Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו להחליף כסף בצ'יינג' אבל לא במזומן.

על פניו נראה שיש הרבה יתרונות, המרה ללא עמלת מט"ח ובשער "סופר משתלם" (ככה כתוב באתר) אבל לא כותבים מהו השער.

מישהו התנסה? יש חסרונות?

פורסם (נערך)

ההודעה עניינה אותי כי יש לי נסיעה מתוכננת בקרוב.

שים לב שמדובר בכרטיס נטען, לא בכרטיס אשראי.

באתר אין אף מילה על הפרשי שער ועל עמלת טעינה

חיפוש ברשת מעלה מעט מאוד מידע, כאשר פה ושם יש איזה כמה פוסטים בפייסבוק שמדברים על עמלה של עד 7%. למה ״עד״? כי יש גם דיווחים על פחות. אבל התרשמתי שמרבית הפוסטים הם או מטעם המפיץ או של אנשים שלא מבינים מה הם עושים.

אם חשוב לך - חפש כרטיס אשראי עם הפרשי שער מתונים של 1-2%, בדרך כלל הם קשורים למועדונים (בעיקר של מקומות עבודה, ארגונים של מקצועות חופשיים או בוגרי מוסדות אקדמיים) אבל יש גם כרטיסים לקהל הרחב.

עוד דבר שמפריע לי הוא שאמנם הכרטיס מופץ על ידי אלטשולר שחם, אבל המנפיק רשום בגיברלטר. אז האם הוא בכלל כפוף לחוק הישראלי? יש לי חשד שלא, שכן הדבר הבסיסי ביותר, תעריפון עמלות, לא ניתן לאיתור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן מדובר בכרטיס פיזי לתשלום בחו”ל שאפשר לחבר אותו לארנק של גוגל (או אפל) ולשלם עם הנייד בחו״ל. 

אין לי בעיה עם זה שהוא כרטיס נטען, אני תמיד מתעצבן כשאני רואה את החיובים חודשיים אחרי שאני חוזר מחו״ל ולך תזכור עכשיו עבור מה זה היה.  

יש ללאיה יתרון בזה שאין עמלת המרה אבל חיסרון שלא כתוב מהו שער ההמרה הנוכחי. כמה קשה להוסיף את זה באתר?

החיסרון השני הוא שבתהליך הרישום הם מבקשים צילום פנים יחד עם סריקת דרכון. לא זוכר שביקשו ממני דבר כזה גם עבור כרטיס אשראי חדש. 

שנינו עם כרטיסי הייטקזון ולאשתי יש גם עוד כרטיס של מועדון עם המרות נמוכות. 

אבל עדיין, משלמים בפסח ואת החיובים רואים בשבועות…

פורסם

בגלל היכולת לעקוב מעדיף אמצעי שמשאיר עקבות. גם בארץ, גם בחו״ל. שלא לדבר על עמלת ההמרה העדיפה, חיסכון של כאחוז.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האחוז הזה זה כסף קטן. אתה מדבר על הצריכה בטיול אז זה יגיע ל 30 יורו?

בהוצאות שוטפות נוחות המעקב חשובה וממילא בארץ החיובים סדירים אבל בחול לא מדובר על הוצאות שוטפות והרבה יותר קל לתכנן תקציב יומי/נושאי. בעל מקרה הכרטיס קיים כרשת ביטחון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מסכים איתך שכשמדובר בנסיעות קצרות העמלות הן סכום קטן. 

נראה שנוחות השליטה היא אישית. אני פיתחתי אי סבילות למזומן, בין השאר כיוון שאני מרגיש איתו חוסר שליטה. אחרים מרגישים שאצלם הוא דווקא האמצעי הנוח לשליטה.

חוץ מזה, התחושה שלי עם כרטיס אשראי יותר בטוחה, במיוחד היום עם הגוגל-פיי. לא צריך להתעסק עם להכניס ולהוציא ארנק אלא רק להקיש פעמיים על השעון. 

ולא נתקעים עם מזומן ללא שימוש. יש לי בבית כמה מאות פרנק שוויצרי וליש״ט, כאשר המהלך שעשו האנגלים עם החלפת השטרות הופך כמה מאות לליש״ט לחסרי ערך. כלומר, תיאורטית אפשר להחליפם באנגליה, אבל בשביל זה צריך תעודה רשמית עם הכתובת באנגלית, אני לא מכיר תעודה ישראלית כזו. אני לא יודע מה לגבי הפרנקים.

פורסם

השליטה בהוצאות אצלי היא בראש ולא באמצעי. 

תמיד בחזרה אני ממיר את מה זנשאר ליורו או דולר. 

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, ArikB כתב:

אבל עדיין, משלמים בפסח ואת החיובים רואים בשבועות

גם לי יש ולאישתי יש כרטיסים של הייטק זון, ביטלנו את השוטף +60 על תשלומי מט"ח.

אני חושב אפילו שאפשר לבטל באפליקציה של חברת האשראי. אם לא, תרים טלפון לחברת האשראי, זה לא סיפור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

השליטה בהוצאות אצלי היא בראש ולא באמצעי. 

תמיד בחזרה אני ממיר את מה זנשאר ליורו או דולר. 

כנל.

טס עם גוגל פיי, אבל רוצה גם מזומן לפה ושם לייתר ביטחון. אם אתה לא יודע על מה אתה מבזבז אתה תפשוט רגל בשתי הדרכים.

ולא מבין את אלה שמבזבזים 10 אלף שקל בטיול אבל שוברים את הראש על 7 יורו בצ'יינג'.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בדרך כל נוסע עם 1,000 ש״ח במזומן במטבע המקומי. אם זה לא מספיק יש כספומט, בעשור האחרון נזקקתי לו רק בסין (ופעם אחת ביוון). מעשית השימוש במזומן, לפחות במדינות מערביות, קיים רק בשווקים. בטיול של 3 שבועות בקנדה הוצאת במזומן 100 דולר, ביפן לפני חודשיים אחרי כמה ימים התחלתי לחפש איפה לשלם במזומן כדי להיפטר מהיינים. בסקנדינביה מסתכלים עליך עקום אם אתה מוציא מזומן, בשבועיים בשוודיה ונורווגיה המקום היחיד שביקש מזומן היה בית הכנסת בשטוקהולם.

לא מתפרע עם שום אמצעי תשלום, אבל מעדיף אמצעי שמאפשר לי לדעת לאן הלך הכסף ולאמוד הוצאה עתידית.

פורסם

אני כמו ספריאל לוקח מעט מזומן ומעדיף להתנהל רק עם אשראי, גם לקניות קטנות. 

אין לנו בעיה של שליטה על הכסף. 

לעניין הכרטיס, מחר אנסה להבין מהו השער שלפיו הם ממירים את הכסף. 

לנסיעה של שבוע אולי לא משתלם לעשות את הכרטיס הזה. 

פורסם

לשם השוואה ממליץ לבדוק את הכרטיס הנטען של הדואר

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הקישור שלך שבור. 

בכרטיסים ישראליים שער ההמרה הוא השער היציג בתוספת מרווח אחוזי קבוע שגודלו תלוי בכרטיס. גם אם מדובר במטבע שאין לו שער יציג מעשית אתה משלם אותה עמלה (בדקתי את זה גם בנסיעות וגם בקניות ברשת).

כשמדובר בכרטיס לא ישראלי זה לא ברור לי, אבל אם אתה טוען כרטיס בדולר או אירו אתה משלם את הפרש השער בטעינה, וכנראה שבהמרה למטבע אחר אתה משלם עוד עמלת המרה. המרה כפולה כזו נוטה להיות יקרה. כיוון שבאתר לא מפורסמת העמלה, וכיוון שהכרטיס מונפק על ידי ישות לא ישראלית, גובה ותנאי העמלה ממש לא ברורים.

• תוכן חדש...