Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב... יצאתי לדרך.

טעות ראשונה שתלווה אותי הלאה רוב הדרך: את לוחות הליבנה והחיתוך הזמנתי במחסן עצים ולא בנגריה.

במחסן עצים החיתוך הוא שירות צדדי, בנגריה זה העיסוק העיקרי.

לפי האתר שלהם טעיתי להבין שהחיתוך נעשה על מסור שמקבל מידות ישר מהמחשב, ומתכוונן על חלקיק מ"מ.

בפועל יש שם בחור צעיר ונחמד, אבל חובבני ולא מנוסה בעליל. הוא מודד ידנית, וכנראה לא מקזז באופן עקבי את עובי המסור.

בשורה התחתונה - החיתוכים לא מדוייקים. למשל ב- 4 חלקים שאמורים להיות זהים, יש הבדלים של עד 4 מ"מ.

בנוסף יש סטייה גורפת של 2 מ"מ למטה של כל המידות, וזה יוצר בעייה של אי התאמה עם המגירות הקיימות.

מה עושים?

בהתחלה התעצבנתי וקיללתי, ורציתי להעמיס חזרה על האוטו ולחזור למנסרה, אבל בסוף החלטתי שלא.

אקח את זה בתור אתגר, שבטח יעלה לי בהרבה אבק וזמן, ובלמצוא כל מיני פתרונות יצירתיים.

נראה לאן זה יתפתח...

Untit1111led.jpg

Unt222itled.jpg

Untit333led.jpg

Untit444led.jpg

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בעסה... קשה מאוד "להאריך" סנדוויץ'. טוב, נו, חלק מהכיף זה לאלתר פתרונות.

סטיות כלפי מעלה אפשר לתקן אבל כלפי מטה? היית צריך להחזיר על המקום. תמיד להסתובב עם מטר טוב בכיס/חגורה.

זה אתר שאתה מזין לתוכו מידות מדויקות לחיתוך פלטה? יש איזה אותיות קטנות לגבי מידה מדויקת?

ג'יגסו על לבנה... בהצלחה (אוי כמה שאני מתעב את הכלי הזה).

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

זה אתר שאתה מזין לתוכו מידות מדויקות לחיתוך פלטה? יש איזה אותיות קטנות לגבי מידה מדויקת?

כן, יש אפשרות כזו, אבל העדפתי לדבר טלפונית, ולשלוח קובץ מסודר עם מידות וכמויות.

עברתי איתו שורה שורה, והדגשתי שחשוב לי דיוק על המ"מ כי אני משתמש במגרות קיימות.

אין אותיות קטנות, אבל יש "ברור ברור, איזו שאלה..." והוא היה שירותי וקשוב וסבלני.

בסיום השיחה הוא אמר שהזין הכל למחשב, ועוד דקה תהיה לו חלוקה אופטימלית ויגיד לי כמה פלטות צריך (2).

עשה רושם טוב ומקצועי, אבל בסוף כנראה זה שעל המסור חיפף וזה מה שיצא.

לפני שעה, hans כתב:

בעסה... קשה מאוד "להאריך" סנדוויץ'. טוב, נו, חלק מהכיף זה לאלתר פתרונות.

כן, תכלס אני מת על חידות היגיון כאלה, אבל כאן כאמור זה יעלה לי בהרבה אבק וזמן.

ב'קופסת' מגרות חסרים לי קצת פחות מ-2 מ"מ בצד אחד (התחתית קצרה מה'גג' שהוא במידה הנכונה),

אז כרגע מה שעולה לי בראש זה לפתוח את הברגים, להכניס שייבות קטנות בעובי המתאים ולהדק עליהן.

את הרווח הקטן שייווצר חשבתי למלא בשפכטל עץ, וממילא זה בתחתית של השולחן אז לא ייראה בעין בכלל...

לפני שעתיים, hans כתב:

לא אידיאלי זה בטוח, אבל זה מה יש. הלוואי והיה לי שולחן עם מסור עגול...

אני משתמש במסורית למתכת, מתקדם לאט בין מסילות אלומיניום, אז התוצאה משביעת רצון מבחינתי.

לדיוק מושלם אני יכול לחתוך טיפה מעל הקו, ואז לשייף בעזרת המסילות למידה המדויקת.

בכל מקרה, אין לי לחץ לסיים ואני מתייחס אל זה כפרוייקט הובי, ולאו דווקא שואף לגימור תעשייתי,

וגם מאוד נהנה מהעבודה הזו בשעות הפנאי, אז גם אם לא יצא בדיוק כמו שדמיינתי אני סבבה לגמרי עם זה...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, hans כתב:

תמיד להסתובב עם מטר טוב בכיס/חגורה.

אחחח. אמירה קשה. 

אין לך אפשרות לדעת אם המטר שלך יהיה טוב יותר או פחות מהמטר שהנגרייה משתמשת בו.

יותר גרוע. אם אכן יש שוני (ויהיה שוני). הסיכוי שלך לטעות יהיה גבוה משמעותית בעקבות כל השינויים וההמרות שתצטרך לחשב. 

אם כבר, האמירה שלך הייתה צריכה להיות "תמיד לעבוד עם מטר אחד, לאורך כל הפרוייקט, ועדיף אחד שאתה סומך עליו". 

יש סטיות משמעותיות בין המטרים השונים. זה מה יש, אין הרבה מה לעשות לגבי זה. יש לי פיסקו 3 מטר שאני סומך עליו, ומקפיד לעבוד רק איתו, וזהו. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

או סנדביץ' כלשהו. או סיבית עם פורניר. או בכלל. 

ג'יגסו זה לא הכלי הנכון. 

מסור עגול, פשוט, טוב משמעותית- ועדיף בהרבה למתחילים. ג'יגסו נועד לחיתוך צורתי של קימורים ולא לחיתוך פלטות או דברים ישרים. 

יש לי מסור עגול פשוט כזה, של פנסוניק (באופן מפתיע)- עלה קצת יותר מ-200 ש"ח. שימושי ביותר. 

לפני 20 שעות, BoazB11 כתב:

הוא אמר שהזין הכל למחשב,

הזין, הזין, בסוף קיבלת... זוגלובק?

בנגריות יש מסור ייעודי, חמוד וחצי. 

מובנה בו מחשב. הנגר צריך לדעת לנצל את הפלטה, ולהזין את המידות הרצויות- המחשב עושה את כל השאר. מגניב ברמות. עבדתי לתקופה קצרה מאד בנגריה, וזה היה לגמרי מגניב לראות את זה בעבודה.

ב'קופסת' מגרות חסרים לי קצת פחות מ-2 מ"מ בצד אחד (התחתית קצרה מה'גג' שהוא במידה הנכונה),

אז כרגע מה שעולה לי בראש זה לפתוח את הברגים, להכניס שייבות קטנות בעובי המתאים ולהדק עליהן.

את הרווח הקטן שייווצר חשבתי למלא בשפכטל עץ, וממילא זה בתחתית של השולחן אז לא ייראה בעין בכלל...

אם יש לך איזו שארית בגודל טוב, תוכל "לגלח" ממנה את ה-2 ממ החסרים ולהדביק למקום וזהו (לחתוך משהו קצת יותר שמנמן מאשר 2 ממ... ולנסר שוב אחרי ההדבקה). מאחר וממילא לא יראו את זה, לפחות זה ימלא את החסר. 

לא אידיאלי זה בטוח, אבל זה מה יש. הלוואי והיה לי שולחן עם מסור עגול...

לפני רגע דיברתי על המסור עגול שלי. 

אתה יודע למה קניתי אותו? 

כדי להפוך אותו למסור שולחן... כמו הראשון שהיה לי. ככה בדיוק התחלתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב... אפשר להכריז על סיום הפרוייקט (לעת עתה).

אחרי שנעבור דירה אשלים את השיפצורים של החשמל בהתאם למקום החדש.

על חוסר הדיוק של הליבנה התגברתי בסוף. רווחים נדחקו לאחור, ועודפים שויפו.

את הפינות שנפגעו קצת בשיוף חיפיתי עם זווית עץ.

Un22titled.thumb.jpg.7f40b8f2970d0610cdb6a732078aafe1.jpg

את הפלטה חיברתי בסוף ישירות לרגליים, ללא שלד תחתון. היא מספיק חזקה ולא מורגשת גמישות.

את החיבור לפלטה עשיתי עם אינסרט, ולרגלי האיפאה עם בורג 6 מ"מ ואום, וזווית מחברת ביניהם.

U11ntitled.thumb.jpg.0699048f51652f365e3726dfe55f9cef.jpg

ארונית המגירות קיבלה את המגירות מהשולחן הגדול ללא שינוי, 

ורגליים תואמות מאיפאה. את הקצה שייפתי עם דיסק ונייר לטש של ברזל, והחלקה עם סקוצ'ברייט.

בשולחן עצמו הקטנתי את המגירות בהתאם, והשתמשתי בדפנות המקוריות עם המגרעת.

U44ntitled.thumb.jpg.8d48cdbc6eab24bf6d35ae9549647750.jpg

U55ntitled.thumb.jpg.189c7d5992330333b662ed9e5f731ab0.jpg

על הכל לכה יאכט ורניש מבריקה בשתי שכבות, והחלקה סופית עם צמר פלדה.

כשיעבור הריח של הלכה עוד יומיים-3 נעשה חילופין, והשולחן הישן ינוסר עם דמעה קטנה וייזרק אחר כבוד...

U33ntitled.thumb.jpg.38c94c589bf4b2fdc8f3a73f093ea478.jpg

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

"תולעים על האש" נשמע כמו מעדן סיני. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 4.12.2025 בשעה 19:05, פריג'י כתב:

שרוף אותו בהוד והדר. סיום ראוי.

חשבתי על זה, אבל בשביל לעשות מדורה אני צריך להוביל אותו לאנשהו,

אז הסתפקתי באופציה היותר קלה ופחות מכובדת...

Untit33led.jpg

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...