Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולאאא.... אל תשלחו אותי לאורולוג או פרוקטולוג.

אני מדבר על שולחן הכתיבה המיתולוגי שלי.

קניתי אותו בחמישים שקל לפני כמעט 20 שנה, במצב של גרוטאה מתפוררת.

שיפצתי את הפלטה העליונה וציפיתי בפורניר בהיר (כהה במקור), והחלפתי את חזית המגירות בהתאמה.

את צידי הפלטה העליונה חיפיתי בלייסטים הכי פשוטים (שלבניות), בכוונה עץ רך שיקבל עם הזמן מכות ודפיקות ויקבל אופי.

והוספתי 'ח' עליון, שכמו חזיתות המגירות עשוי מ"בירץ" (ליבנה) - סנדביץ' בהיר ואיכותי.

הבעיות כאמור - הוא גדול מדי  180X90 ס"מ, לא עובר בשום דלת, ובכל מקרה ענק. גודל של מיטה כמעט,

ותולעי עץ שאוכלות אותו לאט לאט אבל בהתמדה.

לקראת מעבר דירה בעוד מספר חודשים, החלטתי שמספיק ודי. השולחן לא יעבור איתנו. 

עכשיו הזמן לשולחן חדש.

אני מאוד אוהב את הצורה המיוחדת שלו, עם הפלטה ש'מרחפת' מעל גושי המגירות, והרגליים החיצוניות שקושרות את שני החלקים,

אז החלטתי שאת השולחן החדש אבנה בהשראתו. 

שירטטתי מלא סקיצות, ובסוף בניתי מודל מקרטון, כדי לראות בעין בתלת מימד את הפרופורציות.

את הפלטה עליונה כבר הזמנתי. נסעתי לירכא ל"עץ מרקט" ובחרתי פלטה של אלון בוצ'ר בגודל 130X65, כולל שיוף ולכה.

את ארונית המגירות אבנה מליבנה שיקבל לזור כהה, ואת המגירות אקח מהשולחן הנוכחי ואתאים לגודל החדש,

והחזית שלהן תהיה בגוון בהיר כמו השולחן הנוכחי, ואת הרגליים (טוויסט בעלילה...) החלטתי לעשות מאיפאה כהה 70X20 מ"מ.

במודל השתמשתי בשיפודי עץ בחתך עגול, אבל בפועל הן יהיו מלבניות וכהות יותר מגוש המגירות.

המגירות בצד שמאל הן בעצם לא מגירות, אלא ארונית ודלת שמדמה מגירות. 

ארונית מגירות ימנית ברוחב 40 ס"מ, והשמאלית 25 ס"מ ורוחב פנימי שמתאים ל-A4 (לא האאודי - דפי מדפסת...)

האמת שאני די סגור על עצמי, וכבר הוצאתי את רוב המידות כדי להזמין את הליבנה חתוך לפי מידה,

ואת השיוף, צביעה והרכבה אעשה בבית כמיטב יכולתי. את החיבורים אעשה כנראה עם ברגים שרובם יהיו סמויים מהעין,

ויש מצב שאתפתה לרכוש קרג ג'יג ולעשות ברגי כיס, אבל רוב הסיכויים שלא.

אז למה בעצם אני מעלה את הפוסט הזה?

א. ככה אני עושה לעצמי סדר בראש.

ב. משרשורים טכניים שקראתי כאן בפורום לא מעט, ראיתי שיש כאן לא מעט גולשים תותחים (ע"ע האמבטיה של עמנואל)

עם המון ידע טכני, ניסיון, ראש פתוח ורצון כנה לשתף מכשרונם ולהביע את דעתם.

אז אשמח לשמוע דעות, עצות, טיפים וכל מה שעולה על דעתכם בהקשר הזה🙂

Untit22led.jpg

מודל11.jpg

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיבורי USB - הייתי מוסיף נקודה בתוך השולחן לכל הפחות לUSB עם מטען מהיר.

חיבורי חשמל - יש לך לפחות 3 מפצלים של חשמל - אתה צריך לחשוב אולי להוסיף בנוסף לUSB גם שקעים כאלו שנמצאים בתוך השולחן. (אני לא מחשיב את המפצל שליד הספה).

רוחב מגירות A4 - הייתי עושה אותן טיפה יותר רחב - מה גם הגודל שאתה כתבת בפוסט - לא נכון - ממדים בסנטימטרים: 21 ס"מ*29.7 ס"מ

שרשור כבילה - הייתי חושב אולי להוסיף שרשור כבילה נורמלי ככה שזה לא יהיה "באוויר".. במחשבה על העתיד לכן להוסיף מרחב לעוד כבלים בעתיד.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש גם מפצל USB X8 שפשוט מונח כרגע על השולחן,

והרעיון להטמיע אותו ואת הרב-שקעים בדפנות או ב-'ח' העליון (יישאר בעינו עם התאמות קלות)

הוא רעיון מעולה שאקח אותו בחשבון. תודה!

רוחב פנימי של ארונית שמאלית יהיה 21.8 ס"מ (25 רוחב חיצוני מינוס 2X1.6 שזה עובי הדפנות).

גבולי אבל אני רוצה להשאיר כמה שיותר מקום לרגליים באמצע (כ-55 ס"מ לפי התכנית הנוכחית).

חשבתי לוותר עליו לגמרי, אבל זה פוגם בעיצוב לטעמי. עומק יש לי מספיק (כ-50 ס"מ).

פורסם

תפטר מהשולחן הקיים, כולל המגירות, כמה שיותר מהר. אחרת התולעים יימצאו דרכן לרהיטים אחרים.

אם אתה רוצה לשמר את השולחן או חלקו הזמן בדחיפות פומיגציה - תהליך שמחסל את התולעים. אבל אני חושב שצריך לקחת את הרהיט לטיפול, כי אי אפשר לעשות אותו בבית.

אגב, מה המידות בדירה החדשה? האם היא בנויה? האם יש צורך למדוד מחדש אחרי הכנסת ריהוט אחר? האם אתה זקוק לכל הקונסטרוקציה? אני שואל כדי למנוע מצב שאתה בונה רהיט יפה, אבל הוא לא נכנס למקומו. רהיט כזה צריך להיות מטופל כמו מטבח - להמדד ולהיות מורכב רק כשכל הסביבה מוכנה.

עוד דבר שהייתי בודק - מקום למסך מחשב גדול והפרדת המדפסת למקום בו היא תשרת את כל בני הבית (אלא אם חשוב לך שתהיה סמוכה אליך).

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם התולעים האלה יש לי רומן ארוך. אני יודע בדיוק באיזה חלק של השולחן הן נמצאות.

זה לא דבר חדש. כבר שנים אני רואה את הפירורים שלהן בכמה מוקדים מסוימים.

הן אוכלות עץ מלא רך. במגירות הן לא נגעו כי הן מעץ קשה, ואין חורים בכיוון הזה,

אז אני לוקח את הסיכון, ולא מעוניין להכניס הביתה עץ שספג חומר רעיל.

כמובן בכפוף לזה שכשאנסר את המגירות ואתאים אותן לגודל החדש, אבדוק בשבע עיניים שהעץ נקי ולא נגוע.

הדירה החדשה בנוייה, ויש מספיק מקום. השולחן הזה הוא ה'קוקפיט' שלי בבית,

והוא יהיה אחד העוגנים של העיצוב/סידור של שאר הריהוט וכו'.

המדפסת אכן תהיה על שידת מגירות נפרדת,

וזה יתן לי גמישות להפריד בין ה-'ח' העליון שכיום פשוט מונח על השולחן, ובין השולחן עצמו והמדפסת.

פורסם
לפני 17 שעות, BoazB11 כתב:

אז אשמח לשמוע דעות, עצות, טיפים וכל מה שעולה על דעתכם בהקשר הזה🙂

ב-2 מילים: ניהול כבלים. כמו שהקדים אותי דרדוויל:

לפני 16 שעות, DareDevil כתב:

חיבורי USB - הייתי מוסיף נקודה בתוך השולחן לכל הפחות לUSB עם מטען מהיר.

חיבורי חשמל - יש לך לפחות 3 מפצלים של חשמל - אתה צריך לחשוב אולי להוסיף בנוסף לUSB גם שקעים כאלו שנמצאים בתוך השולחן. (אני לא מחשיב את המפצל שליד הספה).

העצה הכי חשובה שאני יכול לתת לגבי שולחן מחשב זה להתחשב בכל נושא כבלי החשמל, מראש! בלאט. 

תשאלו אותי איך אני יודע. 

הטריק: צריך להיות נגיש דיו מחד, ומוסתר דיו מאידך. 

אפשרות:

"מגירה" יעודית מאחורי השולחן. חסרונות: 99% מהזמן כבר ינוחו עליה דברים, מה שימנע פתיחה...

אני לא מוצא תמונה טובה להמחשה של מה שהתכוונתי, אבל מצאתי את זה:

Cable Duct Raceway Kit, Open Slot Cable Tidy for TV Cable, Cable Concealer  Cable Tray Cable Management Tunnel Under Desk (4 Pack): Amazon.co.uk: DIY &  ...

מה שאני התכוונתי :

image.png.a8f448f05e32833c44073593b232f993.png

לכל אחד, בהתאם לסביבת העבודה שלו, יש עוד אפשרויות. רק צריך חשיבה מחוץ לקופסא\תיבה\ארונית\מגירה... אני עברתי 3 רעיונות שונים, זה אחד מהם, ובפועל לא בוצע אף אחד מהם כי אילוצים בגלל המיקום של השולחן והנגישות לשקעים שלא תהיה לי בצורה אחרת בגלל הצורה שבה בניתי אותו. 

לפני 16 שעות, sperial כתב:

אגב, מה המידות בדירה החדשה? האם היא בנויה? האם יש צורך למדוד מחדש אחרי הכנסת ריהוט אחר? האם אתה זקוק לכל הקונסטרוקציה? אני שואל כדי למנוע מצב שאתה בונה רהיט יפה, אבל הוא לא נכנס למקומו. רהיט כזה צריך להיות מטופל כמו מטבח - להמדד ולהיות מורכב רק כשכל הסביבה מוכנה.

כשעברתי לדירה הקנוייה שלי, הכנתי סכמה בקנ"מ 1:10 של הדירה ושל הרהיטים, כדי למקם את הכל מראש- בלי להיות מופתע. עצה חשובה מאד. 

במודל אני לא רואה תמיכה לפלטה למניעת שקיעה. אני כן רואה את זה בשולחן הקיים. עד כמה זה בעייה לשולחן כתיבה, אני לא יודע; עד כמה זה היה בעייה עבורי לשולחן עבודה אני כן יודע. קיבל בטן ברמה כזו שנאלצתי להחליף את הפלטה (סיבית, עבה יחסית). לא בניתי תמיכה עבורו כשבניתי אותו, אבל כן קיבעתי לו את המרכז לקיר עם זווית גדולה- מה שלא ממש עזר לבטן שלו. 

נקודה נוספת להתייחסות- אני לא יודע עוד כמה פעמים אתה מתכנן לעבור דירה בחיים, אם אתה גר בדירות שכורות, תתעמק בשלב של "נוחיות בפירוק והרכבה" כחלק מהתכנון. מעברים לעיתים יחסית קרובות (יותר או פחות) יכולים לחרפן עם הפירוקים וההרכבות- כמה שההליך יותר פשוט, יותר סבבה ואפשר להתקדם לדברים אחרים. 

אחת התלונות שהכי הרבה חוזרות על עצמן בתחומי תכנון והנדסת מוצרים, היא שמי שתכנן את המוצר לא התייחס לתחזוקה עתידית.

תמונה להמחשה. 

If anyone ever wonders why every mechanic everywhere hates engineers….I  submit exibit A: : r/funny

עיין ערך: כדי להחליף נורה ברכבים מסויימים צריך להתחיל מלפרק גלגל.

בהצלחה! אשמח לראות הרבה יותר תמונות בנושא. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 56 דקות, ברווז כתב:

כדי להחליף נורה ברכבים מסויימים צריך להתחיל מלפרק גלגל.

חחח... אצלי בסובארו זה ככה, אבל יש לי חשמלאי עם 2 או 3 מרפקים ביד ימין אז הוא מצליח בלי לפרק...

לפני 57 דקות, ברווז כתב:

העצה הכי חשובה שאני יכול לתת לגבי שולחן מחשב זה להתחשב בכל נושא כבלי החשמל, מראש! בלאט. 

יש מקום. יטופל. באמת לא חשבתי על זה קודם, אז זה בא בזמן.

לפני 58 דקות, ברווז כתב:

במודל אני לא רואה תמיכה לפלטה למניעת שקיעה.

במודל לא עשיתי, אבל בפועל תהיה מעין שילדת סולם מתחת לפלטה 40X40 מ"מ עובי, שאליו יתחברו הרגליים.

בכל מקרה - הפלטה (שהגיעה אלי היום) היא עץ מלא בעובי 4 ס"מ, שוקלת בהערכה 25 ק"ג,

ומספיק חזקה בפני עצמה בכדי לא לקבל בטן, אז יחד עם השלד התחתון זה אוברקיל.

לפני כשעה, ברווז כתב:

נוחיות בפירוק והרכבה" כחלק מהתכנון.

בהחלט אחד הלקחים מהשולחן הנוכחי.

הפלטה שהיא המשקל העיקרי, תהיה מחוברת עם ברגים, וקלה לפירוק והרכבה.

בנוכחי הכל מודבק חזק, כנראה גם עם למלות בפנים בנגרות של פעם, ולא ניתן לפירוק.

לפני כשעה, ברווז כתב:

בגלל הצורה שבה בניתי אותו. 

אשמח לראות תמונה אם אפשרי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 43 דקות, BoazB11 כתב:

אשמח לראות תמונה אם אפשרי.

:lol:

אין ממש מה לראות. פלטה (הפתעה גדולה, אני יודע! לשולחן!! מי היה מאמין), ו-4 רגליים מאיקאה במרחק שעושה לי את כל הבעיות :lol:.

(קלות בהרכבה ופירוק. אמרנו?)

ובגלל כל מה שיש על השולחן, אני די נרתע מלפרק ולשנות מיקום לרגליים. זה והעובדה שאני צריך את המרחק בין הרגליים גדול יחסית להדום שאני בניתי ומשתמש בו, ושאר המקום תפוס עם שידת מגירות מצד אחד, והמחשב והאל פסק מצד שני. בצד שנוח להגעה לשקעים, יש גם שידה גדולה כך שאני לא ממש יכול למקם אותם שם ובצד השני, רחוק מדי מנקודת החשמל. 

רציתי לבנות משהו מיוחד, צורתי, נאה מאד בעיני, אבל החיים קרו באמצע ופשוט התפשרתי על המצוי ולא על הרצוי. 

(הסנדלר הולך ערום :lol:)

הדבר היחיד שעשיתי לגבי השקעים למיניהם- זה לכסות את כל הכיעור הזה עם חתיכה מלבנית של פלסטיק שחור כדי לא לראות את זה ולא לבאס את הרגליים על החות'ים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

במודל לא עשיתי, אבל בפועל תהיה מעין שילדת סולם מתחת לפלטה 40X40 מ"מ עובי, שאליו יתחברו הרגליים.

בכל מקרה - הפלטה (שהגיעה אלי היום) היא עץ מלא בעובי 4 ס"מ, שוקלת בהערכה 25 ק"ג,

ומספיק חזקה בפני עצמה בכדי לא לקבל בטן, אז יחד עם השלד התחתון זה אוברקיל.

נראה לי שאתה לא יכול להסתפק בעצות של ברווזים. צרייך מהנדס קונסרוקטור.

לגבי ניהול כבילה - הפתרון שמצאתי פעם היה סלסילה ארוכה שתליתי עם ברגים מתחת לפלטה. מקום לכבלים, ספקים (בריקים), רבי שקע וכו, ונגישה מתחת לשולחן. מעבר שנקדח במקדח כוס. כמובן שאפשר למצוא סלסילה יותר גדולה או להתקין יותר מאחת.9c450fe1-0071-45a1-a3cc-0a905d60b9bb.thumb.jpeg.1145e7ebedaa561d1fb5c61e873b2b35.jpeg

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

עיין ערך: כדי להחליף נורה ברכבים מסויימים צריך להתחיל מלפרק גלגל.

נראה לי טופ גיר לקחו פיג'ו 308 והחליפו בה נורה או איזה צרפתית אחרת, לקח להם הרבה זמן להחליף נורה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הדגם חמוד. :)

בסך הכול התכנון נראה סולידי, פרופורציות טובות ועומק נכון, חוץ מהאיפאה - אסור בתכלית. אנשים לא יודעים את זה, אבל הוא מתעוות וזז!  עדיף שתאתר עץ כהה אחר, רך יותר או שתשתמש בגוון כלשהו.

ואם תשתמש בקרג או כדומה עליו, הוא יזמבר לך את המקדח. פשוט לא.

איך התכוונת לחבר את הבסיס (רגליים + קושרות)? יש שרטוט?

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 32 דקות, hans כתב:

חוץ מהאיפאה - אסור בתכלית. אנשים לא יודעים את זה, אבל הוא מתעוות וזז! 

מעניין מה שאתה אומר על האיפאה.

יש לך ניסיון עם זה במקום סגור (indoors) ?

בתור דק, שזה השימוש הנפוץ, אני יודע ומכיר שיש לו תנועה ועיוות, בגלל שמש ומים.

בגינת גג שעשיתי לפני כחמש שנים, השתמשתי באיפאה כמדף אורכי שנושא עליו אדניות, ומסתיר תחתיו צנרת מים וניקוז.

לא ראיתי שום עיוות או שינוי כלשהו, למרות שהוא נרטב מדי פעם כשיש גשם ובשטיפות עם צינור/גרניק.

לפני כחודש חידשתי אותו פעם ראשונה מאז ההקמה. מעבר לשיוף קל ולקה לא היה צורך בכלום. נראה חדש.

לגבי הקרג - ירדתי מזה. לא מוצאים חן בעיני הכיסים שנוצרים, וגם אסטטית ופרקטית אני מעדיף ברגים סטנדרטיים.

בכל מקרה, הרגליים יתחברו לדפנות של ארוניות המגירות עם ברגים, כמובן עם קידוח שקען מקדים.

אצלם שרטוט מאוחר יותר כשאתפנה.

5.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 59 דקות, hans כתב:

חוץ מהאיפאה - אסור בתכלית. אנשים לא יודעים את זה, אבל הוא מתעוות וזז!  

אני רק שאלה, "שלב השאלה הזהה" כמו שאומרים- כמו שבועז שאל, זה קורה גם באזור לא חשוף לשמש ולפגעי מזג האוויר? בתוך דירה ממוזגת?

פלוס. 

זה עד כדי כך מורגש התזוזה שלו? ממה שאני מבין, תזוזות של עץ אמורות להיות מינימליות, וגם רק בכיוון אחד (אם הסיבים היו חבילת ספגטי, הספגטי היו זזים לצדדים של החבילה, לרוחב- לא צומחים לגובה).

לגבי העיוות, לא מספיק מבין בזה ובגורמים לזה. 

לפני 59 דקות, hans כתב:

ואם תשתמש בקרג או כדומה עליו, הוא יזמבר לך את המקדח. פשוט לא.

שמעתי שהעץ הזה דומה מאד בקשיות שלו לאשכרה מתכת. וואו. 

אתה אומר שצריך אם כך לקדוח בו עם מקדחי HSS ולא מקדחי עץ, באופן כללי, אם הבנתי נכון?

לפני 10 דקות, BoazB11 כתב:

מעניין מה שאתה אומר על האיפאה.

יש לך ניסיון עם זה במקום סגור (indoors) ?

בתור דק, שזה השימוש הנפוץ, אני יודע ומכיר שיש לו תנועה ועיוות, בגלל שמש ומים.

לפני 10 דקות, BoazB11 כתב:

לגבי הקרג - ירדתי מזה. לא מוצאים חן בעיני הכיסים שנוצרים, וגם אסטטית ופרקטית אני מעדיף ברגים סטנדרטיים.

בכל מקרה, הרגליים יתחברו לדפנות של ארוניות המגירות עם ברגים, כמובן עם קידוח שקען מקדים.

את הכיסים ניתן להסוות עם אינסרטים יעודיים, לא יודע אם יש כאלו בגוון איפאה או שניתן להגיע לגוון הזה עם לכה או משהו. 

אבל, פראקטית (לפירוק והרכבה), טוב שירדת מזה. 

**שים לב לא לתכנן ברגים במקום שאין בו גישה קלה... תשאל אותי איך אני יודע. 

יודע מה. אל תשאל. אגלה לך- אני מתכנן אותם שיהיו נגישים מראש :lol: כי הייתי צריך לפרק די והותר דברים שנבנו בצורה צפופה ולא נוחה. 

(חלק מהם אני בניתי...)

זה מצריך תכנון ומחשבה בריאה כי זה לא תמיד קל לביצוע. לפעמים האינסטינקט הוא להשאיר רק 1 ס"מ רווח מקצה העץ עד לחור הבורג, אבל אם יש משהו מלמעלה, המברגה לא תוכל להגיע לשם- אם תשתמש בביט ארוך, יש לה סיכוי להגיע לשם, אבל זה יחרוש את הבורג בגלל הזווית המוזרה וכדומה. 

נקודה לשים אליה לב: אם תשתמש בברגי סיבית סטנדרטיים, הם לא פיליפס. מה שנמכר בארץ כברגי סיבית זה למעשה משהו שנקרא פוזידרייב. פיליפס "מקפצץ" מתוך הבורג, פוזידרייב יושב טוב. 

מחשבה: אם אתה עובד עם איפאה ועצים עבים- אולי בכלל עדיף לך ללכת על טורקס. 

מחשבה 2.0: באורך הזה של ברגים, ההמלצה היא לקחת בורג עם חלק עליון ללא תבריג. כבר לא ממש זוכר למה. 

Half Thread MS Wood Screw

פורסם
לפני 30 דקות, ברווז כתב:

מה שנמכר בארץ כברגי סיבית זה למעשה משהו שנקרא פוזידרייב

בדקתי עכשיו בברגייה שלי. כל ברגי העץ הם פוזידרייב, עם X דק .

הביט הכסוף שליד הבורג סיבית מגיע עם חב' הברגים.

לידו ביט כחול מחוסם שאני אוהב לעבוד איתו. מכסה באופן מאוד יעיל ברגים במגוון גדלים.

שקלתי באמת לעבוד עם ברגי טורקס בחלק מהחיבורים.

לפני 35 דקות, ברווז כתב:

בורג עם חלק עליון ללא תבריג.

מיועד לחיבור עם קדח מוביל בחלק שאותו מחברים אל השני, כך שהוא משוחרר מהלחץ של התבריג ורק מתהדק אל רעהו.

בכל מקרה, בכל ההברגות שאעשה יהיה חור מוביל לפחות באחד הלוחות. בבירץ לרוב אני עושה בשניהם, לשחרר לחץ ולמנוע התבקעות.

Untitl122ed.jpg

• אהבתי 1
פורסם

במילה אחת, אהבתי את התגובה. 

הדבר היחיד שנותר לי לומר, זה שאני אוהב להשתמש בפוזי ארוך (8 או 10 ס"מ, לא זוכר את האורך של הביט שלי). היה סיוט להשיג אותם, אבל תענוג לשימוש. 

יותר נוח לי משמעותית מאשר להשתמש בביטים הקצרים, ולחלוטין יותר נוח לי מאשר להשתמש במאריך המעפן הסטנדרטי של הביטים (מעולם לא טרחתי לרכוש אחד איכותי, ולכן אני לא סובל אותם- מאמין שאחד איכותי יוכל לעבוד טוב, אבל כבר יש לי את הביטים הארוכים וזהו; כמו גם 2 מברגות בשימוש כשאני צריך גם לקדוח וגם להבריג במקום להתחרפן עם ההחלפות ביט... 

אבל לחלוטין מבין שכל אחד והנוחות וההעדפה שלו- לגיטימי וחצי. 

טיפ. אם אין לך, שווה להתארגן על מקדח משולב שקען. זה פשוט כיף. יש לי אחד איכותי שנרכש פה בארץ באופן מפתיע, ואחד נוסף (זבלון מעלי) שנרכש כי יש לו שרוול מגביל עומק (ועשיתי "מ-2 יוצא 1":lol: ). בכנות, מעולם לא בדקתי אפילו את הזבלון מעלי, הוא סתם יושב זרוק איפה שהוא... רציתי אותו בשביל השרוול :rofl:.

אל תיגע בזבלונים. פשוט אל. 

היו לי לפני האיכותי זבלונים כאלו, שפשוט גרמו לי לשבור הרבה. מאד. מקדחים. 

עם האיכותי עוד לא נשבר לי מקדח (יקרה מתישהו, אבל לא בתדירות כמו עם הזבל). 

טיפ 2.0 משולב עם מחשבה: האינסטינקט שלי טוען בפניי בתוקף ובכתב, שבפרוייקט כזה תוכל להיעזר בקליבות מתהפכות למצב דחיקה. בין אם זה להזיז טיפונת חלק למקום הנכון, להחזיק משהו במקום בזמן הקיבוע או פשוט לשימוש כקליבה מהירה.

• תוכן חדש...