Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש לקנות רכב שבע מקומות אמין עם תחזוקה זולה וצריכת דלק סבירה וצריך שיוכל ליסוע בדרכי אפר גם בחורף ומישהו המליץ לי או על מיצובישי אוטלנדר או סניינג רקסטון מישהו יודע משהוא על האמינות של הכליים האילה או רעיון לרכב אחר?

פורסם

יכול להמליץ רק מנסיון שלי,

ברשותי אאוטלנדר 2019,  זהו הרכב היחיד והראשון שהחזקתי מעולם, אם השאלה שלך על הדגמים החדשים, לא יודע לענות לך.

מבחינת אמינות לא נתקלתי בשום דבר מעבר לטיפולי שגרה .

חשוב לציין באאוטלנדר שנים 2019 עד 2021 יש מחלה של המצלמה הקדמית, שיוצאת מפעולה אחרי כמה שנים.

מדובר כנראה בתקלה של אחד הרכבים בלוח האלקטרוני, הרבה תקנו את זה במעבדות בארץ בינהם אני (עלות 800 ש"ח)

תקלה נוספת חיישן נוזל שמשות, מתקלקל אצל הרבה רכבים מהסוג הזה, אפשר להזמין מאיביי מקורי ב300 ש"ח ולהחליף לבד .

צריכת דלק לא טובה, בדיקות רבות העלו צריכה של 1 ל-7 עד 8, חוץ מזה מרוצה מאוד.

פורסם

אלו לא רכבים לשינוע 7 אנשים בוגרים, זה אמור לשרת משפחות עם 4-5 ילדים, כאשר מאחור מתמקמים הקטנים שבחבורה כאשר נוסעים בתפוסה מלאה.
אם אתה רוצה פול סייז וגם תא מטען זה או מסחריות או ואנים לשוק האמריקאי :
קרניבל, סיינה, אקספלורר, טרווארס ולאלו יש מחיר בדמות אחזקה יקרה יותר.

לגבי ההנעה הכפולה באאטולנדר זו לצורכי שיפור אחיזה בכביש, לא הייתי בונה על לצאת איתה לשטח מורכב וטכני

פורסם

אני מחפש רכב לזוג עם כמה ילדים אני לא צריך שיהיה שבע מקומות למבוגרים

ואני לא חושב לעשות שטח מורכב אבל הרדך לבית שלי עוד לא סלולה והשביל לא הכי ישר ואני חושש שבחורף אני יחליק ויתקע אז אני רוצה רכב שיש לו נעילה אוטומתית ואני רוצה לדעת שהמערכת 4x4 לא מועדת לפורענות ושהנעילה האוטומטית באמת עובדת ברמה מספקת

אני מכונאי רכב אבל אין לי זמן וכח כרגע לטפל במערכות 4x4 סוררות אז אשמח לדעת האם למישהו יש מידע על האוטלנדר או רכב דומה שיכול להתאים לי

פורסם
בתאריך 8.7.2026 בשעה 20:58, פינקו כתב:

צריכת דלק לא טובה, בדיקות רבות העלו צריכה של 1 ל-7 עד 8, חוץ מזה מרוצה מאוד.

נתון מוגזם, מאיפה הוא מגיע?
צריכת דלק שלי בתוואי משולב עירוני + כבישים אזוריים הוא 11.4 לליטר
היום תדלקתי 51.4 ל' על נסועה של 581 ק"מ

פורסם (נערך)

למה כוונתך "נעילה"? אתה מתכוון 4X4 קבוע, או שמשתלב אוטומאטית? הביטוי "נעילה" מתייחס לנעילת דיפרנציאל ואף רכב שציינת אין לו, ואתה גם לא צריך את זה.

כמה זה "כמה ילדים"? גילאים? ומה התקציב שלך? קשה קצת כשאתה לא משתף בפרטים. כי אם מדובר ב-3 פעוטות הרכב שאתה מתאר הוא סובארו פורסטר שנוסע קבוע 4X4 ונועד בדיוק למזג אוויר חורפי, או סוזוקי גראנד ויטרה.

אבל אם מדובר על 7 מקומות הרקסטון אכן נותן תשובה והרבה VFM. יש לו אפילו הילוך כוח לדרכים ממש משובשות. דרכים בוציות בחורף יכולות להיות מאוד חלקלקות והייתי שם לב גם לאיכות וסוג הצמיגים שאתה שם. אגב הגראנד ויטרה הגיעה גם במודל XL7 עם 7 מושבים אבל קשה למצוא.

אאוטלנדר יש 4X4 בחלק מהדגמים, ברוב אין, והוא נחות בשטח בוצי (ובכלל) משני הרכבים שציינתי, לדעתי הוא לא חלק מהדיון הזה.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעה, פיזיקאי שימושי כתב:

נתון מוגזם, מאיפה הוא מגיע?
צריכת דלק שלי בתוואי משולב עירוני + כבישים אזוריים הוא 11.4 לליטר
היום תדלקתי 51.4 ל' על נסועה של 581 ק"מ

אני נוסע 80/20 הרוב בתוך העיר, בדקתי זאת אין ספור פעמים, יש כמובן הבדלים קטנים בין חורף לקיץ(מזגן מגביר את צריכת הדלק) כמו כן אם אתה ממלא בצמיגים קרוב ל50 PSI למרות שלא מומלץ ע"י היצרן אתה מקטין את ההתנגדות עם הכביש, ובהתאמה את צריכת הדלק, כמובן יש את סגנון הנסיעה ועוד, אבל אני לא חושב שחידשתי משהו  זהו רכב לא חסכוני חד משמעית.

פורסם
לפני כשעה, Jack457 כתב:

למה כוונתך "נעילה"? אתה מתכוון 4X4 קבוע, או שמשתלב אוטומאטית? הביטוי "נעילה" מתייחס לנעילת דיפרנציאל ואף רכב שציינת אין לו, ואתה גם לא צריך את זה.

כמה זה "כמה ילדים"? גילאים? ומה התקציב שלך? קשה קצת כשאתה לא משתף בפרטים. כי אם מדובר ב-3 פעוטות הרכב שאתה מתאר הוא סובארו פורסטר שנוסע קבוע 4X4 ונועד בדיוק למזג אוויר חורפי, או סוזוקי גראנד ויטרה.

אבל אם מדובר על 7 מקומות הרקסטון אכן נותן תשובה והרבה VFM. יש לו אפילו הילוך כוח לדרכים ממש משובשות. דרכים בוציות בחורף יכולות להיות מאוד חלקלקות והייתי שם לב גם לאיכות וסוג הצמיגים שאתה שם. אגב הגראנד ויטרה הגיעה גם במודל XL7 עם 7 מושבים אבל קשה למצוא.

אאוטלנדר יש 4X4 בחלק מהדגמים, ברוב אין, והוא נחות בשטח בוצי (ובכלל) משני הרכבים שציינתי, לדעתי הוא לא חלק מהדיון הזה.

חבר אמר לי שבאוטלנדר יש מן נעילה כמו נעילת דיפרנציאל אוטומטית מופעל על ידי המערכת abs 

אני לא מבין למה אתה חושב שבדרך אפר בוצית לא כדאי שיהיה נעילת דיפרנציאל

מדובר בזוג עם חמש ילדים שהגדולה בת שש

התקציב הוא 30-40 אלף

על הרקסטון חשבתי אבל הוא דיזל ואני מעדיף בנזין

סוזוקי ויטרה קטן וצפוף ודי יקר

סוברו פורסטר זכור לי שגם מגיע בגירסת שבע מקומות אבל אני לא בטוח

פורסם

הפורסטר הוא 5 מקומות.

ברור שהייתי מעדיף עם נעילה. מה שיש באאוטלנדר זה סוג של traction control שמדמה נעילה, לא נעילה מכאנית אמיתית. אתה צודק שזה עובד דרך הABS: כשגלגל מפרפר המערכת נועלת אותו ושולחת את הכוח לגלגל עם האחיזה. במיצובישי המערכת נקראת בדכ 4WD LOCK או AWC. כמובן קיים רק בדגם ה-4X4 שלא נמכר כאן המון וגם יקר יותר.

בפורסטר זה נקרא VDC בדגמים מסוימים (יותר יעיל שם אבל כאמור לא רלוונטי לך), ויש את זה גם ברכבים אחרים.

רקסטון זו חיה אחרת עם הילוך כוח, אני פחות מכיר את הרכב אבל זה כבר ממש רכב שטח, לא משחקי אלקטרוניקה.

רקסטון הוא דיזל אבל מנוע ותיק אמין וקצת מיושן של מרצדס שלא עושה צרות. אין לו את העידון של בנזין אבל באיזה מקום תצטרך לוותר. זה גם רכב די זול.

התקציב שלך גבולי לרכב גם 7 מקומות גם מפנק גם מטופל וגם עם היכולות האלה.

אם לחשוב מחוץ לקופסא, לעיתים אפשר לשים יד על איסוזו טרופר בנזין. הרכב מרווח בטירוף ועונה על כל הדרישות שלך חוץ מאחת: כשצריך תיקון, קשה להשיג חלפים על כל המשתמע מכך.

אולי יהיו כאן הצעות נוספות.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אשמח לדעת כמה המערכת 4x4 של האוטלנדר והטראקשן קונטרול אמינים כי כל השאר אני יכול לעשות לבד אבל אין לי כח להתעסק עם המערכת הזאת

תודה רבה

פורסם

אתה מתכוון לרכוש אאוטלנדר 2013-14 שמי יודע איך טופל ותוחזק ואתה רוצה שגם תהיה מערכת הנעה כפולה, משמע עוד מורכבות טכנולוגית.

המערכת אמינה ביסודה אבל מי יודע מה היא עברה ומה מצבה כיום גם אם היא פועלת תקין כרגע, בכל רגע נתון אתה עשוי לפגוש בתקלות כאלו ואחרות.

רקסטון אגב לא ממש נסחרות במחירים הללו כשהם במצב סביר.

המכאניקה היא מרצדס ישנה אבל הצינורות דורשים החלפה כי יש להם נטייה להתפורר.

אם אתה לא רוצה להיכנס לבור עמוק, תגדיל את התקציב ותחפש משהו שמור ומתוחזק ככל הניתן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...