Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אחרי נסיעה שלשום בעקבות איזה משהו סיני, שהייתי בטוח שהתאורת חנייה (אורות אדומים אחוריים) שלו לא עובדים, ואז הבנתי שכן, אבל חלש ורק בזוית מסויימת רואים ברור ובשאר כמעט לא רואים אותו,

ובעקבות שיש רכבים שנראה שתמיד מסנוורים או מספיק שיש איזה בור/בליטה בכביש ונראה שמי שמאחוריך מהבהב לך ולא כך !

רכבים אחרים - אור הבלם מסנוור ברמה כאילו מישהו הפעיל עליך פלאש ממצלמה. יכול להבין שאולי אפשר להגביר את האור במקרה של בלימת חירום. רק שפה היה סתם פקק עירוני זוחל.

אני תוהה מה התקינה האירופאית והאם היא מגדירה את התאורה, הפיזור שלה והעוצמה שלה.

פעם העסק היה ברור - נורת 5 וואט פה, 20 ואט פה, 45 וואט שם. רפלקטור או עדשה, היו נותנים פיזור נחמד סהכ.

במכוניות יוקרה היו כל מיני נורות פריקה מסובכות. מצד שני, מכונית מודרנית עם לד, נותנת לך תאורת לילה מקדימה הרבה יותר טובה מאשר פעם.

יש סיניות שמגיעות עם תקינה סינית ויש גם תקינה אמריקאית - שלמיטב הבנתי שונה בפנסים מהאירופאית !!

אז מה הולך פה??

הכי מצחיק שאנשים נוסעים בלי אורות דרך ומפעילים פנסי חירום ! בפרט במכוניות חדשות !

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

כמי שרגיש במיוחד לסינוורים, אני יכול להגיד בוודאות שהרבה יותר רכבים מסנוורים היום מאשר לפני 10-15 שנה.

ואני מדבר על אור דרך, לא אור גבוה.

יצא לי לא מעט פעמים להוריד את המראה הפנימית למצב הנמוך,

ועוד יותר פעמים לנסוע רק לפי הקו הצהוב של השול הימני, כי חוץ ממנו לא ראיתי כלום, רק אור גדול...

ואלה שנוסעים בלילה בלי אור אחורי, רק עם DRL מסנוור מלפנים - זה בכלל נהיה מכת מדינה.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, KipodYam כתב:

תאורת חנייה (אורות אדומים אחוריים) 

לפני 7 שעות, BoazB11 כתב:

ואני מדבר על אור דרך, לא אור גבוה.

קצת סדר במושגים(הרי אנחנו בכל זאת נמצאים בפורום רכב.

1. אור חנית לילה - נמצא בחזית הרכב.

2. אור אדום מאחור - אור אחורי.

3. אור דרך = אור גבוה.

4. אור מעבר - תאורת נסיעה ״רגילה״ בחזית הרכב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

התופעה של נהגים שלא מדליקים אורות בלילה נפוצה בדגמים בהם תאורת לוח השעונים נדלקת אוטומטית בלילה, כך לנהג אין אינדיקציה שהאור בחוץ כבוי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 15 דקות, Michael01 כתב:

כך לנהג אין אינדיקציה שהאור בחוץ כבוי.

יש אינדיקציה, קוראים לזה מוח ועיניים. הבעיה שלא אצל כולם שני אלו עובדים 100...

• אהבתי 3
  • מצחיק 3
  • מבאס 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 דקות, איציק נ. כתב:

יש אינדיקציה, קוראים לזה מוח ועיניים. הבעיה שלא אצל כולם שני אלו עובדים 100...

ובדיוק כאן הנדסת האנוש של הרכב צריכה להכנס לפעולה. לנהג שמתקשה במודעות מצב הרכב, ומסתבר שיש לא מעט כאלו, על הרכב להקל עליו.

אם לוח השעונים חשוך זה ישר בולט ונותן סימן להדליק אורות.

פורסם

אתייחס רק לבעייה של פנסים מסנוורים וכיוון אורות. 
אכן ממש מכת מדינה. שאני נוסע לעיתים בכביש בין עירוני דו מסלולי  אני נוכח שבערך חצי מכלי הרכב שנוסעים מולי מסנוורים בצד אחד או אפילו  בשניהם וזאת בשימוש באור מעבר ("אור נמוך") . 
ממה הדבר נובע ? 
כמובן  ראשית מחוסר מודעות ואיכפתיות של הנהגים. 
שנית - בטיפול שגרתי במוסך מצופה שיערכו בדיקות תקינות כלליות. מי זוכר שאי פעם בטיפול תקופתי מישהו בכלל בדק כיוון אורות ? (הרבה יותר משתלם לבדוק בלמים ולהציע/להפחיד בצורך להחלפת רפידות/צלחות...)
שלישית - הנושא היה אמור להיות נבדק/נאכף במבחן הרישוי השנתי. 
כאן יש סיפור מרתק וחמור. 
לפני שנים רבות היה נהוג שאם רכב היה נכשל במבחן שנתי במכון הרישוי על כיוון אורות הרי היה מותר למכון לתקן זאת במקום וכמובן לגבות על כך תשלום נאה (לפעולה קלילה של כיוון) וגם תשלום על רישוי חוזר. 
פתח קורה לגנב. נוהל   זה גרם למכונים רבים להכשיל על ימין ועל שמאל על כיוון אורות ולהרוויח נהדר על תיקון קצרצר ורישוי חוזר. עשו זאת כמובן גם לא הייתה כל בעייה אמיתית. (קצת דומה להכשלה על לוחית רישוי כאשר בצמוד למכון, ואולי בבעלותו,  עמדת ייצור לוחיות). 
בשעתו קמה צעקה ציבורית על העוול ההוא של הכשלה זדונית על כיווון אורות. 
בשעתו משרד התחבורה היה גם קשוב לציבור הרבה יותר מהיום. 
מה עשו - שינו את הנוהל וקבעו נוהל נהדר - מכון הרישוי באם נתקל בבעייה של כיוון אורות - יתקן זאת במסגרת הטסט ללא עלות !!! 
באמת תיקון ראוי לטובת הציבור. 
לא מאמינים ? 
ראו כאן :
https://www.gov.il/he/pages/vehicles_licences?chapterIndex=13

image.png.7e43307c762d6ff23021709d2309b5f6.png

למה הדבר גרם ? 
אין למכון הרישוי שום סיבה לבדוק באופן רציני את כיוון האורות כי אם יציין ליקוי יאלץ להשקיע זמן ומשאבים בתיקון על חשבונו  שלא יניב אפילו אגורה. 
עדיף לבדוק חפיף, לציין תקין ולהכשיל במידת הניתן על ליקוי אחר שיניב הכנסה של לפחות טסט חוזר או פעולה ברת גבייה בשטח/קירבת המכון. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני 14 שעות, KipodYam כתב:

בעקבות שיש רכבים שנראה שתמיד מסנוורים

סתם נהגים שלא טורחים לכוון את אלומת האור ל-0. (אני קיבלתי את שלי מהניילונים על 5 (הכי גבוה, סינוור את כולם) למה?). 

לפני 14 שעות, KipodYam כתב:

או מספיק שיש איזה בור/בליטה בכביש ונראה שמי שמאחוריך מהבהב לך ולא כך !

לדעתי זה רכבים עם זרועות כיוון אוטומטיות שגורמות לזרועות "לקפוץ" על כל במפר.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

כמי שרגיש במיוחד לסינוורים, אני יכול להגיד בוודאות שהרבה יותר רכבים מסנוורים היום מאשר לפני 10-15 שנה.

כשאני בעלייה, ומולי רכב יורד, זה באמת זוועה וחצי. עוד יותר גרוע מאשר במישור. וגם במישור המצב לא טוב.

לפני 5 שעות, לב טוב כתב:

סתם נהגים שלא טורחים לכוון את אלומת האור ל-0. (אני קיבלתי את שלי מהניילונים על 5 (הכי גבוה, סינוור את כולם) למה?). 

זה פיצ'ר במכוניות חדשות? לא ידעתי שקיים כוונון לעוצמה של האור. מכיר גובה האלומה, לא עוצמתה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא העוצמה, זה הגובה.

אבל זה לא נשמע הגיוני, במצב 0 אלומת האור מכוונת הכי גבוה, וככל שעולים במספר זה מוריד אותה. המטרה של זה, כשהרכב עמוס והחלק האחורי יורד למטה, החלק הקדמי עולה והפנסים מאירים לשמיים במקום לכביש ומסנוורים. לכן יש אפשרות לכוון למטה את האורות.

לדעתי עלייה בסינוורים לעומת פעם נובע מריבוי הקרוסאוברים/suv ושאר המוגבהים. הפנס נמצא בגובה העין של נהג שיושב במכונית רגילה וזה מסנוור. חוץ מזה, כשמתבגרים העין נהיית רגישה יותר לזה. אתה הופך לזקן עצבני ורוטן שלפני 15 שנה היה יותר טוב. אלה החיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 40 דקות, ברווז כתב:

זה פיצ'ר במכוניות חדשות? לא ידעתי שקיים כוונון לעוצמה של האור. מכיר גובה האלומה, לא עוצמתה. 

איפה ראית רמז לכיוון עוצמה? 5 (ואולי 7, כבר לא זוכר, זה במסך) זה גובה אלומה, לא עוצמה.

https://ask.ralbad.org.il/4242 

"אם רכבים המגיעים ממול מאותתים באורות גבוהים, או הרכב הנוסע מלפנים מפעיל את אורות האזהרה (הבהוב של ארבעת פנסי האיתות), סימן שהרכב שלך מסנוור. יש להוריד את הבורר למצב נמוך יותר ובמידה הצורך עד למצב אפס." 

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אבל זה לא נשמע הגיוני, במצב 0 אלומת האור מכוונת הכי גבוה

לפני 5 שעות, kompy כתב:

גלגלת על 5 = תאורה מאירה למרחק קצר מהנדרש.

יכול להיות שהפכתי את הסדר, אצלי ברכב זה לא 'גלגלת פשוטה' שמבינים מיד מה לעשות, עצרתי יום אחד בצד הדרך אחרי שמלא נהגים סימנו לי שאני מסנוור אותם וחיפשתי במסך הענק את הפונקציה הזאת. 

לא מצאתי תמונה של כיוון אלומות האור אבל זה משהו כמו הסרגל הזה, צד ימין כתוב "הכי גבוה", צד שמאל כתוב "הכי נמוך" ואני מכוון עם האצבע את הגובה הרצוי.  

מקווה שהובנתי 😉

555555.png

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

ש אינדיקציה, קוראים לזה מוח ועיניים. הבעיה שלא אצל כולם שני אלו עובדים 100...

אכן.

באופן מפתיע 95% מאלה שנוסעים בלי אורות, גם לא קולטים הבהובים, נפנופים או כל נסיון אחר לסמן להם....

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נצל"ש

גיסי עם אאוטלנדר חדשה, והבין מהסימנים של נהגים אחרים שהוא מסנוור את כולם, במיוחד כשהרכב עמוס.

אבל הוא לא מוצא גלגלת ולא כיוון מתאים בתפריטים של המסך.

מישהו יודע איפה הכיוון ברכב הזה?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 55 דקות, amosbmw כתב:

גלגלת

אין בצד שמאל של ההגה בחלק הנמוך של דשבורד? 

לפני 13 שעות, Michael01 כתב:

התופעה של נהגים שלא מדליקים אורות בלילה נפוצה בדגמים בהם תאורת לוח השעונים נדלקת אוטומטית בלילה, כך לנהג אין אינדיקציה שהאור בחוץ כבוי.

ממש לא מדויק 

תמיד יש חיווי - נורה ירוקה בלוח השעונים 

image.png.c23c889e7a5b82f54176a005db6180b4.pngimage.png.dd04cc300a3465472e01508e178d1e3e.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...