Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא. הסיבה היא (זה הגורם של הרבה מאוד דברים אחרים בעולם הרכב) תקני זיהום.

המטרה היא להפחית פליטת מזהמים. גיר רציף חסכוני יותר מפלנטרי. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אבל האם הוא חסכוני מגיר פלנטרי 8 הילוכים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

אבל האם הוא חסכוני מגיר פלנטרי 8 הילוכים?

PSA עברו מפלנטרי 6 הילוכים לפלנטרי 8 הילוכים, ואז לכפול מצמדים.

אני מסיק מכך שפלנטרי מרובה הילוכים כבר לא יכול לעמוד בתקנות, ואילץ אותם לחפש פתרון חסכוני יותר.

עדיין לא ראיתי יצרן שעבר מגיר רציף לדו-מצמדי,

אז המסקנה העקיפה שלי לשאלתך היא שכן, רציף כנראה חסכוני יותר...

*עריכה: נדמה לי שרנו כן עשו מעבר כזה מרציף לדו-מצמדי, או ההיפך. לא זוכר בדיוק...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם (נערך)

אם אני לא טועה אז ה- Jatco JF015 מותקן גם בניסאן אלטימה בעלת מנוע 2.5 ליטר בשנים 2014 והלאה(אולי אח״כ החליפו שם התיבה החדשה יותר אבל לא סגור על זה).

אני יודע שהוגשה תביעה יצוגית בארה״ב על התיבה הזו והאחריות עליה הוארכה ל10 שנים.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

נהגתי לפני 3-4 שנים על אלטימה שכורה. אם לא היו מספרים לי שזה גיר רציף לא הייתי מנחש בחיים. בלי קשר לאמינות שלו, לאלטימה יש אחלה גיר

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע כמה זה יותר או פחות חסכוני מגיר פלנטרי אבל נראה שזה תופס פחות מקום בתא המנוע וגם יש בזה פחות חלקים נעים, כלומר יותר זול לייצר את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, Jeka88 כתב:

אם אני לא טועה אז ה- Jatco JF015 מותקן גם בניסאן אלטימה בעלת מנוע 2.5 ליטר בשנים 2014 והלאה(אולי אח״כ החליפו שם התיבה החדשה יותר אבל לא סגור על זה).

אני יודע שהוגשה תביעה יצוגית בארה״ב על התיבה הזו והאחריות עליה הוארכה ל10 שנים.

JF015 יכול להיות מותקן רק ברכבים עם מנוע עד 1.8 ליטר, אם זה 2.5 ליטר אז זה או JF011 או JF016.

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

PSA עברו מפלנטרי 6 הילוכים לפלנטרי 8 הילוכים, ואז לכפול מצמדים.

אני מסיק מכך שפלנטרי מרובה הילוכים כבר לא יכול לעמוד בתקנות, ואילץ אותם לחפש פתרון חסכוני יותר.

עדיין לא ראיתי יצרן שעבר מגיר רציף לדו-מצמדי,

אז המסקנה העקיפה שלי לשאלתך היא שכן, רציף כנראה חסכוני יותר...

*עריכה: נדמה לי שרנו כן עשו מעבר כזה מרציף לדו-מצמדי, או ההיפך. לא זוכר בדיוק...

יש ויש כל גיר כשלעצמו.

יש גירים רציפים שחסכוניים פחות מגירים אוטומטיים מסויימית ולהפך.

יצרנים עוברים מסוג אחד של גיר לסוג אחר לאורך ההיסטוריה כתלות באילוצים, אאודי בעבר הרחוק ייצרו רכבים עם גירים רציפים ואז עברו לאוטומטי פלנטרי ואז לרובוטי דו מצמדי. פיאט ייצרו בעבר גם רכבים עם גיר רציף (פונטו ELX 82 כ"ס שנמכרה בארץ) ואז עברו לרובוטי ולאוטומטי...

אבל יותר ויותר יצרנים נוטשים את הגיר האוטומטי הפלנטרי לטובת גירים רובוטיים או רציפים. כידוע לי זה בעיקר בגלל העלות הגבוהה של האוטומטי הפלנטרי בהשוואה לגיר רובוטי דו מצמדי או רציף.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 19.10.2025 בשעה 12:19, Gavrik כתב:

JF015 יכול להיות מותקן רק ברכבים עם מנוע עד 1.8 ליטר, אם זה 2.5 ליטר אז זה או JF011 או JF016.

יש ויש כל גיר כשלעצמו.

יש גירים רציפים שחסכוניים פחות מגירים אוטומטיים מסויימית ולהפך.

יצרנים עוברים מסוג אחד של גיר לסוג אחר לאורך ההיסטוריה כתלות באילוצים, אאודי בעבר הרחוק ייצרו רכבים עם גירים רציפים ואז עברו לאוטומטי פלנטרי ואז לרובוטי דו מצמדי. פיאט ייצרו בעבר גם רכבים עם גיר רציף (פונטו ELX 82 כ"ס שנמכרה בארץ) ואז עברו לרובוטי ולאוטומטי...

אבל יותר ויותר יצרנים נוטשים את הגיר האוטומטי הפלנטרי לטובת גירים רובוטיים או רציפים. כידוע לי זה בעיקר בגלל העלות הגבוהה של האוטומטי הפלנטרי בהשוואה לגיר רובוטי דו מצמדי או רציף.

הרובוטיות והרציפות יקרות לתיקון יותר מהפלנטרי לא? אני לא אמור להבין מיזה כי הייצור שלהן יקר מהפלנטרי?

פורסם

JATCO CVT7 (JF015E) מותקן גם בשברולט ספארק בדור האחרון שלה

יש מעט דיווחים על תקלות גיר בשנים הראשונות לשיווק, בשנים המאוחרות יותר מ2019 בערך יחד עם מתיחת הפנים אין כמעט דיווחים הגיר כבר אמין מאוד וצריך רק תחזוקת שמנים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 17.10.2025 בשעה 22:35, Gavrik כתב:

החלפת שמן בזמן היא קריטית: JF011 ~60 אלף ק"מ

אני מחליף שמן כל טיפול, דהיינו כל 15 אלף ק"מ. 

אני לא מטפל בחברה, אלא אצל מוסך עממי וזול, וזה עולה לי תוספת של 400 שקל.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

שמן גיר מקורי? כי רק השמן עולה בערך 400 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 15 שעות, yulianx כתב:

שמן גיר מקורי? כי רק השמן עולה בערך 400 שקל.

ברור, אני חושב שלו זה עולה בערך 350 והוא מוסיף עוד 100 עבודה, או אפילו 50 על עבודה. על הטיפול עצמו הוא לוקח לי 400... זה ההבדל בינו לבין מוסך מורשה, הוא לא תופר אותך על כל שטות.

• אהבתי 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני 23 שעות, outlander כתב:

אני מחליף שמן כל טיפול, דהיינו כל 15 אלף ק"מ. 

אני לא מטפל בחברה, אלא אצל מוסך עממי וזול, וזה עולה לי תוספת של 400 שקל.

שמן גיר כל 15? לא קצת מוגזם?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...