Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור הארוך והייצרי על אוטומקס והרווחיות לכאורה, העלה @Derish את הרעיון 

לפתוח שרשור נפרד לתובנות של בעלי עסקים קטנים, בתגובה לכך שסיפרתי בקצרה על עסק שהיה לי בעבר.

ציטוט

אשמח אם תוכל לשתף קצת ולספר מה גרם להפסד כ"כ כבד.

האם לדעתך היית מתיישר אילו העסק היה ממשיך לרוץ עוד שנה/שנתיים/חמש, או שהמודל פשוט לא עבד משיקולים פיננסיים/שיווקיים וכד'?

מה היית עושה אחרת אם היית פותח עסק דומה היום?

זה יכול להיות נושא מעניין לשרשור נפרד באוף, לאור כל בעלי ומנהלי העסקים הקטנים פה

שעולים על הבריקדות כל פעם שמישהו מתלונן על שירות לקוחות גרוע או שכר נמוך. 

 

אז אני מרים את הכפפה, ומאוחר יותר אפרט על הנסיון שלי כעצמאי בעל עסק קטן לאורך שנים רבות.

  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נושא מעניין לכשעצמו, אבל יבואן רכב זעיר אינו ״סתם״ בעל עסק קטן. אולי מישהו בעל ידע יוכל לפרט על האופרציה הזו וכמה היא מורכבת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

מבחינת הבירוקרטיה שהיתה לך בפתיחת העסק, במהלך התפעול של החנות ובסיומה. מה היו נקודות התורפה של הרשויות? ומה היו נקודות החוזקה של הרשויות?

והשאלה הכי בנאלית, ממה שאתה יודע היום, איך היית פועל אחרת אם היית חוזר לאותה נקודה אבל עדיין פותח את החנות?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 13 דקות, BoazB11 כתב:

הזמנית הזה נמשך 30 שנה בערך, אבל החנות נסגרה אחרי שנתיים. הפסידה

בהנחה ואתה מוכן לשתף, מה היה בעשרים ושמונה השנים האחרות?

נראה שגם שם היית עצמאי…

פורסם
לפני 36 דקות, DareDevil כתב:

מבחינת הבירוקרטיה שהיתה לך בפתיחת העסק, במהלך התפעול של החנות ובסיומה

היה לי מאוד קל...

אני מתחרפן מבירוקרטיה שרירותית, אז אשתי טיפלה בכל זה.

עם תינוק ביד ובטן הריונית גדולה, עיניים מהפנטות וחיוך גדול - לא היה פקיד או פקידה שעמדו בפניה😍

לפני 2 דקות, stx כתב:

בהנחה ואתה מוכן לשתף, מה היה בעשרים ושמונה השנים האחרות?

נראה שגם שם היית עצמאי…

בתחום האירועים כמו שהזכרתי קודם.

סידורי פרחים בכל גודל וצורה, וגם עיצוב סביבתי.

פרוייקטים לפעמים די גדולים בכמויות והיקף עבודה, שקמים ומתפרקים בשטח תוך כמה שעות,

עם הכנה מוקדמת מדוקדקת כדי לעמוד בזמנים וברמת הביצוע. לא דומה בכלל לחנות פרחים.

  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, BoazB11 כתב:

אם יש לי עצה אחת למי שמעוניין לפתוח עסק קטן,

היא ללכת לעבוד חצי שנה -שנה בעסק כזה קיים. אפילו במשכורת נמוכה מרוויחים מזה שכר לימוד יקר מאוד.

 

עיצה שראוי לאמץ בחום😇 וכפיים לפות״ש על העלאת הנושא והפתיחות👏

 

לא מעט ׳אנשים שיודעים לבשל׳ פתחו מסעדה, ׳אוהבי קפה׳ הקימו דוכן/בית עסק וכו׳, מתוך חזון שגוי שכל המסביב יתנהל חלק מכיון שהמוצר שלהם טעים/מוצלח/מבוקש.

 

התנהלות מול ספקים, לקוחות, שלטונות המס וכו׳, תזרים מזומנים, זיהוי טרנדים/׳זמנים חמים׳ ופושרים, פחת/חיי מדף קצרים של מוצרים אורגניים וכו׳, כולם משפיעים מהותית ועשויים לקבוע את הקו המפריד בין הצלחה לכשלון.

 

התגלחות על זקנו של אחר כשכיר (לא בהכרח באותו תחום במדוייק) עשוייה ללמד את היזם מהן המגבלות, באילו דגשים להתמקד ולתרום רבות להצלחה עתידית.

 

המדינה מנסה לסייע (לא מספיק לדעתי) ליזמים קטנים https://www.gov.il/he/departments/units/small_medium_business_agency_about

   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

לא הייתי קורא לעבודה שלי עסק, כי אני היחיד שם. אז אני עוסק, עצמאי, ומה שכולנו מרגישים בכיס בא כאן בעוצמה חזקה הרבה יותר. בסוף החודש רואים יפה מאוד כמה מהכסף שעבדתי עליו קשה, צריך לחלק לכל מיני גופים כדי להישאר ביד עם פחות מחצי.

  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, waterman כתב:

לא מעט ׳אנשים שיודעים לבשל׳ פתחו מסעדה, ׳אוהבי קפה׳ הקימו דוכן/בית עסק וכו׳, מתוך חזון שגוי שכל המסביב יתנהל חלק מכיון שהמוצר שלהם טעים/מוצלח/מבוקש.

 

התנהלות מול ספקים, לקוחות, שלטונות המס וכו׳, תזרים מזומנים, זיהוי טרנדים/׳זמנים חמים׳ ופושרים, פחת/חיי מדף קצרים של מוצרים אורגניים וכו׳, כולם משפיעים מהותית ועשויים לקבוע את הקו המפריד בין הצלחה לכשלון.

 

פה קבור הכלב. הרבה אנשים שטובים/ חושבים שהם טובים/ אוהבים להתעסק בתחום מסויים -יוצאים לדרך עצמאית ולא מבינים שלבשל/ לבנות/ לייצר זה 10 אחוז מהעבודה, ו90 אחוז זה חרא גדול של התנהלות מול ספקים ולקוחות, חלוקת הכסף עם המדינה ומוסדותיה, שמה לעשות- לא מתאים לכל אחד ולא כל אחד יודע שזה חלק מהעניין. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מעולם לא הייתי בעל עסק ואין לי ספק שאני לא מתאים להיות בעל עסק בכלל.

האנשים שאני מכיר, שמנהלים עסק כבר 20-40 שנים וגם חיים ממנו ברמה גבוהה, הם אנשים מאוד שונים אחד מהשני, אבל לכולם יש תכונה אחת משותפת. הם חיים את העסק 24/7. נושמים את העסק וחולמים עליו בלילה. קמים כל בוקר עם אנרגיה, לשפר, לשכלל, להוריד הוצאות מפה ולהכניס ביזנס נוסף משם. וכשאני שואל אותם על העסק, נידלק להם ניצוץ בעיניים והם יכולים לדבר שעות על המהלך האחרון שעשו.

הם כמובן גם מכירים כל פרט וכל בורג, גם אם יש להם שכירים שמתעסקים בדברים ה״משעממים״.

אלו אנשים שהצליחו לשרוד שינויים גדולים בשוק, כי הם ידעו להמציא את עצמם מחדש בכל פעם. כי אם אתה קם כל בוקר בתחושת רעב לשיפור ושינוי, תוכל להתמודד גם אם שינויים שנכפו עליך.

ואני מדבר על אחד שיש לו חנות צילום ופיתוח תמונות עוד משנות ה90 וידע לצלוח את המעבר לצילום דיגיטלי, בזמן שכל החנויות סביבו נסגרו אחת אחרי השניה. ואחד שהוא מייבא ומשווק מוצרים בסיטונאות בארה״ב, שאמזון הפכה את רוב הביזנס שלו ללא רלוונטי, אז הוא תפס כיוון אחר ופתח את אותו עסק, רק באמזון.

ואני, תן לי לעבוד 8:00 עד 17:00 ואח״כ להיות בראש שקט בלי דאגות, כשהמשכורת נכנסת בתחילת החודש, בלי שמבלבלים לי במוח לקוחות וספקים ועובדים ורשויות ומתחרים.

  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כעצמאי מזה עשרים שנה מתחבר מאד לנושא השרשור. בחמש השנים הראשונות רוב זמני הושחת בלרדוף אחרי מעסיקים (שרובם משרדי ממשלה) לקבלת התשלום לפי שוטף פלוס שהכפיל ושילש את עצמו בזמן. לאחר התעשתות וניפוי כאלה שלא עמדו באופן כרוני בהתחייבויות, בצירוף החוק המסדיר את התשלומים לעצמאים פחות או יותר, המצב התייצב. אין ספק שיציאה לדרך של עבודה כעצמאי מחייבת שיקול דעת וחישוב חודשי ולא לשכוח את היקף המיסים המבהיל אותו אנו נדרשים לשלם.

פורסם
לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

מבחינת הבירוקרטיה שהיתה לך בפתיחת העסק, במהלך התפעול של החנות ובסיומה. מה היו נקודות התורפה של הרשויות? ומה היו נקודות החוזקה של הרשויות?

 

הרשויות??? כעסק קטן, אין יותר מדי ביורוקרטיה הקשורה לרשויות- לפחות לעסק "מהבית". לגבי חנות פיזית, המצב שונה קצת, ומשתנה מעיר לעיר. 

מבחינת רשויות המס וכל זה, העדפתי להוציא את זה החוצה למישהו שמבין בזה, במקום לשרוף זמן חשוב על להבין את זה לעומק ולטפל בזה בעצמי יחד עם כל שאר הדברים שאני צריך ללמוד, להבין לעומק, ולטפל בהם בעצמי. למדתי את הבסיס שהייתי צריך כדי לקבל מושג ירוק, שלא ימרטו אותי, והוצאתי את זה לרוא"ח.

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

באתי עם מעט כסף מהבית והרבה מהבנק. בהמשך עוד הלוואות של "כיבוי שריפות" בתנאים די גרועים.

עשיתי את אותה טעות. עסק ראשון... 

היום: אין סיכוי שאפתח עסק, על בסיס לקיחת הלוואה. לא יקרה. או הון עצמי מספק, או כלום. לא חוזר על זה. לראייה, הכלום שיש לי עכשיו.

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

בזבזתי הרבה זמן על ההקמה הפיזית. בניתי הכל לבד. מידוף, חלון ראווה, עמדת עבודה וכו'. 

זה משתנה מעסק לעסק, ידידי. זה לא בהכרח טעות, אבל גם לא בהכרח נכון. 

בתכנון מוקדם נכון, כולל חישוב העלויות (ישירות, נלוות ובלתי נראות), זה לגמרי אפשרי בהינתן לוח זמנים שמאפשר את זה.

אילוצי לו"ז יכולים באותה מידה להפוך את זה לטעות קשה. 

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

פיספתי חג (פדיון של חודשיים ביומיים ואחלה פרומו להתחיל בו). התעקשתי שהכל יהיה מוכן פיקס. 80% לא מספיק טוב.

80% שלך זה 120% למישהו "מהרחוב". 

את ה-20% הנותרים לך, רק יחידי סגולה יראו. 

אני רואה את זה מסביבי, יש לי בעבודה חברים שההערכה שלהם למתנה שעשיתי עבורם (ודברים נוספים שבניתי ואני מראה ומדבר עליהם) מוגזמת בצורה שאני לא מצליח להבין בכלל- כשמבחינתי, הפינה הזו מכוערת, פה עשיתי שגיאה, הדבר הזה לא יצא כמו שצריך וכדומה.

פלוס. 

ראיתי התקנות שבוצעו ע"י הנדימנים, ראיתי מוצרים שנמכרים(!) בחנויות (!)- שאני לא הייתי מסכים לשחרר התקנה או מוצר בצורה הזו מתחת ליד שלי בכלל. ואנשים מרוצים מאד מההתקנה ומהמוצר. אז... למדתי גם להכיר את מר GOOD ENOUGH מעבר ל"שלום שלום". 

תמיד אפשר בהמשך גם לשנות\לשפר\לעשות. חשוב!!! ביותר!!! שיקום הבסיס, ושיקום כמו שצריך. מעליו השמיים הם הגבול. 

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

התכנית העסקית שלי הצליחה לשכנע את הבנק לתת עוד ועוד כסף, אבל בפועל לא הצליחה בכלל,

בין תכנית עסקית, לבין המציאות, לבין החיים עצמם- יש פער בלתי נתפס. התיאוריה עובדת נהדר! המציאות לא חייבת להתיישר לפי התיאוריה של אף אחד. 

הדבר הכי חשוב לעסק מצליח, מנסיוני, הוא פשוט דאקינג מזל עיוור.

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

ההיפך. היה מפסיד עוד יותר. גם התנאים מסביב השתנו לרעה.

זו הנקודה שהייתה הכי קשה עבורי להבין.

הרי קיבלתי עבודה גדולה אחת. ועוד אחת. יבואו בהכרח עוד, נכון? 

לא. ממש לא נכון. לא מחייב בשיט. בלי עוד עבודות גדולות אני בצרות, ואף אחד לא מבטיח לי שהן יגיעו- ובטח שלא בטווח זמן מוגדר כלשהו. 

כשהבנתי את זה ("כשל המהמר"), החלטתי לסגור את העסק.

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

לא הייתי פותח. חד משמעית.

אני כן. אני מאד רוצה לחזור להיות עצמאי. 

בתנאים! שלי! ושלי! בלבד. בלי הלוואות ובלי בולשיט. היום אני יודע לחתוך בזמן, מה שלא ידעתי אז. 

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

היום וכבר מזמן אני יודע שאני בכלל לא טיפוס של סוחר.

זו הייתה נקודת הכשל הגדולה ביותר שלי. 

אני לא סוחר. נקודה. 

אני כנה מדי FOR MY OWN GOOD. 

הקורסים בשיווק שלקחתי, לא עזרו- אתה צריך להיות טיפוס מסויים כדי להיות מסוגל בכלל לדבר בצורה הזו. זה לא אני. 

זה משהו שעדיף להוציא החוצה, אם אפשר. 

הרבה יותר מדי מהאנשים שהגיעו אלי (והגיעו. למדתי לקדם בגוגל בצורה פנטסטית- את הבסיס קיבלתי מחבר פורום שכבר לא כותב פה, ואת שאר הידע שאבתי בכוחות עצמי מהרשת), פשוט לא הצלחתי לסגור שום דבר. כנות לא ממש מוכרת. למרות שזה מה שהיה עובד עלי הכי טוב כלקוח, יש מעטים מדי כאלה בשוק...

לקח: מה שעובד עליך, לדעתך, עבורך, ממש לא בהכרח יעבוד על לקוחות פוטנציאלים. 

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

הכי טוב אני יודע להיות איש מקצוע טכני, ולתקתק עבודה.

רוב בעלי העסקים הקטנים הם ככה. הם מעולים בתחום שלהם, אבל חסרי ידע, יכולות וכישורים קריטיים בשאר התחומים. 

או שתוכל ללמוד אותם, או שתצטרך (ותצטרך!) להוציא אותם החוצה כדי להצליח. 

ובכל מקרה, תצטרך גם דאקינג מזל עיוור...

לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

אם יש לי עצה אחת למי שמעוניין לפתוח עסק קטן,

היא ללכת לעבוד חצי שנה -שנה בעסק כזה קיים. אפילו במשכורת נמוכה מרוויחים מזה שכר לימוד יקר מאוד.

עצה טובה, אבל לא לחלוטין יעילה. 

יש כל כך הרבה מאחורי הקלעים שלא שקוף לשכירים כלל, כך שגם אם תחשוב שאתה ספץ בזה אחרי חצי שנה שהבנת את הקונספט מלפני ומלפנים- אתה עדיין לא יודע כלום על המסביב. ויש פה המון, המון!, המון!!! מה ללמוד. 

לפני כשעה, שביט כתב:

ולא מבינים שלבשל/ לבנות/ לייצר זה 10 אחוז מהעבודה, ו90 אחוז זה חרא גדול של התנהלות מול ספקים ולקוחות, חלוקת הכסף עם המדינה ומוסדותיה, שמה לעשות- לא מתאים לכל אחד ולא כל אחד יודע שזה חלק מהעניין. 

לחלוטין. זה חלק מהדברים הלא שקופים לשכירים שדיברתי עליהם. 

לפני 51 דקות, פינדר כתב:

האנשים שאני מכיר,

 הם חיים את העסק 24/7. נושמים את העסק וחולמים עליו בלילה. קמים כל בוקר עם אנרגיה, לשפר, לשכלל, להוריד הוצאות מפה ולהכניס ביזנס נוסף משם. וכשאני

אני לא חושב שיש עצמאי שהוא לא כזה. 

מקווה שזה יעזור לך להבין טיפה יותר טוב: 

העסק הוא שלוחה שלך. חלק ממך. כמו יד שלך או רגל. חלק ממך. 

זה לא מקום עבודה. זה משהו אחר לגמרי. חיה אחרת לחלוטין. 

אישית? 3 בלילה יום שישי, עולה לי מחשבה או רעיון, מתחיל להריץ אותה על המחשב. חגים? זמן מצויין לבצע כמה פעולות שהזנחתי בגלל ה"שוטף". אני רוצה לעשות א, ב, ג- ולא כי זו העבודה שלי או כי משלמים לי על זה, אלא כי אני חושב שצריך לעשות את זה.

זה פשוט חד משמעית חלק ממך. אותה ישות, בגדול.

  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סיפור של שני חברים מעגל שני ככה שאין לי הרבה מאד פרטים. שני עסקים בתחום ההסעדה.

לראשונה היה חלום לפתוח את המקום שלה ולעשות שם את מה שהיא טובה ואוהבת. לא חושב שהייתה לה תוכנית עסקית רצינית או הבנה למה היא נכנסת. אחרי חצי שנה שספקים ועובדים תקעו לה סכין בגב סגרה מהר אחרי שאיבדה כמה מליונים.

השני נכנס עם עיניים פקוחות והבנה של הסביבה. שבועיים לפני הפתיחה אחד מהספקים עשה לו תרגיל, אבל הייתה לו תוכנית למקרה כזה.

התחיל לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה לקח לו כשנה עד שמצא עובדים שהיה יכול לסמוך עליהם קצת. אבל הוא היה בעסק מלפני הפתיחה עד אחרי הסגירה, וכמעט לא עסק באוכל עצמו. הוא גם שרד כמה מכות לא פשוטות (פיגועים).

היום אחרי 15 שנים הוא כבר קצת יכול לשחרר ולהינות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

הזמנית הזה נמשך 30 שנה בערך, אבל החנות נסגרה אחרי שנתיים. הפסידה לי את המכנסיים.

 

שוב תודה על השיתוף, בהחלט סיפור מעניין ומחכים. 

 

אני מבין שהצגת פה רק חלק ממנו ובראשי פרקים, אבל על פניו מה שכתבת לא שונה בהרבה מללכת ללמוד מקצוע באוניברסיטה כהכנה לקריירה. שכר הלימוד שלך היה אולי גבוה יחסית (בהיבט הפסיכולוגי והפיננסי), אבל אם השנתיים האלה הכינו אותך לקריירה מצליחה של שלושים שנה בתחום משיק שאיפשרה לך לפרנס משפחה עם כמה ילדים - זה נשמע כמו החזר הרבה יותר טוב על ההשקעה מזה של רוב הסטודנטים בארץ. 

 

  • רעיון טוב! 1

×
×
  • תוכן חדש...