Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו b4 2015

RonABS

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 16.1.2025 בשעה 12:48, RonABS כתב:

חושב ברצינות לקנות סובארו b4 2015 2.5 
1. אני רוצה לדעת איך הרכב מבחינת צריכת דלק בנסיעה סופר רגועה (אני יודע שבנסיעה רגילה הוא שתיין) 
2. הבנתי שבסובארו הייתה תקלה סידרתית לגירים והרחבת אחריות האם זה רלוונטי לדגם הזה? 
3. האם יש מחלות כל שהן? 
4. האם פשוט לטפל בו או שצריך מוסך מומחה לסובארו? האם כל מוסך מורשה (לא חברה) ידע לטפל? האם מוסכי החברה שוחטים?
5. עלות טיפולים שותפים שלו האם יקר יותר מטויוטה קורולה או סוזוקי?
6. האם הוא באמת אמין 0 תקלות? או שיש צפי להפתעות בכללי… אם נשים את עניין הדלק בצד?
בהנחה שהרכב טופל בזמן ללא תאונות שילדה
האם יש לכם הצעות אחרות לרכב יפני זול לתחזוקה אמין עם פגאז גדול כמו של הb4 אשמח לשמוע. 
כרגע יש לנו סוזוקי sx4 2010 שהיו לו כבר שתי תקלות מעצבנות ויקרות - בריחת גז מזגן מהמעבה עלה 2000 שקל לתקן וציריות תקולות עוד 1500 מבחינתי בגלל התקלות האלו מרכב של 0 תקלות הוא הפך להיות עם תקלות (טופל בזמן אין לי טענה לרכב הוא בן 15)

תודה

היה לנו את הרכב הזה בשנתון הזה במשך 5 שנים במשפחה - אפס תקלות. 

בגלל שהרכב נסע בעיקר בתוך העיר צריכת הדלק היתה 1:8.5 

עד שנתון 2018 סובארו סובלים מהתקלה בממיר המומנט שעם הזמן מתחיל לייצר רעידות בעצירות עד שזה מגיע לרמה של דימום מנוע - בניגוד ליצרן וליבואן - אחת ל90 קילומטרים תרענן נוזל CVT וזה אמור לדחות את התופעה - יחד עם זאת, תמיד תיקח בחשבון שאחרי ריענון נוזל CVT אם יש בעיות בגיר - אתה תגלה אותן... 

מעבר לזה המחלות שכן היו אופייניות לדגם הזה - נזילת מי קירור מאטם צנרת הPCV - משהו שלפחות כאן בפורום לא ראיתי פוסט על זה. 

ופריצת אטם ראש - במידה ואתה בודק רכב כזה ואתה רואה שצינור הרדיאטור העליון עם סימני נסיגה ברורים מהצוואר שלו - תבקש לבצע בדיקה של גזי פליטה ממיכל ההחזרים (יש ערכה מיוחדת לזה). 

הרכב פשוט לטיפול שוטף - 

הדברים שהם בשוטף אבל נחשבים לאייטמים גדולים יותר הם - 

החלפת נוזל ממסרות אחת ל60 קילומטרים - גם בדיפרנציאל האחורי וגם במרכזי. 

החלפת הפלאגים אחת ל90 אלף קילומטרים ביחד עם פילטר משאבת הדלק 

לדעתי שסתום PCV אחת ל50 אלף קילומטרים רצוי להחליף וזה ממש פשוט במנוע הזה - גם את צינור הגומי שלו. 

שאר השוטף מאוד מאוד פשוט ברכב - לגבי פילטר השמן - להקפיד! על פילטר שמן מקורי או איכותי וכזה שיש בו שסתום אל חוזר לשמן כי מדובר בפילטר שמן עילי. 

היתרונות של הרכב בעיני - 

נוח! 

מתנהג נהדר. 

סחיבה מספקת.

מרווח ופרקטי

אוהב את איך שהרכב הזה נראה. 

החסרונות 

מערכת 4*4 שבפועל מיותרת בארץ, מגרסת צמיגים ולפי הספר צריך להחליף לרביעייה זהה. 

לא חסכוני בדלק בכלל

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, RonABS כתב:

אני לא חושב שהוא רכב בעייתי.. הוא רכב מצויין הבעיה שהוא כבר עשה את שלו ועכשיו אני חושש שכל פעם יתקלקל משהו אחר באלפי שקלים וזה כבר לא יהיה משתלם.. לכן אני רוצה לעלות 5 שנים לרכב שמו הסוזוקי שהיה בן 10 

זה תיאור יותר סביר של המצב. להבדיל מהודעתך הראשונה.

אני לא אומר בהכרח להאחז בסוזוקי בת 15. ויש בהחלט אי נחת להשקיע בתיקונים של רכב ששווה מעט. אבל לפעמים זה המהלך המשתלם.

בהכללה גסה סוזוקי SX4 בת 15 שנה תהיה זולה יותר לאחזקה מלא מעט רכבים בני 10.

אתה עלול להתחדש ולגלות שלא התקדמת הרבה בנושא התחזוקה והתקלות.

יש עוד רכבים אמינים. אבל יש הרבה שיאכילו אותך מרורים.

העצה שלי בהתחדשות כזו לנסות ולגייס משאבים לשדרוג משמעותי. אולי לסחוב עוד עם הסוזוקי כדי לבצע שדרוג משמעותי יותר

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

היה לנו את הרכב הזה בשנתון הזה במשך 5 שנים במשפחה - אפס תקלות. 

בגלל שהרכב נסע בעיקר בתוך העיר צריכת הדלק היתה 1:8.5 

עד שנתון 2018 סובארו סובלים מהתקלה בממיר המומנט שעם הזמן מתחיל לייצר רעידות בעצירות עד שזה מגיע לרמה של דימום מנוע - בניגוד ליצרן וליבואן - אחת ל90 קילומטרים תרענן נוזל CVT וזה אמור לדחות את התופעה - יחד עם זאת, תמיד תיקח בחשבון שאחרי ריענון נוזל CVT אם יש בעיות בגיר - אתה תגלה אותן... 

מעבר לזה המחלות שכן היו אופייניות לדגם הזה - נזילת מי קירור מאטם צנרת הPCV - משהו שלפחות כאן בפורום לא ראיתי פוסט על זה. 

ופריצת אטם ראש - במידה ואתה בודק רכב כזה ואתה רואה שצינור הרדיאטור העליון עם סימני נסיגה ברורים מהצוואר שלו - תבקש לבצע בדיקה של גזי פליטה ממיכל ההחזרים (יש ערכה מיוחדת לזה). 

הרכב פשוט לטיפול שוטף - 

הדברים שהם בשוטף אבל נחשבים לאייטמים גדולים יותר הם - 

החלפת נוזל ממסרות אחת ל60 קילומטרים - גם בדיפרנציאל האחורי וגם במרכזי. 

החלפת הפלאגים אחת ל90 אלף קילומטרים ביחד עם פילטר משאבת הדלק 

לדעתי שסתום PCV אחת ל50 אלף קילומטרים רצוי להחליף וזה ממש פשוט במנוע הזה - גם את צינור הגומי שלו. 

שאר השוטף מאוד מאוד פשוט ברכב - לגבי פילטר השמן - להקפיד! על פילטר שמן מקורי או איכותי וכזה שיש בו שסתום אל חוזר לשמן כי מדובר בפילטר שמן עילי. 

היתרונות של הרכב בעיני - 

נוח! 

מתנהג נהדר. 

סחיבה מספקת.

מרווח ופרקטי

אוהב את איך שהרכב הזה נראה. 

החסרונות 

מערכת 4*4 שבפועל מיותרת בארץ, מגרסת צמיגים ולפי הספר צריך להחליף לרביעייה זהה. 

לא חסכוני בדלק בכלל

מתעלק על השרשור.

כל הכתוב פה מתייחס גם לסובארו XV 2018?

תודה

פורסם
לפני 4 שעות, razi_pazi כתב:

אני לא אומר בהכרח להאחז בסוזוקי בת 15. ויש בהחלט אי נחת להשקיע בתיקונים של רכב ששווה מעט. אבל לפעמים זה המהלך המשתלם.

העצה שלי בהתחדשות כזו לנסות ולגייס משאבים לשדרוג משמעותי. אולי לסחוב עוד עם הסוזוקי כדי לבצע שדרוג משמעותי יותר

כמו מה?

פורסם
לפני 17 שעות, razi_pazi כתב:

כמעט תמיד - להמשיך לתחזק את הרכב הקיים יהיה משתלם יותר - כל עוד לא מדובר בתקלה עצומה שנמדד בכמה עשרות אלפים או בבלאי מצטבר שגם כן נמדד בכזו מידת השקעה ואז השדרוג מתבקש. 

אבל הרכב בכל מקרה בן 15 - בטסט הקרוב אתה כבר תצטרך גם להנפיק אישור בלמים ובמכוני הרישוי לא יעשו לך חיים קלים גם כן אם אתה מעביר בעצמך. 

מה שאתה באמת תרוויח בשדרוג כאן זה רכבים שהם לפחות ליגה אחת למעלה מהרכב הנוכחי שלך וזה המון - 

זה הבדל בנוחות הנסיעה.

זה הבדל בהתנהגות. 

זה הבדל בשקט.

זה הבדל בכוח. 

לפני 16 שעות, bogib כתב:

מתעלק על השרשור.

כל הכתוב פה מתייחס גם לסובארו XV 2018?

תודה

הXV בנויה על הפלטפורמה של האימפרזה. 

אם אתה משווה B4 לתצורה מוגבההת אתה צריך להביט או על האווטבק או על הפורסטר. 

הממיר מומנט - כן,רלוונטי. השרשרת, הפילטר, הPCV והתחזוקה של הAWD - כן גם למנועי 2 ליטר זה הכל רלוונטי. הטיפולים, צריכת הדלק תהיה יותר טובה בפער לפחות 1:10, צמיגים הכל אותו דבר רק מידות יותר שפויות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שהפורסטר גם מתבסס על הפלטפורמה של האימפרזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הוא עוף מוזר - המנוע זה ה2.5 ממה שאני זוכר - הסלון - אימפרזה. בעבר היו מנועי 2 ליטר גם בפורסטר - אבל זה היה נכון גם לB4 ואווטבק - ב2015 הם הפסיקו בדגמים האלה עם ה2 ליטר. 

עריכה: טעות שלי - אכן מנועי 2 ליטר גם קיימים בפורסטר. לא ה2.5 

מתקן את עצמי - B4\אווטבק. 

בדגמים של 2018 ומעלה - זה כבר ה2.5 ליטר - שם כבר זה מה שאני זוכר. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
לפני כשעה, lanosforce כתב:

הXV בנויה על הפלטפורמה של האימפרזה. 

אם אתה משווה B4 לתצורה מוגבההת אתה צריך להביט או על האווטבק או על הפורסטר. 

הממיר מומנט - כן,רלוונטי. השרשרת, הפילטר, הPCV והתחזוקה של הAWD - כן גם למנועי 2 ליטר זה הכל רלוונטי. הטיפולים, צריכת הדלק תהיה יותר טובה בפער לפחות 1:10, צמיגים הכל אותו דבר רק מידות יותר שפויות. 

ל1600 לא רלוונטי?

ב 2019 XV  הדברים האלו גם רלוונטים?

עריכה אחרונה על ידי bogib
פורסם

הממיר מומנט אחרי 2018 כבר לא רלוונטי כל השאר כן. 

1600 אמור להיות ללא הנעה כפולה - ייתרון במובן מסויים מבחינת תחזוקה אבל מנוע אנמי משהו.

Pioneer TS-X150

פורסם

החלפת נוזל ממסרות אחת ל60 קילומטרים?

אחת ל90 קילומטרים תרענן נוזל CVT?

כל כמה ימים צריך לעשות את זה?

לגבי מה שכתוב זה נראה שגם ה1600 הוא הנעה כפולה?

פורסם

דיפרנציאלים כל 60 אלף קילומטרים.

בארץ המוסכים המורשים מתייחסים לנוזל CVT כלאורך חיי הרכב (גיר) ולא מחליפים - בעיני רבים זו התנהלות שגויה. 

בגדול אם הרכב עבר קילומטראז' גבוה בלי החלפת נוזל CVT - עדיף כבר להשאיר אותו כי הסיכויים שאחרי החלפה שלו הגיר יחליק גבוהים. 

1500/1600 תלוי בדגם - תבדוק אם יש או אין AWD 

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...