Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סקאלה

castingangel

פוסטים מומלצים

היי,

לאחרונה חזרתי מטיול במונטנגרו שם שכרתי רכב מחברת יורופקאר.
הרכב שקיבלתי היה סקודה סקאלה (לא יודע איזה שנה אבל מניח שמהשנה שנתיים האחרונות כי נראה ממש חדש מהניילונים).
מונטנגרו הררית ואני חייב לומר שמאוד התרשמתי לטובה מהרכב הזה. גם מזמינות הכח והמהירות איפה שהיה צריך לבצע עקיפות של כלי רכב איטיים בדרך, גם בעליות,
והדבר שהכי הרשים אותי היה צריכת הדלק הסופר נמוכה. חרשנו את כל המדינה ועדיין סיימנו עם קצת יותר מחצי טנק.
בנוסף גם האיבזור ברכב מפנק, מערכת מולטימדיה, קרוז קונטרול, הנעה בכפתור וכו'.

כ"כ התרשמתי שאני שוקל אפילו לחפש אחת כזאת בישראל.
מה דעתכם על הרכב הזה? יש איזה מחלות ידועות? סתם התלהבתי? שנים או דגמים מסויימים יותר טובים מאחרים?

תודה !

רכב נוכחי: יונדאי I25 Inspire שנת 2012
רכבי עבר: רנו קליאו 1997, מאזדה 2 שנת 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחד הבנים שלי נוסע בסקאלה 2020, שרכש לפני כשנה, עד כמה שאני יודע הוא מרוצה.

מבחינת ״מחלות״ הוא זהה לאיביזה, פאביה, ארונה וכו׳ בעיקר הצורך להתרגל לנהיגה עם תיבת ה-DSG.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם סקאלה הייתי מחפש את גירסת הספורט, המושבים שם פשוט מעולים.

המנוע אכן זריז, החיסרון זה הגיר הרובוטי, זה יכול להיות מצמדים או מכטרוניק.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב שיש, בגדול, 2 גרסאות מנוע לרכב הזה (בארץ, בחו"ל אפילו יותר): 1 ליטר טורבו ו-1.5 ליטר טורבו. הגרסא החזקה יותר כבר לא נמכרת כחדשה, אאל"ט.

גם בגירסת ה-1 ליטר, האוטו מרגיש זריז אבל לא כמו בגרסה החזקה יותר, מן הסתם (20 לעומת 25 קג"מ בגרסה החזקה יותר). אמרת שצריכת הדלק הייתה נמוכה במיוחד, אז מניח שנהגת במנוע החלש יותר.

מבחינת מכלולים, כמו שאמרו פה, זהה לפאביה, פולו וכו' כך שמבחינת מחלות - אין הבדל. מה שכן, לא ידועות מחלות בדגם הזה, לפחות לא כאלו ששמעתי עליהן או נתקלתי בהן בעצמי. הפחד הוא בעיקר מהאמינות של תיבת ההילוכים הרובוטית אבל עוד מעט 100K ק"מ ואין בעיות, טפו טפו. עוד משהו, תיבת ההילוכים לא מהנה בנסיעה עירונית אבל לא משהו שהוא דיל ברייקר.

מבחינת אבזור, משבר השבבים שהיה בתקופת הקורונה גרם לכך שהרבה רכבים הגיעו בלי זיהוי בשטח מת, אם זה חשוב לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.5.2025 בשעה 11:47, castingangel כתב:

והדבר שהכי הרשים אותי היה צריכת הדלק הסופר נמוכה. חרשנו את כל המדינה ועדיין סיימנו עם קצת יותר מחצי טנק.

לגבי צריכת הדלק הנמוכה. אכן מנועי הבנזין טורבו הקטנים הללו חסכוניים ועדיין מספקים ביצועים מספקים (ואף מעבר) לרכב משפחתי.

הייתי שם לפני המון שנים אבל אני מבין שלא המון השתנה. ולכן אני משער שלא היו פקקים ובנוסף לא נוסעים שם כמעט מעל 90 קמ"ש. אם אני צודק וההתנהלות בד"כ באזור ה 60-70 קמ"ש אז קח בחשבו שאלו תנאים שמאוד מיטיבים עם צריכת הדלק. גם באזורים הרריים.

שונה מאוד מישראל.

אני לא בא להוריד, לרכב בעירה פנימית זו חלופה מאוד מוצלחת. רק דע שהנתון שקיבלת כנראה לא יתקבל בישראל בישראל. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...