Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הסטארטר מסתובב באותה המהירות (שמיעה) אז זה כנראה לא קשור למצבר.

יכול להיות טיפה אוויר שניכנס לצינור הדלק במהלך הלילה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 9.6.2026 בשעה 08:59, Haim_gds כתב:

מה דעתכם?

https://he.aliexpress.com/item/1005011851269245.html

המצבר אכן בן 4 אולם נראה תקין, אחרי טעינה הגיע ל 12.4 (בלי עומס) ולא הייתה ירידת מתח כל השבוע. שיהיה לי זמן אחבר לו נורת לוח רישוי (8 וואט אאל"ט) ונראה מה עקום הפריקה.

אתה מתאר מקרר "של פעם" עם טרמוסטט מכני שחיבר/ניתק מנוע מדחס לפי הצורך, מקררים מודרניים עם בקר inverter מבצעים (בדרך כלל) התנעה רכה. 

אם אתה קונה אינוורטר מ 12V ל 220V, הדבר הכי טוב שהומלץ לי הוא לקנות מכשיר גל סינוס טהור (Pure sine wave) ולא את הממירים הרגילים הזולים יותר.

מכשיר גל סינוס טהור מדמה את הקווים העגלגלים שיש בעליה ובירידה של מתח AC בעוד מכשיר פשוט זה פולסים שיוצרים קו ריבועי - האחרון מתאים למכשירים פשוטים (מנורה, גוף חימום וכד') והראשון מתאים לכל המכשירים עם דגש עם אלקטרוניים.

לפני שנתיים וחצי רכשתי אחד כזה של BASEUS בהספק של 500W. מגיע עם 2 חיבורים - חיבור למצית זה 150W ועם תנינים בחיבור ישיר למצבר 500W.

יחסית להספק הוא מאוד יקר אבל בזמנו שמתי עליו יד באיזה דיל אליאקספרס ב 67 דולר וזה היה שווה בהחלט.

image.png.af9ab610bd01bcebe5fc27faa8bf596d.png

בנוגע למטען מצברים - גם לי יש אחד מאליאקספרס אבל קניתי אחד קצת יותר משוכלל עם בחירת סוג המצבר ותצוגה שמראה מה קצב הטעינה שלו.

השתמשתי בו כמה פעמים (פעם אחת על רכב שלי ועוד כמה פעמים על רכבים של חברים) והוא פשוט עובד מעולה.

image.thumb.png.e080e24208f8a0908ca0642c6e3aa79c.png

באופן כללי למדתי עם השנים לקנות מאליאקספרס לא את הכי זול, כי הדילים הזולים תמיד מפתים אבל אז אתה נשאר עם מוצר חצי קלאץ', אלא מוצר שאני יודע שאהיה שבע רצון וממנו והוא יותר ורסטילי (עם מגוון אופציות לשימוש).

בהנחה והמצבר שלך תקין לחלוטין, הייתי משאיר אותו בצד ואחת לשבוע\שבועיים נותן לו טעינת-השלמה ומחזיק אותו טעון לעת הצורך (זה מצבר ישן ואתה גם ככה עשית לו סוג של החייאה, אז לא בהכרח לבנות עליו יותר מידי). ברגע שהוא יתחיל פריקה ולא תטעין אותו, הוא 99% ימות ללא אפשרות החייאה (מניסיון).

עריכה 2: אם אתה מחפש מכשיר יותר חזק , חפש את הממירים של FCHAO באליאקספרס, תוכל למצוא גם הרבה סקירות עליהם ביוטיוב. 
לעיתים המחירים של דגם ה 1500W יותר זולים מה-500W של BASEUS אבל מדובר במכשיר יותר גדול פיזית. ה BASEUS קומפקטי ומעוצב יותר - ויש לזה יתרון כשמאחסנים כזה נניח ברכב או משהו. שים לב שמחירי השילוח לעיתים מאוד בעיתיים.  דגמי ה PST הם הדגמים הרגילים והם מצויינים לשימוש ביתי. דגמי ה KST הם דגמי HEAVY DUTY.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

שים לב שמחירי השילוח לעיתים מאוד בעיתיים.

350 ש"ח?! לא תודה... במחשבה שניה הבוסטרים הפשוטים פחות שימושיים לי. מה שחשוב לי הוא פונקצונאליות של UPS הכוללת מיתוג בין מתח הרשת לסוללה, טעינת סוללה והגנה מפריקת יתר.

לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

בנוגע למטען מצברים - גם לי יש אחד מאליאקספרס אבל קניתי אחד קצת יותר משוכלל עם בחירת סוג המצבר ותצוגה שמראה מה קצב הטעינה שלו.

הייתי שמח להמלצה, הזיבלול שקניתי הוא באמת בדיחה. ד"א, הקישקוש של pulse repair במטען עצמו באמת עובד?

פורסם

הכוונה היא האם עובד כחלק מהמטען, ה pulse repair שאני מכיר הם מעגלים נפרדים שלא קשורים לטעינה. כדאי לשים לב שבאתרים כגון זה ישנה נטייה ל"התבלבל" ולציין טעינה בפולסים כ pulse repair.

בכל מקרה, הייתי שמח להמלצה למכשיר מעלי איתו אתה עובד.

פורסם
לפני 1 דקה, Haim_gds כתב:

בכל מקרה, הייתי שמח להמלצה למכשיר מעלי איתו אתה עובד.

אותו אחד שמופיע בתמונה שצירפתי.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני עשיתי את זה בעבר עם אלפסק של אדוויס
מה שקרה זה שאחרי ה 5 דקות המוגדרות עד שנגמר המצבר המקורי, הפיוז של האל פסק נשרף ואחרי שהחלפתי אותו הוא נשרף שוב באותה הנקודה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני 13 שעות, ModChiP כתב:

אחרי ה 5 דקות המוגדרות עד שנגמר המצבר המקורי

מה הכוונה? 

לפני 13 שעות, ModChiP כתב:

הפיוז של האל פסק

של הרשת?

פורסם
לפני 17 שעות, ModChiP כתב:

אני עשיתי את זה בעבר עם אלפסק של אדוויס
מה שקרה זה שאחרי ה 5 דקות המוגדרות עד שנגמר המצבר המקורי, הפיוז של האל פסק נשרף ואחרי שהחלפתי אותו הוא נשרף שוב באותה הנקודה.

יש שטוענים שאלפסק מסוגל לעבוד לפרקי זמן קצרים ובהספקים נמוכים, ויש שטוענים שלא.

שורה תחתונה:

אלפסק מיועד לתת הגנה ומענה למחשבים מפני בעיות מתח רשת והפסקות חשמל, כשהמטרה העיקרית היא לאפשר shutdown מסודר של מערכת ההפעלה ולעיתים גם ביצוע גיבוי לפני, תלוי במערכת ובמה שתכנן המתקין\הטכנאי\המשתמש.

ממיר מתח זה מכשיר שמיועד לעבוד פרקי זמן ארוכים יותר ולכן תמצאו שמבחינת מבנה, רכיבים ועמידות הוא פשוט ליגה אחרת לגמרי - וזאת הסיבה שלא הייתי לוקח אלפסק פשוט והופך אותו לממיר מתח לעת חירום (על אחת כמה וכמה שיש היום פתרונות מצויינים במאות בודדות של שקלים).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה לא מדוייק, אל פסק LINE INTERACTIVE (פשוט) ממיר מסוללה רק בהפסקת חשמל, מכשיר ONLINE (יקר יותר) מבצע את ההמרה הזו כל הזמן, והעומס ניזון באופן רציף רק מהסוללה, עם מעגל נוסף במקביל שמטעין אותה כל הזמן.

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

ממיר מתח זה מכשיר שמיועד לעבוד פרקי זמן ארוכים יותר ולכן תמצאו שמבחינת מבנה, רכיבים ועמידות הוא פשוט ליגה אחרת לגמרי - וזאת הסיבה שלא הייתי לוקח אלפסק פשוט והופך אותו לממיר מתח לעת חירום (על אחת כמה וכמה שיש היום פתרונות מצויינים במאות בודדות של שקלים).

אתה צודק כשמתמשים במכשיר רק בעת הצורך ללא מיתוג אוטומטי (למקרר למשל) אך חשבתי בנוסף לחבר למחשב כך שזו הסיבה שאני זקוק ל UPS.

לפני שעתיים, saay222 כתב:

מכשיר ONLINE (יקר יותר) מבצע את ההמרה הזו כל הזמן,

אני חושב שרוב המכשירים היום הם ONLINE.

פורסם
לפני 13 שעות, saay222 כתב:

איך חיברת את המצברים?

ישירות במקום המקורי, היה רק אחד

לפני 8 שעות, Haim_gds כתב:

מה הכוונה? 

המכשיר מיועד להחזיק 5 דקות?

אחרי ה 5 דקות ולמרות שהמצבר היה עדיין מלא, נשרף פיוז במכשיר עצמו.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני שעה, Haim_gds כתב:

אני חושב שרוב המכשירים היום הם ONLINE.

הרוב הם אינטראקטיב

תראה מחירים של אונליין מתחיל ב1500

לוקחים אותם בעיקר לשרתים ולמערכות מחשוב שגם מאית שנייה היא קריטית 

• תוכן חדש...