Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת מתוך כתבתה בכלכליסט: https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hkhg27m8lx

ואני אומר WTF? חוץ משליטה על מזגן מחוץ לרכב, זה כנראה הדבר הכי טוב שיש בדבר הזה שנקרא מכונית חשמלית.

לא מצליח להבין את ההחלטה... מילא היו שמים פופאפ בתחילת הנסיעה אבל ביטול? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 50 דקות, GTאי כתב:

זה כנראה הדבר הכי טוב שיש בדבר הזה שנקרא מכונית חשמלית.

לא התנסתי בנהיגה בדוושה אחת, אבל אם זה אותו רעיון של בלימה רגנרטיבית גבוהה ++ אז זה ממש נורא.

התחושה לנוסעים בתוך הרכב היא כשל רכב עם גיר מזעזע, כל פעם שהנהג טיפה מרפה את הרגל מהגז, כולם מרגישים בבלימה... 

הבטן מתהפכת מכל התאוצות והבלימות הלא מכוונות האלו.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

דוושה אחת זה בלימה רגרנטיבית.

החוויה שאתה מתאר היא של נסיעה עם נהג שלא מנוסה עם הרכב, או שלא מבין את הרעיון (ויכול להיות שזה גם ביצוע דפוק של איזו סינית).

סע איתי לסיבוב על הטסלה ולא יהיה לך מושג למה רשמת את מה שרשמת

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

בטסלה זה קורה רק אם אתה עושה את זה בצורה אגרסיבית.

אם אתה שולט על זה כמו שצריך, אין שום בעיה.

כנ"ל לגביי היונדאי קונה שיש לנו, למרות ששם גם בעוצמת הרגנרציה הכי גבוהה, כדי שהרכב יעצור בלי לחיצה על הברקס צריך ללחוץ על שיפטר בהגה כדי שיעשה רגנרציה יותר גבוהה מהעוצמה שמופיעה בלוח השעונים או משהו בסגנון הזה. גם אז עדיין אין את התופעה הזו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• אחראי פורום
פורסם
לפני 25 דקות, GTאי כתב:

דוושה אחת זה בלימה רגרנטיבית.

זה לא תלוי אחד בשני, יש בלימה רגנרטיבית גם בלי אופציית דוושה אחת.

זה בהחלט מהדברים הנוחים יותר שיש ברכבים היום.

מדהים שהם-הם הסינים, עם המולטימדיות הגרועות שלהם, השולטות בכל דבר באוטו ומתוכננות רע, דואגים פתאום לבטיחותם של הנוסעים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, itaysamurai כתב:

איך יש נהיגה בדוושה אחת בלי בלימה רגרנטיבית?

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי לשוק הסיני זה יהיה ככה ובשוק המערבי תצטרך להוסיף כמה אלפי דולרים/יורו/שקל ליבואן כדי שיתקין לך את האפשרות ברכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 30 דקות, itaysamurai כתב:

לכיוון הזה בלבד, 

לדוג' ברכב שלי (ATTO 3) יש בלימה רגרנטיבית (שאני לא משתמש בה, לא אוהב) ולא נראה לי שיש אופציה לנהיגה בדוושה אחת. 

אבל לא נראה לי שיש נהיגה בדוושה אחת בלי בלימה רגרנטיבית, להבנתי זה אמור לפעול באותו עיקרון.

לפני 58 דקות, GTאי כתב:

סע איתי לסיבוב על הטסלה ולא יהיה לך מושג למה רשמת את מה שרשמת

לא מכיר את הרכב הזה מבפנים, אבא שלי אוהב ב-MG ZS שלו לנסוע עם בלימה רגרנטיבית הכי גבוהה, כיף לנוסעים זה לא. 

יכול להיות שזה עניין של הרגל, הוא רגיל מהרכבים הקודמים שלו להרפות מהגז אחרי תאוצות וכאן זה גורם לרכב להאט פתאום - ואז הוא חייב להאיץ שוב, יתכן שהוא מבוגר מידי בשביל להתרגל לדברים חדשים וכל נהג אחר היה עושה את זה עדין יותר.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

דוושה אחת זה בלימה רגרנטיבית

מהשורה הזאת נראה שאתה מתנה רגנרציה (באופן כללי) באופציית דוושה אחת, סתם פקשוש בהבנה, עמכם הסליחה.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני כשעה, לב טוב כתב:

לא מכיר את הרכב הזה מבפנים, אבא שלי אוהב ב-MG ZS שלו לנסוע עם בלימה רגרנטיבית הכי גבוהה, כיף לנוסעים זה לא. 

יכול להיות שזה עניין של הרגל, הוא רגיל מהרכבים הקודמים שלו להרפות מהגז אחרי תאוצות וכאן זה גורם לרכב להאט פתאום - ואז הוא חייב להאיץ שוב, יתכן שהוא מבוגר מידי בשביל להתרגל לדברים חדשים וכל נהג אחר היה עושה את זה עדין יותר.

נסעת פעם עם נהג שמכיר רק פול גז או פול ברקס? זה בדיוק אותו דבר. נהג שלא יודע לתפעל רכב זו בעיה שלא מעידה על הרכב

פורסם
לפני 3 שעות, GTאי כתב:

הכותרת מתוך כתבתה בכלכליסט: https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hkhg27m8lx

ואני אומר WTF? חוץ משליטה על מזגן מחוץ לרכב, זה כנראה הדבר הכי טוב שיש בדבר הזה שנקרא מכונית חשמלית.

לא מצליח להבין את ההחלטה... מילא היו שמים פופאפ בתחילת הנסיעה אבל ביטול? 

תומר הדר ישן בעמידה, זה קיים כבר מזמן בסין וזו גם הסיבה שלדגמים מסין אין נהיגה בדוושה אחת. 

• מעניין 1
פורסם

כמו שכבר נאמר, אין כאן חדשות של ממש.

כיום המצב הוא שברוב הסיניות האופציה לנהיגה בדוושה אחת גם ככה לא קיימת, אז האיסור בעצם רק מעיד שזה יהיה המצב גם בעתיד ולא שמשהו הולך להשתנות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, GTאי כתב:

איך יש נהיגה בדוושה אחת בלי בלימה רגרנטיבית?

התקטננות לשמה, אבל:

כשסוללת רכב טסלה טעונה ב-100%, לא יכולה להתבצע בלימה רגנרטיבית ולכן לכאורה אמורים לאבד יכולת נהיגה בדוושה אחת עד שהסוללה תאבד חלק מהקיבולת.

אלא מה, טסלה מאפשרים שימוש בבלימה ׳תוכנתית׳ (קרי, התוכנה מפקדת על הבלמים) ע״מ לאפשר נהיגה בדוושה אחת בכל מצב.

כמובן שלא מדובר במצב יעיל מבחינה אנרגטית

לדוגמא https://thebrakereport.com/tesla-updates-one-pedal-driving/

עריכה אחרונה על ידי waterman
הוספת קישור
  • מעניין 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 31 דקות, waterman כתב:

התקטננות לשמה, אבל:

כשסוללת רכב טסלה טעונה ב-100%, לא יכולה להתבצע בלימה רגנרטיבית ולכן לכאורה אמורים לאבד יכולת נהיגה בדוושה אחת עד שהסוללה תאבד חלק מהקיבולת.

אלא מה, טסלה מאפשרים שימוש בבלימה ׳תוכנתית׳ (קרי, התוכנה מפקדת על הבלמים) ע״מ לאפשר נהיגה בדוושה אחת בכל מצב.

כמובן שלא מדובר במצב יעיל מבחינה אנרגטית

אם אתה רוצה ממש להתקטנן אז גם ב 100% בלימה רגרנטיבית עובדת, רק בצורה מופחתת... 

וכן, במצב כזה צריך להשתמש בבלמים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...