Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת חושש לשאול לגבי מדוע הנתון הזה של היקף מותניי אמור לעניין אותי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה, לא ידעתי את זה. 

אם כך אני שמח שאני צריך לעשות חור חדש בחגורה. כן ירבו. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ל״דיוק״ יש שני תרגומים באנגלית

Accuracy - כמה המדידה תהיה דומה למדידה תקנית (למשל לק״ג התקני בפריז, לפני שעברו לשיטות של מיכאניקה קוונטית.

Precision - עד כמה המקבץ צפוף, כלומר עד כמה מדידות חוזרות יהיו דומות זו לזו.

מה שמעניין אותך זה לא המשקל האבסולוטי שלך אלא השינויים בו, שקרובים יותר להגדרה השניה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בכלל התכוונתי למדידה של 1-2 קילו, שהם בקצה ההתחלתי של תהליך המדידה.  אני לא יודע איך המשקל מתנהג בתחום הזה. יכול להיות שבתחום הזה הוא עם שגיאה גדולה יותר.

יש כל מיני מכשירי מדידה שבתחום האמצע שלהם מדוייקים יותר מבקצוות. לפעמים ההבדל יכול להיות גדול.

הנה דוגמא של חיישן טמפ' ולחות יחסית שזה מה שהייצרן כותב על הדיוק בתחומים שונים (כאן ההבדל לא כזה גדול):

(at 25°C, over the range 0 to 80% RH) - ±1.5%
(at 25°C, over the range 80 to 100% RH)   -  ±2%

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

האם משקל עם מיתוג של קופת חולים אמור להיות מכוייל בצורה טובה? שזה מה שההיגיון אומר? או שזה רק עוד דרך של הקופה להרוויח עוד קצת מרשרשים ממרצ'? 

כיום, למיתוג של קופ"ח אין יותר מדי משמעות. מבלי להיכנס לסיבות לכך, הם מחפשים איך להכניס כסף לקופה (תרתי משמע). פחות מעניין אותם איך הכסף יכנס. בגלל זה הם גם מציעים שירותי "ערך מוסף" בעלי משמעות מפוקפקת ("רפואה אלטרנטיבית). העיקר להכניס עוד כמה שקלים.

אני מניח שרוב המשקלים שמוכרים כיום הם תוצרת סין.

מניסיון אישי - יש להם נטיה לזייף. ורמת הזיוף אינה עקבית לשינויי המשקל. במיוחד לדיגיטליים (אחוז הדיוק שהם אמורים לעמוד בו - זה נכון למשקל של יצרן שאכפת לו מדיוק. זה לא מזיז ליצרן סיני).

אם יש לך משקל מכני - בעקרון, הוא עדיף. אמור להיות יותר מדוייק.

פורסם

אתה מתבלבל בין שני דברים בתשובות כאן.

המאזניים (לא "משקל") בחדר האחות בקופ"ח הוא מכשיר מקצועי, יקר ומכויל.

המכשירים שנמכרים לציבור בבית המרקחת של קופ"ח, אולי עם לוגו, הם מכשירים זולים, לא מקצועיים ואין כל משמעות למיתוג עליהם. לשימוש ביתי  אפשר להשתמש בכזה, אם משתמשים בו באופן עקבי.

המליצו לך לבדוק את הסטיה של המכשיר מהבית/חנות קופ"ח/עליאקספרס מול המכשיר המקצועי אצל האחות.

• רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

@guya72 אני מהדור של מאזניים מיכאניים - הביתיים נמצאים בד״כ בחדר האמבטיה ועם הלחות לא הייתי סומך עליהם כלל. יש להם נטיה להיתקע, ולכפתור האיפוס נטיה לזוז ממקומו. המאזניים המיכאניים שהיו בקופ״ח, עם המסילה והמשקולות, ובוודאי המאזניים האלקטרוניים בחדר הדיאטנית, זה סיפור אחר.

@amosbmw גם אני מעדיף את המילה מאזניים, אבל במילון גם המשקל מוכר כמכשיר שקילה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא. המשקל שוקל - מציג כוח, שנקבע על ידי מסת החפץ ותאוצת הכבידה במקום בו הוא נמצא - ואם תשתמש בו על פני הירח עם אותה מסה הוא יראה שישית ממה שהוא מראה על פני כדור הארץ . היחידה בה הוא מציג את המשקל היא קילוגרם כוח, יחידה מסורתית שבה נעשה שימוש לפני שהומצאו הניוטון וה-SI.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

למה?

מבחינתי, המכשיר הוא מאזניים, והמדידה שהוא מציג היא משקל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מילון אבן שושן חולק עליך. ראה הגדרה מס  4.

כך גם מילוני רשת מעודכנים.

20260619_105537.thumb.jpg.884c6cee02b1b235d9a5c0d54821ef15.jpg

פורסם
לפני 20 שעות, sperial כתב:

גם אני מעדיף את המילה מאזניים, אבל במילון גם המשקל מוכר כמכשיר שקילה.

אני סומך על אבניאון:

image.png.5271731e5fb1d3321b8b476c383a2ed9.png

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...