Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעין קונטרה למגמה של צמצום היצע הידניות החדשות מסתבר שבחודש שעבר הושקה באירופה גרסה ידנית למהדרין של דגם ששווק לפני כן בתצורה דו-דוושתית בלבד. 

אמכור כלייה אם היבואן בעל הזיכיון ייטרח לייבא דגם נאה ויאה  זה לארץ....

מצרף צילומים מהדגם. מי מזהה במה מדובר ? 

M-1.thumb.webp.f34a3b3b3d5ef3706696d9dc07dc96be.webp

M-2.thumb.webp.584eb390e34c98e521f1310104896dec.webp

MW-3.thumb.jpg.a9390765c58de883d6b564429ed332c8.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • מעניין 2
  • תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפילו לא צריך לרמות, מסתכלים מי פרסם את התמונות ומבינים שמדובר בפיאט או לנצ'יה 😄

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

אם פיאט בכלל אין סיכוי שתגיע.

תכלס אם הc3 הידנית הייתה צלחה, לדעתי זה היה פותח פתח לשאר יבואנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 36 דקות, orankohn כתב:

מעין קונטרה למגמה של צמצום היצע הידניות החדשות מסתבר שבחודש שעבר הושקה באירופה גרסה ידנית למהדרין של דגם ששווק לפני כן בתצורה דו-דוושתית בלבד. 

מהלך דומה למה שבוצע לא מזמן עם פיאט 500, נוספה גרסת ידנית בנזין שלא תוכננה להיות מוצגת. עד אז פיאט 500 "החדשה" הייתה רק חשמלית.

העניין בשתי אלו הוא בכך שהגרסאות החשמליות החדשות יצאו יקרות מידי ורחוקות מאוד מהדור הקודם של הדגם אותו הן החליפו, לא פנו לאתו קהל יעד ולא הביאו את אותן המכירות.

אז נאלצו לחזור לגרסאות בסיסיות זולות "בנזין-ידני".

• אהבתי 1

פורסם

ובהמשך למה שבוקי כתב - אפשר עוד להבין מדוע סמל"ת לא תטרח לייבא את הלנצ'יה איפסילון הידנית החדשה (שלא לדבר על החשמלית/היברידית) אבל היות ובעבר הפיאט 500 דור קודם זכתה להצלחה סבירה ניתן לקוות שדגם הפיאט 500 החדשה בנזין ידנית תגיע לארץ. ((סתם...ריאלית אני ממש לא מאמין)

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

תיגבור ההגה מפסיק מיד עם כיבוי המנוע, בין אם הוא הידראולי או חשמלי.

בהגה חשמלי הוא ממשיך לעבוד עד עצירה מלאה [בדקתי בכמה רכבים]

ב2021 נתתי לאבא שלי סיבוב בסופר לאנסר ידני לאחר כ14 שנה שלא נהג בכלל על ידני והוא נסע בסדר גמור והרכב לא נכבה בכלל, ונהיגה בידני באופן קבוע היה 23 שנה קודם

ב2024 או 2023 קניתי אופל קורסה ידני והבעלים היה מורה נהיגה [על רכב אחר]והוא לא נתן לי לנהוג מחמת הגיל אז אבי נהג והמורה טען שהוא נוהג בסדר [למרות שנכבה פעמיים]

אגב ראיתי שברכב של המורה הנל היה וו גרירה, שאלתי אותו למה?

אז הוא סיפר ששבוע קודם בחורה נתקעה בו והיא יצאה להתנצל, אז הוא אמר לה הכל בסדר אבל תראי את הטמבון שלך.... 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

גם אתה תזדקן, וגם אתה תגיע לעולם ללא תיבות ידניות. ובאיזה שלב תעבור לאוטומטי ולא תצטער.

חפש את האבולוציה של ההודעות שלי בפורום. 25 שנות נהיגה בידני. ואז מעבר לאוטומט, אבל רצון לשמור על המיומנות (נהיגה בידני בחו״ל פעם-פעמיים בשנה). היום גם זה די נגמר. כלומר, אם הברירה תהיה ידני או כלום אבחר בידני, אבל, עדיין, אעדיף אוטומטי.

אני חושב שבעניין הזה אני די מייצג את הנהגים בישראל, ואולי גם מחוצה לה. תראה את הסטטיסטיקה באירופה. אז חלקבמזה נובע מהמעבר לרכבים חשמליים בדרגות שונות, אבל חלק מניצול יתרונות התיבות האוטומטיות מודרניות לסוגיהן.

אני מכיר לא מעט אנשים (לאו דווקא בארץ אבל בארץ גם) שנהגו בגיר ידני בגיל 85 בלי שום בעיה. 

וכן יכול מאוד להיות שאני אעבור לאוטומט וזה לא עניין של "לא תצטער" או "כן תצטער".

זה עניין של הרגל ומסורת, משהו שמרגישים טוב ונוח איתו ומבחינתי "ככה הרכב עובד וככה נוהגים". 

לא יודע, אולי אתן את הדוגמא הזו שתעזור להעביר את מה שאני רוצה - למה גם היום יש נהגי משאיות פרטיים  בארה"ב שמזמנים Peterbilt  או Kenworth עם גיר ידני לא מסונכרן כמו Eaton - Fuller הזה? 

הרי מזמן יש תיבות אוטומטיות מעולות ויעילות למשאיות שגם נוחות יותר במיוחד כשנוהגים כל היום וגם חסכוניות יותר אז מה הקטע שלהם?

כמובן אין הרבה כאלו היום אבל יש עדיין...

IMG_20260505_170031.thumb.jpg.392701f7b0cef5fd8e016cf90af30d22.jpg

• אהבתי 3

פורסם
לפני 47 דקות, Buki כתב:

מהלך דומה למה שבוצע לא מזמן עם פיאט 500, נוספה גרסת ידנית בנזין שלא תוכננה להיות מוצגת. עד אז פיאט 500 "החדשה" הייתה רק חשמלית.

העניין בשתי אלו הוא בכך שהגרסאות החשמליות החדשות יצאו יקרות מידי ורחוקות מאוד מהדור הקודם של הדגם אותו הן החליפו, לא פנו לאתו קהל יעד ולא הביאו את אותן המכירות.

אז נאלצו לחזור לגרסאות בסיסיות זולות "בנזין-ידני".

וזה מצליח להם באירופה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שיווק של פיאט 500 ידנית התחיל לפני פחות מחצי שנה (בסוף 2025), לא מצאתי נתוני מכירות. 

אפשר יהיה לראות איך הצליחה בנתוני מכירות של 2026.

פורסם

תן מבט בנתונים בראש שרשור זה. 0 מכירות.

היצרנים שיש להם דגמים ידניים עם קוד דגם (גם כאלה מהם לא עלו רכבים על הכביש):

ב.מ.וו, דאצ'יה, טויוטה, יונדאי, לוטוס, לנדרובר (כנראה טעות ברישום), מאזדה, סוזוקי, פורד ארה"ב (ברונקו), פורשה. 

אחרי חצי שנה של מכירות באירופה - אין נתוני מכירות, ותכלס נראה לי שיש סיבה טובה שאין - כי היא כנראה כמעט לא נמכרת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 3 דקות, zvit כתב:

תן מבט בנתונים בראש שרשור זה. 0 מכירות.

הוא שאל אם פיאט 500 ידנית מצליחה באירופה. 

בארץ ברור שזה 0 מכירות.

פורסם

בהתחשב בעובדה שמחיר השוק של ה-500 הידנית  הוא 19000 יורו לעומת 13000 יורו שעולה דאציה סנדרו ידנית, די ברור למה אין רוכשים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

@Buki גם אני הכרתי לא מעט נהגים ונהגות כאלה. השיא היתה בת דודה של אבי, שבגיל 85 היתה לוקחת את הגולף בת ה-20 שלהעם הגה ימני, שמה אותה על הרכבת בלונדון, יורדת בצרפת ואז נוהגת לבת שלה במינכן.

אבל מדובר בדורות שכלל לא הכירו רכב אוטומטי. בישראל של השנים האחרונות כבר לאמכירים ידני.

וקוריוז - כשאבא שלי, בגיל 73, ואחרי שלושים וכמה שנות נהיגה בידני, עבר לאוטומט, הוא לקח שיעור או שניים עדי להכיר את החידוש. ייקיות במיטבה. כשנסע לכמה שבועות לחו״ל והשאיר לי את הרכב רצה שגם אני אעשה זאת - כי עד אז נהגתי רק בידני. הסתפקתי בהסבר קצר שלו על תפעול הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...