים שהתכוונת אליהם פה.

פשוט שאסי = chassis = שלדה.

שאסי זאת לא מילה ש'המקצוענים' בארץ המציאו.

אני מניח שלשאר קוראים מרכב (ובאמת יש פגיעה במרכב וחשוב שלא ירשמו לו פגיעה בשאסי).

לא לזה התכוונתי...

אני יודע ששסי זאת בכלל מילה מצרפתית ופרושה שילדה

התכוונתי ששסי זה פגיעה בשילדה...

וב"שפת הרחוב" פגיעה במירכב נחשבת כשסי

וב"שפת המקצוענים" פגיעה במירכב זה לא שסי...

PIAGGO MP3 250LE

פורסם

אם אתה טוען שזו אשמתה, אז לא כדאי לך להפעיל את הביטוח שלך (תחסוך השתתפות עצמית ותוספת מחיר בעתיד) אלא לתקן לבד את האוטו, (להזמין שמאי לבד), ולהגיש את החשבוניות לחברת הביטוח של הנהגת. כלומר לתבוע את הצד-ג' שלה. ייתכן וחברת הביטוח שלך מוכנה לעזור לך בכל הבלגן בחינם.

פורסם
אם אתה טוען שזו אשמתה, אז לא כדאי לך להפעיל את הביטוח שלך (תחסוך השתתפות עצמית ותוספת מחיר בעתיד) אלא לתקן לבד את האוטו, (להזמין שמאי לבד), ולהגיש את החשבוניות לחברת הביטוח של הנהגת. כלומר לתבוע את הצד-ג' שלה. ייתכן וחברת הביטוח שלך מוכנה לעזור לך בכל הבלגן בחינם.

עם אתה עושה תאונה וזאת לא אשמתך אז מחיר הביטוח לא עולה...

כי אין תביעות נגדך...

PIAGGO MP3 250LE

פורסם

אם יצא לך מתישהו לעשות ביטוח ולדבר עם סוכן/חברת ביטוח אז תשים לך שהם לא שואלים עם עשית תאונות, הם שואלים עם יש נגדך תביעות...

עם מישהו עשה 10 תאונות וכולם לא אשמתו והמשטרה/בוחני תנועה ניקו אותו ב 100% אז אין סיכוי שיהיה נגדו תביעות...

יש לי חבר (נהג חדש) שעשה 2 תאונות בחודשיים ושניהם לא אשמתו -

1) מישהו יצא מחניה מהר וניכנס בו

2) מישהי עברה באדום מלא וניכנסה בו

מחיר הביטוח שלו לא זז מילימטר!

PIAGGO MP3 250LE

• תוכן חדש...