Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו משפחה עם 3 מתבגרים (2 כבר נוהגים בעצמם). ברשותי קרוסאובר 2015. עושה כ 15,000 ק"מ בשנה, מחציתם בדרך בינעירונית.

מחפש רכב עם המאפיינים הבאים:

חשוב מאד

אמינות (המחלה הנוכחית של הרכבים זה בעיות של מצמדים / גיר / רצועות)

חשוב

תצרוכת דלק (התצרוכת של הקרוסאובר סבבה מבחינתי)

עלות טיפולים

עלות ביטוח

לא גניב (בגלל זה טויוטה ומאזדה יורדים מהרשימה)

לא מעניין אותי היברידי / פלאג אין / חשמלי: הבנתי שירידת הערך שלה גבוהה, יש לרכוש סוללה אחת למספר שנים - שמעמידה את החיסכון בדלק בסימן שאלה.

רכבים שחשבתי עליהם:

פיג'ו 3008 מנוע 1.6 (הבנתי שיש רק בעיית סחירות. מצד שני, אם אני מחזיק אותו כ 5-6 שנים, אז בעית הסחירות פחות מעניינת אותי, נכון?)

סוזוקי S-CROSS

יונדאי קונה

סיאט אטקה (יש בעיית גיר, אז פחות בעניין)

קיה סלטוס

ניסאן קשקאי 1.3

על איזה רכב/ים להתמקד (או שיש רכבים אחרים שכדאי לקחת בחשבון)? עם איזה גימור / שנתון?

אני די מרוצה מהקרוסאובר הנוכחית, מבחינת מרווח פנימי, תצרוכת דלק, עלות טיפולים, עלות ביטוח, אמינות (פרט לגיר, שזה עניין של מזל) ופשטות (הילדים שלי נוהגים עליה בכיף)

פורסם

הייתי נשאר עם הscross. הבנתי שיש אחריות מורחבת של היבואן על התיבת הילוכים הרציפה אם אני לא טועה. מה שכן, לגבי הדור האחרון של הscross לא מדובר על אותה תיבה בעייתית 

פורסם
בתאריך 4.10.2025 בשעה 14:25, david3692 כתב:

הייתי נשאר עם הscross. הבנתי שיש אחריות מורחבת של היבואן על התיבת הילוכים הרציפה אם אני לא טועה. מה שכן, לגבי הדור האחרון של הscross לא מדובר על אותה תיבה בעייתית 

תודה: כן, ידוע לי שיש אחריות מורחבת. בכל מקרה, רוצה רכב 'צעיר' יותר: אז מה מומלץ, לפי הקריטריונים שלי?

פורסם

האחריות המורחבת היא ל-10 שנים, כלומר רכבו של פות״ש כבר לא באחריות.

התיבה שהוחלפה אמורה להיות אמינה, יש כאן מי שחולקים על כך. אבל זה לא רלוונטי לדגמי הקרוסאובר/S-cross מ-2017 ומעלה עם תיבה פלנטרית.

גם לי נראה שהגיוני להחליף קרוסאובר בקרוסאובר (בכל שם שתקראו לו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדכון: קפצתי לראות רכבי סוזוקי מהשנים האחרונות (2021-2023) במגרשי טרייד אין. הרגשתי כאילו הזמן קפא מלכת ברכבים הללו. לא להאמין שהסוזוקי נשארה ב 99% אותו דבר, כבר (לפחות) 10 שנים.

לא בא לי רכב שקפא בזמן (למרות שאין תלונות על הנסיעה והאמינות שלו, אבל אם כבר לשדרג - אז לפחות למשהו טוב מתקדם).

אז ירדתי מהסוזוקי. אילו עוד אלטרנטיבות כדאי לראות?

פורסם

תבדוק את הספורטאז׳ והטוסון החדשים, 
ספורטאז׳ - החל מ 2022,
טוסון - החל מ 2021.

שניהם מרשימים מאוד מבפנים, כמה רמות מעל מסוזוקי סקרוס וגם מקיה סלטוס.
יש מנוע 2000 בלי טורבו וגיר פלנטרי, מתכון לאמינות.
יכול להיות שתצטרך מתיחה קטנה של התקציב, ותבדוק מחירי ביטוח.

פורסם
לפני 6 שעות, rolling_stony כתב:

3008 עם מנוע דיזל 1.6  (שידוע כאמין) קיים רק עד שנת 2019.
מ 2019 זה מנוע דיזל 1.5 והוא פחות אמין, יש שם כמה בעיות - נכתב על זה הרבה כאן בפורום ובכלל.

תודה, אבל ראיתי במחירון שיש 3008 עם מנוע בנזין 1.6. לדוגמא:

https://www.yad2.co.il/price-list/sub-model/100997/2021

מה אני מפספס כאן?

יונדאי טוסון 2021 עולה כ 130,000 ש"ח (הרבה מעבר לתקציב שלי...):

https://www.yad2.co.il/price-list/sub-model/114441/2021

ועל הספורטאז שמעתי דברים פחות טובים.

אילו עוד דגמים להסתכל?

איך היונדאי קונה (שנתון 2021)? האם יש לה בעיות / מחלות, שצריך לשים לב אליהן?

פורסם (נערך)

לדעתי גם היונדאי וגם הקיה די גניבות, אם אתה מסתכל על 3008 יש יש לך גם את הסיטרואן C5 Aircross עם מנוע 1.6 בנזין עם 180 כ״ס שהיא נסחרת בפחות מה3008.

לגבי ה1.5 דיזל אפשר לחפש רכב שכבר שודרגה לו השרשרת לאז אין את הבעיה הזו.

לגבי מה ששלחת בלינק אז זה 1.6 בנזין עם 180 כ״ס שזה בעצם דגם משודרג ל165 כ״ס שהיה לפניו.

מה שייעצו לך פה זה 1.6 דיזל שהגיע עם 120 כ״ס אבל הוא יוצר רק עד 2018 וזה פחות מתאים לך אם אתה רוצה לרענן את הרכב בכמה שנים.

מה שרשמתי לך לגבי הסיטרואן דיזל תקף גם לגבי ה3008, אתה יכול לחפש אחת עם מנוע 1.5 דיזל שעברה כבר לשרשרת החדשה.

לדעתי לפי כמות הק״מ שלך אין לך מה לחפש דיזל, ההפרשים בין בנזין לדיזל יהיו זניחים כמות שאתה נוסע.

תתמקד בc5 איירקרוס/3008 עם מנוע 1.6 בנזין 180 כ״ס.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לגבי C5 aircross תבדוק היטב את המרווח מאחורה. אמנם יש שם שלושה מושבים נפרדים שזה מעולה לילדים בכיסאות בטיחות, אבל לדעתי מרווח הברכיים מאד גבולי לאנשים בגודל מלא. 

פורסם

המיצובושי סך הכול אמינה למעט מצלמת רדאר, אך לא חסכונית ובפנים מרגישה מיושנת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 14.10.2025 בשעה 18:39, yulianx כתב:

המיצובושי סך הכול אמינה למעט מצלמת רדאר, אך לא חסכונית ובפנים מרגישה מיושנת.

מה הכוונה מצלמת רדאר? מה הבעיה במצלת רדאר? הם זה כמו מובילאיי?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...