Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

ב-DSG7 שאני מכיר, ההילוך הראשון הוא בעצם תת-ראשון...

הילוך קצרצר שנועד לדעתי לתחילת תנועה בלבד כדי למנוע שחיקת מצמד

והגיר עובר להילוך שני תוך מטרים בודדים ומשהו כמו 5 קמ"ש (גם ב-S אם לא לוחצים חזק),

כך שבתחושה שלי הילוכים 2-7 בעצם מקבילים להילוכים  1-6 בגיר "נורמלי".

ניסוח מעולה. בתור אחד שחדש לDSG - מאוד מסכים איתך. האוטו ממש ממהר להעלות הילוך ל-2. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 7.1.2025 בשעה 08:26, wildlands2019 כתב:

המצב הרבה יותר טוב,

אז ההמלצה שלך היא לסוע בS  תמיד? אני נוסע כמעט אך ורק בינעירוני אם זה משנה.

פורסם (נערך)

כנס למוסך מתמחה ל vag (אני מניח שהרכב שייך לקבוצה הזו) ותקבל אבחנה מדויקת.

על פניו התיאור מתאים לשחיקה של מצמדים.

כמה קילומטרים לרכב? 

אם השחיקה לא גבוהה, ״אופטימיזציה״ של הגיר על ידי עדכון תכנה קצר מצמידה מוקדם יותר וחזק יותר. זה פתרון אחד לפני החלפת מצמדים.

חוזר וממליץ פנה למוסך מתמחה.  אחד מאלה

IMG_0175.thumb.jpeg.2cfff0734374407ea986b62e0b78b9c1.jpeg

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 20 דקות, zaf כתב:

כנס למוסך מתמחה ל vag (אני מניח שהרכב שייך לקבוצה הזו) ותקבל אבחנה מדויקת.

על פניו התיאור מתאים לשחיקה של מצמדים.

כמה קילומטרים לרכב? 

אם השחיקה לא גבוהה, ״אופטימיזציה״ של הגיר על ידי עדכון תכנה קצר מצמידה מוקדם יותר וחזק יותר. זה פתרון אחד לפני החלפת מצמדים.

חוזר וממליץ פנה למוסך מתמחה.  אחד מאלה

IMG_0175.thumb.jpeg.2cfff0734374407ea986b62e0b78b9c1.jpeg

אני רואה שר״א מוטורס בירכא ודיוואגן בעכו לא נמצאים ברשימה. הבנתי שהם גם מתמחים ברכבי הקבוצה. יש סיבה ספציפית שהם לא ברשימה?

פורסם

לא מצאתי סיבה או מצב שמצדיק שימוש ב-D.

מבחינתי זה מצב מאולץ שמאפשר ליצרן לעמוד בדקויות של זיהום/צריכת דלק.

מצב D 'מטריד' את הגיר בהחלפות אינסופיות של הילוכים,

וכצרכן החיסכון הזעום שהוא משיג לעומת S, יעלה בשורה תחתונה הרבה יותר בגלל בלאי מוגבר לגיר.

כנהג הוא מאלץ אותי לנהוג בסל"ד נמוך מדי לטעמי, ולא לקבל מהמנוע את כל מה שהוא יכול לתת.

גם מצב S מעביר הילוכים באינטנסיביות, אבל לפחות מאפשר למשוך קצת כל הילוך ולקבל יותר כוח זמין,

ונראה לי גם שלא סתם היצרן הנגיש את ה-S לקליק אחד למטה ממצב D בידית, ולא רק בתפריט המסך.

אגב, גם על מערכת הסטארט-סטופ אני חושב אותו דבר, ומבטל אוטומטית עם כל התנעה.

*אסייג שהנאמר הוא מתוך ניסיון עם מנוע ה-1.0 של VAG בלבד, בארונה רוב הזמן, וכמה ימים עם אוקטביה.

יכול להיות שבמנועים הגדולים יותר זה מרגיש אחרת.

פורסם
לפני 19 דקות, BoazB11 כתב:

כנהג הוא מאלץ אותי לנהוג בסל"ד נמוך מדי לטעמי, ולא לקבל מהמנוע את כל מה שהוא יכול לתת.

אשמח להבהרה: אצלי הרכב מגיע למומנט מקסימלי כבר ב1500 סל״ד. אם אני נוסע במצב ספורט הוא מגיע מאוד מהר לסל״דים הרבה יותר גבוהים (2500 וצפונה) ומתחיל להרעיש - רעש כזה שברכב ידני אומר לי להעביר להילוך הבא. גם אצלך זה ככה? ואם כן - למה לסוע ככה? ואם לא - מה קורה אצלך במצב ספורט?

* לפחות על פי אתר אוטו https://www.auto.co.il/car/1061-

פורסם
לפני 4 דקות, פאטון כתב:

אשמח להבהרה

סייגתי שהניסיון שלי הוא עם ה-1.0 (מודל 2019/21). 

אתה קישרת ל-1.4 משנים מוקדמות יותר, סביר שהוא מרגיש אחרת.

אבל ברמת העקרון - שיא המומנט אכן ב-1500, אבל שיא ההספק ב-5000. כלומר יש עוד 'בשר' למעלה...

ואם מחשב המנוע מכוון כך שהסל"ד יהיה רוב הזמן בין 1500 ל-1800, בשם אלוהי היורו6-7 ווטאבר,

המשמעות היא החלפת הילוכים אינטנסיבית במהירויות עירוניות+, והרגשה תמידית של חוסר כוח.

אולי חלק מזה קשור גם להרגלי הנהיגה ולתחושה אישית שלי את האוטו,

אבל גם אובייקטיבית ריבוי החלפות הילוכים יתבטא בסוף בבלאי מוגבר ומיותר.

אני לא מושך הילוכים לסל"ד גבוה מדי, אבל 2.5-3K כבר מספקים יותר כוח זמין,

ובעיקר מרגיש לי יותר נכון גם עבורי וגם עבור הרכב, ולפחות מהניסיון הדי מוגבל שלי, אין רעש מטריד לנהוג כך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

לא מצאתי סיבה או מצב שמצדיק שימוש ב-D.

מבחינתי זה מצב מאולץ שמאפשר ליצרן לעמוד בדקויות של זיהום/צריכת דלק.

מצב D 'מטריד' את הגיר בהחלפות אינסופיות של הילוכים,

וכצרכן החיסכון הזעום שהוא משיג לעומת S, יעלה בשורה תחתונה הרבה יותר בגלל בלאי מוגבר לגיר.

גם מצב S מעביר הילוכים באינטנסיביות, אבל לפחות מאפשר למשוך קצת כל הילוך ולקבל יותר כוח זמין,

ונראה לי גם שלא סתם היצרן הנגיש את ה-S לקליק אחד למטה ממצב D בידית, ולא רק בתפריט המסך.

אגב, גם על מערכת הסטארט-סטופ אני חושב אותו דבר, ומבטל אוטומטית עם כל התנעה.

*אסייג שהנאמר הוא מתוך ניסיון עם מנוע ה-1.0 של VAG בלבד, בארונה רוב הזמן, וכמה ימים עם אוקטביה.

יכול להיות שבמנועים הגדולים יותר זה מרגיש אחרת.

מסכים עם כל מילה, את הסטרט/סטופ ביטלתי בקידוד, והייתי מבטל גם את מצב D אם היה אפשר. נוסע תמיד בS.

גולף 1.4 עם 150 כ"ס.

בגיר פלנטרי בBMW המצב שונה לחלוטין, רוב הזמן נוסע בD רגיל ורק לעיתים רחוקות בS.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 12 שעות, פאטון כתב:

אני רואה שר״א מוטורס בירכא ודיוואגן בעכו לא נמצאים ברשימה. הבנתי שהם גם מתמחים ברכבי הקבוצה. יש סיבה ספציפית שהם לא ברשימה?

לא יודע, אבל ככל הנראה הם לא מספיק מוכרים בקהילה של חובבי vag. 

המומלצים בקבוצה הם על סמך נסיון מצטבר של 20000 חברים.

בצפון - גרישה נחשב למומחה כבר הרבה שנים. ואם אתה צפוני יותר אז m.y power בלימן. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...