Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

כמו שהסברתי בתחילת השירשור, כל הדיון על סל"ד רצוי לא יכול להיות מנותק מתוואי הדרך.

נדרשת מהמנוע הרבה עבודה בזמן האצה או בזמן עלייה.

בזמן שיוט - שמירה על מהירות קבועה במישור, או בירידה בכלל, המנוע לא צריך לתת הרבה עבודה.

אתה לא רוצה סל"ד נמוך בזמן שהמנוע עובד קשה כי זה לא טוב בשבילו. לכן, בתנאים שנדרש כוח - שוב, עלייה או האצה - טוב שאתה מחזיק את המנוע באיזור שיא המומנט שלו. אין סיבה לחשוש מלפתוח את המצערת עד הסוף.

כשאתה בשיוט - מהירות קבועה במישור - המנוע לא מתאמץ ולכן אתה יכול לנסוע בסל"ד נמוך, ואין שום בעיה להיות בהילוך אחרון במהירות דו- ספרתית.

במהירות גבוהה ממש (130+) המנוע נדרש לתת עבודה גם עם המהירות קבועה, אבל אז כבר תגיע אוטומטית לתחום הסל"ד הגבוה יותר. לכן נסיעה במהירות גבוהה עולה בהרבה דלק.

דבר אחר, אתה בטוח שבאביזה ידנית מ2014 יש בקרת שיוט אדפטיבית? נראה לי שזאת בקרת שיוט פשוטה ולא אדפטיבית.

תודה על ההסבר, הבנת אותי מצויין אני מושך את ההילוכים הנמוכים סביב המומנט מרבי בדרך כלל במינימום מצערת פתוחה. לגבי מצערת מלאה שרשמת דיי הופתעתי עכשיו, התירגולים שאני עושה לאחרונה בעיניין הזה הם רבים,בעיקר לשפר את הנהיגה, אני חיפשתי את התימרון הנכון בהחלפת הילוכים שתשיג צריכת דלק חסכונית אבל ירדתי מזה בשביל עוד 20 או 30 שקל במקום 1.13.5 משולב בנהיגת סבתא מרגיזה עבורי וגם הסובבים אני מקבל 12 בערך (פעם לפניי שקראתי פה בפורום הרבה הייתי מחליף ב 3 סלד גג גרוע למנוע אטמוספרי בלי טורבו מטעויות לומדים). לגבי הבקרת שיוט אין לי מושג חידשת לי😁 אני לוחץ שם על כפתור כזה ליד ההגה, יש לו לחצן עליון ותחתון.

ככה: הלחצן התחתון פשוט שומר את המנוע נניח הילוך 2 על 50 קמ"ש קבוע וכו.. גם שאר ההילוכים, כשאני לוחץ על העליון הרכב פתאום מאיץ ונעצר בסל"ד מסויים ניסיתי מקודם, חזרתי מהקריות לעפולה בכביש בין עירוני ושמתי לב שאני בהילוכים 1,2,3 לוחץ על העליון הוא מאיץ את הרכב עד סלד 4 ונעצר, ב-הילוך 4 לוחץ מאיץ רק עד 3.4 סלד, בהילוך 5 עד סלד 2700.(הכול כמובן קורה בתחום מהירות מותרת בהתאם לתוואי הדרך).

ה vw תיכננו את המחשב מנוע וההילוכים ככה?הכי יעיל?

עריכה אחרונה על ידי Oren_Barazani
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Oren_Barazani כתב:

לוחץ על העליון הוא מאיץ את הרכב עד סלד 4 ונעצר, ב-הילוך 4 לוחץ מאיץ רק עד 3.4 סלד, בהילוך 5 עד סלד 2700.(הכול כמובן קורה בתחום מהירות מותרת בהתאם לתוואי הדרך).

ה vw תיכננו את המחשב מנוע וההילוכים ככה?הכי יעיל?

הלחצן העליון אאל"ט זה res שפשוט חוזר למהירות הקודמת שנעלת בבקרת שיוט.

ברור שמהירות קבועה תהיה בסלד שונה בהתאם להילוך כפי שתיארת. 

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בבקרת שיוט פשוטה כמו שלך, אתה קובע מהירות מסויימת והרכב ייתן גז במידה הדרושה על מנת להישאר במהירות הזאת. ברגע שתבלום, בקרת השיוט מבוטלת. ואז אם אתה לוחץ על לחצן המשך הרכב יאיץ עד למהירות שהייתה קבועה קודם לכן.

אם הרכב ידני, אז אתה קובע את ההילוכים, לא המחשב.

בבקרת שיוט אדפטיבית הרכב מזהה רכב איטי לפניו על ידי חיישן ראדאר או מצלמה, ומאט בהתאם על מנת לשמור מרחק.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 5.2.2025 בשעה 19:11, amosbmw כתב:

זה לא חוסך בדלק.

מעניין. אין הבדל בצריכת הדלק בהאצה מ-0 ל-80 לדוגמה, בין הדבקת הגז לרצפה לבין לחיצה במינימום הדרוש לעליה בסל"ד ומעבר הילוכים?

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, tza כתב:

מעניין. אין הבדל בצריכת הדלק בהאצה מ-0 ל-80 לדוגמה, בין הדבקת הגז לרצפה לבין לחיצה במינימום הדרוש לעליה בסל"ד ומעבר הילוכים?

שאלה מעניינת מבחינה פיזיקלית טהורה... רכב בעל מסה X ק"ג (משקל) צריך להגיע ל- 80 קמ"ש (מהירות).

נזניח כל מיני פקטורים כמו חיכוך, התנגדות וכו' וכו'...

מבחינה פיזיקלית טהורה הרכב צריך Y אנרגיה (ג'אול?) להשקיע עבודה כדי להגיע ל- 80 קמ"ש.

זה לא משנה אם תלחץ את דוושת הגז עד הסוף ותגיע מהר מהר ל- 80 קמ"ש בתוך דקה או שתלחץ אותה לאט לאט ובעדינות ותגיע לאט לאט ל- 80 קמ"ש בתוך 5 דקות.

ה- Y אנרגיה (=כמות דלק) שצריך להניע את המסה הזו ל- 80 קמ"ש בשני המקרים היא אותו הדבר בדיוק.

זה פיזיקלית.

בפועל, אני לא בטוח שזה עובד ככה ומשהו אינטואטיבי בי אומר שדווקא יש הבדל, אבל אני לא פיזיקאי ואני לא יודע להסביר את האינטואיציה הזו.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני 17 דקות, DAHUJI כתב:

מבחינה פיזיקלית טהורה הרכב צריך Y אנרגיה (ג'אול?) להשקיע עבודה כדי להגיע ל- 80 קמ"ש.

זה לא משנה אם תלחץ את דוושת הגז עד הסוף ותגיע מהר מהר ל- 80 קמ"ש בתוך דקה או שתלחץ אותה לאט לאט ובעדינות ותגיע לאט לאט ל- 80 קמ"ש בתוך 5 דקות.

ה- Y אנרגיה (=כמות דלק) שצריך להניע את המסה הזו ל- 80 קמ"ש בשני המקרים היא אותו הדבר בדיוק.

זה פיזיקלית.

גם לא פיזיקאי, אבל...

1. הזמן הוא פקטור משמעותי, ובכדי לקצר פעולה מסויימת צריך להשקיע עוד (הרבה) אנרגיה.

תחשוב על לעלות במדרגות באיזי, או לרוץ אותן בשיא המהירות.

2. אם ברכב שלך אתה לוחץ את הגז עד הסוף ולוקח לך 60 שניות להגיע ל-80 קמ"ש,

צריכת הדלק תהיה הדבר האחרון שיעניין אותך...🤪

פורסם
לפני 21 דקות, BoazB11 כתב:

גם לא פיזיקאי, אבל...

1. הזמן הוא פקטור משמעותי, ובכדי לקצר פעולה מסויימת צריך להשקיע עוד (הרבה) אנרגיה.

תחשוב על לעלות במדרגות באיזי, או לרוץ אותן בשיא המהירות.

2. אם ברכב שלך אתה לוחץ את הגז עד הסוף ולוקח לך 60 שניות להגיע ל-80 קמ"ש,

צריכת הדלק תהיה הדבר האחרון שיעניין אותך...🤪

אם כבר דיברתם על מצערת מלאה או למחצה או לרבע אפילו..מה מביא את המנוע של הרכב לטמפ' עבודה 90 מעלות בערך, האם זה העבודה של המנוע התנועה לפי הסלד של הבוכנות, טלטלים בלחצים מכנאיים גבוהים? או עצם הבעירה הפנימית בתאי השריפה שיש כול שנייה שמחממת את כול העסק שמה? הרי השמן מנוע לא נפגש חלילה עם השריפה של הדלק, מימה הוא מתחמם?

פורסם
לפני שעתיים, tza כתב:

יש הבדל עצום

פורסם

ההבדל הוא קטן, לטובת האצה מהירה. כל עוד שאתה לא נאלץ להאט באמצעות הבלמים, כי אז ביזבזת אנרגיה.

בכל מקרה המטרה בנהיגה נכונה היא זרימה עם התנועה, מבט רחוק קדימה, ולא התמקדות בעוד טיפות של דלק יותר ופחות.

השמן מתחמם פשוט, כמו נוזל הקירור, על ידי פעולת השריפה שנעשית בבוכנות. מה שחשוב לגבי טמפרטורת השמן - לא לאמץ את המנוע בסל"ד גבוהים לפני שהשמן הגיע לטמפ' עבודה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 39 דקות, amosbmw כתב:

ההבדל הוא קטן, לטובת האצה מהירה. כל עוד שאתה לא נאלץ להאט באמצעות הבלמים, כי אז ביזבזת אנרגיה.

בכל מקרה המטרה בנהיגה נכונה היא זרימה עם התנועה, מבט רחוק קדימה, ולא התמקדות בעוד טיפות של דלק יותר ופחות.

השמן מתחמם פשוט, כמו נוזל הקירור, על ידי פעולת השריפה שנעשית בבוכנות. מה שחשוב לגבי טמפרטורת השמן - לא לאמץ את המנוע בסל"ד גבוהים לפני שהשמן הגיע לטמפ' עבודה.

אגב מדוע בסל"דים גבוהים קראתי פה נניח בכביש בין עירוני מתנקה פיח מהתאי שריפה ושסתומים, שלא יקרה בסל"ד נמוך? הרי תמיד נשרף דלק בכול שנייה בעבודה של המנוע.

או שאלה אחרת אפילו פול מצערת אין בעיה כתבת, אבל זה יותר מצבורי פיח כתוצאה מתערובת עשירה של דלק שמוזרקת למנוע מאשר מצערת פתוחה על רבע?

פורסם (נערך)

לפני שעה, amosbmw כתב:

זרימה עם התנועה בגבול, לא רואה בעיה באי השתתפות במירוץ הרמזורים המקובל במרכז (לפחות על נהגי הליסינג).

אפשר להאיץ רגוע בימני ולא להגיע למקסימום המהירות רק כדי לבלום יותר חזק לרמזור הבא.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם
לפני כשעה, Oren_Barazani כתב:

אגב מדוע בסל"דים גבוהים קראתי פה נניח בכביש בין עירוני מתנקה פיח מהתאי שריפה ושסתומים, שלא יקרה בסל"ד נמוך? הרי תמיד נשרף דלק בכול שנייה בעבודה של המנוע.

או שאלה אחרת אפילו פול מצערת אין בעיה כתבת, אבל זה יותר מצבורי פיח כתוצאה מתערובת עשירה של דלק שמוזרקת למנוע מאשר מצערת פתוחה על רבע?

במנוע תקין התערובת נשארת באותו יחס בלי קשר לכמה המצערת פתוחה. הזרקת הדלק מחשבת את כמות הדלק בהתאם לכמות האויר הנכנסת.

מצבורי פיח אופייניים למנועים שאף פעם לא מפעילים אותו בסל"ד גבוה.

• אהבתי 2

עמוס

פורסם
לפני 16 דקות, amosbmw כתב:

במנוע תקין התערובת נשארת באותו יחס בלי קשר לכמה המצערת פתוחה. הזרקת הדלק מחשבת את כמות הדלק בהתאם לכמות האויר הנכנסת.

מצבורי פיח אופייניים למנועים שאף פעם לא מפעילים אותו בסל"ד גבוה.

לפי מה שאתה אומר כבר עשיתי נזק כנראה 🫤עם הפיח מחוסר ידיעה הרכב שלי 5 שנים אצלי ובשלוש השנים הראשונות נסעתי בעיקר והחלפת הילוכים בסל"ד נמוך עד 3k, אני מקווה שיש תקנה באיזה טיפול מתאים לזה.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, tza כתב:

התשובה היא שיש הבדל וצריכת הדלק במצערת פתוחה תהיה גבוהה יותר, גם כי המנוע פחות נציל עם מצערת פתוחה וגם כי במצערת פתוחה חייבים לעלות בסלד שגם בו ההפסדים עולים.

הנה גרף שמראה נצילות של מנוע אטמוספרי סטנדרטי:

image.thumb.png.b42cd65f3f49660dd427c9d108c0b658.png

הקו העליון המודגש הוא קו של מצערת פתוחה, הגרף שמעניין זה הגרף הכי ימני שהוא בעצם הכפל של השמאלי באמצעי.

קו הנצילות הכי גבוה הוא 0.35 (35% נצילות המרת דלק). הוא אומנם לא מאוד רחוק ממצערת פתוחה, אבל הוא חד משמעתי לא מצערת פתוחה.

אפשר גם לראות שהנצילות גבוהה בסלד נמוך יחסית של 2500, וזה למרות שבמנוע הזה שיא המומנט מגיע ב 4200~ סל"ד בערך (הפיק של ה bmep).

במנועים מודגשים אני לא מספיק בקיא אבל ממה שידוע לי במצערת פתוחה ההפרש לרעה עוד יותר גדול.

**קל להסתכל על הגרף הזה ולהגיד שבעצם צריך תמיד לנסוע עם 70% מצערת פתוחה כי שם המנוע יותר יעיל, אבל זה לא רלוונטי נניח בשיוט שם 70% מצערת תגרום להאצת הרכב מה שיגרור עליה בחיכוך עם האוויר ולכן צריכת דלק גבוהה יותר. בהאצה לעומת זאת, יהיה נכון לעבוד בתחום של הגרף הספציפי של המנוע שמותקן ברכב, אבל בהצלחה למצוא כזה. ברכבים שבהם יש סימון "eco" וסימון העברת הילוכים, בד"כ הסימונים מתבססים על הנתונים האלה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Oren_Barazani כתב:

סל"ד גבוה לא שווה מהירות גבוהה בכביש בין עירוני... אתה יכול לנסוע ב- 120 קמ"ש בסל"ד די נמוך כמו ברכב שלי שההילוך החמישי שלו מוזר (פחות מ- 3,000RPM).

שיירי פיח מגיעים מתערובת דלק שלא נשרפה כמו שצריך במלואה.

כשמנוע הרכב בסל"ד נמוך, בדר"כ תערובת הדלק/אוויר לא נשרפת במלואה כי יש פחות לחץ בבוכנה (תערובת דלק/אוויר שלא נשרפת במלואה = דלק שמתבזבז לא על שריפה), ואז אותה תערובת שלא נשרפה במלואה ממשיכה בחלקה למערכת הפליטה (ממיר קטליטי ואגזוז) ויוצרת שיירי פיח (פיח = פחמן).

כשמנוע הרכב בסל"ד גבוה (ואתה מושך הילוכים), המנוע מתאמץ, הלחץ בבוכנות עולה, ותערובת הדלק/אוויר נשרפת בצורה יותר שלמה ומלאה ופחות ממנה מגיע למערכת הפליטה כשיירי פיח.

לפני 6 שעות, Oren_Barazani כתב:

לפי מה שאתה אומר כבר עשיתי נזק כנראה 🫤עם הפיח מחוסר ידיעה הרכב שלי 5 שנים אצלי ובשלוש השנים הראשונות נסעתי בעיקר והחלפת הילוכים בסל"ד נמוך עד 3k, אני מקווה שיש תקנה באיזה טיפול מתאים לזה.

אין מה להתרגש... פשוט תתחיל לאמץ את הרכב ולא לחשוב על הדלק בהגזמה.

תיבת ההילוכים ברכב שלי ידנית, ואין נסיעה אחת שאני לא מושך הילוכים כמעט עד הקו האדום התחתון באחד ההילוכים שני או שלישי.

אני חושב שזה חשוב מאוד למנוע להתאמץ, כמו שזה חשוב מאוד לגוף שלנו להתאמץ ולהזיע, שיהיה לו חם ויהיה לו קר, הכל בגבול הסביר.

כמובן שאני מושך את ההילוך ומביע את המנוע כמעט עד לקו האדום רק לאחר שהמנוע התחמם וכשמדובר בנסיעה שהיא מעל 15 דקות, כשכל המתכות והשמנים/נוזלים כבר הגיעו לטמפרטורת העבודה שלהן.

אני לא מגיע עד לרמת מנתק ההצתה, אבל אני בהחלט שמושך את ההילוך השני כמעט עד 100 קמ"ש ומאמץ את המנוע כדי לשמור עליו "נקי" (משיירי פיח).

לאמץ את המנוע כשהוא חם אפילו עד לקו האדום פעם בכמה זמן/נסיעות זה מאוד בריא למנוע (נקרא Italian tune-up).

אם יש לך מנוע GDI יש תוסף מעולה של Liqui Moly Valve Clean שמנקה שיירי פיח מהשסתומים. קניתי כזה באמאזון כשהיה במשלוח חינם במחיר זנות, ואני זורק פחית לחצי מיכל דלק פעם במתי שמתחשק לי (פעם בשנה בערך).

הברירה האחרת היא לבקש מהמוסכניק לראות כמה שיירי פיח יש לך על השסתומים עם בורוסקופ וזה דורש פירוק של הפלאגים לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...