Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, Celestra כתב:

אני חובב סאונד בעברי והיום חוזר לזה
לאחר כ10 שנים שירדתי מהנושא אני חוזר היום 

הטכנולוגיה השתנה והלכתי קצת לאיבוד 

יש המון מושגים כמו dsp וכו

אם אני קונה מגבר עם טכנולוגית dsp בתוכו אני עדיין צריך מכשיר כמו audison b-con? או שאין קשר בין הדברים? 

dsp זה כמו פרוססור? אני צריך גם פרוססור?

האם יש בכלל משמעות לhu אם אני שומע מטלפון נייד?

אשמח לעוזרים

קודם כל ברוך השב. 

כן בעשור וחצי האחרונים הקפיצות הטכנולוגיות בתחום הזה הן עצומות. 

מגבר משולב DSP - אינטגרטור

תבדוק אם יש כניסה אופטית - אם כן, הB-CON ומוצרים דומים כמו AMAS של מוסקוני או הHELIX BT החדשים גם רלוונטיים 

DSP זה לא כמו פרוססור - זה מעבד אות דיגיטלי - זה פרוססור. 

אם יש לך מגבר עם כניסה אופטית - מניח שלא חייב DSP אבל בין זה לבין יכולות כוון שDSP מאפשר אין סיבה לוותר היום ויש היום כבר מספר מכובד של מתקינים שיודעים לכוון DSP - היטב! 

לHU אין שום משמעות אם אתה משתמש בנייד או בטאבלט או כל נגן חיצוני אחר. 

המשמעות היחידה של הHU היום מבחינתך זה אם הוא שולט במערכות של הרכב כמו מיזוג אוויר, התראות, דיבורית וכו' - למקלט BT של הליקס - יש דיבורית מובנית אבל הפרוטוקול הכי גבוה שלו הוא APTX-HD לעומת זאת הביקון תומך LDAC וגם היום כבר אמור לצאת BCON2 

אני רואה שאתה חובב של אודיסון - אם אתה כבר תבחר במוצרי פורזה שלהם כאינטגרציה - הBCON היום מסוגל להחליף את הDRC (שלט הווליום) דרך אפליקציית BCON GO

בקיצור חשוב מאוד לעשות שיעורי בית. 

לגבי סטים של אודיסון - זה בבסיסם רמקולים של אלטרומדיה מוסבים לרכב - סדרת הPRIMA היא סדרת כניסה הייתי הולך לפחות על סדרת הווצ'ה או משהו מקביל מבית HERTZ 

אפרופו - אם אתה תבחן מוצרים מבית אודיוטק - תבדוק את סדרת הקומפוז החדשה של הליקס - תת סדרות 3 וופרים מרשימים! 
תת סדרות 5 יש טוויטר ומידריינג'ים פנטסטיים. 

תת סדרה 7 - מבוססת בראקס. 

אם מוראל - ההמלצה שלי - תתמקד בסטים שלושה חלקים - או וירטוס או סנסוס יהיו הפוקוס שלי אם אתה יכול להרשות לעצמך את סדרת ההייבריד או אפילו אלייט שלושה חלקים - בוודאי שכדאי להתאמץ כאן על ההייבריד, רואה בסדרה הזו ובסנסוס את התמורות הכי גבוהות לערך אצלם -ל-ד-ע-ת-י האישית כמובן. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 שעות, Celestra כתב:

את המוזיקה שלי אני שומע דרך איפון

מקלטים תומכי LDAC/AptX בבלוטות' פחות רלוונטים אם תרצה להזרים רק מהאייפון (אתה משתמש באפל מיוזיק או מקור אחר? המערכת המקורית תומכת קארפליי ובשימוש?) מאחר והוא לא תומך במקודדים האלו. 

ענין אחר אם תחליט על טאבלט/נגן אחר שכן תומך או סידור אחר. 

רציתי גם להזכיר שלמעבדים שונים יש יכולת מיתוג אוטומטית בין מקורות (עם תיעדוף כלשהו) ככה שניתן להתחבר ליותר ממקור אחד (למשל מערכת מקורית ונגן חיצוני). 

פורסם
לפני 4 דקות, Tom_22 כתב:

מקלטים תומכי LDAC/AptX בבלוטות' פחות רלוונטים אם תרצה להזרים רק מהאייפון (אתה משתמש באפל מיוזיק או מקור אחר? המערכת המקורית תומכת קארפליי ובשימוש?) מאחר והוא לא תומך במקודדים האלו. 

ענין אחר אם תחליט על טאבלט/נגן אחר שכן תומך או סידור אחר. 

רציתי גם להזכיר שלמעבדים שונים יש יכולת מיתוג אוטומטית בין מקורות (עם תיעדוף כלשהו) ככה שניתן להתחבר ליותר ממקור אחד (למשל מערכת מקורית ונגן חיצוני). 

שלום ותודה רבה 

אנ ישומע מוסיקה דרך היוטיוב בלבד 

אני לא מעוניין להחליף את המערכת המקורית של הרכב מה גם שבחום שלנו בארץ כל הטבלטים קורסים 

אני רוצה להתחבר מהאיפון שלי דרך בלוטוס למערכת הרגילה של הרכב ומשם להפיק את הצליל הכי טוב שאפר 

קומפוננט איכותי פרוססור וכו וכו וכו 

תודה

😉

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

קודם כל ברוך השב. 

כן בעשור וחצי האחרונים הקפיצות הטכנולוגיות בתחום הזה הן עצומות. 

מגבר משולב DSP - אינטגרטור

תבדוק אם יש כניסה אופטית - אם כן, הB-CON ומוצרים דומים כמו AMAS של מוסקוני או הHELIX BT החדשים גם רלוונטיים 

DSP זה לא כמו פרוססור - זה מעבד אות דיגיטלי - זה פרוססור. 

אם יש לך מגבר עם כניסה אופטית - מניח שלא חייב DSP אבל בין זה לבין יכולות כוון שDSP מאפשר אין סיבה לוותר היום ויש היום כבר מספר מכובד של מתקינים שיודעים לכוון DSP - היטב! 

לHU אין שום משמעות אם אתה משתמש בנייד או בטאבלט או כל נגן חיצוני אחר. 

המשמעות היחידה של הHU היום מבחינתך זה אם הוא שולט במערכות של הרכב כמו מיזוג אוויר, התראות, דיבורית וכו' - למקלט BT של הליקס - יש דיבורית מובנית אבל הפרוטוקול הכי גבוה שלו הוא APTX-HD לעומת זאת הביקון תומך LDAC וגם היום כבר אמור לצאת BCON2 

אני רואה שאתה חובב של אודיסון - אם אתה כבר תבחר במוצרי פורזה שלהם כאינטגרציה - הBCON היום מסוגל להחליף את הDRC (שלט הווליום) דרך אפליקציית BCON GO

בקיצור חשוב מאוד לעשות שיעורי בית. 

לגבי סטים של אודיסון - זה בבסיסם רמקולים של אלטרומדיה מוסבים לרכב - סדרת הPRIMA היא סדרת כניסה הייתי הולך לפחות על סדרת הווצ'ה או משהו מקביל מבית HERTZ 

אפרופו - אם אתה תבחן מוצרים מבית אודיוטק - תבדוק את סדרת הקומפוז החדשה של הליקס - תת סדרות 3 וופרים מרשימים! 
תת סדרות 5 יש טוויטר ומידריינג'ים פנטסטיים. 

תת סדרה 7 - מבוססת בראקס. 

אם מוראל - ההמלצה שלי - תתמקד בסטים שלושה חלקים - או וירטוס או סנסוס יהיו הפוקוס שלי אם אתה יכול להרשות לעצמך את סדרת ההייבריד או אפילו אלייט שלושה חלקים - בוודאי שכדאי להתאמץ כאן על ההייבריד, רואה בסדרה הזו ובסנסוס את התמורות הכי גבוהות לערך אצלם -ל-ד-ע-ת-י האישית כמובן. 

פששש lanosforce 

חוויה לקרוא את התגובות שלך היית מקצוען ונשארת זוכר את התגובות שלך בעבר

אגב רק כדי להבין מה כתבת פה אני צריך חודש של חפירה ולימוד 

איך שיהיה כן אני מאוד מאוד אוהב את אודיסיון כל השאר לא מדבר אלי ( וודאי לי שמדובר במוצרים הי אנד אבל אני משוחד אודיסון) 

איך שיהיה הייתי שמח בעזרה של מערכת קומפלט של אודיסון עם דגש על זה שאני לא מחליף את יחידת הראש

הכל הולך דרך האיפון 

אני סגור על הווצ'ה בוודאות ( יש דור 2 ולאחר צפייה קצת בסרטונים הבנתי שמדובר בשדרוג מאוד רציני השאלה האם כדי אותו) 

אני לא ידוע מגבר שלהם לקחת, עם פרוסור/ללא פרוססור/ פרוססרו בנפרד 

לגבי סאב אז הכי קטן שיש אני לא חובב בומים כל כך אבל כן מחפש שהבמה הקדמית של הרכב תהיה חוויה של פעם בחיים 🙂 

אולי אפשר סט שלושה חלקים מיד טויטר ובוופר

לא יודע לאן ללכת עם הסיפור הזה

מה לגי חיווט? האם גם כבילה של אודיסון?

מה לגבי מצבר האם צריך להחליף?

😉

פורסם (נערך)

אתה מתכוון להתקין ולכוון לבד? לא נשמע ככה. 

רכישה בארץ בלבד או גם מחו"ל תופס? 

אולי עדיף לקבל המלצות על מתקינים ומכוונים רלוונטים לאזורך שתוכל לגשת אליהם עם הבקשות ולקבל הצעות מחיר (בקש מפורטות ככל הניתן כולל ציוד התקנה, רמת בידוד/איטום וכד'), ולחזור להתייעצות לגבי הקונסטלציה הכללית (כלומר לא חייב להתייחס למחירים). ו/או גם לפנות ליבואן לקבלת מחירים של הציוד? 

מערכת 3 חלקים מסדרת ווצ'ה 2, יכולה להיות מורכבת מ-AVK 6A P II + AV 3.0 II. בתוספת סאבוופר מאותה סדרה AV10 II (סליל כפול 4 או 2 אוהם, תלוי בהגברה הנבחרת). 

להגביר את הנ"ל אקטיבית תצטרך 6 ערוצי עיבוד והגברה לרמקולים פלוס עוד ערוץ עיבוד והגברה לסאב.

כאן כבר אפשר לחשוב על כמה קונסטלציות. 

אחת לדוגמה יכולה להיות מגבר SR 6.600 עבור במה קדמית בתוספת מונו משולב מעבד 7 ערוצים AF M1.7 bit. 

בכל מקרה צריך להתעמק קצת יותר מבחינת הממשק מול האייפון והמערכת המקורית. אם זוכר נכון (אמצא אח"כ אולי-עריכה: טעיתי, גם דור אחר משלך וגם רק התייחסות לתיקון שיכול לבצע מעבד מבית אודיו-טקס פישר) יש מצב שניתן לשטח את האות מהמערכת המקורית, כדי לסייע קצת בעיבוד הסאונד. אבל אתה צריך להבין שאיכות האות שלך מראש לא גבוהה במיוחד. כבר היוטיוב מוריד באיכות (עדיף שרותי הזרמה באיכות Lossless) ואם תזרים ב-BT מהטלפון למערכת ומשם למעבד מדובר בעוד פגיעה באיכות. גם אם תשתמש בדונגל כלשהו לחבר את האייפון למעבד, ללא מקודד מתקדם מאלו שהוזכרו בשרשור (ושאייפון לא תומך בהם ב-BT) תהיה פגיעה. עדיף לדעתי להוציא אות מהאייפון עם DAC למעבד ובמקביל שהמקורית תהיה מחוברת אליו גם עם מיתוג ביניהם לפי הצורך. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כן הסדרה השניה של הווצ'ה זה קפיצת מדרגה כבר לרמקולים שבנויים לתקינה לרזולוציה גבוהה. 

זה אומר טוויטר שמגיע לתדרים מעבר ל20 קילוהרץ עם אחוזי עיוות נמוכים. 

מידריינג' ומידבאס מוקשחים עם עיוות תנועתי מופחת וכנראה גם אוורור טוב יותר. 

ואני שם לב שהפעם הסאב וופרים שלהם דומים לסדרת הMPS של הרץ ואלו שניהם - העתקים של סדרת הTW3 של JL AUDIO וזה סאבוופרים פשוט נהדרים (יש לי בתא המטען כרגע JL 12TW3) 

חיווט פשוט תדאג לחיווט OFC איכותי גם לכוח גם לרמקולים לא משנה ממש של מי העיקר עוביים מתאימים ויצרן טוב. 

לגבי מצבר? אם אתה הולך על אינטגרציה, מונו צנוע קלאס D - ממה שאני זוכר הרכב שלך הוא לא איזה מיני או סופר מיני - לא הייתי טורח בשלב ראשון, כמובן אם המצבר ישן להחליף יזום זו לא קללה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 17 שעות, Tom_22 כתב:

אתה מתכוון להתקין ולכוון לבד? לא נשמע ככה. 

רכישה בארץ בלבד או גם מחו"ל תופס? 

אולי עדיף לקבל המלצות על מתקינים ומכוונים רלוונטים לאזורך שתוכל לגשת אליהם עם הבקשות ולקבל הצעות מחיר (בקש מפורטות ככל הניתן כולל ציוד התקנה, רמת בידוד/איטום וכד'), ולחזור להתייעצות לגבי הקונסטלציה הכללית (כלומר לא חייב להתייחס למחירים). ו/או גם לפנות ליבואן לקבלת מחירים של הציוד? 

מערכת 3 חלקים מסדרת ווצ'ה 2, יכולה להיות מורכבת מ-AVK 6A P II + AV 3.0 II. בתוספת סאבוופר מאותה סדרה AV10 II (סליל כפול 4 או 2 אוהם, תלוי בהגברה הנבחרת). 

להגביר את הנ"ל אקטיבית תצטרך 6 ערוצי עיבוד והגברה לרמקולים פלוס עוד ערוץ עיבוד והגברה לסאב.

אחת לדוגמה יכולה להיות מגבר SR 6.600 עבור במה קדמית בתוספת מונו משולב מעבד 7 ערוצים AF M1.7 bit. 

בכל מקרה צריך להתעמק קצת יותר מבחינת הממשק מול האייפון והמערכת המקורית. אם זוכר נכון (אמצא אח"כ אולי-עריכה: טעיתי, גם דור אחר משלך וגם רק התייחסות לתיקון שיכול לבצע מעבד מבית אודיו-טקס פישר) יש מצב שניתן לשטח את האות מהמערכת המקורית, כדי לסייע קצת בעיבוד הסאונד. אבל אתה צריך להבין שאיכות האות שלך מראש לא גבוהה במיוחד. כבר היוטיוב מוריד באיכות (עדיף שרותי הזרמה באיכות Lossless) ואם תזרים ב-BT מהטלפון למערכת ומשם למעבד מדובר בעוד פגיעה באיכות. גם אם תשתמש בדונגל כלשהו לחבר את האייפון למעבד, ללא מקודד מתקדם מאלו שהוזכרו בשרשור (ושאייפון לא תומך בהם ב-BT) תהיה פגיעה. עדיף לדעתי להוציא אות מהאייפון עם DAC למעבד ובמקביל שהמקורית תהיה מחוברת אליו גם עם מיתוג ביניהם לפי הצורך. 

בוקר טוב טום היקר

מקצוען תודה על התשובה

אז נניח יש לנו את הווצ'ה 2 כאשר הוא מורכב מ3 פריטים שזה טויטר מיד וובר

סאב av 10 החדש

לא הבנתי את כל זה

"להגביר את הנ"ל אקטיבית תצטרך 6 ערוצי עיבוד והגברה לרמקולים פלוס עוד ערוץ עיבוד והגברה לסאב.

אחת לדוגמה יכולה להיות מגבר SR 6.600 עבור במה קדמית בתוספת מונו משולב מעבד 7 ערוצים AF M1.7 bit." 

צריך גם audison b-con בשביל הבלוטוס 

חסר לי פרוססור 

ולסגור את עניין המגבר/ים 

😉

פורסם

ההמשך של מה שציטטת הוא ההתייחסות לאופציות אבזור נוסף כמו הבי-קון (אגב, יש בי-קון 2 כבר) בהכללה, כאשר הבהרתי לגבי מגבלות בשימוש בו עם אייפון. וכן הצורך להבהיר/להחליט מה תוואי הסיגנל שלך. מהטלפון ישירות ל"מתאם" (DAC/DDC) ומשם למעבד או מהטלפון למערכת המקורית ומשם למעבד. 

המונבלוק שנתתי כדוגמה כאמור מכיל מעבד DSP מובנה עם 7 ערוצי שליטה. בשילוב מגבר 6 ערוצים מסגרת SR, זה סוגר את ענין ההגברה. אבל כאמור זו דוגמה. אפשר לחשוב על שילובים אחרים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...