Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Mazda CX-5 / VW Tiguan למשפחה

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, צריך את הצעתכם המקצועית, כיום יש ברשותי רכב גולף דור 6 משנת 2008, ידני שאני ממש אוהב ולא הייתי מחליף, אבל המשפחה גדלה ואין ברירה צריך להתקדם קצת.

בעקבות המלצות חברים וגם נסיעה קצרה החלטנו להמשיך עם mazda cx-5 2021ֿ/22 אבל משהו מרגיש לנו לא עד הסוף עם הרכב, אם זה באביזרי פנים או משהו שמרגיש פשוט בלאי והרכב סהכ 4 שנים על הכביש והרכב שלי מעל עשור איתי ונראה מדהים.

לא יודע אם זה פשוט בלאי חומר של מאזדה אבל לאחרונה חשבנו על טיגואן, שזה בגדול גולף גבוהה יותר בהרגשה שלנו, אבל הרבה שוב ממש מלחיצים אותנו עם על העניין תחזוקה של הרכב, אני שנים מטופל אצל רון ואף פעם לא הרגיש לי משהו חריג אבל אני גם עם ידני יכול להיות שזאת הסיבה.

לגבי אופי הנסיעה והרכב, אנחנו נוסעים בעיקר עם הרכב מחוץ לעיר, ביום יום הרכב דיי חונה בחניה ופעם בכמה חודשים יש לנו נסיעה של 2 וחצי למשפחה. אנחנו עם שני כיסאות בטיחות וכו׳..  בשנה אנחנו מגיעים אולי ל-10 אלף קילומטרים. 

אשמח להצעתכם אם אלו חששות אמיתיות, והאמינות של הטיגואן פחות ממאזדה או שזה בסוף עניין שיכול לקרות במאזדה. 

תודה מראש! 

פורסם (נערך)

כן, טיגואן זה רכב פחות אמין מ-cx5. יש בו מערכות יותר מורכבות, והתקלות - כשהן קורות - יקרות יותר לתיקון.

cx5 זה רכב עם מכלולים וותיקים ובעלי מוניטין של אמינות מעולה - מנוע אטמוספרי, תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית. הוא גם פחות רגיש להזנחה. אי-לכך, הוא רכב יותר סחיר מהטיגואן.

אגב - לא ציינת טיגואן מאיזה שנה - כי הקונפיגורציה משתנה. למשל - אם אני לא טועה, ב-2018 המנוע השתנה מ-1.4 ל-1.5. ואולי גם תיבת ההילוכים השתנתה. ויש לזה משמעויות מבחינת אמינות/עלויות תחזוקה.

אם אנחנו מדברים על 21/22 אז מדובר על מנוע שנחשב אמין, והחשש העיקרי יכול להיות מתיבת ההילוכים - dsg. בין אם מדובר בהחלפת מצמדים או מכטרוניקס, אלה לא הוצאות קטנות. אני מציע להתייעץ עם רון ולהבין עלויות. בכל מקרה - לא מדובר על קטסטרופת אמינות, ובמשך רוב הזמן יהיה לך שקט. השחיקה של התיבות הללו באה בעיקר מנסיעות בפקקים.

יש משמעות לטיפול במוסך איכותי, ותחזוקה קפדנית לפי הוראות יצרן.

אני חושב שלטיגואן יש תא נוסעים איכותי, ויותר נחמד משל ה cx5, ויש כמה תכונות נחמדות (כמו מושבים אחוריים על מסילות - וזה נחמד כשיש ילדים).

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

נקודה למחשבה: יש לך את מוסך רון שאתה מכיר ולקוח קבוע שלו, לכן אם תלך על הפולקסווגן תוכל להמשיך אצלו ולא להתחיל לחפש מוסך למאזדות..

לגבי גיר DSG יש טיפים איך לשמור עליו [למשל שילוב הילוך בפקק במקום גלישה]

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 3 שעות, Lt. Dan כתב:

אגב - לא ציינת טיגואן מאיזה שנה - כי הקונפיגורציה משתנה.

נכון לא ציינתי,  השנתונים שראיתי באמת הם 21/22 שדיברת עליהם. 

שוקל ברצינות לקפוץ לרון, מקווה שזה דבר מקובל

פורסם

אגב לגבי גיר בפולקסווגן - לא מופקע למצוא רכב שלא עבר ק''מ גבוה ועדיין באחריות היצרן, כך שאין לחץ ממוח גיר

משתדל לעזור

פורסם
לפני 47 דקות, PASHUT כתב:

אגב לגבי גיר בפולקסווגן - לא מופקע למצוא רכב שלא עבר ק''מ גבוה ועדיין באחריות היצרן, כך שאין לחץ ממוח גיר

יכול להיות שקיימים כאלה, אבל 4-5 שנים אחורה, עוד נותנים אחריות על זה בכלל אחרי תקופה כזאל? 

לפני 44 דקות, BassDriver כתב:

CX5 הייתה מתיחת פנים ב 2022. בין היתר מגיעה עם מערכות בטיחות בדגם אקזקיוטיב שאין ב 2021.

נכון נהגתי על שניהם ובאמת ב22 היה אביזרי בטיחות שלא היה ב21 כמו החיישן אזור מת במראות.

פורסם
לפני 38 דקות, Vaknir כתב:

עוד נותנים אחריות על זה בכלל אחרי תקופה כזאל

יש חברות שנותנות אחריות מורחבת ל  10 שנים בתוספת תשלום

משתדל לעזור

פורסם

מי זה חברות? רק צמפיון מייבאים את ואג ושאר החטיבות שלהן

ואיפה ראית שנותנים 10 שנים אחריות מורחבת? לוקח עכשיו ב2 ידיים,קניתי רק 3  שנים שעברו להן (רכב בן 5) ואשמח לקנות עוד שנים בשביל ראש שקט.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לאבא שלי יש טויוטה 2017 עם אחריות עד סוף 2027, משלם 1000 ש''ח בשנה

ולמזלו הטוב ב''ה פעמיים הוחלף גיר רציף על חשבון החברה [כולל רכב חילופי]

משתדל לעזור

פורסם

יש במשפחה טיגואן, כבר 5 שנים, מרוצים ממנה מאוד. לא הייתה תקלה במוח גיר, אבל מניח שזה עניין של מזל. אם מתקלקל פשוט קח בחשבון שזה עוד 10.5 אלף (ואתה רוצה החלפה של מוח קומפלט, לא כרטיס בלבד ולא שמרטיס). 

המאזדה מן הסתם תהיה אמינה יותר וככה"נ סחירה יותר במכירה.

אני לא מכיר את הcx 5 אבל יש לי היכרות עם 3 משנתון ישן יותר 2020 אצל אחותי והכל נראה כמו חדש. אז לא ברור אם זה הרכב או הבעלים. נסה אולי לראות עוד אחת? 

בכל מקרה אני חושב ששתי המכוניות מצוינות ואם יש פרט אחד ששמור ותוצזק היטב לא חושב שתסבול יותר מדי מזו או מאחרת. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רכשתי לפני כמה שבועות מזדה cx5, שנת 2023. 
ראיתי כמה וכמה רכבים, גם מאיזור 2021, כולם נראו טוב מבפנים. הייתה אחת מ 2019 עם דיפונים מתפוררים באחת הדלתות, לא יודע מה עבר עליה. היא הייתה היוצאת דופן.

דווקא כל איזור הדשבורד עם העור, התפירה והניקל נראה ומרגיש מצויין לדעתי ואת העור הזה אפשר גם להחליף. ברכב שלי היה חלק בלוי - כנראה הדביקו שם מחזיק טלפון, וזה תוקן על חשבון המוכר. מצרף תמונה לפני ואחרי.

החסרון של המאזדה זה שהמרווח פנים הוא לא מספיק גדול בשביל רכב בגודל כזה, ואין את הכח הזמין שיש למנועי טורבו. זה לא שהרכב חלש אבל הוא לא מרגיש חזק במיוחד. וכמובן צריכת דלק - לא חסכוני.
הייתרונות - נוח מאוד, מושבים נוחים, בידוד רעשים מעולה, בגאז׳ מכובד, כפתורים פיזיים לבקרת אקלים ולא דרך המסך (היה חשוב לי) ושקט נפשי שמגיע עם מאזדה, מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי (חמסה חמסה).

WhatsAppImage2026-05-05at09_25_59.thumb.jpeg.0fd87dc6bd63eba87f247fb64a308b15.jpeg20260503_1823462.thumb.jpg.152272c792307c5b9bce41dc65a5dd69.jpg20260505_101856.thumb.jpg.a8b6ae9b7b513e24bfd846ce700a3d0b.jpg

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...