Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

גם כאן וגם בחו"ל

מה זה חו"ל?

יוון? איטליה? אנגליה? ארה"ב? מקסיקו? 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה צריך להאמין ב-2026? יש גוגל ו-ai...

התשובה מורכבת כי הגישה ל״שטח״ שונה מאוד ממדינה למדינה (בלא מעט מקומות באירופה אסור לרדת לשטח בכלל, לדוגמה)

אבל אפשר קצת פחות להתעצל ולסדר בקלות סטטיסטיקה מוכחת אם רוצים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 19.6.2026 בשעה 10:00, Jack457 כתב:

בשנים האחרונות אני רואה המון רכבי שטח רציניים 4X4 שמתפקדים בפועל כ"רכבי יוקרה" לכביש בלבד וכלל לא לשטח. כלומר, אנשים משקיעים בלנקרוזר 250 רנגלרים ודיפנדרים, רכבים שאולי שליש מהעלות שלהם זה יצירת יכולות שטח גבוהות, בלי שום כוונה לרדת לשטח.

הרבה הרבה יותר מאשר באירופה ואפילו יותר מארה"ב שבה הרכבים הנמכרים ביותר הם פיק-אפס (לא בהכרח 4X4).כשגרתי תקופה בארה"ב (ויסקונסין) היו רכבי שטח למי שהיה צריך רכב שטח. שם הצורך העיקרי הוא גרירה (של סירות ואופנועי ים). אנשים נוסעים במפלצות אבל אבל מי שרוצה אאודי או קדילק או אפילו אקספלורר לא קנה רנגלר או לנדקרוזר.  

והשאלה שלי: למה? איך נוצר כאן באופן כמעט ייחודי שוק שמוציאים בו המון כסף על יכולות שלא מנצלים אף פעם? למה הם לא קונים רכבי כביש הרבה יותר טובים?

מה גם שחלק מהרכבים האלה, רנגלר למשל, הם נחותים בתור רכבי כביש יחסית למה שאפשר לקבל במחיר: רועשים, חלשים, התנהגות כביש בינונית, חלונות קטנים, איבזור ככה-ככה, לא מאוד נוחים ובזבזניים בדלק?

(איך אני יודע שהם לא יורדים לשטח? כי בלי מיגון נורמלי, רצוי הגבהה מינימלית (מלבד מי שיש בולמי אוויר כמו הדיפנדר), ובעיקר בעיקר שעם צמיגי כביש 20 אינץ' או 18 אינץ' לא מטיילים בשטח, ובשביל שבילים בשרון לא צריך יכולות של LC).

אני חושב שיש לך הערכה מוגזמת לגבי איזה אחוז מצי הרכבים הפרטיים (כולל טנדרים ורכבי עבודה -- מה שבארה״ב קוראים Light duty vehicles) בישראל הם AWD או 4x4, עוד לפני שמדברים ע לאיזה שימוש עושים בהם
בואו נעגן את הדיון בנתונים:
ישראל: כ-10%-15% מצי הרכב. כמעט כל הקרוסאוברים שנמכרים כאן בכלל לא מציעים אופציה של AWD.
האיחוד האירופי: כ- 20-25%, ואגב, עד 2005 האחוז עמד הרבה שנים על 7%.
ארה״ב: כ-50% -- וזה כי הרוב המכריע של רכבים שנמכרים הוא טנדרים פול-סייז כמו ה-F150 או SUV מלאים (לא קרוסאוברים)
קנדה: כ-55%-60%. החורף הקשה ברוב קנדה הוא סיבה די ברורה לעניין.

בכל השווקים היתה עליה של % הרכבים שהוא AWD/4WD בשנים האחרונות, משילוב של הסיבות הבאות:
-- המגמה המאד חזקה לכיוון SUV וקרוסאוברים (שבכל אופן חלקם כן נותנים אופצית AWD); באיחוד האירופי 50% ממכירות
 רכב חדש הן בשתי קטגוריות אלו, בישראל זה כבר 77%(!);
-- המעבר לרכב חשמלי, בו יחסית הרבה יותר קל מבחינת משקל וזול לעשות גירסת AWD לרכב 2WD .

פורסם

דולפין יקר, תוכל לתת קצת מידע על כמה אנשים עברו לרכבי 4x4 אחרי הקורונה ולמה. 

בתחושה שלי, הייתה נהירה לרכבים האלו במיוחד אחרי הקורונה. חלק לפנאי וחלק להתמודדות יותר טובה עם ארמגדון...

פורסם

תחושה של "אכול ושתה כי מחר נמות מקורונה", "החיים קצרים ומופרעים אז אולי אפשר להשתולל קצת בשעות הפנאי עם תחביב חדש" ו"אם אי אפשר/ לא בטוח לטוס לחו"ל, נטייל בארץ"

אני את שלי קניתי בקיץ 2021, אחרי שהצטרפתי ל"טיול אחד יותר מידי" עם חבר וכמה מחבריו. במקרה או לא במקרה זה היה כחודש אחרי שמלאו לי 40 😆

• רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לדעתי הכל התחיל בשנות ה 90. רכבים מסחריים היו בעצם מפלטי מס. זה התחיל מה GMC ספארי / שברולט אסטרו שהיו מאוד פופולריים לאחר מכן נכנסו זה אחר זה לשוק הישראלי ניסן טראנו, טויוטה פראדו ,מיצובישי פאג'רו ואיסוזו טרופר. הם נהיו מאוד פופולריים והפכו להיות מעין סמל סטטוס. עם הזמן הטבות המס התבטלו אבל הרכבים האלה קיבלו את המעמד המיוחד שלהם. 

בסופו של דבר לכל אחד מאיתנו יש תחביבים ויש תדמית. לא כל מי שלובש חולצת כדורגל הוא שחקן (חלק אפילו לא אוהדים אלא פשוט זה פריט אופנה). לא כל מי שנועל בלנסטון עובד בעבודה שמצריכה נעלי עבודה. גם רכב שטח עבור חלק זה עניין של תדמית. ביננו, גם רכב חשמלי זה חלק מתדמית.

בתקופת הקורונה היו סגרים, לא היו טיסות והרבה גילו את עולם הטיולים בארץ ונוצר ביקוש לרכבי שטח.

אני אישית עם רכב "שטח" כבר כ 11 שנים. החזקתי דייהטסו טריוס כ 8 שנים ויש לי ב 3 שנים האחרונות טנדר פיאט פולבק.

לא מטייל כל שבוע. יוצא בממוצע פעם בחודש בימי שבת לטייל באזור בית שמש - הרי ירושלים - קרית גת.

פעמיים - שלוש בשנה טיולים יותר גדולים לצפון או לדרום.

אסף

• מעניין 1
פורסם

לדעתי יש כמה סיבות אפשריות. 

1) מתעשרים חדשים שרוצים סמל סטאטוס (ולא בהכרח כזה שייראה כמו של גורמים שליליים). 

2) שוב מתעשרים חדשים, והפעם: שמתי כל כך הרבה כסף על רכב, אני פוחד לרדת איתו לשטח, חבל לי עליו. אישית אני מאד מזדהה עם הנקודה הזו. לא עם החלק של המתעשרים עדיין, זה עוד רחוק ברמת בלתי נראה, אבל כאחד שחולם על רכב שטח טוב בשביל לרדת איתו לשטח, אני אהיה מאד מהוסס כפי הנראה במידה ואשכרה ארכוש אחד.

3) יתרונות סוביקטיבים ואוביקטיבים (ישיבה גבוהה, מקום למטען, הגנה טובה, נוחות).

הדרך הכי טובה לדעתי כדי להבין את הסיבות, לתפוס שיחה עם אחד כזה ולשאול אותו איפה הוא אוהב לטייל. משם השיחה כבר תתגלגל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 19.6.2026 בשעה 21:19, RBRB כתב:

אני לא הבנתי איך אתה יודע מי יורד לשטח ומי לא. על סמך מה? המראה? מקום המגורים? זה לא אומר כלום. 

אם תראה את הפורסטר שלי, את הגרנד צ'ירוקי של אשתי, דיסקו 4 של גיסי או את הגלדיאטור של חבר טוב אתה אתה חושב שאתה יכול לנחש מי מהם יורד לשטח ומי לא? אין לך סיכוי. (רמז - כולם עשו שטח ברמה כזו או אחרת).

וכמו שדיסקו אמר, גם אלה שעושים לא מעט שטח נמצאים רוב הזמן על הכביש.

קיבצת כאן רכבים שחוץ מזה שהם שייכים למשפחתך אין ביניהם הרבה קשר. הפורסטר למשל זו בדיוק המכונית שאני לא מבין למה אין יותר ממנה, לא פחות. שימושיות מעולה.  אבל בוא, רכב שטח זה לא גם אם דרור ברלי מוציא אחלה טיולים. ההנעה הכפולה של רכב נועדה למזג האוויר הקשה של צפון אמריקה ושם הוא באמת מלך ובצדק. הרכבים שהשרשור שלי מתכוון אליהם הם בעיקר רנגלרים, lc250, דיפנדרים/דיסקו.

אם הגראנד עם צמיגי כביש בחתך נמוך וג'אנט 18 ובלי מיגון הוא לא נוסע בשטח, זה חד וחלק. כנל הדיסקו, שהוא רכב שטח פשוט נפלא לולא הצמיגים. למעשה צמיגים זה הרמז העיקרי.

הגלידיאור של החבר הוא... מצד אחד המכלולים וה"דנא" המעולים של רנגלר, אבל המימדים שלו ובעיקר בסיס הגלגלים באורך של ריאו (האוטו כמעט 70 סמ יותר מרוביקון ארוך) הופכים אותו קצת לאבסורדי. זווית גישה טובה, זווית נטישה סיוטית. זה הרכב שטח היחיד שאני מכיר שצריך הגבהה רק כדי להתגבר על זווית בטן. ובכביש הוא רכב נחות. שם כל הרכבים האחרים שציינת טובים יותר. 

אבל הדיון לא התכוון להיות טכני אלא יותר הבנה של תרבות מוטורית. ככל שאתם מטיילים, שאפו. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 11 שעות, Jack457 כתב:

קיבצת כאן רכבים שחוץ מזה שהם שייכים למשפחתך אין ביניהם הרבה קשר.

נכון, בכוונה. להציג רכבים שונים לגמרי אבל שאני מכיר מקרוב, כדי לנסות להעביר את הנקודה שרכב יכול לעשות שטח גם אם במבט חטוף חושבים שהרכב שרואים לא מטייל. 

לפני 11 שעות, Jack457 כתב:

אבל בוא, רכב שטח זה לא גם אם דרור ברלי מוציא אחלה טיולים.

הפורסטר שלי אגב לא סטנדרטית, והיא עושה שטח קצת יותר רציני מכל מיני טיולים שמוציאים מדריכים כאלה ואחרים בהתאמה לרכבי שטח רכים. 

אני מצרף פה וידאו של הרכב שלי שיואב קווה העלה לעמוד שלו:

https://www.instagram.com/reel/DGC-CkkIluP/?igsh=MTJlYWt1YmhkaTU0dA==

לגבי הגרנד, אכן צמיגי 18 בחתך 60. זה מספיק, ויש אפילו BF שמגיעים במידה שלהם. המידה המלאה בשיטה האמריקאית אגב היא 30.5.

ומי שמכיר את גיא רדר כבר ראה והתרשם איך אפשר לטייל בלי סוף אפילו עם ריינג' והחתך הנמוך שיש ברכב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...