Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, sperial כתב:

הקישור שלך שבור. 

בכרטיסים ישראליים שער ההמרה הוא השער היציג בתוספת מרווח אחוזי קבוע שגודלו תלוי בכרטיס. גם אם מדובר במטבע שאין לו שער יציג מעשית אתה משלם אותה עמלה (בדקתי את זה גם בנסיעות וגם בקניות ברשת).

כשמדובר בכרטיס לא ישראלי זה לא ברור לי, אבל אם אתה טוען כרטיס בדולר או אירו אתה משלם את הפרש השער בטעינה, וכנראה שבהמרה למטבע אחר אתה משלם עוד עמלת המרה. המרה כפולה כזו נוטה להיות יקרה. כיוון שבאתר לא מפורסמת העמלה, וכיוון שהכרטיס מונפק על ידי ישות לא ישראלית, גובה ותנאי העמלה ממש לא ברורים.

לא יודע איך זה עובד פה, אבל בחברות אחרות שעובדות על עקרון דומה (Revolut לדוגמא) אתה טוען את החשבון במטבע שלך ואז ממיר לפי השער היציג וללא עמלה עד גובה של X (ה-X תלוי בתוכנית שלך, אם זה התוכנית חינם אז אתה מוגבל ל-1500 יורו בחודש בערך). עובד מעולה. משתמש כבר הרבה שנים (וכך כל מי שאני מכיר שגר פה). 

עכשיו זה נהייה הרבה יותר מכך, כולל בנק אמיתי עם כל ההגנות על הפקדות לפי חוקי האיחוד, מסחר קריפטו, השקעות ומניות וכ״ו. אבל ההתחלה הייתה כרטיס דביט שאפשר להשתמש בו בקלות בהרבה מטבעות ללא שערי המרה.

עריכה אחרונה על ידי garicho
פורסם (נערך)

לפני 32 דקות, sperial כתב:

המרה כפולה

לא הבנתי למה כתבת שתהיה המרה כפולה. 

לדוגמה אני קונה (=טוען) פורינט ב- 2000 ש"ח לכרטיס הנטען. אח"כ אני אשלם בכל מקום במטבע המקומי שאותו טענתי, אז לא תהיה עוד עמלה.

אלא אם אני מפספס משהו.

לפני 32 דקות, sperial כתב:

הקישור שלך שבור

https://www.mastercard.com/global/en/personal/get-support/convert-currency.html

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם

אם תטען פוריטנים מחשבון בשקלים תשלם עמלה על ההמרה. אם תרצה לשלם מהכרטיס הטעון בפורינטים כשוויץ תשלם עמלת המרה מפורינטים לפר״ש. זו המרה כפולה.

במצב דומה בכרטיס אשראי ישראלי תשלם רק המרה משקלים לפר״ש - בכרטיסים ישראליים העמלה נעה בין 1-3% בתלות בסוג הכרטיס. כשמשווים לבנקים וצ׳יינג׳ים בחו״ל זו עמלה נמוכה. במשיכה בכספומט העמלה בין 3-3.5% (ויש עמלה קטנה של מפעיל המכשיר) ובהמרה בצ׳יינג׳ או דלפק בבנק יש עוד עמלה קבועה שיכולה להגיע לעשרות שקלים. בדוק בדף העמלות של הכרטיסים שיש לך.

אגב, בחו״ל מומלץ לחייב תמיד במטבע המקומי. לעתים יציעו לך לחייב בש״ח ויגבו עמלה יותר גבוהה מהעמלה של הכרטיס הישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אם תטען פוריטנים מחשבון בשקלים תשלם עמלה על ההמרה. אם תרצה לשלם מהכרטיס הטעון בפורינטים כשוויץ תשלם עמלת המרה מפורינטים לפר״ש. זו המרה כפולה.

במצב דומה בכרטיס אשראי ישראלי תשלם רק המרה משקלים לפר״ש - בכרטיסים ישראליים העמלה נעה בין 1-3% בתלות בסוג הכרטיס. כשמשווים לבנקים וצ׳יינג׳ים בחו״ל זו עמלה נמוכה. במשיכה בכספומט העמלה בין 3-3.5% (ויש עמלה קטנה של מפעיל המכשיר) ובהמרה בצ׳יינג׳ או דלפק בבנק יש עוד עמלה קבועה שיכולה להגיע לעשרות שקלים. בדוק בדף העמלות של הכרטיסים שיש לך.

אגב, בחו״ל מומלץ לחייב תמיד במטבע המקומי. לעתים יציעו לך לחייב בש״ח ויגבו עמלה יותר גבוהה מהעמלה של הכרטיס הישראלי.

אין עמלה בכרטיס, ושער ההמרה זה השער של מסטראקארד העולמית - כלומר ״זהה״ ליציג באותו הרגע. זה הפלוס בכרטיסים האלה.

פורסם

בדקתי עכשיו את שער ההמרה של revolution מול השער היציג של בנק ישראל ללכמה מטבעות. יש עמלי של 1.5-2%. זו עמלה טובה, אבל גדולה מאפס. בסופו של דבר הם צריכים להרוויח ממשהו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, sperial כתב:

בדקתי עכשיו את שער ההמרה של revolution מול השער היציג של בנק ישראל ללכמה מטבעות. יש עמלי של 1.5-2%. זו עמלה טובה, אבל גדולה מאפס. בסופו של דבר הם צריכים להרוויח ממשהו.

איפה בדקת? revolut לא revolution (מה זה?). 

https://www.revolut.com/currency-converter/

תתעלם מהadditionall fees, זה תלוי בתוכנית שלך. המרה מדולר לשקל היא לפי יציג. מטבעות אחרים יכול להיות גם או לנוע 0.2-0.5 אחוז לפה או לשם. בכל מקרה זה עמוק בטווח המסחר היומי מבחינת ההבדל.

פורסם

לדיון הזה כיוונתי בהודעה שלי מאתמול.  שים לב לטווח העצום של העמלות שמוזכרות בו, לדעתי חלק מהן חוסר הבנה של הכותבים.

מבחינתי הכרטיס הזה פסול בגלל חוסר השקיפות.

ואני מתנצל על מה שבודק הכתיב עשה לי כאן - כנראה שהוא התעורר אחרי שהיה כבוי אבל איפסתי איזה הגדרות. אנסה לכבות אותו שוב.

פורסם (נערך)

שער ההמרה לפי xe הוא 1000 ש״ח ל-9397 באט, ולפי רבולוט 9337 באט. זה מגלם הפרש שער של 0.7% (זה יכול להשתנות מעט לפי קצב עדכון שער ההמרה) ובנוסף יש עמלת המרה של 1% . אז הרבולוט גובה עמלה בסדר גודל של 1.5-2%. כאמור, עמלה נמוכה, אבל לא אפס. אפילו אם נניח להפרשי השער הרי שהרבולוט גובה עמלת המרה 1% (מופיעה כ-״additional fees”), לא שונה בהרבה מה-1.2% שגובה כרטיס האשראי שלי. אפשר למצוא בארץ כרטיסים שגובים עמלה של 1% (למשל ״רעות תקני לי״ של מקס), ואוכלוסיות מסויימות יהנו מעמלה נמוכה אף מזה.

image.thumb.jpeg.09f6c38d8785e4a95f87c7003fafed69.jpeg

image.thumb.jpeg.83f752769203fffc93cb33d2cc7c705d.jpeg

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

שער ההמרה לפי xe הוא 1000 ש״ח ל-9397 באט, ולפי רבולוט 9337 באט. זה מגלם הפרש שער של 0.7% (זה יכול להשתנות מעט לפי קצב עדכון שער ההמרה) ובנוסף יש עמלת המרה של 1% . אז הרבולוט גובה עמלה בסדר גודל של 1.5-2%. כאמור, עמלה נמוכה, אבל לא אפס. אפילו אם נניח להפרשי השער הרי שהרבולוט גובה עמלת המרה 1% (מופיעה כ-״additional fees”), לא שונה בהרבה מה-1.2% שגובה כרטיס האשראי שלי. אפשר למצוא בארץ כרטיסים שגובים עמלה של 1% (למשל ״רעות תקני לי״ של מקס), ואוכלוסיות מסויימות יהנו מעמלה נמוכה אף מזה.

image.thumb.jpeg.09f6c38d8785e4a95f87c7003fafed69.jpeg

image.thumb.jpeg.83f752769203fffc93cb33d2cc7c705d.jpeg

כבר כתבתי תתעלם מהadditional fees כי זה תלוי בתוכנית שלך והאם ההמרה היא במהלך השבוע או בסופש.

פורסם

ניסיתי להבין את תנאי השימוש. הם לא לגמרי ברורים לי. מה שכן ברור לי הוא:

1. התוכניות מכוונות לאזרחי בריטניה והאיחוד הכלכלי האירופי. כישראלים, אם בכלל אפשר להצטרף, השירות חלקי ויש עלויות נוספות.

2. למעט התוכנית הבסיסית יש עלות חודשית. דומה לתוכנית של וואן פלוס אצלנו - תמורת 50 ש״ח לחודש מקבלים פטור מעמלת המרה. בישראל. בבנק ובחברות האשראי בהן אני מנהל את חשבונותי, במחיר שיחת טלפון שנתית, אני פטור מעמלות הניהול בחשבון העו״ש וכרטיסי האשראי.

3. מצויין שהמרה מבוצעת לפי השערים של רבולוט, אבל אין שקיפות לגבי איך הם נקבעים.

בקיצור, נראה כמו תוכנית שמתאימה לאירופים ובריטים, לא ממש רלוונטית לישראלים.

פורסם
בתאריך 22.2.2025 בשעה 07:00, ArikB כתב:

שנינו עם כרטיסי הייטקזון ולאשתי יש גם עוד כרטיס של מועדון עם המרות נמוכות. 

אבל עדיין, משלמים בפסח ואת החיובים רואים בשבועות…

החיובים העתידיים בחו״ל זמינים באתר (ואני מניח גם באפליקציות) של מנפיקי הכרטיס גם  אם החיוב הוא שוטף+...

לדעתי זה יתרון, כי במקרה של חיוב בעייתי יש מרווח זמן לא קטן לפני שהכסף יורד מהחשבון (מנסיון).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...