Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

נצל"ש

גיסי עם אאוטלנדר חדשה, והבין מהסימנים של נהגים אחרים שהוא מסנוור את כולם, במיוחד כשהרכב עמוס.

אבל הוא לא מוצא גלגלת ולא כיוון מתאים בתפריטים של המסך.

מישהו יודע איפה הכיוון ברכב הזה?

כמו שנאמר בשרשור, יש רכבים שאין בהם יכולת לכוון את זה ידנית. הכיוון נעשה אוטומטי (להבנתי עניין של תקינה של נורות לד וקסנון).

חיפוש זריז בai חושף שהחל מ-2021-2022 הכיוונון הידני לא קיים ברוב המוחלט של רמות הגימור של האאוטלנדר (אם לא כולן). אפשר לוודא לפי סוג הפנסים: אם מדובר בתאורה לבנה (לד או קסנון) - אז כנראה שזה אוטומטי.

אני די בטוח שאמורה להיות אפשרות לכוון את זה דרך ברגי כיוונון שנמצאים בחלקו האחורי של הפנס עצמו. כמובן, זה לא משהו שצריך לעשות לפני כל נסיעה, אלא איפוס חד פעמי שממנו המערכת האוטומטית תדע לכוון. שווה לבדוק בספר הרכב או ביוטיוב אם יש מידע לגבי הכיול.

בנוסף, אני יודע שבדגם הרכב שלי (גרנד ויטרה) לא נדיר שהחיישנים האלו נשברים בעקבות הגבהה של הרכב לשטח. אולי אם הוא ממשיך לסנוור גם אחרי כיוונון - שווה לבדוק שהחיישנים בכלל תקינים.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם
בתאריך 14.1.2026 בשעה 10:04, orankohn כתב:

מה עשו - שינו את הנוהל וקבעו נוהל נהדר - מכון הרישוי באם נתקל בבעייה של כיוון אורות - יתקן זאת במסגרת הטסט ללא עלות !!! 
באמת תיקון ראוי לטובת הציבור

קראתי את התגובה שלך והקישור שהבאת חמש פעמים לוודאות שאני לא טועה, כבר שלוש שנים שאני נכשל כל פעם על כיוון אורות בטסט במ.מ.מ בבני ברק, משיטוט בגוגל אני רואה שזה סעיף הליקוי האהוב במכון הזה

תמיד העובד ממליץ - לך תכוון אצל החשמלאי ליד, תביא קבלה ונעביר אותך. בשנה הראשונה ראיתי שהחשמלאי ליד לא נגע ברכב כתב קבלה ועברתי טסט, מאז אני נכשל - מקלל - משלם לחשמלאי - חוזר ועבר. כל שנה אני זורם על הגניבה הזאת כי מעדיף שיפסלו אותי על זה ולא יחפשו משהו אחר - למרות שאני יודע שאין על מה. ללכת למקום אחר אין לי זמן ומעדיף לשלם את המחיר הזה, מקווה לזכור את הסעיף הזה בטסט הבא - עוד שנה וחודש

פורסם
בתאריך 14.1.2026 בשעה 18:27, zaf כתב:

תמיד יש חיווי - נורה ירוקה בלוח השעונים. 

לא תמיד. אצלי ביונדאי 2009 אין, וכך גם במספר מכוניות אחרות שעברו תחת ידיי. תאורת לוח המחוונים אמורה להידלק עם האורות, אבל כאמור גם זה כבר לא מחייב בימינו.

התופעה אמנם לא חדשה, אבל נראה לי שהיא התחזקה בשנים האחרונות עם ריבוי החיישנים ומערכות התאורה האוטומטיות. מספיק שהחיישן לא יעבוד מסיבה כלשהי ואתה נוסע על DRL בלבד, משהו שרוב הנהגים לא ישימו לב אליו בכביש מואר.

עניין נוסף הוא מעורבות המשטרה בנושא - אצלנו בספרד למשל מאד נפוץ לראות רכב עם נורה אחת שרופה מקדימה, אבל המשטרה אף פעם לא עוצרת ולא מעירה על כך. אם הנהג לא מחפש את התקלה ולא בודק את האלומה מול קיר או מול מכונית שעומדת לפניו ברמזור, תיאורטית הוא יכול להמשיך לנסוע כך במשך שנה-שנתיים עד הטסט הבא.

נורה שרופה, אלומה לא מכוונת, חיישן מזייף - לכל אלו, בעולם תקין, אמור להיות מנגנון בדיקה והתראה ברכב מודרני. אבל כרגע כל היצרנים עסוקים מדי בלחסוך עלויות עם מסכי מגע ומנועים מיניאטוריים כדי להתמקד בזוטות כאלה, ולרשויות שאמורות לאכוף את זה כנראה כבר נשבר הפין ממספר הנהגים שאין להם מושג בסיסי בתחזוקת הרכב שלהם. כך שהכשל הוא רב-מערכתי ולא נראה שיש פתרון באופק.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 13.1.2026 בשעה 21:40, BoazB11 כתב:

אני יכול להגיד בוודאות שהרבה יותר רכבים מסנוורים היום מאשר לפני 10-15 שנה.

בתאריך 14.1.2026 בשעה 16:31, SlowRide כתב:

לדעתי עלייה בסינוורים לעומת פעם נובע מריבוי הקרוסאוברים/suv ושאר המוגבהים. הפנס נמצא בגובה העין של נהג שיושב במכונית רגילה וזה מסנוור. 

לא קשור לגובה מרכז הרכב (קרוסאובר/ SUV) אלא לתקן של תאורת הרכב.

אנחנו רגילים לתאורת רכב בתקן אירופאי.

עד לא מזמן, רכבים עם תקן אמריקאי שיובאו לארץ נדרשו לבצע שינויים כדי להתאים לתקינה האירופאית (כיוון תאורה, מרחק ומהירות לפי שיטה מטרית וכו'). את זה רואים בצורה בולטת ברכבים גבוהים (קרוס אובר / SUV) לא הכי חדשים - שם יש תאורה שנמצאת בחלקו העליון של המרכב (אך אינה פעילה), ובנוסף יש תאורה בחלקו התחתון של המרכב- שהיא התאורה הפעילה.

לפני מספר שנים, הוחלט כי אפשר ליבא רכבים גם בתקן האמריקאי (בין השאר), וזה מה שעושה את ה"בעיות" הללו - יש אצלם הבדל בתקן לתאורה.

מעבר לכך, נוסיף את אלו שמחפשים תאורה "יפה" (ציטוט של דבריהם, אפילו זכור לי  שמופיע בפורום פה ושם הנושא), ולא ממש אכפת להם שהם מסנוורים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

איך קשור השרשור שלי מ 2016 לפה? :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...